Nézegettem a geo különbségeket de ha őszinte akarok lenni nem nagyon láttok akkora különbséget . Vagy talán nem is igazán tudom hogy ezek a pár millis különbségek mennyit számítanak
.
175cm magas vagyok és inseam :75cm, ezt beütve a pps nekem xs vázat adott ki amit kétlek . Szerintem az M-s méret lenne jó de ha nem kérlek javítsatok ki.
azt szerintem félremérted, nem vagyok egy hosszú lábú, de 173 cm mellett nekem 78 cm a belső lábhosszam. a PPS tool elsősorban ez alapján javasol.
79 cm-től javasol S-t, én azt vettem, az XS elég kicsi és tökéletesen bevált az Endurace Al. a geoból annyit érezni, hogy 55-60 km/h környékén kissé instabilabb, mint a korábbi, versenyzős geojú Trekem, de gyárilag 2.5 cm spacerel érkezik, bőven van hova lepakolni a kormányt és akkor kicsit stabilabb lesz...de kifejezetten kényelmes váz, élmény vele tekerni, semmi hát vagy derékfájás, mint korábban, a nyeregcső kb félig van kihúzva nekem, egy hosszabb stucnit majd alkalomadtán azért belerakok, mert ezek tényleg rövidecske, komfort vázak.
az M-es alu enduraceket olyan 177-180cm magasságnál kezdik venni emberek, a karbon váz meg egy kicsit sportosabb, szóval én a helyedben az S-est venném. erről a vázról nagyon sokan írják a márka facebook csoportjában, hogy a szinte tökéletes hobbista-amatőr geometria, semmiképp sem rossz választás. kérdezz be itt is, hogy mi lehet a te méreted, kapni fogsz egy csomó kommentet konkrét adatokkal és be tudod lőni magad. XS-t semmiképp ne vegyél, ha 170 felett vagy.
https://www.facebook...s/138954291670/
az Ultimate geo már a klasszikus versenyzősebb, nyilván merevebb, kevésbé kényelmes geometria, stb. én nem bántam meg, hogy Endurace-t vettem, ezt is be lehet állítani kellemesen sportosra, mégis nagyon kényelmes.
az akciókról: most volt ez a canyon factory days akciózás, a factory outletben szokott lenni 1-2 darab viszonylag jó áron. karácsony előtt szokott lenni nekik nagy akciózás még, meg tavasz elején mikor jönnek az új modellek és a régit ki kell szórni.