Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Van par kep a nem gyari allapotrol is. Es hogy tetszik a 3"-os gumi? Meg az a Suntour telo?

A 3.0 gumi az erdôben baromkodni kiváló, igazi élménybringa. A Suntour Raidon teljesen jó XC/maraton tekerésekhez, de a bicaj nem arra való, annál agresszívabb, így egy 140-es Fox 34 ugrott a helyére, azzal be lehet ereszteni bárhova. :)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Orbea Loki H30+, egy 27,5+ merevhátú.

Itt van róla pár képem még gyári állapotban:https://www.flickr.c...157666671570465

Van par kep a nem gyari allapotrol is. Es hogy tetszik a 3"-os gumi? Meg az a Suntour telo?

meg most is olyan alacsony nyomason hasznalod? tuti jol mered a saget, es allitod hozza a csillapitast? eddig olyan 80/140-en volt nalam, most 80/160-nal fogok probalkozni (~15% merve), 1,5-1,8 bar kereknyomassal.

Nem, mikor ez feltunt, utana fujtam a tagba. Franc tudja, hogy vegul sikerult-e barmit is jol mernem vagy beallitanom. De mikor probaltam beallitani, direkt tul is fujtam, hogy majd igy talan kevesbe mozog a hatulja, de sok kulonbseget nem vettem eszre.

A gumikat 2 bar korulre szoktam fujni, de ugye en sem tudom, hogy mennyire lehet pontos az ezereves spyral allopumpam. Belsot hasznalok, me'g mindig azt, ami benne volt: Schwalbe 19A extralight.

A 2014-esekben még CTD teló van amik nem a legjobban sikerült darabok, igaz egy fokkal jobbak mint a 2013-asok - volt mindegyikhez szerecsém. Valószínû abban rejlik a problémád, én is szenvedtem a 2014-es Strive-om telójával. Az újak már jobbak, nem is CTD-nek nevezik ôket annak ellenére hogy ugyanúgy három állásuk van.

Tavaly nyaron kicserelte a canyon ezt a 2014-es telot. Valami ujabbat kaptam, mert a jobb szar tetejen van me'g egy pici, fekete tekerentyu bizbasz. Talan ugyanugy Evolution series, most nem tudom megnezni. Hirtelen nem talaltam jobb kepet:

57d30d94e4b0ea908ac01b67.jpg

blash módosította - 2017. március 19. - 00:43

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Mi ez a loki? Irtad multkor is, de azota sem jottem ra, hogy mifele bringa.

Orbea Loki H30+, egy 27,5+ merevhátú.

Itt van róla pár képem még gyári állapotban:
https://www.flickr.c...157666671570465

950sm07 módosította - 2017. március 18. - 23:39

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

meg most is olyan alacsony nyomason hasznalod? tuti jol mered a saget, es allitod hozza a csillapitast? eddig olyan 80/140en volt nalam, most 80/160al fogok probalkozni (~15% merve), 1.5-1.8 bar kereknyomassal.

arn módosította - 2017. március 18. - 23:36

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Egy darabig jartam jo nagy beulessel, mert valamit felremertem, s alig fujtam a tagba (float akarmi a 2014-es nerve 7.9-ben), de felfele ez sem zavart, lefele viszont furabb volt, mar kezdtem azt hinni, hogy felkoppant vagy valami hasonlo, de ugy vagyok ezzel az ossztelos, telos dologgal, hogy feladtam hogy be tudom allitani, mert ez a 15-20%-os saggel a telo a 120 mm-bol jo ha kimozog 70-80-at, a hatulja meg tul sokat mozgolodik. A visszaut csillapitast is talan sikerult beallitanom, hogy se tul lassu, se tul gyors ne legyen. De lehet, hogy nekem is egy teljesen merev bringa kene, peldaul egy surly krampus 3"-os gumikkal (:

A 2014-esekben még CTD teló van amik nem a legjobban sikerült darabok, igaz egy fokkal jobbak mint a 2013-asok - volt mindegyikhez szerecsém. Valószínû abban rejlik a problémád, én is szenvedtem a 2014-es Strive-om telójával. Az újak már jobbak, nem is CTD-nek nevezik ôket annak ellenére hogy ugyanúgy három állásuk van.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

A Lokimon 2x10 van 24/34-gyel és 11-40 Sunrace kazettával, arra meg az a pont jó.

