REngeteg vázgyártó van, és szintén rengetegrõl nem lehet hallani, mert mindez marketing dolog. Az igazán jó, kis, handmade gyártók pld. teljesen ismeretlenek, és a legjobb nagy gyártók mellett õk csinálják a legjobb vázakar. Mondjuk a Vetta nem tartozik a kisipari gyártók közé. Gondolom alu váz, az 1,71 nem rossz tömegadat (persze nem 52-es méretben), fõleg ha jó ár tartozik hozzá. Ha nem versenyzel komolyan, nem érdemes lejjebb menni a tömegben, 1500 gr. alatt az ár kb. 200e felett van.
Alig instabilabb az oúti kormány, mint az egyenes, csak meg kell szokni, és több fogáslehetõség van rajta, továbbá szélben jól beállítva 2-3 km/h jelent. Különben miért nem montit vettél?, azoknál is vannak könnyû vázak és azon egyenes kormány meg rávaló fékváltókar van.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2005. október 26. - 09:01

Írta 2005. október 25. - 16:09

Képzeljétek, extra igényekkel, nagy keresgélés után végre megvan az országúti (alu) vázam. Annyit tudok róla, hogy Vetta a neve, de nem is hallottam még ilyenrõl. Állítólag olasz. 
Minden esetre lemértem: 1,71 kg. Azt hiszem ez nem a legkönnyebbek közül való, de csepp keresztmetszetû az elsõ ferde csöve. A színe még nem stimmel, de hamarosan szééép PIROS lesz.
A tervek szerint 3 tányér lesz elõl és egyenes kormányt rakunk rá, mert képtelen lennék azon az instabil hajlított kormányn megtalálni a féket.

Minden esetre lemértem: 1,71 kg. Azt hiszem ez nem a legkönnyebbek közül való, de csepp keresztmetszetû az elsõ ferde csöve. A színe még nem stimmel, de hamarosan szééép PIROS lesz.
A tervek szerint 3 tányér lesz elõl és egyenes kormányt rakunk rá, mert képtelen lennék azon az instabil hajlított kormányn megtalálni a féket.
Írta 2005. október 24. - 14:54

Nov. 19-én lesz, CicloCross Budapest Bajnokságnak hívják. Sajnos pont aznap nyelvvizsgázom...
Hurrá!

Ott a helyem!
Írta 2005. október 22. - 23:01

Srácok nyitottam egy számtech boltot és szeretném támogatni a bicikliseket. Szóval aki be tudja bizonyítani, hogy rendszeresen biciklizik (akárhogy csinálhatja:)) az az emberke kap nálam 5% kedvezményt a termékek listaárából. Sajnos az egyébként is akciózott termékekre ezt nem tudom fölajánlani, mert akkor csõdbe megyek:D
Szóval mindenkit várok szeretettel,
RED Tower Computer
1134 Budapest Tüzér utca 1
061/788 6225
Itt érdeklõdj bátran!
Jah és vállalunk vidékre utánvétet.
Üdv
Balázs
Szóval mindenkit várok szeretettel,
RED Tower Computer
1134 Budapest Tüzér utca 1
061/788 6225
Itt érdeklõdj bátran!
Jah és vállalunk vidékre utánvétet.
Üdv
Balázs
www.spring.hu
Írta 2005. október 22. - 22:12

Nov. 19-én lesz, CicloCross Budapest Bajnokságnak hívják. Sajnos pont aznap nyelvvizsgázom...
Írta 2005. október 21. - 19:18

Marchello ezekszerint nincs fórumozós kedvében...
Tud valki valamit a postás pályán ilyen tájt megrendezett cyclo-cross versenyrõl, vagy bármilyen más terepkerékpáros eseményrõl?
Tud valki valamit a postás pályán ilyen tájt megrendezett cyclo-cross versenyrõl, vagy bármilyen más terepkerékpáros eseményrõl?
One planet, one tribe...
Írta 2005. október 02. - 20:24

Meg volt a hegyi OB. Marchello kolléga új színekben, nem ismertem meg a becsekkolásnál. Tudható errõl vmi?
Írta 2005. szeptember 13. - 15:41

