Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Értem, van egy v fékes acél túra vázam, aminek a hátsó villája a saruknál 130mm. Sztem agyváltós volt eredetileg, ezért ennyi a 26-os mérete ellenére. Van esetleg valakinek vmi ötlete? Köszi, haromp

A 3*6, 3*7 fokozatú váltással szerelt "ősmontik" papucstávolsága még 130 mm volt. Nekem is van egy ilyen Kettlerem, meg egy másik ilyenből származó kerék van most a 135mm papcstávú vázamban, hézagolókkal.

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

haromp

haromp

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Értem, van egy v fékes acél túra vázam, aminek a hátsó villája a saruknál 130mm. Sztem agyváltós volt eredetileg, ezért ennyi a 26-os mérete ellenére. Van esetleg valakinek vmi ötlete? Köszi, haromp

haromp módosította - 2022. február 23. - 23:33

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Üdv, és elnézést, ha egy százmilliószor feldobott témával jövök, de lehet 26-os mtb hátsókerékbe országúti agyat tenni? Köszi haromp

135x9mm gyorszár (tárcsafékkel)? 142x12mm (tárcsafékhez)? Akkor valószínű, hogy igen***.

130x9mm gyorszár (felnifékes kerékhez)? Nem.

***-specifikáció pontosítása szükséges

• haromp kedveli ezt

haromp

haromp

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv, és elnézést, ha egy százmilliószor feldobott témával jövök, de lehet 26-os mtb hátsókerékbe országúti agyat tenni? Köszi haromp

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás

Szívesen!

Nem bánod meg ha benevezel rá.

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

perfekt! ;) köszönöm! 

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás

Marci, köszi, ezt tetszik! Mennyire hangos? Illetve ehhez nekem ez lesz jó 10*135mm QR-hez, ugye?

https://www.bike-dis...hub-to-qr-135mm

Engem a hideg ráz a sokak által imádott hangosan kereplő racsniktól. Haverok még a rugón is buherálnak, hogy még hangosabb legyen.

Az enyém kimondottan halk, mivel én rendszeresen bezsírozom a "Racsetet". Ez egy néhány perces kis munka és akár a kedvenc ösvényeden is elvégezheted:

https://www.youtube....h?v=PXJ2ao-Iq14 

Napi használat mellett is hónapokig elvan egy zsírzással, aztán szépen lassan elkezd hangosodni.

Most nem tudom hogy van de 5 éve én még kaptam az agyhoz egy 135ös gyorszáras és egy 12x142es átütős kupakkészletet.

Amit linkeltél az nem 10es, hanem az XT gyorszáradhoz való, én is olyannal használtam. Aztán az új vázamhoz csak elővettem a zacskóból az átütős kupakokat és mindenki boldog volt. (főleg én, hogy nem kell utánajárnom)

Haver 2 éve vett egy bringát, amiben gyári NoTubes kerékszett van. Namost abban a hátsó agy rendszeresen széthullik, elkezd kotyogni az egész és ledarálja az egyik belső kis csapágyat. Csapágycsere után néhány hónapig jó.

Elege lett havernak, ő is benevezett egy ilyen DT 350es agyra.

• Kisherceg és Rabbit kedveli ezt
Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Jaja, néztem, de olyan szép xt gyorszáraim vannak. smile.png
De amit linkeltem, az is jó, ugye?

igen-igen.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

Vagy inkább egy ilyen, ha már tárcsás:
https://www.bike-dis...disc-rear-wheel

ezzel:
https://www.bike-dis...m-alu-thru-bolt

Jaja, néztem, de olyan szép xt gyorszáraim vannak. :)
De amit linkeltem, az is jó, ugye?

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Marci, köszi, ezt tetszik! Mennyire hangos? Illetve ehhez nekem ez lesz jó 10*135mm QR-hez, ugye?

