Én nem lennék abban olyan biztos, nálam max egy GPS multisport óra válthatná ki de nem szeretem a csuklómon az órát bicajozás közben, és montira fel nem raknék telefont. A Garmin nemcsak víz hanem ütésálló is, párszor volt szerencsém tesztelni. A 800-as 12-14 órát elmegy, megnézem melyik telefon képes erre bekapcsolt navigációval. 
Az ütésállósághoz csak 1 jó tok kell. A 10000+ mAh-s powerbank-ok korában pedig a telefonok is simán bírják a 10+ órát. Én csak annyit állítok, hogy egy meglévő telefon mellé nem biztos, hogy megéri egy 100-150+ kHuf-os garmint megvenni. Hidd el, nem rossz az a fullhd 5 collon ;-)
@trek8k: A legtöbb telefon vízállósági viszonylagos, bár egy esőt kibírhatnak. Rezgésállóságuk többnyire nagyon gyenge, a felületszerelt cuccok és nyákok ha nem erre vannak tervezve hajlamosak igen korán elhagyni magukat emiatt.
Éppen holnap érkezik meg a Caterpillar S60-om, az valszeg már bringára rakható masszivitással bír, de nem sok másikat tudok mutatni, Samsungot egyet sem ismerek.
Nem tudom neked pontosan milyen modelled van és mekkora akksival, nekem még nem volt telefonom, ami bekapcsolt képernyővel + GPS-szel 3-4 óránál tovább bírta volna önerőből. Az nevetségesen kevés még egy közepes gurulás sem fér bele, nemhogy egy hosszabb túranap. Mondjuk a kisebb készülékek hátránya, hogy csak USB-ről tölthetőek, de most már egészen jó powerbankot vihetsz hozzá magaddal de az már simán 0,5kg plusz cucc - és reméld, hogy nem pont arra esel, ha úgy alakul. 
A Montana másik nagy előnye, hogy bárhol beszerezhető ceruzaelemmel is elmegy, így igazi soknapos "túra/outdoor" GPS, ha tényleg szempont a navigáció.
Ha a sport a lényeg, akkor a böszme telefon megint csak felesleges és semmi előnye. Ráadásul a rázkódás nemcsak terepen, de országútin is legalább akkora probléma, ha nem nagyobb - egy 8-10 bar-os gumin futó merev vason még a felfestéseket is megérzed az aszfalton, nemhogy az itthoni utak "sajátos minőségét".
A telefonom már több esőt kibírt, nekem ennyi teljesen jó, fürdeni nem akarok vele :-)
A rezgésállóságról annyit tudok mondani, hogy az előző telefonom, amit km órának használtam (xperia x8), 4 évet simán kibírt a kormányon (napi 20 km). Ez egy rugós villás montin volt, de egy megfelelően párnázott tokkal a merev villás outikat is túl kellene élnie egy telefonnak.
Egy S5 Neo-m van 2800 mAh-s akksival. Fél óra=4% akksi GPS & aktív képernyővel.
A sok napos túrákra egyébként is érdemes egy powerbank-ot vinni a telefon "telefonálós" része miatt, szóval az nem plusz súly. Szerintem a plusz súly az extra GPS-es kütyü + elemek hozzá. :-)
De persze ez csak egy lehetőség, nyugodtan használja mindenki azt az eszközt, ami neki a legkényelmesebb.
trek8k módosította - 2016. augusztus 01. - 18:36