Mi ez a loki? Irtad multkor is, de azota sem jottem ra, hogy mifele bringa.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

2016os 8.0, 27.5os.

2mw6upu.jpg

a csillapitassal nincs semmi gondom, rendesen be lehet allitani, egyszeruen tul beult. nekem mas gondjaim vannak vele:

* ez a 3x11 elsore jopofanak tunt, de mar zavar, hogy sok az atfedes, ha nem nezek le, fogalmam nincs, hogy melyik tanyeron vagyok. tul sok a gangolas, hatul is sokat kell valtani, hogyha az ember jobban akar haladni, gyakran van mokuskerek erzesem. teljesen mashogy mukodik, mint a regi 3as rendszerek.

* magas a sulypont - rengeteg fele bringam volt a cxtol az enduroig, de egyiknel sem volt ilyen magasan az ulespoziciom. alapvetoen kenyelmes, csak kis sebessegnel nagyon billeg, illetve ugy kell ra "felugrani". ami nem eppen elonyos, ha kicsit bizonytalan az ember, vagy docogosebb vhol (pl lefagyott saron felfele). ilyenkor ugy benazok rajta neha, ha elakadtam, mintha sose ultem volna meg bringan.

igy 25%ra allitva nem az en mufajom, egy regebbi stilusu endurohoz kozelebb all, mint a 140et mozgo stumpjumperhez, ami az utolso ossztelosom volt, es szerettem. igy atkonfigolva meglatjuk :) nekem csak ket celom van, hogy fitt maradjak, es hogy kozben elvezzem amit csinalok. lefele franko, de felfele annyira kinlodok vele (kondicio...), hogy nem eri meg. a cx is elvezetes lefele, csak az felfele is lenduletes. megprobalom eltolni kicsit xc fele.

Jól néz ki feketében!
Nekem amúgy semmi gondom a magasságával, igaz a dropper benne van ami megkönnyíti a dolgokat, pl az általad említett kis sebességnél történô manôverezést is.
  A tag nekem 15-20% közöttire van állítva, 25-nél elég könnyen bekoppanna annak ellenére hogy gyárilag a legnagyobb térfogatcsökkentô van benne. A csillapítás gyorsasága zavaró nagyobb tempónál és rázósabb helyeken mert nincs normális egyensúly az eleje-hátulja között, a hátulja könnyen ideges lesz. Gondolkodtam rajta hogy a BD-n veszek egy rugóstagot ott viszonylag olcsó de nem akarok most 220€-t rákölteni.
  A 3x10 nekem meg jobban bejött mint elsôre gondoltam volna mert az endurón 1x11-hez szoktam, de a 30-as középsô tányér nagyon optimális nagyrészt azon hajtom. A 2x hajtókaroknál a 24/34 végsebessége ezen a bicajon kevés lenne, a 26/36 mászásokhoz lenne néha túl hosszú nekem, de a 22/30/40 mindenhova jó. A Lokimon 2x10 van 24/34-el és 11-40 Sunrace kazettával, arra meg az a pont jó. :)

29183688146_c4cccf697c_b.jpg

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
Egy darabig jartam jo nagy beulessel, mert valamit felremertem, s alig fujtam a tagba (float akarmi a 2014-es nerve 7.9-ben), de felfele ez sem zavart, lefele viszont furabb volt, mar kezdtem azt hinni, hogy felkoppant vagy valami hasonlo, de ugy vagyok ezzel az ossztelos, telos dologgal, hogy feladtam hogy be tudom allitani, mert ez a 15-20%-os saggel a telo a 120 mm-bol jo ha kimozog 70-80-at, a hatulja meg tul sokat mozgolodik. A visszaut csillapitast is talan sikerult beallitanom, hogy se tul lassu, se tul gyors ne legyen. De lehet, hogy nekem is egy teljesen merev bringa kene, peldaul egy surly krampus 3"-os gumikkal (:

