Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Agyváltók

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2484 hozzászólás a témában

coco11punk

coco11punk

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Hello!

Nexus 8 agyváltóval mennyire kompatibilisek egyéb 8 sebességes Shimano váltókarok, Alivio, vagy Deore?
Mindeképpen 2-karos váltókart szeretnék, de nem akarom felesleges költségbe verni magam azzal, hogy Nexus/Alfine kart vegyek.
Van-e valakinek tapasztalata ez ügyben?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

vegre talaltam duomaticot olcsoba
automatic sajnos megint csak licitalos oldalon van.amire keves sansz van hogy olcso lesz.

Klassz, örülök !
;)

You can never have "enough" bikes.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
vegre talaltam duomaticot olcsoba
automatic sajnos megint csak licitalos oldalon van.amire keves sansz van hogy olcso lesz.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Torpedo Naben Schmierplan

Köszi,átnézem.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Nem találom ezt a "Schmierstoff"-ot.

Torpedo Naben Schmierplan

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Negatív!
A Shimano-k különösen érzékenyek a zsírra, úgyhogy csak óvatosan adj neki. A golyókosarakat nyugodtan zsírozhatod, a fogaskerekeket, féket, csúszó alkatrészeket pici zsír, sok-sok olajjal javasolnám. Én legalábbis így szoktam.
Itt bal oldalon, ha a Schmierstoff-ra kattintasz, alul látsz egy táblázatot, ami segíthet.
Jó munkát !

Nem találom ezt a "Schmierstoff"-ot.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Sziasztok!

Kezdõ kerékpáros vagyok. Nemrég vettünk 1 brinyót magamnak, ill. páromnak használtan.
Párom egy városi nõi kerékpárt kapott. Hátul 3 sebességes agyváltóval, elöl pedig kontrás aggyal.
Viszont volna egy problémám vele, hogy a 3-ból csak 2 sebességet akar bevenni. Tudnátok segíteni, hogyan lehetne beállítani? Esetleg van valahol a neten ehhez valamiféle segédlet?

Remélem nem írtam nagy hülyeségeket.

Köszönöm elõre is.

Gondolom, dobfékes az az elsõ agy, nemde ?
A váltóról tudni kellene, milyen gyártmány, távszerelés kicsit nehézkes, de látok rá esélyt, hogy megoldható !

Kaptam egy Shimano 3CC agyváltót amit szétszedtem,kitakarítottam.Összerakásnál mehet a zsír mindehova bõségesen?Melyik alkatrészt érdemes kopás szempontjából jobban szemügyre venni ami utalhat rá,hogy nem mûködik rendesen?

Negatív!
A Shimano-k különösen érzékenyek a zsírra, úgyhogy csak óvatosan adj neki. A golyókosarakat nyugodtan zsírozhatod, a fogaskerekeket, féket, csúszó alkatrészeket pici zsír, sok-sok olajjal javasolnám. Én legalábbis így szoktam.
Itt bal oldalon, ha a Schmierstoff-ra kattintasz, alul látsz egy táblázatot, ami segíthet.
Jó munkát !

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Kaptam egy Shimano 3CC agyváltót amit szétszedtem,kitakarítottam.Összerakásnál mehet a zsír mindehova bõségesen?Melyik alkatrészt érdemes kopás szempontjából jobban szemügyre venni ami utalhat rá,hogy nem mûködik rendesen?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Sziasztok!

Kezdõ kerékpáros vagyok. Nemrég vettünk 1 brinyót magamnak, ill. páromnak használtan.
Párom egy városi nõi kerékpárt kapott. Hátul 3 sebességes agyváltóval, elöl pedig kontrás aggyal.
Viszont volna egy problémám vele, hogy a 3-ból csak 2 sebességet akar bevenni. Tudnátok segíteni, hogyan lehetne beállítani? Esetleg van valahol a neten ehhez valamiféle segédlet?

Köszönöm elõre is.

ugy velem nem nagyon ertesz ezekhez.inkabb vidd el szervizbe mint hogy magad allj neki heggeszteni.

(az elol kontras agyra kivancsi vagyok:D)

georgeoo

georgeoo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Köszönöm elõre is.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Hello!
Bocs, hogy közbeszólok, de nekem a 26x2.5-ös maxxis hookworm gumimnak a kerülete 210cm körül van....280 centi az bõdületesen nagy kerék....számitásnál nem mindegy szerintem, csak azért mondom....

