Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts

az mekkora a nagy felbontás ? egyébként nem a "nagy felbontás" a lényeg hanem hogy jól meglegyen komponálva a kép.
Annó mikor kezdett elterjedni a digitális technika az FZ-2-es Panasonic-om 2.1 megapixelt tudott.Viszont szuper jó optikával. A4-es méretben kinyomtatva ragyogó képeket adott. A mostani FZ-50 tud 8 megapixelt de 3 megapixelre van beállítva. Szerintem többre tök felesleges.A sok-sok megapixel az inkább a parasztvakítás kategória. De érdekes lenne megtudni hogy a közkedvelt xiont-os fotósunk vagy más fotós mekkora megapixel beállítással dolgozik. Remélem rendbe jön a sérülése most már mielõbb. :)

<off>
Nem hiszem, hogy 2 MPixel elég egy A4-es képhez, legalábbis ha igényesek vagyunk. Másrészt azért is jó a nagy felbontás, mert én utólag a képek jó részét módosítom (kivágás pl). Ha egy pár megapixeles kép felét levágod, már nem sok marad. stb...
</off>

Szt Amás

Szt Amás

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Izé, most nézem a sportográfot, per pill lehet egyenként is fotót vásárolni.

(na ok, az drágább, de ha csak egy-két kép kell, akkor talán jobb mint mindent egybe venni)

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

a legalább 640es felbontás azért is kell, mert abból jó esetben kiderül, hogy vásárra érdemes-e a kép. Az tükrözõdik-e rajta, amit a leendõ vásárló elvár, ott éles, ahol kell vagy ott nem, ahol kell stb. Ettõl persze lehet benne akármekkorra vízjel, a lényeg, hogy el tudjam dönteni fizetek-e a képért vagy egyáltalán nem kell. Hiszek benne, hogy van igény a minõségi fotóra és azt meg is fizetik. Viszont, ami egyszerûen rossz vagy nem tetszik, az akkor sem kell ha ingyen van. Én abszolút támogatom, hogy egy jó fotós ne ingyen áztassa magát és gépét pár õrült bringás kedvéért :) és ha adott hozzá a tehetsége bátran helyezze üzleti alapokra.

Ha üzleti alapokra helyezi akkor számlát is kell tudni adnia !! az ezzel járó egyébb formaságokkal és elõírásokkal !!

Diavolino

Diavolino

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
a legalább 640es felbontás azért is kell, mert abból jó esetben kiderül, hogy vásárra érdemes-e a kép. Az tükrözõdik-e rajta, amit a leendõ vásárló elvár, ott éles, ahol kell vagy ott nem, ahol kell stb. Ettõl persze lehet benne akármekkorra vízjel, a lényeg, hogy el tudjam dönteni fizetek-e a képért vagy egyáltalán nem kell. Hiszek benne, hogy van igény a minõségi fotóra és azt meg is fizetik. Viszont, ami egyszerûen rossz vagy nem tetszik, az akkor sem kell ha ingyen van. Én abszolút támogatom, hogy egy jó fotós ne ingyen áztassa magát és gépét pár õrült bringás kedvéért :) és ha adott hozzá a tehetsége bátran helyezze üzleti alapokra.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

Megjöttek a Sportograf fotók, több is mint amire számítottam - összesen 66db. A rajtszámokkal lehet gondjuk így nem csak a K16 hanem az R16 és H16 fotókat is megkaptam nagy felbontásban (17 eur volt) - szóval ha R16-os/ H16-os versenyzõtársak terveztek vásárolni, akkor inkább nálam tegyétek - olcsóbban adom :)

az mekkora a nagy felbontás ? egyébként nem a "nagy felbontás" a lényeg hanem hogy jól meglegyen komponálva a kép.
Annó mikor kezdett elterjedni a digitális technika az FZ-2-es Panasonic-om 2.1 megapixelt tudott.Viszont szuper jó optikával. A4-es méretben kinyomtatva ragyogó képeket adott. A mostani FZ-50 tud 8 megapixelt de 3 megapixelre van beállítva. Szerintem többre tök felesleges.A sok-sok megapixel az inkább a parasztvakítás kategória. De érdekes lenne megtudni hogy a közkedvelt xiont-os fotósunk vagy más fotós mekkora megapixel beállítással dolgozik. Remélem rendbe jön a sérülése most már mielõbb. :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Zoli, én is támogatom hogy legyen kedvezmény több képnél! :)
Elég sok képedet használtuk egyesületileg, és használnánk ezután is! ;-)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Persze, azokat mindig, illetve nekem az egyik kulacs 1literes, a másik, alsó (össztelóson az a kényszertározó) 7dekás, összesen 1,7liter
[...]
KakLac