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

merev farú merev villával, oszt' jóva'! :D

cx elott rengeteget gondolkodtam rajta, csak mindig oda lyukadtam ki, hogy draga lett volna, meg nem voltam benne biztos, hogy melyik vaz fejcsove fogja elbirni. vegulis a cx is jo irany volt, mellette talan mar tul nagy lenne az atfedes - a ht monti helyett is inkabb azert valasztottam ezt, hogy nagyobb legyen a kulonbseg. bar egy paraszthajszalon mult, hogy most nem egy karbon cubeom van.

arn módosította - 2017. március 18. - 22:37

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Melyik Nerve-ed van? Én szopok az enyémmel (7.9) nem tudom a hátulját rendesen beállítani (Float DPS). Nagyon alulcsillapított, a leglassabb állásban is túl gyorsan jön vissza. Visszaküldtem garanciában, szétszedték/szervizelték de gyakorlatilag semmi sem változott.

2016os 8.0, 27.5os.

2mw6upu.jpg

a csillapitassal nincs semmi gondom, rendesen be lehet allitani, egyszeruen tul beult. nekem mas gondjaim vannak vele:

* ez a 3x11 elsore jopofanak tunt, de mar zavar, hogy sok az atfedes, ha nem nezek le, fogalmam nincs, hogy melyik tanyeron vagyok. tul sok a gangolas, hatul is sokat kell valtani, hogyha az ember jobban akar haladni, gyakran van mokuskerek erzesem. teljesen mashogy mukodik, mint a regi 3as rendszerek.

* magas a sulypont - rengeteg fele bringam volt a cxtol az enduroig, de egyiknel sem volt ilyen magasan az ulespoziciom. alapvetoen kenyelmes, csak kis sebessegnel nagyon billeg, illetve ugy kell ra "felugrani". ami nem eppen elonyos, ha kicsit bizonytalan az ember, vagy docogosebb vhol (pl lefagyott saron felfele). ilyenkor ugy benazok rajta neha, ha elakadtam, mintha sose ultem volna meg bringan.

igy 25%ra allitva nem az en mufajom, egy regebbi stilusu endurohoz kozelebb all, mint a 140et mozgo stumpjumperhez, ami az utolso ossztelosom volt, es szerettem. igy atkonfigolva meglatjuk :) nekem csak ket celom van, hogy fitt maradjak, es hogy kozben elvezzem amit csinalok. lefele franko, de felfele annyira kinlodok vele (kondicio...), hogy nem eri meg. a cx is elvezetes lefele, csak az felfele is lenduletes. megprobalom eltolni kicsit xc fele.

arn módosította - 2017. március 18. - 22:31

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Azt meghagyom a fakíroknak... :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

atallitottam a nervet, szvsz nagyon lomha 25% saggel. most elol-hatul 15% van, probaltam kicsit utanaolvasni, a canyon is 15%ot ajanl, es a reviewban is 25% helyett 15ot ajanlottak. a gumikat viszont kicsit lejjebb vettem, mert amivel jott, az egy vekonyfalu magas tpis gumi volt, ott kellett a 2-2.2 bar koruli ertek, de a snakeskinnel 1.5-1.8at erzem jonak, amugy mind a tapadas es a csillapitas is erosen romlik.

hasonlot tapasztaltam mar cx bringanal is, az meg erzekenyebb a guminyomasra (mivel nincs nagyon mas csillapitas) - ott is vekonyfalu gumival 3 baron mentem, vastagfalu 60 tpissel meg 2.5on. a vekonyfalut 2.5baron siman felutottem a gyokereknel, a masiknal nem problema.

az is lehet, hogy a pumpam nyomasmeroje csal (persze magahoz viszonyitva tokmindegy, a lenyeg, hogy jo legyen erzesre), majd rendelek vmi digitalis merot, mert kivancsi vagyok, hogy mennyi az annyi. kezzel megnyomkodva sem tunik tul kevesnek a 1.5 bar.