Jogos, köszi! A csempéken gurítottam, és azt számoltam el.. Gyanús is volt...

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

44x19, az 1:2,3 áttételi arány.
A kerék 26x 2.35 (Schwalbe Crazy Bob)
a kerék kerülete kb 280 cm.
A 20 km/ó az 5.5 m/s, tehát kb 2szer fordul a kerék másodpercenént.
Így a te számításodtól függetlenül arra jutottam, hogy az áttételi arányt (pratikusan a hátsó lánckereket nagyobbra cserélve) növelni kell 1:2 re, így a 20 km/ó-ra jut kb. 60/perces hajtókar-fordulat. Ennél alacsonyabb fordulat már nagyon kényelmetlen lenne, fõleg váltás után a 49, vagy 36 (!) !!!
Igazából nem a túl gyors tempónál bekövetkezõ váltás volt a kényeletlen, hanem a relatíve alacsony hajtókar-fordulat. (Azt hiszem...)
Mindenesetre az eszmefuttatásod segített hozzá, hogy meglássam a legegyszerûbb megoldást ! Ha újra egyben lesz a bringa (fényezés elõtt áll), beszámolok a tapasztalatokról.
(Az fokozatokat jól tudod.)

Hello!
Bocs, hogy közbeszólok, de nekem a 26x2.5-ös maxxis hookworm gumimnak a kerülete 210cm körül van....280 centi az bõdületesen nagy kerék....számitásnál nem mindegy szerintem, csak azért mondom....

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="formate.css"> </head> <body bgcolor="#FFCC66"> <table class="haupt" bgcolor="#FFFFFF" align="center" cellspacing="0" cellpadding="0"> <colgroup> <col width="10"> <col width="1"> <col width="258">

annak aki tud angolul es kb a "szaknyelv" is megy sokat segithet a fenti link megerteni mi hogyan.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ezt muszaly voltam szoszerint idezni:
Komolyra fordítva a szót,kiépítem az agyváltó kapcsolási lehetõséget,és akkor emelkedni fog a kerékpár ára 25 ezer forintra.

most sirjak vagy nevessek?
de azt hiszem inkabb rahagyom hagy dedelgesse a 25000 es valtokaros duomatik os campingjet.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

No igen. Megorrontotta valahonnan, mitõl döglik a légy ;)
Van ilyen :(

pont hogy nem.irja hogy hianyos mert nincs hozza valtokar.ergo nem tudja hogy ehhez nem kell de igy is eleg sokar ker erte.kepzelem ha lenne hozza karja is.

a tobbi regi Agyat is arany arban adjak.nem tudom mi van a vaterasokkal mintha ok nem mo-n elnenek.
egy szar campinget 15 ert?modjuk jo reg ota hirdeti.

te hol talalsz ilyen jo aron kincseket?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

orulok hogy kozvetve tudtam segiteni.

kozben visszairt a duomaticos.8000 penzert vesztegetne az agyat.ossze hasonlitaskepp
az egesz bringat (regi szar camping) 15 ert hirdeti.

No igen. Megorrontotta valahonnan, mitõl döglik a légy ;)
Van ilyen :(
(Én egyik Duomaticomat lepukkant campingben vettem 5000 Ft-ért, az agyat kimentettem és a bringa mai napig szolgál, stapagépként...)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
orulok hogy kozvetve tudtam segiteni.

kozben visszairt a duomaticos.8000 penzert vesztegetne az agyat.ossze hasonlitaskepp
az egesz bringat (regi szar camping) 15 ert hirdeti.

edit:hat alkudni nem enged.hogy bassz......

de utalom a vaterat

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

nem hiszem hogy a rugon kivul meg masban is elterne a ketfele valtozat.
egy probat szerintem megerne.
szamolgattam egy kicsit.

elvileg a piros szinkodu 20 km/h nal valt fel egy 26 os kerekben
az elso sebesseg fokozat 1:1 aranyu tehat itt a ket fogaskerek aranya adja a hajtas aranyat.en ezt 2.5 re vettem.
tehat ahhoz hogy egy 26 os kerek elerje egyes fokozatban a 20km/at a kereknek percenkent kb 202 fordulatot kell tennie.
ez 65.9 pedalfordulat/ perc.
ha mar atvaltott kettesbe akkor ez redukalodik 48 pedalfordulat/perc re 20km/oranal.

ha mondjuk mar 15km/oranal valtana fel
akkor a fenti parameterekkel szamolva 1 es ben 49 pedford/perc nel erjuk el a 15km/h-t.
2 es fokozatban ez redukalodna 36pedford/perc-re

mindez csak akkor igaz ha jol tudom hogy az 1 fokozat 1:1 aranyu es a 2 pedig1:1,36
es ha pont 26 col atmeroju a kerek.

te hany fogas fogaskerekeket hasznalsz es hanyas kerekben?