Vagy inkább egy ilyen, ha már tárcsás:

https://www.bike-dis...disc-rear-wheel

ezzel:

https://www.bike-dis...m-alu-thru-bolt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás

Ebből a pénzből inkább ilyet ajánlanék:

Novatec D042SB-SS

Rémesen meg vagyok vele elégedve, a munkásbicajom éke tavaly nyár óta. Persze 32-esben nehéz, de mázlim volt. Fél kilós amúgy.

Az én munkásbicajom éke is ez, lassan 5 éve kb minden nap megy, most van benne kb 36ezer km és köszöni jól van, azonkívül közel sem fél kiló.

Én egy hátsó agyon nem spórolnék, kb az egyik legfontosabb alkatrész egy bringán. De nem vagyunk egyformák.

Szoptam én már az XT-XTR félékkel eleget, a "Csepel" szerű agyra 1 Ft-ot sem adnék de én tudom hogy sznob vagyok...tongue.png

Szóval én itt most róla beszélek: https://www.bike-dis...-x-142mm-hr-32l

És nem érzem indokolatlannak az árkülönbséget pl a Novatekhez képest sem.

• Kisherceg és zscs kedveli ezt
Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Köszi! Igen, ezt néztem, csak hát... Fél kiló!!!

Inkább ott legyen az a plusz 150-200 gramm középen, mint a drótos gumikon, nem? Nem olyan sok az, és tudsz hozzá pótalkatrészt venni, ha úgy alakul. A "csepelhez" nem hiszem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

Novatec D042SB-SS

Rémesen meg vagyok vele elégedve, a munkásbicajom éke tavaly nyár óta. Persze 32-esben nehéz, de mázlim volt. Fél kilós amúgy.

Köszi! Igen, ezt néztem, csak hát... Fél kiló!!! 😲😱

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

a csepel paragramm hátsó agyakról mit lehet tudni? érdemes rá pénzt kiadni, vagy felejtős?

illetve: 32 lyukas, gyorszáras, HG kazis, 6 csavaros tárcsás, lehetőleg csendes hátsó agyat keresek. ötleteket szívesen fogadok. smile.png

Novatec D042SB-SS

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

a csepel paragramm hátsó agyakról mit lehet tudni? érdemes rá pénzt kiadni, vagy felejtős?

illetve: 32 lyukas, gyorszáras, HG kazis, 6 csavaros tárcsás, lehetőleg csendes hátsó agyat keresek. ötleteket szívesen fogadok. :)

miklos13

miklos13

újonc

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

a szokásos általam megszokott szerkezet lép életbe válaszadáskor: [a konkrét válaszról foglamam sincs]+[ellenben van egy irreleváns információm, ami lehet hogy igaz]

Szóval: tényleg foglamam sincs, és nem mernék olyat tanácsolni, amivel mellélősz, de a QR141 úgy viszonyul a QR135-höz, ahogy a 148x12 a 142x12-höz, szóval ha a tengely marad, akkor el tudom képzelni, hogy ugyanaz kell hozzá, mint a nem boostos szabványú 142->QR135 átalakításhoz.

Viszont ha nem úgy néz ki az agy, mint a manuál szerint kéne, akkor passz, de gondolom akkor vagy tényleg nem az, vagy nem olyan verziójú, mint a leírásod.

A módszer pontosan ez elméletben :) , a ugyanazzal a kupakkal lehet 12x48-ból QR141-et csinálni, mint amivel 12x142-ből QR135-öt. Csak a kupak nincs meg ehhez a csoda-agyhoz.

Én a nyáron futottam egy használt hátsóagyas pénznyelő ügyletbe, fájt eléggé.

Látva a fotón, hogy milyen állapotú használt cucc és nincs még befűzve, a helyedben én visszakoznék a vásárlástól, hisz nem azt vetted, amit szerettél volna. Ha ez nem lehetséges, vennék másik agyat, ami passzol, ezt meg eladnám.