Hello rolius!
A kikeveredeshez en elsokent a Duna-partot celoznam meg. Ha jol emlekszem a Szeremi uton megy bicikliut, ami a Dombovari uton keresztul lukad ki a Muegyetem/Elte egyetemi reszhez. Onnan a Duna-parton vegig van kerekparut (-> Margitsziget, edzeshez tul zsufolt; -> Harmashatar-hegy - ez mar jo; ->Szentendre / Pilis fele - meg jobb). Ha nem akarsz messzire menni, akkor Budan is egesz jo utvonalakat lehet kitapasztalni, egesz jo emelkedoket is talalhatsz.
A kikeveredeshez en elsokent a Duna-partot celoznam meg. Ha jol emlekszem a Szeremi uton megy bicikliut, ami a Dombovari uton keresztul lukad ki a Muegyetem/Elte egyetemi reszhez. Onnan a Duna-parton vegig van kerekparut (-> Margitsziget, edzeshez tul zsufolt; -> Harmashatar-hegy - ez mar jo; ->Szentendre / Pilis fele - meg jobb). Ha nem akarsz messzire menni, akkor Budan is egesz jo utvonalakat lehet kitapasztalni, egesz jo emelkedoket is talalhatsz.
Írta 2005. szeptember 02. - 21:51

hello!
én igen új országútis vagyok.
és most kezdõdik 12-én a suli.
és az etele út - hengermalom útnál fogok lakni.
segítsetek légyszi, hogy hol lehet edzeni, de legalább kikeveredni onnan.
köszi.
Rolius
én igen új országútis vagyok.
és most kezdõdik 12-én a suli.
és az etele út - hengermalom útnál fogok lakni.
segítsetek légyszi, hogy hol lehet edzeni, de legalább kikeveredni onnan.
köszi.
Rolius
Írta 2005. augusztus 20. - 17:59

ja igazad van, de úgy tudom tavaly is ugyanez volt. Meg az XVII topicban volt szó róla (mivel rákoskertiek szervezik)
Egyébként most jöttem haza róla, én a tt-n voltam. 3:50 alatt nyomtuk, bár mi megálltunk egy fél órára sörözni is
Jó kis társaság jött össze.
Az elsõ helyezett 2:12 alatt nyomta le, ami olyan 39,xxx-es átlag, de a kiírásban szereplõ 300m szintkülönbséget megmértük (a légnyomás alapján mûködõ órával) és valami 480m jött ki.
Egyébként most jöttem haza róla, én a tt-n voltam. 3:50 alatt nyomtuk, bár mi megálltunk egy fél órára sörözni is

Az elsõ helyezett 2:12 alatt nyomta le, ami olyan 39,xxx-es átlag, de a kiírásban szereplõ 300m szintkülönbséget megmértük (a légnyomás alapján mûködõ órával) és valami 480m jött ki.
Írta 2005. augusztus 20. - 08:28

augusztus 20. (szerda)
ez biztos, hogy a mostani kiirasa?
Valahogy ma szombat van.
Merida CX500
Írta 2005. augusztus 19. - 16:18

Írta 2005. augusztus 19. - 16:14

Sziasztok, engem is a Hungaroring dolog érdekelne, mert mennénk ám, de montival. Nem tudom van-e külön kategória, elõnyös lenne.
Ti tudtok valamit? (vasárnapon kívül)

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2005. augusztus 19. - 15:58

Rákoskerti Marathon Club
Kiss Tibor Zoltán
1171 Budapest, Irsa u. 9.
(1) 256-8649
Kormos Csaba
1171 Budapest, Köszörûs u. 2.
(1) 258-0396
K 90 amatõr kerékpárverseny és teljesítménytúra
7
augusztus 20. (szerda)
Rákoskert Ecser Maglód Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllõ Isaszeg Pécel Péceli emelkedõ
Rajt: Rákoskert, Kerékpáros Centrum (Kisérõ u. 1.)
Cél: Péceli emelkedõ
Indulás: 10.00 óra v.: 800 Ft/fõ, tt.: 500 ft/fõ 85 km 300 m 5 óra MTSZ 45,5 pont
TTT, MTSz, MSTSz tagoknak és vonattal érkezõknek 100 Ft/fõ kedvezmény a nevezési díjból. Befutó a péceli emelkedõn! Díjazás: érem, kupa, ajándék. Bukósisak ajánlott! Térkép: Magyarország autóstérképe.
Attisch
Kiss Tibor Zoltán
1171 Budapest, Irsa u. 9.
(1) 256-8649
Kormos Csaba
1171 Budapest, Köszörûs u. 2.
(1) 258-0396
K 90 amatõr kerékpárverseny és teljesítménytúra
7
augusztus 20. (szerda)
Rákoskert Ecser Maglód Pécel Isaszeg Dány Zsámbok Vácszentlászló Valkó Gödöllõ Isaszeg Pécel Péceli emelkedõ
Rajt: Rákoskert, Kerékpáros Centrum (Kisérõ u. 1.)
Cél: Péceli emelkedõ
Indulás: 10.00 óra v.: 800 Ft/fõ, tt.: 500 ft/fõ 85 km 300 m 5 óra MTSZ 45,5 pont
TTT, MTSz, MSTSz tagoknak és vonattal érkezõknek 100 Ft/fõ kedvezmény a nevezési díjból. Befutó a péceli emelkedõn! Díjazás: érem, kupa, ajándék. Bukósisak ajánlott! Térkép: Magyarország autóstérképe.
Attisch
Írta 2005. augusztus 19. - 14:49

