Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Canyon

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3138 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

állíts rá valami androidos arcot ebay aukciókra

http://www.ebay.com/...cvip=true&rt=nc

vettem már ettől olcsóbban is. Mondjuk magamnak még egyet sem, pedig városba kéne valami jobb taposó, mert télen volt pár meredek helyzetem :)

kinai cuccokat persze lehet olcsobban is (bar a superstar is hellyel kozzel az), csak kerdes milyenek. altalaban keves vasarlo kezen ment at sokfele pedal, hogy legyen osszehasonlitasi alapja. ezt a pedalt meg a legjobb flat pedalok kozott emlegetik (120 euros pedalokkal egyszinten).

arn módosította - 2017. március 22. - 19:01

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

amugy ar/ertek aranyban ezt dicserik a legtobben... extra nagy tepsi :) a reviewoknal is most vagy mindenkit lefizettek, vagy tenyleg jo. amugy az szimplan nem igaz hogy a platform pedalok olcsobbak. 30-40 euroert mar adnak egy jol hasznalhato m540et, ennyiert platform pedal alig van, plane nem ezen a szinvonalon.

http://www.superstar...no-x-pedals.htm

van titan verzioja is:

large_IMG_20160404_201122.jpg

állíts rá valami androidos arcot ebay aukciókra

http://www.ebay.com/...cvip=true&rt=nc

vettem már ettől olcsóbban is. Mondjuk magamnak még egyet sem, pedig városba kéne valami jobb taposó, mert télen volt pár meredek helyzetem :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hidd el, en mindig alkalmat megragadok a tekeresre - hogy ez mire eleg, az mas kerdes :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Srácok, már ne is haragudjatok, de elméletben tök jól nyomjátok, ennyi elég lesz! Itt a szép idő, menjetek és tekerjetek! :-) :P

IMG_1654.jpg

zscs módosította - 2017. március 22. - 10:20

• laczie kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Majd a nyeregcsohoz idozitek asszem, egekbe emelt ulessel ugysem lehet normalisan kihasznalni a platform pedal elonyeit. Addig kikiserletezem a megfelelo nyomast.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

amugy ar/ertek aranyban ezt dicserik a legtobben... extra nagy tepsi :) a reviewoknal is most vagy mindenkit lefizettek, vagy tenyleg jo. amugy az szimplan nem igaz hogy a platform pedalok olcsobbak. 30-40 euroert mar adnak egy jol hasznalhato m540et, ennyiert platform pedal alig van, plane nem ezen a szinvonalon.

van titan verzioja is:

Ezen gondolkodtam én is mielôtt a Nukeproof-ot vettem. Jó kis pedál, az egyetlen negatívuma a tengelynél a vastagítás, ott felül a talp, nem tapad annyira. Akit viszont nem zavar annak jó választás lehet, szervizkitt is jó áron kapható hozzá és gyakran van náluk 20% körüli leárazás. 5GBP-ért szállítanak hozzánk (még kerékszettet is) UPS-el ami szintén nem rossz.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

a canyon mellett emlegetik a rose-t is: index.hu/kerekagy/2017/03/21/online_kerekparvasarlas/

Csak beleolvastam de túl hosszú volt és a cikkíró túlbonyolította. Maradok a Canyonnál... :)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás
a canyon mellett emlegetik a rose-t is: index.hu/kerekagy/2017/03/21/online_kerekparvasarlas/

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás
Megfontolom ha elkopik vagy kevés lesz a 13 dolcsis kínai... :)

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

van titan verzioja is:

arn módosította - 2017. március 21. - 16:00

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ez azert beszaras... fa + csiszolopapir :) vegulis ha osszetorod az erdoben, faragsz egy masikat.

https://r2-bike.com/...r-Pedal-black_1

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

"...Viszont ne soroljuk a Decathlon-t se a kerékpárboltok közé, pedig ár/érték arányban vannak egész jó gépeik, bár főleg a belépő kategóriában. Viszont a szakértelem hiányos, elég csak megnézni a weboldaluk gyerekbringa szegmensét, ahol típusra, nemre, színre és árra is lehet szűrni, csak éppen a legfontosabbra nem, a kerékméretre, vagy esetleg a testmagasságra. Az eladóikat ugyan belső képzéseken oktatják, mégsem adnám kezükbe a gyerekeim első lépéseit...."

forrás  :D :D

Probléma az hogy ez elég általános, nemcsak "néhány" bringaboltban fogalmatlanok az eladók...

