Van köztünk olyan Budapesti akinek S vagy M-es Endurace-e van és megnézhetném ? Picit félek az Canyon oldalán ajánlott S-es mérettől nehogy pici legyen .
Ugye nekem is 91-92cm-es lábhosszal lett L-es váz (elvileg 86-90cm közötti lábhosszal ajánlják) és nem kicsi, pedig nagyjából 50-50% a lábhosszom és a törzshosszom. Annyi van,a, hogy a cipőm orra bele tud érni az első kerékbe, de az az XL-nél is ilyen lenne ahogy a méreteket néztem (nem ugrik annyit a tengelytáv, mint amennyire most beleér. Amúgy gyári stucnival teljesen jó ez a méret nekem. Neked legrosszabb esetben kell egy hosszabb stucni, de vázat inkább lábhosszhoz vennék mint a felsőtest hosszához - az utóbbin eléggé egyszerű változtatni, de egy nagyobb vázba pl. az sem biztos, hogy ezt az üléscsövet eléggé bele tudod tolni (a rugózás miatt nem tudod koppig betolni!). Olvastam fórumokon, volt aki így járt. Nekem úgy van most az ülés a minimumon felül 3,8cm-re kihúzva a vázból, hogy elvileg kicsi a váz - és ezt a beállítást nem (csak) az ujjamból szoptam, ez jött ki a BikeFit mérésén is.
A nagyobb vázzal lehet, hogy nem kell másik stucni, de lehet, hogy nem tudod eléggé betolni az üléscsövet!
Amúgy meg legrosszabb esetben visszaküldöd és kérsz egy másik méretet. Persze az is extra várakozás, de itt kell megfizetni azt, hogy nincs itthoni képviseletük még mintapéldány bringákkal sem...
Szepy_lc8 módosította - 2016. július 20. - 13:45