Nem tudod véltlenül, hogy a rákoskerti verseny pontosan mikor indul? És honnan? Keresem a honalpjukon, de az most nme elérhetõ.
Üdv
Lazus
Üdv
Lazus
Írta 2005. augusztus 17. - 08:43

A Kékesi végül is 700 Ft lett és a befutónál csak egy 3 dl gatoradet adtak, tavaly bõkezûbbek voltak, viszont felkerült a befutó a netre nagyon gyorsan, míg a tavalyi egyáltalán nem.
20.-án Rákoskerti verseny, 21-ére pedig valami Hungaroringes dolog van kiírva, de nem tudom lesz-e belõle valami.
20.-án Rákoskerti verseny, 21-ére pedig valami Hungaroringes dolog van kiírva, de nem tudom lesz-e belõle valami.
Írta 2005. augusztus 16. - 15:35

Hali!
Meghalt a topik? Mindenki "nyaral"?
Megy-e valaki kocsival a vasárnapi versenyre? Szívesen betársulnék!
Üdv
Lazus
Meghalt a topik? Mindenki "nyaral"?
Megy-e valaki kocsival a vasárnapi versenyre? Szívesen betársulnék!
Üdv
Lazus
vendég_hasosz_*
Írta 2005. július 16. - 08:35

TDH KÉkes nagydíj:
Rajt: Gyöngyös fõtér, 2005.08.06., 10'00
Nevezés: helyszínen
Nevezési díj: kb. 500 FT (TdH ajándék)
Bõvebben hamarosan a www.velo.hu-n
Rajt: Gyöngyös fõtér, 2005.08.06., 10'00
Nevezés: helyszínen
Nevezési díj: kb. 500 FT (TdH ajándék)
Bõvebben hamarosan a www.velo.hu-n
Írta 2005. július 13. - 15:15

Sziasztok!
tud valaki valami érdemlegeset a TdH Kékes nagydíjáról? Mikor (és pontosan hol) van a rajt, mikor és mennyiért lehet nevezni, stb.
Köszi
Lazus
tud valaki valami érdemlegeset a TdH Kékes nagydíjáról? Mikor (és pontosan hol) van a rajt, mikor és mennyiért lehet nevezni, stb.
Köszi
Lazus
Írta 2005. július 04. - 15:33

Tehát az idõmérés:
Az idöt stoppoljak, kezzel merik. Minden kör utan tablazatba irjak az
idot az egyes csapatoknal.Ugyhogy rögtön lathato, ki hogyan all, hany
kort tett meg. Az utolso elötti körnel, a 24 ora letelte elott,
kiszamoljak az atlagsebesseget es ez alapjan a tavolsagot, amit a
fennmaradt ido alatt megtehetett volna a versenyzo.
Pl. Ha 23.55-kor athajtasz a celvonalon, akkor hozzaadjak a
teljesitmenyhez azt a tavolsagot, amit a maradek 5 perc alatt meg
megtehettel volna.
Ha 24.03-kor erkezel be, akkor levonjak azt, amit 3 perc alatt
letekertel.
Az idöt stoppoljak, kezzel merik. Minden kör utan tablazatba irjak az
idot az egyes csapatoknal.Ugyhogy rögtön lathato, ki hogyan all, hany
kort tett meg. Az utolso elötti körnel, a 24 ora letelte elott,
kiszamoljak az atlagsebesseget es ez alapjan a tavolsagot, amit a
fennmaradt ido alatt megtehetett volna a versenyzo.
Pl. Ha 23.55-kor athajtasz a celvonalon, akkor hozzaadjak a
teljesitmenyhez azt a tavolsagot, amit a maradek 5 perc alatt meg
megtehettel volna.
Ha 24.03-kor erkezel be, akkor levonjak azt, amit 3 perc alatt
letekertel.