Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Országútisok Bp-n!
Indította
syncro
, 2002. január 31. 11:38
Írta 2005. június 06. - 16:10

Szép volt fiúk! Lassan "alulról" csak összeszervezünk vmit. (bajnokságot v mit
)

Írta 2005. június 06. - 07:58

Gratula az erdményekhez! Mindenki szépet ment hétvégén! Én meg itthon punnyadok. Legyen már vizsgák vége! Na nem sírok!
Csak így tovább gyerekek!
Csak így tovább gyerekek!
Írta 2005. június 06. - 03:07

Nem akarok nagyot mondani, de saccra 50 km.
2. körben végig haver mögött, 4-5 ben már inkább hamar leváltottam- montival nehezebb. Különben elöl mentem.
Elsõ 5 kör szinte pont 4 óra alatt lett meg. Addg is próbáltam kerülni a bolyozást, vagy elõre menni. Az 5. körtõl gyakorlatilag saját zsíron mentem.
Ha nem fájdul meg a 11. végén a lábujjam (a kör végétõl 2 km), sztem lazán meglett volna a 14-15. Talán. Majd jövõre.
Átlagpulzus 11 körre 75-76%, 7240 kcal.
Nem tudom hány km. Órám szerint összesen 326 km, de a honlapi kiírás szerint 336. Mondjuk a meghirdetett körönkénti 260m szint is barokkos túlzás. 80-90 körül van.
Sok beszámoló:
http://forum.index.h...488&la=44839713
Az enyém:
http://forum.index.h...16823&t=9006401
http://forum.index.h...37252&t=9006401
Képek:
http://zfazekas.free...k/2005VelenceX/
www.rofike.hu
Ez volt életem eddigi leghosszabb bringázása. Egy seggel, és összesen is.
Jövõre a 15 kör a cél!
2. körben végig haver mögött, 4-5 ben már inkább hamar leváltottam- montival nehezebb. Különben elöl mentem.
Elsõ 5 kör szinte pont 4 óra alatt lett meg. Addg is próbáltam kerülni a bolyozást, vagy elõre menni. Az 5. körtõl gyakorlatilag saját zsíron mentem.
Ha nem fájdul meg a 11. végén a lábujjam (a kör végétõl 2 km), sztem lazán meglett volna a 14-15. Talán. Majd jövõre.
Átlagpulzus 11 körre 75-76%, 7240 kcal.
Nem tudom hány km. Órám szerint összesen 326 km, de a honlapi kiírás szerint 336. Mondjuk a meghirdetett körönkénti 260m szint is barokkos túlzás. 80-90 körül van.
Sok beszámoló:
http://forum.index.h...488&la=44839713
Az enyém:
http://forum.index.h...16823&t=9006401
http://forum.index.h...37252&t=9006401
Képek:
http://zfazekas.free...k/2005VelenceX/
www.rofike.hu
Ez volt életem eddigi leghosszabb bringázása. Egy seggel, és összesen is.
Jövõre a 15 kör a cél!
Írta 2005. június 06. - 00:16

Henger: Szép, az egy korrekt 31es átlag. Mennyit mentél egyedül/csoportban?
De szép, közel 300km.
Kb. 1.5 hónapja én egyedül mentem 11:20alatt 279km-t.
De szép, közel 300km.
Kb. 1.5 hónapja én egyedül mentem 11:20alatt 279km-t.
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Írta 2005. június 05. - 22:51

Hali!
12 sikerült.
11 szinte egyben, az utsó már csak buliból.
10 kör bruttó ideje 8:45 lett. A 11. kör 55 perc.
12 sikerült.
11 szinte egyben, az utsó már csak buliból.

