Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

hátha másokat is érdekel. smile.png

a DT szerszámával (köszi! smile.png) a fűzés elején segített sokat ez a "squorx-dolog":

- kényelmesebb és gyorsabb volt mint hagyományos anyákkal, a szerszám szépen megfogta az anyákat,

- nagyban megkönnyítette az alátétek felfűzögetését és az anyák felfekvő felületére a cseppnyi olaj "felkenését"

- pikk-pakk ment az is, amíg "menetek takarva" állásig tekertem az anyákat

...és eddig használtam, innen már küllőkulccsal dolgoztam. kicsit tartottam a menetrögzítő+vékonyított küllők párostól (előbbit nem szeretem, utóbbival még nem dolgoztam), de végül nem volt gond, minden flottul ment.

használd egészséggel! wink.png

blog - kis kiegészítés: időközben még három kerék elkészült az "elhíresült" squorx anyákkal, a legutóbbi  kettő építésénél a kezembe sem vettem a "hagyományos" küllőkulcsot, végig a DT sqourx kulcsával dolgoztam. azt kell mondjam, kis megszokás után gyorsabb és biztonságosabb, csak ajánlani tudom. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Melegitenem hofuvoval, de talan a hajszarito is eleg lehet, vagy a gaz fel tartanam kicsit, hogy folyni kezdjen a csavarrogzito. Valamelyik parktoolos videoban vagy leirasban is csak siman a gazegonel melegitettek.

ez működni látszik, thx! :)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

használt küllőket használnék újra. a "gondom" az, hogy a meneteken ott az előző építésből maradt rögzítő trutyi (nem én voltam, én nem szeretem az ilyesmit). mivel tudom ezt eltávolítani?

Melegitenem hofuvoval, de talan a hajszarito is eleg lehet, vagy a gaz fel tartanam kicsit, hogy folyni kezdjen a csavarrogzito. Valamelyik parktoolos videoban vagy leirasban is csak siman a gazegonel melegitettek.
  • Kisherceg kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Brigeciol D3. Némi áztatással szerintem fellazítja.
  • Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

használt küllőket használnék újra. a "gondom" az, hogy a meneteken ott az előző építésből maradt rögzítő trutyi (nem én voltam, én nem szeretem az ilyesmit). mivel tudom ezt eltávolítani?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A 622-es kerekem 20 mm-es, a 650b-es 21-es. A nagyobb kerekemen 35-ös, a 650b-n 48 mm széles külső van. Mindkettő tubeless, tökéletes.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Mióta a széles az új keskeny, nem hiszem, hogy a 21mm túl sok lenne. 25 fölé nem mennék gravelen, de addig akár simán...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Deore agyakat választani dőreség lenne? Azt tudom, hogy karban kell tartani, de úgy amúgy megbízhatóak, mint régen?

...és a másik, hogy 21mm belső szélességű felni ""gravelre" már sok, vagy leginkább gumifüggő? Pl. 37mm-es külsőhöz már sok lenne?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
Akkor én már ne írjak? :) Ha lett volna 28 lyukasban, már biztos vettem volna a Fulcrum agyakhoz is, de tudod, hogy én úgy kanyarodok, hogy megállok, irányba fordítom, és megyek tovább, tehát azon kívül, hogy működnek, és könnyűek, mást nemigen tudok elmondani róluk. Kezdetben montin használtam őket amúgy.
  • Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Stan's iron cross felnit használ esetleg valamelyi kedves kolléga? Érdekelne, hogy mi a tapasztalata vele.