Melyik Nerve-ed van? Én szopok az enyémmel (7.9) nem tudom a hátulját rendesen beállítani (Float DPS). Nagyon alulcsillapított, a leglassabb állásban is túl gyorsan jön vissza. Visszaküldtem garanciában, szétszedték/szervizelték de gyakorlatilag semmi sem változott.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

atallitottam a nervet, szvsz nagyon lomha 25% saggel. most elol-hatul 15% van, probaltam kicsit utanaolvasni, a canyon is 15%ot ajanl, es a reviewban is 25% helyett 15ot ajanlottak. a gumikat viszont kicsit lejjebb vettem, mert amivel jott, az egy vekonyfalu magas tpis gumi volt, ott kellett a 2-2.2 bar koruli ertek, de a snakeskinnel 1.5-1.8at erzem jonak, amugy mind a tapadas es a csillapitas is erosen romlik.

hasonlot tapasztaltam mar cx bringanal is, az meg erzekenyebb a guminyomasra (mivel nincs nagyon mas csillapitas) - ott is vekonyfalu gumival 3 baron mentem, vastagfalu 60 tpissel meg 2.5on. a vekonyfalut 2.5baron siman felutottem a gyokereknel, a masiknal nem problema.

az is lehet, hogy a pumpam nyomasmeroje csal (persze magahoz viszonyitva tokmindegy, a lenyeg, hogy jo legyen erzesre), majd rendelek vmi digitalis merot, mert kivancsi vagyok, hogy mennyi az annyi. kezzel megnyomkodva sem tunik tul kevesnek a 1.5 bar.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A Nyeregcsövekhez kapcsolódó postokat a kérésnek megfelelően átmozgattam a Nyeregcső topicba.

en kertem, koszi!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

A Nyeregcsövekhez kapcsolódó postokat a kérésnek megfelelően átmozgattam a Nyeregcső topicba.

• Szepy_lc8 kedveli ezt

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Láttátok az új Dude modelleket? 

Komorabbak, nekem jobban tetszenek. Különösen a full merev.

https://www.canyon.com/en-hu/mtb/dude/

frankok... csak nemtom hany bringamnak kellene lennie, hogy egy fatbike beferjen az istalloba.

mongy ha nincs megkotes... kellene aero - endurance outi - cx - ht - enduro. hatodiknak! :D

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Láttátok az új Dude modelleket? 

Komorabbak, nekem jobban tetszenek. Különösen a full merev.

https://www.canyon.com/en-hu/mtb/dude/

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

SRAM Red eTap-ról egy rossz szót nem tudnék írni - a magas árán kívül talán. Nagyon beVÁLT! :)

Gyors és pontos, installálni bruttó 15 perc volt mindenestől. Hátsó akksi 3 hónapig bírta koppra merülésig (villogó alró piros led és Battery level critical felirat a Garmin 520-as fejegységen), ez természetesen nyaralás közben történt:), de csak megcseréltem az első és hátsó akkut és még simán mentem egy 150 km-es túrát, végig működött.

Állítólag az átdobó lassabb, mint a Di2 átdobója. Szerintem meg gyorsabb, mint ahogy én váltanék egy manuális váltóval. :)

Köszi az infot.

Pont most számolgatjuk, hogy a Hylex fékkarhoz mennyi lenne az Ultegra elektromos hátsó rendszert bekötni. Na meg ugye miként nézne ki, de izgalmas lenne a dolog az biztos :)

Az is lehet, hogy meg kellene próbálnom eladni ahogy van a CX bringámat és venni kellene egy ilyet feketében :)

https://www.canyon.c...0-pro-race.html

Tudja valaki, hogy 40-es külső elfér benne? Elöl biztosan - még sokkal nagyobb is - de a hátsó részről nem látok képeket.

karakoram módosította - 2016. november 16. - 12:38

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ha mar szoba kerult az atdobo es a sebesseg... az mert van, hogy az outis atdobo nagyobb fogkulonbsegnel is gyorsabban es biztosabban valt? Terhelesre is kevesbe erzekeny, szinte nem is kell foglalkozni vele, mindket cxbringan ezt tapasztaltam, es mindketto mixelt alkatreszekkel volt. (fsa omega + 105-10 + kmc, most meg fsa gossamer + ultegra-11 + kmc, az aktualis monti 3x11es homogen xt sor).