10 kör bruttó ideje 8:45 lett. A 11. kör 55 perc.
Írta 2005. június 05. - 22:43

Rezsõ:
Vasárnap(vagyis ma) voltunk a Pécsi Kupa 4. fordulóján.
Esett az esõ, cefetül. Több próbálkozás volt az elmenésre, én inkább a végére tartalékoltam. Nem számítottam rá, de 4 versenyzõnek sikerült elszakadni a vége elõtt. Az utolsó 1km úgy nézett ki,h a fõútról egy jobbkanyarral lementünk egy mellékútra, majd egy kb. 400-500m hosszú 10%-os lejtõn beestünk a faluba(magyarsarlós) egy elés jobbkanyar után még 200m volt a célig.
Sikerült az elsõk között lekanyarodnom a fõútról, a lejtõn(nagyon merek/tudok menni lefelé) elmentem, az utolsó 200m-re elsõnek fordultam, de elboktem a kanyart(úgy emlékeztem,h sima 9ö0fokos, helyette egy jó 110-120fokos elés kanyar volt). Fékeztem, megcsúsztam 2szer, korrigáltam, éppen sikerült elkerülnöm az éles patkát és a mögötte lévõ árkot. Akik látták, aztmondták, hatalmas szerencsém volt. Sajnos nagyon lelassultam, 3an megelõztek, ebbõl egyet a vége elõtt 10m-el lesprinteltem.
Az amatõrök között 4.helyen végeztem. a dolog rákfenéje,h ezzel az eredménnnyel, ha elitbe nevezek(nevezési lap fölött gondolkodtam 1-2percet rajta), 2.lettem volna.
Hát ez van. Abszolút 7. hely, korcsoport 4. hely.
80km, 2ó2perc(39,2km/h átlag).
Mindent összevetve jól éreztem magam.
Velencei-tó körökön mi volt???
Vasárnap(vagyis ma) voltunk a Pécsi Kupa 4. fordulóján.
Esett az esõ, cefetül. Több próbálkozás volt az elmenésre, én inkább a végére tartalékoltam. Nem számítottam rá, de 4 versenyzõnek sikerült elszakadni a vége elõtt. Az utolsó 1km úgy nézett ki,h a fõútról egy jobbkanyarral lementünk egy mellékútra, majd egy kb. 400-500m hosszú 10%-os lejtõn beestünk a faluba(magyarsarlós) egy elés jobbkanyar után még 200m volt a célig.
Sikerült az elsõk között lekanyarodnom a fõútról, a lejtõn(nagyon merek/tudok menni lefelé) elmentem, az utolsó 200m-re elsõnek fordultam, de elboktem a kanyart(úgy emlékeztem,h sima 9ö0fokos, helyette egy jó 110-120fokos elés kanyar volt). Fékeztem, megcsúsztam 2szer, korrigáltam, éppen sikerült elkerülnöm az éles patkát és a mögötte lévõ árkot. Akik látták, aztmondták, hatalmas szerencsém volt. Sajnos nagyon lelassultam, 3an megelõztek, ebbõl egyet a vége elõtt 10m-el lesprinteltem.
Az amatõrök között 4.helyen végeztem. a dolog rákfenéje,h ezzel az eredménnnyel, ha elitbe nevezek(nevezési lap fölött gondolkodtam 1-2percet rajta), 2.lettem volna.
Hát ez van. Abszolút 7. hely, korcsoport 4. hely.
80km, 2ó2perc(39,2km/h átlag).
Mindent összevetve jól éreztem magam.
Velencei-tó körökön mi volt???
"Ha tanulmányozzuk a külömbözõ vallások tanításait, észrevesszük, hogy mindnek a pozitív emberi tulajdonságok fejlesztése, az erényes ember nevelés a célja. Ez elég ok arra,hogy tiszteletet érezzünk minden vallás iránt." - Õszentsége a Dalai Láma elmélkedése
Írta 2005. június 05. - 21:22

Lazus: Köszönöm, ha megteszed, várom a leveled.
Tpresident: még megúsztam körhátrány nélkül (200m kellet volna hozzá) a lemaradókkal mindent elkövettünk (életem leggyorsabb sprintjét vágtam ehhez ki 51,7 km/ó), sajnos a beépített fordulatszám határolóm hamar letilt
. Te mire jutottál a hétvégén?
Általánosan: szerintem is nagyon jó és színvonalas verseny és sok nézõ volt, 2 érdekesség: Novák Ferenc (a világjáró) részvétele, ill. a figyelmesebbje Eisenkrammer Károlyt is észrevehette a nézõk között.
Teljesen érthetetlenül állok a kerékpársport mostani helyzete elõtt! Eddig (Zomba, Békások) mindenütt van érdeklõdés, szinte versenyrõl-versenyre többen vagyunk. Miért nem lehet ezt kiaknázni?
Potty: ez igen szép eredmény, már nagyon hiányzott.
Tpresident: még megúsztam körhátrány nélkül (200m kellet volna hozzá) a lemaradókkal mindent elkövettünk (életem leggyorsabb sprintjét vágtam ehhez ki 51,7 km/ó), sajnos a beépített fordulatszám határolóm hamar letilt

Általánosan: szerintem is nagyon jó és színvonalas verseny és sok nézõ volt, 2 érdekesség: Novák Ferenc (a világjáró) részvétele, ill. a figyelmesebbje Eisenkrammer Károlyt is észrevehette a nézõk között.
Teljesen érthetetlenül állok a kerékpársport mostani helyzete elõtt! Eddig (Zomba, Békások) mindenütt van érdeklõdés, szinte versenyrõl-versenyre többen vagyunk. Miért nem lehet ezt kiaknázni?
Potty: ez igen szép eredmény, már nagyon hiányzott.
Írta 2005. június 05. - 20:38

Ja és még valami. Mit szóltok Lacihoz? Megnyerte a Luxemburgi körversenyt. http://www.velo.hu/i...Hash=1bbcf4c691
Gratula neki és hájrá a Touron!
Gratula neki és hájrá a Touron!
Írta 2005. június 05. - 20:28