44x19, az 1:2,3 áttételi arány.
A kerék 26x 2.35 (Schwalbe Crazy Bob)
a kerék kerülete kb 280 cm.
A 20 km/ó az 5.5 m/s, tehát kb 2szer fordul a kerék másodpercenént.
Így a te számításodtól függetlenül arra jutottam, hogy az áttételi arányt (pratikusan a hátsó lánckereket nagyobbra cserélve) növelni kell 1:2 re, így a 20 km/ó-ra jut kb. 60/perces hajtókar-fordulat. Ennél alacsonyabb fordulat már nagyon kényelmetlen lenne, fõleg váltás után a 49, vagy 36 (!) !!!
Igazából nem a túl gyors tempónál bekövetkezõ váltás volt a kényeletlen, hanem a relatíve alacsony hajtókar-fordulat. (Azt hiszem...)
Mindenesetre az eszmefuttatásod segített hozzá, hogy meglássam a legegyszerûbb megoldást ! Ha újra egyben lesz a bringa (fényezés elõtt áll), beszámolok a tapasztalatokról.
(Az fokozatokat jól tudod.)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nem hiszem hogy a rugon kivul meg masban is elterne a ketfele valtozat.
egy probat szerintem megerne.
szamolgattam egy kicsit.

elvileg a piros szinkodu 20 km/h nal valt fel egy 26 os kerekben
az elso sebesseg fokozat 1:1 aranyu tehat itt a ket fogaskerek aranya adja a hajtas aranyat.en ezt 2.5 re vettem.
tehat ahhoz hogy egy 26 os kerek elerje egyes fokozatban a 20km/at a kereknek percenkent kb 202 fordulatot kell tennie.
ez 65.9 pedalfordulat/ perc.
ha mar atvaltott kettesbe akkor ez redukalodik 48 pedalfordulat/perc re 20km/oranal.

ha mondjuk mar 15km/oranal valtana fel
akkor a fenti parameterekkel szamolva 1 es ben 49 pedford/perc nel erjuk el a 15km/h-t.
2 es fokozatban ez redukalodna 36pedford/perc-re

mindez csak akkor igaz ha jol tudom hogy az 1 fokozat 1:1 aranyu es a 2 pedig1:1,36
es ha pont 26 col atmeroju a kerek.

te hany fogas fogaskerekeket hasznalsz es hanyas kerekben?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

na ez a szabadonfutos duomatic tetszene.neztem en is a mechanikat robbantott abran szerintem is ossze lehetne ollozni egy szabadonfutosat.

az automatic amit talaltam piros jelzesu.

a neten azt olvastam hogy mindket fajtanak 15g os a repitõsulya.ebbol arra kovetkeztetek hogy csak a rugo elofeszitese lehet mas.

hipotezisem: atgondolva a mechanikat a rugo tartja/huzza vissza a ropsulyt.tehat gyengebb rugo kisebb szogsebessegnel fogja "elengedni" a sulyt es igy elobb valt fel a valto.

a vegere:talaltam zold szinkodu automaticot.de sehol nem talaltam hozza muszaki adatot.tudsz rolla valamit?

Nem fog menni az átalakítás.Ugye a 101 a szabadonfutós, a 102 meg a kontrás. Itt látszik a különbség.
Feltöltött kép
Azt írja itt, szabad fordításban, hogy a 101-es számú, szabadonfutós Duomatic-ot meg rettenetesen nehéz beszerezni.
A zöld Automatic-ról nem hallottam, de atól még lehet. Nem lehet kék, csak elnézte valaki ?
Itt tényleg, mintha arról írna, hogy lehet állítani a rugó elõfeszítését ?
Elméletben gondolom lehetne. A különbséget még a rugók-röpsúlyok elhelyezkedésének más arányai is okozhatják, de nem hiszem. Valószínûbb és egyszerûbb a különbözõ rugók megléte.