Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

XV. Duna Maraton | Visegrád

- - - - -

• Please log in to reply
3657 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Sár? Hol? Száraz volt a pálya nedves foltokkal. Ha ezt tudom akkor kopott száraz pályára való gumikkal megyek és nem sz.patom/lassítom magam a traktor gumikkal.
Folytatás késõbb. :) De ezt most kikívánkozott belõlem.

A sebesség mindent megold.

rako

rako

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Hát igen kicsit túl reagáltuk mi is a sár témát :) de szerencsére jó volt a pálya. Én 2.2-es Mounten King-el mentem, tökéletes volt még sárban is megállta a helyét ha tekertem :D
A rendezés hagyott némi kívánni valót maga után de összességében pozitív élménnyel gyarapodtunk ma is véleményem szerint.
A lefelé részek nagyon ott voltak, várom már a sztár fotókat :)

Jó éjszakát, jó pihenést mindenkinek.

Petros

Petros

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok,
szerintem is szuper volt a pálya, de egy kicsit rövid (persze innen lehet tudni, hogy a legrövidebben csúsztam). Kicsit nehéz volt követnem a pályát, sajna minden évben más a vonala. Nagyon vártam a várfal elõtti torlódást, de ez hála' elmaradt!
Készítettem egy két képet itt rá tudtok nézni:
GOO PETROS
vagy klikk ide:GOO PETROS

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
  • LocationBudapest
Ideális körülmények voltak a technikásabbaknak, én nagyon élveztem :). Igy szép a sport, hogy van aki felfele elõz, van aki lefele, de az országútisok legalább ilyenkor nem élveznek olyan elõnyt :).

Új gumi próba volt: elöl-hátul Panaracer 2.1, hasonlit szerintem a Racing Ralphra csak levegõsebb, akciósan vettem és nagyon bevált. Hátul nagyon király módon fogta a lefeléket, elöl meg hagy találja meg az útját magától :). Szerintem sárnál elöl maradok a bevált olcsó Maxxis Ignitornál, még ha nem is annyira közkedvelt mint a Schwalbék, de olcsó alternativa és strapabiró. Hátul meg ez a Panaracer meggyõzött.

Mosó is elég gyorsan ment amikor ott voltam, késõbb kaja sorbanállás a szokásos löttyös tésztáért kicsit vicces (fõleg mivel a fizetõ vendégeknél meg csak lazsáltak a szakácsok), mint ahogy a rajtszámátvételnél sem értem hogy miért alakulnak csak itt ki sorok. Van mit tanulniuk a Crosskovácsi szervezõktõl: inkább ne legyen kaja, a 2000 ft-ért jobbat eszek bárhol.

A magas barom pedig aki a betonos emelkedõn bal elõzésnél szándékosan rámhúzta és az árokba tolt, majd még neki volt feljebb hogy "van hely bõven", remélem otthon marad vagy más sportot választ, mert nem igazán érti hogy a sportszerûtlenség mellett mások veszélyeztetése már végleg nem fér bele.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Olcsó a láncod + sorod. Gumikat évente cserélem, pedig nem tekerek sokat... Szóval a 12ezres irományod eléggé sántít.

Sor 8.000(PG-970)+lánc 4.000(PG-951) bringa butikban tavaly rendeltem, akkor csak 10.800 volt, Raceking már picit több mint 2 éves, fékpofákat 2009es Salzkammergut után cseréltem, ezt az évet kibírják simán. Szerintem ne akarjál már most ilyen okos lenni, mi lesz késõbb... :P Ne húzd annyit a féket, így a kopás mértéke is csökken!

kzkvh2

kzkvh2

vendég

• fórumtag
  • 91 posts

Ez nem teremsport, ha esik, sár van, el kell fogadni. Ha veszélyes a lejtõ, szállj le és told, nem szégyen az, csak nem éppen kifizetõdõ.

Biztos az is közrejátszott, hogy az Ignitor nem éppen a leg sárbarátabb gumi. Fõleg nem nagykerekû bringán. De a tényen nem változtat: nekem ma ez az esemény nem jött be, nem tetszett a pálya. Még ha nem is toltam lefelé ;)
Az pedig, hogy ki mit fogad el - szubjektív. Az idei Buda után fenntartással kezelem a saras napokat. Minek dagonyázzak ha nem muszáj? Mivel nálam ez inkább tömegsport rendezvény mint versenysport, így nyilvánvalóan másképp nézem a dolgokat. :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"Mi dzsuvázunk, és egy évben 12-be van a gép (lánc+sor), fékpofák+gumik bírnak 2 szezont simán"

Olcsó a láncod + sorod. Gumikat évente cserélem, pedig nem tekerek sokat... Szóval a 12ezres irományod eléggé sántít.

Sajnálom, hogy nem voltam, mert a kedvenc versenyem, de ha marad ebben az idõpontban, akkor az elkövetkezõ években is kimarad.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Ha annyi pénzed van, vigyed, nekem nincs. Amúgy meg ha kihívás kell, ne röviden indulj.

Remélem érzed azért azt, hogy 1.20 alatt lenyomni egy rövidtávot nagyobb kihívás, mint egy közepet 5.30 alatt.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Ha annyi pénzed van, vigyed, nekem nincs. Amúgy meg ha kihívás kell, ne röviden indulj.