Más: Volt valaki Velencén? Milyen volt?
Írta 2005. június 04. - 23:17

Rezsõ!
Köszi, a hangulat kitûnõ volt.
Sajnos a szervezéssel voltak gondok, de ezt ti is észre vettétek. Van 1-2 ötletem, hogy lehetne ezeket kikerülni, és talán egy fillérbe sem kerülne! Ha érdekel, akkor emailban/priviben megírom.
Köszi, a hangulat kitûnõ volt.
Sajnos a szervezéssel voltak gondok, de ezt ti is észre vettétek. Van 1-2 ötletem, hogy lehetne ezeket kikerülni, és talán egy fillérbe sem kerülne! Ha érdekel, akkor emailban/priviben megírom.
Írta 2005. június 04. - 20:59

Írta 2005. június 04. - 19:18

Lazus: Bocs, most kerültem géphez, talán már kicsit lekéstem.
Köszönet mindenkinek aki eljött. Remélem mindenki jól érezte magát, és jövõre is eljön.
Köszönet mindenkinek aki eljött. Remélem mindenki jól érezte magát, és jövõre is eljön.
Írta 2005. június 03. - 16:22

Azt meg tudnád mondani, hogy merre találom majd meg a rajtot? Üllõ felõl érkezem majd a városba, biciklivel.
Írta 2005. június 01. - 15:40

Várunk titeket.
Az érkezésnél számoljátok bele, hogy 1/2 9-tõl már vannak futamok, melyek idejére lezárják az egész várost!
Az érkezésnél számoljátok bele, hogy 1/2 9-tõl már vannak futamok, melyek idejére lezárják az egész várost!
Írta 2005. június 01. - 12:23

A "Tour de Pelso" - Balaton Kerékpáros Maraton eredménylistája a honlapon olvasható!
Írta 2005. május 31. - 19:51

kiváncsian várom én is!!!
remélem idõjárás is OK lesz.
remélem idõjárás is OK lesz.
Írta 2005. május 30. - 21:34

A TdGy 30 km du (nem a 20-as délelõtt) a városban megy (5kör v. 6) teljes útzár a verseny alatt. Elõreláthatólag >30°C. Nagyon kiváncsi vagyok mi jön ki belõle.
Írta 2005. május 30. - 11:29

De egy 20km-es mezõnyverseny az nem verseny...az egy 50es átlaggal teljesített lökdösõdõs, sprint, ahol nyélen kell menni. Ha lenne pár részhajrá úgy hívnánk,h Kritériumverseny.
Szerintem.
Lehetne egy körpálya a városban(városon kívül, 8-15km) és ott kellene menni 5-8kört. A nézõnek is izgi lenne, a mezõny is elrendezõdhetne, lennének szökevények, meg üldözõk, a laikus nézõk is megérthetnék kicsit a sport taktikai jellegét.
Szervezésben 2-3 órával több idõt vene igénye(útzár, biztosítás...stb.).
Szerintem.
rossz ötlet???
Szerintem.
Lehetne egy körpálya a városban(városon kívül, 8-15km) és ott kellene menni 5-8kört. A nézõnek is izgi lenne, a mezõny is elrendezõdhetne, lennének szökevények, meg üldözõk, a laikus nézõk is megérthetnék kicsit a sport taktikai jellegét.
Szervezésben 2-3 órával több idõt vene igénye(útzár, biztosítás...stb.).
Szerintem.
rossz ötlet???
Írta 2005. május 26. - 22:32

300: szerintem érdemes itt aludni, házaknál olcsón mérik a szállást.
TdGy: vhogy mindenkinek el kell kezdeni a versenyzést, kár, hogy erre most egyre kevesebb lehetõség van.
TdGy: vhogy mindenkinek el kell kezdeni a versenyzést, kár, hogy erre most egyre kevesebb lehetõség van.
Írta 2005. május 25. - 22:04

A 300as túra jól hangzik, de elég korai a 4tõl 6ig indulás...de ahhoz,h mindenki be tudja fejezni, sajnos ez kell.
A Tour de Gyömrõhöz: Végre valahára nem néhány km-es mezõnyverseny lesz, ami kész életveszély még a tapasztaltabb mezõnyversenyzõknek is...bár 30km se sok, legalább belefér pár "megindulás" az elsõ 15km-en, ami során leszakad az aki nem bírja(akik sokszor a bajt okozzák). Aztán a végén lesz hely mindenkinek...remélhetõleg komolyabb bukás nélkül.
A Tour de Gyömrõhöz: Végre valahára nem néhány km-es mezõnyverseny lesz, ami kész életveszély még a tapasztaltabb mezõnyversenyzõknek is...bár 30km se sok, legalább belefér pár "megindulás" az elsõ 15km-en, ami során leszakad az aki nem bírja(akik sokszor a bajt okozzák). Aztán a végén lesz hely mindenkinek...remélhetõleg komolyabb bukás nélkül.