Viszont örömteli hogy a Canyon bôvítette kínálatát gyerekbringákkal, jó húzás volt.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Ontopic, mivel Canyon. ;)

http://ergonbike.com...n-herrmann.html

Platform a pedálja. Azért megemlítem, hogy nem egy bp.-i bringással bicajoztam már, aki 50-60 cm-re simán felugrott EggBeaterrel vagy Shimano SPD-vel, mikor kidőlt fán átugratott. Amit mi, a "többség" soha meg sem próbálnánk.

Ugyanaz a bringás simán megtenné ugyanazt taposó pedállal is? Természetesen van aki igen, de míg pl. SPD-vel simán megcsináltam szinte nulla gyakorlással, taposóval eltartott egy darabig. Nem volt elég hogy húztam be a fenekem alá a lábamat aztán jött vele a bicaj. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

"...Viszont ne soroljuk a Decathlon-t se a kerékpárboltok közé, pedig ár/érték arányban vannak egész jó gépeik, bár főleg a belépő kategóriában. Viszont a szakértelem hiányos, elég csak megnézni a weboldaluk gyerekbringa szegmensét, ahol típusra, nemre, színre és árra is lehet szűrni, csak éppen a legfontosabbra nem, a kerékméretre, vagy esetleg a testmagasságra. Az eladóikat ugyan belső képzéseken oktatják, mégsem adnám kezükbe a gyerekeim első lépéseit...."

forrás :D :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Aki ezt jol nyomja, mindegy milyen pedalt hasznal, mert a technikan mulik. De szvsz helyesebb, ha vki taposopedallal tudja eloszor.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ontopic, mivel Canyon. ;)

http://ergonbike.com...n-herrmann.html

Platform a pedálja. Azért megemlítem, hogy nem egy bp.-i bringással bicajoztam már, aki 50-60 cm-re simán felugrott EggBeaterrel vagy Shimano SPD-vel, mikor kidőlt fán átugratott. Amit mi, a "többség" soha meg sem próbálnánk.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az spdvel emelni a bringat nem jo technika :) bar konnyu hozzaszokni, a multkor epp akkor csatolt ki, es majdnem akkorat pereceltem, mint a haz.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Beleolvastam, az elején az arc leríja, hogy 1 hónapig erőltette a cliplesst, majd egy stoptáblánál eldőlés után váltott flat-re...

Csomó érdekes dolog van benne, de szerintem nem túl objektív írás, mert:

1. Egy platform pedál gyártó linkje van a hatvanakárhány oldal mindegyikén, akik a "világ legjobb pedálját" árulják
  2. Nehéz elhinni, hogy egy több billió dolláros ipar "mindenkit megvezet", csak hogy a klipszes pedált rásózzák a szerencsétlenekre (platform pedálokat és cipőket ugyanúgy rá(nk)sóznak túlárazva
  3. Abszolút hobbistaként átülök egy platformpedálos bringára és mikor a "húzó fázishoz" érek, úgy felkapom a lábam a pedálról, mintha parázsba léptem volna, csak rásegítek valamit az SPD-n ;)

Engem az SPD ízületekre gyakorolt hatása miatt mégis megfogott az írás, lehet tényleg nem a legjobb, ha mindig ugyanabban a pozícióban van a láb. Az is igaz, hogy nem enduro/DH user vagyok, legtöbbször olyan helyen jövök le, ahol fel is tudok tekerni, de ott nekem stabilitást ad az SPD lefelé is.

Mutass nekem egy teljesen objektív írást... :)

Engem nem az összeesküvés elmélet része fogott meg, hanem az hogy valami sántított nekem az SPD-vel, nem jött a csoda és a leírtak összhangban voltak azzal ahogy éreztem, de mivel körülöttem mindenki SPD-t használt azt hittem bennem van a hiba. Aztán vettem egy normális taposó pedált meg egy hozzávaló cipôt és minden megváltozott. Megtanultam normálisan tekerni taposóval, 120-ig elpörgetem ha kell, és nem kell hogy össze legyek kapcsolva a pedállal ahhoz hogy az erdôben egy kidôlt fát átugorjak. Nincs végig ugyanabban a pozícióban a lábam, teljesen szabad vagyok, de "negatívumként" nagyritkán nem tudok belehúzni a pedálba ami egy hobbi bicajosnál nem a világ vége, ha meg annyira hiányzik megyek egy kört az országútimmal. :) Ha leszállok a bicajról és a hátamon kell cipelnem sokkal könnyebb mászni a sziklákon egy nem SPDs cipôben, az erdôben nem tömôdik el a stopli sárral és nem csúszkál a lábam a pedálon, úgyhogy én is úgy döntöttem hogy akkor lesz újra SPD a montin ha már annyira jó leszek hogy csak a taposó pedál tart vissza. :)
Semmi bajom azzal ha valaki SPD-vel teker mert akármi miatt az jön be neki, de nagyon sokan azért váltanak és kockáztatják értelmetlenül az itt-ott borulást, sérülést, elbizonytalanodást mert nem tudják hogy a tescós pedál helyett van másik is amivel élvezettel, hatékonyan lehet a tekerni. A bringaboltosok is ludasak ebben, mert az SPD pedállal általában egy pár 20-30eFt-os cipôt is azonnal eladnak, azt ugye nem lehet a már meglévô edzôcipôben tekerni. :)