Mi dzsuvázunk, és egy évben 12-be van a gép (lánc+sor), fékpofák+gumik bírnak 2 szezont simán, fél liter olaj meg 3 szezont. Igaz aszfalton mást használok. Amúgy a pálya/ellátás tökéletes volt, sár kb. annyi volt, hogy itthon elhiggyék valóban maratonon jártam :D , sokkal rosszabbra számítottam, de száraz pályát kaptunk hála....

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 posts
  • LocationBudapest

vinni a gépet dzsuvába, nem sajnálni!!! :D

Zoltikov

Zoltikov

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Eredmények: http://www.tempospor...dunamaraton.pdf

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

Középtávon indultam és ideális volt a hõmérséklet is meg a pálya is. Amikor tegnap olvasgattam a hozzászólásokat már azon gondolkodtam, hogy el sem megyek mert akkora a sár hogy utána majd minden alkatrészt kicserélhetek. Ehhez képest még sárvédõ sem kellett volna. Tényleg volt 1-2 pocsolya de azt meg ki lehet kerülni. Ha ennél szárazabb a pálya akkor meg nyelhettük volna sok port :).
Szintén Nobby Nick-el (2.1) mentem és tapadt mindenhol, ajánlom mindenkinek, sajnos én is csak versenyre használom.

Nekem 2 25 õs rocket ron volt és 49 km át defektesen de jó volt tetszet a pálya tegnap a sarat nagyon tul dramatizálták a forumon ezért nem szabad ilyenkor hinni :D

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Sajnos nem voltunk végig , de fotózgattam párat.

Feltöltött kép

Katt a képekért.

A morcos.

gogzoli

gogzoli

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Hát, az okosak azt mondják, a montizás nem teremsport. :)
Nekem személy szerint bejött az egész, ráadásul kezdem érteni mire jó a Nobby Nick. Rohadt drága (le is szedem, csak versenyeken lesz fenn), de hátul használva vígan elmentem ott ahol mások csak tolták a sárban. Valószínûleg mindenkinek máshol van az ingerküszöb, de a Duna rövidtáv évek óta ezen a nyomon halad.

Középtávon indultam és ideális volt a hõmérséklet is meg a pálya is. Amikor tegnap olvasgattam a hozzászólásokat már azon gondolkodtam, hogy el sem megyek mert akkora a sár hogy utána majd minden alkatrészt kicserélhetek. Ehhez képest még sárvédõ sem kellett volna. Tényleg volt 1-2 pocsolya de azt meg ki lehet kerülni. Ha ennél szárazabb a pálya akkor meg nyelhettük volna sok port :).
Szintén Nobby Nick-el (2.1) mentem és tapadt mindenhol, ajánlom mindenkinek, sajnos én is csak versenyre használom.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Gumis nyavajgáshoz, csak annyit tennék hozzá utólag, rövid távos viszonylatban, hogy 2.4 vredestein tigerclaw... a sáros részeket kivéve tökéletes volt (ez a rövid 90-95%-a). Eléggé hátulról rajtoltam, de a sok traktorgumis mellet úgy suhantam el mint az álom... sáros átkeléseknél volt egy kis bizonytalanság ugyan, de az édeskevés.
konklúzió, nem sírni, többet edzeni, vinni a gépet dzsuvába, nem sajnálni!!! :D

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Életem hetedik, és egyben legkellemesebb maratonja (rövid) volt a mai. Végre volt kihívás a pályában lefelé, RÖVID TÁVON IS!!! Nem tudok semmibe belekötni... K*#VAJÓ VOLT! :)
a rövidet felvettem GPS-szel, hátha valakit érdekel... szint, és térkép klasszul látszik. (az elején 15 perc kb a rajthozkóvájgás... de a sebesség grafikonon látszik majd úgy is.)

http://app.strava.com/rides/860734

(ja a strava meg kötelezõ, ha van okostelefonod és bringázol is!)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Hát, az okosak azt mondják, a montizás nem teremsport. :)
Nekem személy szerint bejött az egész.

Egyetértek! nekem nagyon bejött a pálya. Fõleg a vége, nagyvillámról lefele! Volt egy nagyon saras lefelé, ott a végén le kellett szállnom, de egyébként király volt.
Külön gratula a rövidtáv 3. helyezett lánynak. Úgy ment lefelé, hogy csak néztem. A sarason, ahol leszálltam, Õ ott úgy ment le, ahogy kell. Szépen ment, Grat neki. Ha már csajok: Dósa Eszter teljesítménye hihetetlen.

Trek67

Trek67

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Azért a semmi sár nem volt, kicsit erõs, néhányan eret vágnak mindjárt! :-D Szerintem is jó volt a pálya, néhol volt egy picike sár, de ez a montizás szépsége. Kicsit óvatosabban kellett menni, de én élveztem. A reggeli kétszeri sorbanállást viszont nem.. :-(
Köszi a szervezést és a sok szurkolást a pálya mellõl!

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Semmi sár nem volt porzott a pálya majdhogynem teljesen jó volt.
Nem tudom mire volttegnap a nagy pánik hogy sár van stb...
teljesen jó volt sõt még egy kis essõ elfért volna rá itt ott elég száraz volt.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Nem tudom kinek, mennyire tetszett a pálya, de nekem nem jött be a dagonya. Fõleg nem kombinálva néhol igazán veszélyes lejtõkkel. Végig csináltam a rövidet becsületesen (rövid = lekvár vagyok), de ez így tök értelmetlen volt. Remélem másnak bejött.

Ez nem teremsport, ha esik, sár van, el kell fogadni. Ha veszélyes a lejtõ, szállj le és told, nem szégyen az, csak nem éppen kifizetõdõ.