Kisherceg módosította - 2021. május 02. - 17:23

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Két gumipókkal a tetőre, nem? biggrin.png

végül nem indultam el, mert a gumipók miatt kicsit le kellett engedni az ablakot, ilyen időben azért ez kellemetlen menet közben. :D :D :D

• Rabbit kedveli ezt

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Ja, hát úgy volt, hogy vasárnap bringázunk családilag. Aztán g***nagy szél lett, elnapoltuk. Hétfőn délután jó lehetett volna, ha nem lett volna hideg és szél is, tegnap meg már havazott. Reggel lapátolni kellett, hogy a garázsajtót ki tudjam nyitni. Ez a kamera van talán legközelebb, emellett a múzeum mellett eljöttünk :)

https://www.idokep.hu/webkamera/agv2

úúúú, 10 centi hó? indulok, csak bedobom a szánkót! biggrin.png

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

úúúú, 10 centi hó? indulok, csak bedobom a szánkót! biggrin.png

Két gumipókkal a tetőre, nem? biggrin.png

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Valid point, ugyanakkor valahol mégis zavar, hogy a gyerek, aki fele olyan súlyú, mint én, hasonló, vagy kicsit nehezebb bringával teker, mint amilyen az enyém. 1000/1200g a két kerék, és ez 26-os-ban.

Azzal egyetértek, hogy tárcsafékre nincs szüksége, nem is erőltetem, a tárcsás agyak viszont nem nehezek, a V-fékes felnik lehet, hogy azok, ezt tényleg nem tudom, viszont akkor sem a tárcsa (helye) a baj smile.png

Őszintén szólva nem emlékszem, hogy amikor magamnak fűzettem még 26-ost, az milyen nehéz volt, valószínűleg egyébként igazad van, és nem kéne nagyon foglalkozni ezzel, költeni rá meg pláne nem, de azért piszkálja a csőröm. (a fűzés az nagyon-nagyon C terv csak)

Gumma: Most drótos Landcruiserek vannak fent, ez is már előrelépés egy kicsit a haladás irányába (az is előrelépés volna, ha nem lenne otthon 10 centi hó).

úúúú, 10 centi hó? indulok, csak bedobom a szánkót! :D

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Továbbra is a legfaszább a kerék a DT alu Squorx küllőanyáival! cool.png

Hanem... a kérdezésből csak nem lesz baj...ph34r.png  szóval ha már nem élhetem ki a hajlamaimat a saját kerekeimen -mivel lassan mind rendben lesz- , gondoltam ott a lányom biciklije, ami egy 26-os. Pár hete figyelgetem az aprót, hogy egy olcsó-jó-könnyű V-fékes (esetleg V+tárcsás, sosem lehet tudni) párt találjak, de annyira nem akarnak jönni. Igazság szerint annyit meg nem költenék rá, hogy új felnit vegyek, legalábbis nem a felső kategóriából, de ha van olyan tuti tippetek 26-os méretben (az sem baj, ha tubelesst tud), mint a Sun Helix 29-ese, ~10e körül, akkor szívesen venném. 

32 lyuk, V-fékfelület...

(amúgy hihetetlen, hogy nem találok valamit használtan 25e környékén, ami nem két kiló, hanem 1,8. Vagy naív vagyok?  )

26-os V-s bicajjal járok melóba meg télen, minimum egy éve nézelődök kerékszett ügyben. A megoldás az lett, hogy minden meglévő anyagot nullára használok, és ha beüt valami, veszek egy komplett kerékszettet a rose-ról. Merthogy ott lehet venni még ilyet, komplett.

Teljesen egyetértek Kisherceggel, felesleges pénz és energia gyerekeknek könnyű kereket építeni.

(De, van egy pár ezüst XC 317-es disces felnim, szívesen átadom őket. Az egyiken biztos van egy kisebb peremelhajlás a másikat nem tudom. Úgy emlékszem még nem repedtek a szegecselésnél. Supercomp küllővel voltak fűzve, az egyiket már szétbontottam, eladtam belőle az agyat, a hátsó egyben van, de az agy megnyekkent.)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Valid point, ugyanakkor valahol mégis zavar, hogy a gyerek, aki fele olyan súlyú, mint én, hasonló, vagy kicsit nehezebb bringával teker, mint amilyen az enyém. 1000/1200g a két kerék, és ez 26-os-ban.