(Annyit hozzátennék, nem vagyok oda az ilyen OEM "bemondásra dt" agyakért, ezeket mindig úgy hirdetik, hogy "dt, csak nincs ráírva", de azért többet kérnek érte. Akkor vagy megveszem rendes felirattal, vagy veszek másodvonalbeli márkát. Ezt is valószínűleg a quando, vagy a joytech gyártja a specinek. De nem volt még a kezemben 370-es.)

Használt cucc, személyesen vettem át, ráadásul egy kicsit még jobban összekarcoltam mire levadásztam róla a kupakot. A visszakozás nem pálya. :( Annyi szóljon mentségemre, hogy _tényleg_ vannak olyan Speci/Roval kerekek, amiket DT aggyal szerelnek, szóval a sztori nem volt hihetetlen. Azért ugrottam bele, mert az ebayes használt DT agyak árának a harmadáért hoztam el. Ami lehetett volna intő jel is, de inkább arra fogtam, hogy DT felirat nélkül nehezen eladható DT árban.

Mindenesetre kösz a megerősítést, hogy engedjem el. :)

• ZolkoW kedveli ezt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Off: azért ezt okosan kitalálták. Az OEM mindig valami turpisságot jelent. 

Pl. a Canyon bringámon a 32-es FOX villa ugyan Factory, Step Cast, minden volt, de a száron a Kashima lemaradt (ez legalább eladáskor egyértelmű). Mondjuk nem zavart, de értékcsökkentő, vásárláskor a monitoron észre sem vettem.  

karakoram módosította - 2022. január 07. - 18:19

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Sziasztok!

Vettem egy DT 370 boost 148 hátsó agyat. Mint kiderült, Specialized OEM, de ránézésre stimmelt, ezért elhoztam.
A bringám boost 141 QR hátsó agyat fogad, az volt a terv, hogy egy kupak cserével átalakítom. Amikor leszedtem a kupakot, nem azt találtam amit a DT manualjában és a neten látható képeken, hanem ami a végén linkelt képeken látszik: a jobb kupaknak nincs karimája, a bal kupak elég fixen rá van téve a tengelyre. A jobb és a bal kupak is a tengelyre rácsúszik, nem csak becuppan az agy végére.
Szerintetek ehhez mit kellene vennem, hogy 141 QR-re tudjam alakítani?

https://photos.app.g...XRsFKZoMTfnabr8

Miklós

Én a nyáron futottam egy használt hátsóagyas pénznyelő ügyletbe, fájt eléggé.

Látva a fotón, hogy milyen állapotú használt cucc és nincs még befűzve, a helyedben én visszakoznék a vásárlástól, hisz nem azt vetted, amit szerettél volna. Ha ez nem lehetséges, vennék másik agyat, ami passzol, ezt meg eladnám.

(Annyit hozzátennék, nem vagyok oda az ilyen OEM "bemondásra dt" agyakért, ezeket mindig úgy hirdetik, hogy "dt, csak nincs ráírva", de azért többet kérnek érte. Akkor vagy megveszem rendes felirattal, vagy veszek másodvonalbeli márkát. Ezt is valószínűleg a quando, vagy a joytech gyártja a specinek. De nem volt még a kezemben 370-es.)

• Kisherceg kedveli ezt

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

a szokásos általam megszokott szerkezet lép életbe válaszadáskor: [a konkrét válaszról foglamam sincs]+[ellenben van egy irreleváns információm, ami lehet hogy igaz]

Szóval: tényleg foglamam sincs, és nem mernék olyat tanácsolni, amivel mellélősz, de a QR141 úgy viszonyul a QR135-höz, ahogy a 148x12 a 142x12-höz, szóval ha a tengely marad, akkor el tudom képzelni, hogy ugyanaz kell hozzá, mint a nem boostos szabványú 142->QR135 átalakításhoz.

Viszont ha nem úgy néz ki az agy, mint a manuál szerint kéne, akkor passz, de gondolom akkor vagy tényleg nem az, vagy nem olyan verziójú, mint a leírásod.