Mondjuk a literes az tényleg jó dolog. Én meg inkább megállok mindig, hogy a kulacsban legyen folyton vésztartalék. Lehet hogy rossz taktika, mert megállni sok idõ, plusz feleslegesen cipelek végig átlagosan egy litert.

flyingroosters

flyingroosters

vendég

• fórumtag
  • 88 posts

Hogy bírjátok ilyen kevés folyadékkal meg megállással? Vagy azért poharakat vesztek el a frissítõkön?

Persze, azokat mindig, illetve nekem az egyik kulacs 1literes, a másik, alsó (össztelóson az a kényszertározó) 7dekás, összesen 1,7liter
Azon a ponton, ahol megálltam, ott a literes lett újratöltve.
A másik pedig az idõ, amit mész...most 4:45 volt csak, illetve minél edzettebb vagy, annál kevesebbet van nyitva a szád levegõvételnél, tehát kevesebbet párologtatsz.
Persze nagy melegben többször kell megállni. A profik még ennyiszer sem állnak meg szerintem, illetve több emberük van a frissítõkön, akik a kezükbe nyomják a másikat...
KakLac
kaklac

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Akinek elég a 640-es felbontás, a közepén egy nagy vízjellel, az ajándékként letöltheti azt.

Sokaknak az is elég lesz :) Sok vízjel kell bele.
Én szívesen dotálom a munkásságod azzal, hogy fizetek a képeidért. Több képed szedtem le és került ki ide-oda :)

G.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,086 posts

De igen. A célban beszélgettem is vele és mesélte, hogy nem bírta tovább a háta. Ott állt a célkapu mellett, gondolom érzékelhette a szõnyeg, õ meg elfelejtett szólni, hogy feladta. Mondjuk az utolsó részidejébõl látszik, hogy kicsi a valószínûsége annak, hogy a pályán jött végig.

ez még nem magától értetõdõ nálunk, hogy ha valaki feladja akkor ne a cél mellett menjen mert a chipet érzékeli a rendszer. Ill. hogy minél elõbb leadja és szóljon hogy feladta.

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts

Én már tavasszal is gondolkoztam rajta, hogy pénzért adom a képeket, mert le vagyok égve anyagilag és ha legalább a költségeim visszajönnének, az már jó lenne. A gépem is amortizálódik folyamatosan, télen ott is fejleszteni leszek kénytelen, ha lesz mibõl.
Eddig kb. 26.000 képet csináltam versenyen, rólatok, nektek.
Ezért most van egy rossz hírem! A következõ versenytõl, tehát a 24h-n készült képeimet is már csak fizetés ellenében tudom majd teljes méretben elküldeni, az ára 500Ft/db lesz.
Tudom, hogy nem ehhez vagytok szokva, de sajnos változnak az idõk.
Most pedig üssetek-vágjatok!:)

Szia! Szerintem abban az esetben ha csak 1-2 képet adsz ez az összeg megfelelõ lehet, de több képnél már egy kicsit húzós is lehet. ...több kép pedig csak akkor lehet ha több fotós összefog... a hegyibringa.hu már egy jó szelektálással indított, talán érdemes lenne õket megkeresni. Egységben az erõ...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Akinek elég a 640-es felbontás, a közepén egy nagy vízjellel, az ajándékként letöltheti azt.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nincs ezzel baj szerintem. Bár a legtöbb képen szereplõ le fogja tölteni a párszáz kb-s képeket, mondván minek nagyobb felbontásban. Szóval tedd valahogy nem letölthetõvé a kis méretû képeket.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Én már tavasszal is gondolkoztam rajta, hogy pénzért adom a képeket, mert le vagyok égve anyagilag és ha legalább a költségeim visszajönnének, az már jó lenne. A gépem is amortizálódik folyamatosan, télen ott is fejleszteni leszek kénytelen, ha lesz mibõl. Eddig kb. 26.000 képet csináltam versenyen, rólatok, nektek.
Ezért most van egy rossz hírem! A következõ versenytõl, tehát a 24h-n készült képeimet is már csak fizetés ellenében tudom majd teljes méretben elküldeni, az ára 500Ft/db lesz.