Azzal egyetértek, hogy tárcsafékre nincs szüksége, nem is erőltetem, a tárcsás agyak viszont nem nehezek, a V-fékes felnik lehet, hogy azok, ezt tényleg nem tudom, viszont akkor sem a tárcsa (helye) a baj :)

Őszintén szólva nem emlékszem, hogy amikor magamnak fűzettem még 26-ost, az milyen nehéz volt, valószínűleg egyébként igazad van, és nem kéne nagyon foglalkozni ezzel, költeni rá meg pláne nem, de azért piszkálja a csőröm. (a fűzés az nagyon-nagyon C terv csak)

Gumma: Most drótos Landcruiserek vannak fent, ez is már előrelépés egy kicsit a haladás irányába (az is előrelépés volna, ha nem lenne otthon 10 centi hó).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Hanem... a kérdezésből csak nem lesz baj...ph34r.png  szóval ha már nem élhetem ki a hajlamaimat a saját kerekeimen -mivel lassan mind rendben lesz- , gondoltam ott a lányom biciklije, ami egy 26-os. Pár hete figyelgetem az aprót, hogy egy olcsó-jó-könnyű V-fékes (esetleg V+tárcsás, sosem lehet tudni) párt találjak, de annyira nem akarnak jönni. Igazság szerint annyit meg nem költenék rá, hogy új felnit vegyek, legalábbis nem a felső kategóriából, de ha van olyan tuti tippetek 26-os méretben (az sem baj, ha tubelesst tud), mint a Sun Helix 29-ese, ~10e körül, akkor szívesen venném. 

32 lyuk, V-fékfelület...

(amúgy hihetetlen, hogy nem találok valamit használtan 25e környékén, ami nem két kiló, hanem 1,8. Vagy naív vagyok?  )

beszéltünk már róla, talán itt a törpiek is megerősítenek. :) szerintem egy gyerekbicajba (amíg nem versenyez) felesleges egy jó közepes kerékszettnél (ilyenek azért szoktak lenni állapottól függően 15-25 ezer között) komolyabbat, könnyebbet vadászni, pláne építeni. anyagilag tuti bukta, a gyereket meg nem érdekli (általában). ne felejtsd el azt se, hogy a V+tárcsa kombináció esete megint nem a könnyű kerekek terepe. te építenél, építettél (láttál??) valaha V és tárcsa fék fogadására is alkalmas könnyű kereket?

szóval ha most van használható, megbízható kerék abban a bicajban, erre ne költs. ha nagyon pénzt költenél, két jó minőségű, könnyű, jól guruló gumit vegyél. én ezeket rakosgattam legutóbb a lányok bringáira:

--> a páromnak panaracer comet hardpack, hajtogatós (ez a cruxomról maradt, majdnem új)

--> a nagylánynak conti race king 2.0 (asszem ez performance, még magamnak vettem, de keskeny, így a fenti pana érkezéséig a párom cangiját díszítette)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

32 lyuk, V-fékfelület...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
Jó, csak azért, mert talán itt is olvastam ellenérzéseket velük kapcsolatban, de remélem, hosszú távon is kiállják a próbát :) Szóval csak annyi lett volna a mondanivaló, hogy talán nem kell félni tőlük. Eddig egyetlen rövid utam volt a kerékkel, egy hangja nem volt a küllőknek, pedig általában az első úton még szoktam hallani a küllők helyezkedését, igaz, ez lehet, hogy inkább a készítőt dícséri. Risztekpa!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Hátha másokat is érdekel, írhatnál tapasztalatot a Squorx anyákról, nekem az eddigiek alapján NEM tűnik ellenjavalltnak, ráadásul ugye jár a felnihez... 

hátha másokat is érdekel. :)

a DT szerszámával (köszi! :)) a fűzés elején segített sokat ez a "squorx-dolog":

- kényelmesebb és gyorsabb volt mint hagyományos anyákkal, a szerszám szépen megfogta az anyákat,

- nagyban megkönnyítette az alátétek felfűzögetését és az anyák felfekvő felületére a cseppnyi olaj "felkenését"

- pikk-pakk ment az is, amíg "menetek takarva" állásig tekertem az anyákat

...és eddig használtam, innen már küllőkulccsal dolgoztam. kicsit tartottam a menetrögzítő+vékonyított küllők párostól (előbbit nem szeretem, utóbbival még nem dolgoztam), de végül nem volt gond, minden flottul ment.

használd egészséggel! ;)

• Rabbit kedveli ezt