Hogy ne legyünk annyira off:

28086559524_2fd871f820_o.jpg

950sm07 módosította - 2017. március 20. - 21:23

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

....A kezdeti "csoda" után nekem nem jött igazán be és miután olvastam ezt (https://www.bikejame...th-flat-pedals/) váltottam és jött a megváltás. :)

Beleolvastam, az elején az arc leríja, hogy 1 hónapig erőltette a cliplesst, majd egy stoptáblánál eldőlés után váltott flat-re...

Csomó érdekes dolog van benne, de szerintem nem túl objektív írás, mert:

1. Egy platform pedál gyártó linkje van a hatvanakárhány oldal mindegyikén, akik a "világ legjobb pedálját" árulják
  2. Nehéz elhinni, hogy egy több billió dolláros ipar "mindenkit megvezet", csak hogy a klipszes pedált rásózzák a szerencsétlenekre (platform pedálokat és cipőket ugyanúgy rá(nk)sóznak túlárazva
  3. Abszolút hobbistaként átülök egy platformpedálos bringára és mikor a "húzó fázishoz" érek, úgy felkapom a lábam a pedálról, mintha parázsba léptem volna, csak rásegítek valamit az SPD-n ;)

Engem az SPD ízületekre gyakorolt hatása miatt mégis megfogott az írás, lehet tényleg nem a legjobb, ha mindig ugyanabban a pozícióban van a láb. Az is igaz, hogy nem enduro/DH user vagyok, legtöbbször olyan helyen jövök le, ahol fel is tudok tekerni, de ott nekem stabilitást ad az SPD lefelé is.

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Nekem egyértelműen a legjobb döntés volt monti terén félretenni az SPD-t. Igaz erősen tanulgatom csak a dolgokat, de pár éve próbálkozom az SPD-vel és ahhoz képest most pár hónap alatt többet tanultam, magabiztosabb lettem, mint előtte 2-3 év alatt.
Nem mondom, hogy nincsenek előnyei, már csak azt is ideszámítva, hogy nem csúszik/rázódik le a lábad a pedálról, szükség esetén váratlan helyzetben a húzással adható kis erőtöbblet is számíthat - de nekem kezdőként sokkal több frusztrációt okozott mint amennyi előnyét tapasztaltam.
Most azon vagyok, hogy flat pedállal tanuljak, szerezzek tapasztalatot és később, jóval magabiztosabban (egyensúlyérzék és a technika fejlődése után) visszatérek, megpróbálom az SPD-t újra, hogy tudom-e már élvezni az előnyeit.
Baráti körben amúgy ezzel teljesen egyedül vagyok, mindenki SPD-fixált. Ami persze nem baj, sokkal rutinosabbak és ha nekik úgy jobb, tekerjenek csak azzal - bár éppen a múlt hétvégén adott elő az egyik kolléga egy eléggé érdekes szabadgyakorlatot, mert nem kattant be a patent időben elindulás után egy lejtőn és lecsúszott a pedálról a lába. Persze ez nem gyakori, nem láttam még ilyet tőle, de érdekes volt, hogy pont akkor vacakolt, amikor engem húztak a dekás taposó pedál miatt. :)

Szóval én az ügyetlenebb kezdőknek inkább a flat-et javasolnám elsőre, aztán ha úgy érzi, hogy ez a szűk keresztmetszet, váltson csak. A technikákat (bunnyhop, stb.) is érdemesebb flattel megtanulni, mert SPD-vel rángatva a gépet teljesen más mozdulat - és nem a jó megoldás - rögzül. Ha valaki hosszú másodpercekig álldogál magabiztosan bármilyen terepen a pedálokon állva, annak vélhetően nem okoz stresszt az SPD - de őt nem mondanám se kezdőnek, se ügyetlennek. :)

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016