Korrekt az ár.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Én már tavasszal is gondolkoztam rajta, hogy pénzért adom a képeket, mert le vagyok égve anyagilag és ha legalább a költségeim visszajönnének, az már jó lenne. A gépem is amortizálódik folyamatosan, télen ott is fejleszteni leszek kénytelen, ha lesz mibõl.
Eddig kb. 26.000 képet csináltam versenyen, rólatok, nektek.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Beszámoló itt olvasható!
Duna Maraton 2011
KakLac

Hogy bírjátok ilyen kevés folyadékkal meg megállással? Vagy azért poharakat vesztek el a frissítõkön?

Sledge

Sledge

vendég

• fórumtag
  • 55 posts

Ha esetleg megadnátok a Sportografnak azt az esélyt, hogy mindenki maga töltse le és fizesse ki a képeit, akkor jönnének jövõre is, és készítenének hasonlóan jó színvonalú fotókat rólatok.

Egyébként nagyon meg voltak elégedve a versennyel, a pályával és a kiszolgálással, szóval ezen nem fog múlni a késõbbi együttmûködés.

Fetzer Robi

Néhány perccel ezelõtt írtam Nekik egy angol nyelvû e-mailt amiben leírtam a problémát.
Ha válaszolnak, az infót "közkinccsé" teszem!
Ahol akarat van, ott út is van... Hajrá Csömör!!

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Így van, de a Sportograf szemszögébõl nézve kevesebb bevételre tesznek szert, ami elég lehet ahhoz, hogy legközelebb úgy döntsenek, nem éri meg elutazniuk Mo.-ra. Gondolom úgy kalkuláltak 1000+ induló ...

Egyetértek Robival.
Lehet, hogy egy másik sporinak megspórolod a 17EUR-t, de aztán meg nem jönnek többet fotózni. Persze nem egy-két ilyenen fog múlni, de...

Az én szemszögembõl nézve pedig megvetettek velem olyan fotókat is, amire nincs igazán szükségem. "Kukázás" helyett inkább felajánlom annak, aki talán örül neki. Õk akarnak eladni, szolgálják ki a vevõt. Szerintem Európának azon a felén a vevõ az elsõ, jellemzõ a mi lelkivilágunkra, hogy attól tartunk legközelebb nem jönnek el. Akkor otthon maradnak. De azért csak jöjjenek :).

Megpróbálok, úgy válaszolni, hogy ne legyen félre érthetõ egyik félnek sem.
- Janinak is igaza van, de mivel szolgáltatás ezért a szolgáltatónak kell a korlátokat szabni. Ha rosszul szabja meg, eleshet akár egy bevételtõl is. Viszont ha én megvásárolom az õ szolgáltatási csomagját, akkor jogilag annak a tulajdonjogával rendelkezem, ergó, elajándékozhatom, vagy lemondhatok róla egy harmadik fél számára is ....

Akkor most mi az igazság??? :)

ui: Jó pár éve vásárolok már a sportograf-tól, mivel külföldi nagyobb maratonokon rendszeresen vannak kint, és príma képeket lõnek :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

flyingroosters

flyingroosters

vendég

• fórumtag
  • 88 posts
Beszámoló itt olvasható!
Duna Maraton 2011
KakLac
kaklac

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Helló!

Én is megrendeltem a sportographon a képeket. A rajtszámom R 429 volt. Középtávon induló 429-es Meridás kollégámnak jelezném ha érdekli Õt a róla készült kép keressen meg!