Hogy tudnám lementeni? gpx formátum vagy valami hasonló kellene.
Jelentkezz be Regisztrálj

XV. Duna Maraton | Visegrád
Írta 2011. július 04. - 16:38

Írta 2011. július 04. - 16:19

A Bükkben benne van a Szilvásváradi pálya összes technikásabb része, plusz még ezenfelül egy-két lejtõ, tehát nem könnyebb, mint az. A Mátra egy nagy országúti verseny, semmi nehézség nincs benne, egy-két köves részen kell figyelni, ez sem nehezebb, mint a Bükk. Crosskovácsi, semmi technika, száguldás ezerrel. Bakony, a legkönnyebb, csak egy lejtõ ahol kell egy kis technika, aztán semmi.
Belegondolva ez így megállja a helyét
A Katona sírok is benne van ( Szilvás Rövid vége, vagy a Szilvás hosszú táv déli részén ami van)
Igazából ez eléggé szubjektív! Mindegyik pályának megvan a nehézsége!
Szilváson a hosszú emelkedõk az elején, majd Szarvaskõtõl a meredek rövid köves saras emelkedõk és gyors vízmosásos lejtõk adják a nehézséget
Duna marcin a rengeteg 1-1,5 nyomos emelekedõkön a sok kõ miatti rengeteg megindítás veszi el az erõdet, és ezt fûszerezi a lejtõk köves, sarsas egynyomos mivolta.
Bükkön, hasonló a helyzet Szilvással, annyi különbséggel, hogy a pálya közepén már kezdödik rövidebb lépcsõzetes emelkedés, és a lejtõk picivel merdekebbek, mint Szilváson. A pálya végén a Várhegy tartogat még meredek nyalánkságokat.
Mátra, valóban az egyik legországútisabb maraton két hosszabb köves mászással. Ezen kívül van még benne pár rövid köves gyökeres mászás, de semmi extra. Azonban esõben trükkös tud lenni!
Bakony, full erõpálya szinte országút! Két rövid meredek technikás lejtõ résszel. Talán az ezerrel való dózer száguldás teszi nezézzé.
Amely igazán technikás maraton volt még a múltban, az Sopron és Köszeg volt, ott voltak helyde egy részek!!!
Abban azért ugye mindenki egyet ért, hogy a nevezett Maratonok hegységeiben vannak sokkal-sokkal technikásabb ösvények is, ezért nem kell minõsíteni, vagy párhuzamot vonni a versenyeg nehézségénél a hegység adottságaival.
A szervezõk nem véletlenül viszik a kijelölt utakon a pályát. Nem mindig az a cél, hogy halálfélelem legyen a résztvevõkben. Hiszen nem túlélni megyünk

Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2011. július 04. - 16:02

Csak ne essen sok esõ.
Írta 2011. július 04. - 15:49

Hosszú sem rossz, leginkább a vége érdekel.
Köszönöm!
Írta 2011. július 04. - 15:44

Én is meglepõdtem Vértesbogláron, mikor láttam hogy a csapatsátor két lába is top fuel-el van megtámasztva (nyilván az erõs szél miatt), de hát ez van. "Nagy a jólét!" :-DMióta nem maratonozok ennyire tömegbringa lett a Trek Top Fuel? Valamit nagyon rosszul csinálok.
Szemetelés témához: Szilváson rám is szólt egy sporttárs mikor látta hogy eldobom a banánhéjat, hogy "mindent így szétdobálok az erdõben?". Mondtam nem, csak a banánhéjat meg az almacsutkát. Erre mondta: "azt is tilos a frissítõ zónán kívül". Lehet hogy így van, annyira nem szoktam az apró betûs részeket átböngészni a szabályzatban. (Tudom Trifó, a banánhéjhoz nincs meg nálunk a szükséges baktérium, de az alma csaktán lebomlik! :-)) Minden esetre örülök hogy egyre többeket zavar a szemetelés!
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2011. július 04. - 15:31

Belegondolva ez így megállja a helyétA Bükkben benne van a Szilvásváradi pálya összes technikásabb része, plusz még ezenfelül egy-két lejtõ, tehát nem könnyebb, mint az. A Mátra egy nagy országúti verseny, semmi nehézség nincs benne, egy-két köves részen kell figyelni, ez sem nehezebb, mint a Bükk. Crosskovácsi, semmi technika, száguldás ezerrel. Bakony, a legkönnyebb, csak egy lejtõ ahol kell egy kis technika, aztán semmi.

Írta 2011. július 04. - 15:20

A Bükkben benne van a Szilvásváradi pálya összes technikásabb része, plusz még ezenfelül egy-két lejtõ, tehát nem könnyebb, mint az. A Mátra egy nagy országúti verseny, semmi nehézség nincs benne, egy-két köves részen kell figyelni, ez sem nehezebb, mint a Bükk. Crosskovácsi, semmi technika, száguldás ezerrel. Bakony, a legkönnyebb, csak egy lejtõ ahol kell egy kis technika, aztán semmi.Ez alapján a 2. legnehezebb maraton
Lentebb meg azt írták a Bükk a legkönnyebb.. Hol az igazság?
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. július 04. - 15:12

Ez alapján a 2. legnehezebb maraton
Lentebb meg azt írták a Bükk a legkönnyebb.. Hol az igazság?
Valószínûleg szubjektív a megítélése ennek is. Én több ember véleménye alapján írtam, hogy a Bükk a legkönnyebb, ismerõsi körben így vélekednek az emberek.
Írta 2011. július 04. - 15:09

Szerintem csak a Duna nehezebb nála.
Ez alapján a 2. legnehezebb maraton

Írta 2011. július 04. - 15:01

Szerintem is a 4 topmaraton pálya közül a Duna a legnehezebb.
Az idén ráadásul nagyon "kikövesedett" !!!
Írta 2011. július 04. - 14:01

A Bükk a legkönnyebb maraton Magyarországon, legalábbis technikailag.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. július 04. - 13:44

cyclocross-al!!!!A Bükk rövid pite,max 1-2 kisebb vízmosás lehet,meg az ívekre kell figyelni kanyarokban-bár ezt mindig.Amúgy elég gyors pálya mind a 3 távja...Már gondolkodtam többször is,h'a hosszút merev váz-villa kombóval kellene lenyomni!:-)

Írta 2011. július 04. - 13:25

Írta 2011. július 04. - 13:13

Sziasztok! 40 felé járok, egy lápon élek, 3 éve járok maratonokra, hegyet-követ csak ezeken a versenyeken látok. Nekem technikailag ez egy nagyon kemény pálya volt. Erõnléttel nem volt gond, de bringakezelésben nem tudtam felnõni a pályához.
KÉRDÉS: a Bükk maraton pálya ehhez képest milyen?
Elõre is köszönöm.
A Bükk a legkönnyebb maraton Magyarországon, legalábbis technikailag.
Írta 2011. július 04. - 13:08

KÉRDÉS: a Bükk maraton pálya ehhez képest milyen?
Elõre is köszönöm.
Írta 2011. július 04. - 12:54

Sziasztok.
Az Én képeim
https://picasaweb.go...DunaMaraton2011
üdv
KeZso
Ez egy szenzációs kép lett!!!
https://picasaweb.go...430935019834338
Gratulák hozzá!!!
Bálint
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X