Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Szép munka.

A niplik kenésével nagyon egyetértek, én a zöld zsírig is vetemedek már régóta, problémamentesen.

Tudom, hogy nagyon kínos a rendes küllő beszerzése, de saját fűzésnél, pláne ha ilyen szép aggyal dolgozok, mindig piszkál, hogy a minimum a 2-1,8mm-es húzott küllő. Nem könnyebb egy korty víznél többel a sima kettesnél, de mégis, kell a tudat, hogy magasabb technológiai szinten van.

Ugyanígy, hagyományos keréknél ragaszkodom a három keresztes fűzéshez.

Mi indokolta, illetve mik a tapasztalataid a két kereszttel?

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

ez meg a hátsó, DT 350 QR, SunRingle Helix TR25 SL felni, Sapim küllők, réz anyák.

621fd7b2e18c2428622699f1.jpg?width=2000&

réz anyák: nem akartam a squorx-ot gyötörni, mert lehet, ez is megkapja a másik Duroc-ot, de egyelőre így van párban a Unitban lévő elsővel. (így a Unithoz most másfél pár kerekem van :D )

úgyegyébként, hátha valakit érdekel: nagy kedvenceim az utóbbi években a SunRingle felnik. bár sala nem javasolta, de nekem jó tapasztalataim vannak velük. konkrétan ezekkel:

Helix TR25 SL: ebből 27,5 és 29er felniket is fűztem, két-két pár kereket. gyűrűzött, illesztett darabok, a 27,5 400gramm, a 29er-re nem emlékszem. fűzéskor kicsit puhábbnak tűnik, elsőre eléggé csipsznek néz ki, de szépen, gyorsan kiegyenesedik mikor elkezdem meghúzni a küllőket. réz és alu anyákkal is fűztem, könnyen ment mindkettővel, a rézzel valamivel talán könnyebben, ha mindkettő ugyanúgy picit olajozva volt. gondolom itt a sqoux menetrögzítője (és talán a 29er-be épített 2-1,8-2 küllők) miatt volt macerásabb. használva nem volt eddig gondom egyikkel sem, de én nem nagyon rongálom a kerekeket, vigyázok rájuk. :)

Duroc30: 440gramm a 27,5. hegesztett, gyűrű nélküli. nagyon szép egyenes a fűzés megkezdésétől, gyorsan, könnyen kész tud lenni. a gyűrű hiánya miatt az alu anya kis "fészket" csinál magának a küllőlyukba. ezzel még nem mentem, csak összeraktam,.

• karakoram, Rabbit és zscs kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Az új DT-k szintén nagyon korrektek, 240EXP-t használok lassan 1 éve, top az új ratchet cucc! wink.png

Tömegre is jók, bár szerintem a 350-es most a best buy.

240EXP-k, első-hátsó agy friss mérés, 210g + 122g (sajnos nem az enyémek) biggrin.pnghttps://gewichte.mtb-news.de/

az első agynál két dologtól nem vagyok elájulva, mindkettő a 15mm<->QR átalakítással kapcsolatos:

- kell a saját kupakja, a "generic" tengellyel nem lesz jó, a tárcsa oldali csapágyat nem támasztja alá teljes szélességében.

- a kupakot kb ki kell "tépni" az agyból....

egyébként kész az első kerék. nem lett világbajnok (közel sem), de falura jó lesz.  :)

621fd7c15f1dce6609612fc5.jpg?width=2000&

DT 350 agy

Sapim 2mm küllők

DT squorx 15mm alu anyák

SunRingle Duroc 30 felni

a squorx anyákra annyira rászoktam, hogy a múltkor az apróban felbukkanó "akciós" kétkeréknyi csomagra majdnem gyorsabban csaptam le, mintsem felkerült a hirdetés... :D :D :D

• karakoram és Rabbit kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Az új DT-k szintén nagyon korrektek, 240EXP-t használok lassan 1 éve, top az új ratchet cucc! ;)

Tömegre is jók, bár szerintem a 350-es most a best buy.

240EXP-k, első-hátsó agy friss mérés, 210g + 122g (sajnos nem az enyémek) :D https://gewichte.mtb-news.de/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Gratulálok!
Honnan rendelted?
1. Egyszerű de nagyszerű a cucc
2. Miket nem szagolgatsz te...és még tetszik is neki...biggrin.png

Bike-discount, amit linkeltél, amit köszönök is!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

meg is érkezett (illetve érkeztek, mert nem bírtam ki, hogy ne legyen első párja biggrin.png)

gyors észrevételek:

1, basszus, zseniális a cucc!

2, q_rva jó szaga van benne a zsírnak biggrin.pngbiggrin.pngbiggrin.png

Gratulálok!
Honnan rendelted?

1. Egyszerű de nagyszerű a cucc

2. Miket nem szagolgatsz te...és még tetszik is neki...biggrin.png

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Nem tudom, volt-e már róla szó, ezek a gravelbe készülnek, ugye?

nem volt róla szó, de nem a Roninba lesz, oda már fűztem tavasszal/nyáron Deore+Helix kerekeket. a DT-vel a Unit lesz "soksebességesítve". ( ha nagyon nem válna be, akkor megy a 4565B-be. ja, hát nem vagyok egyszerű... :D)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

meg is érkezett (illetve érkeztek, mert nem bírtam ki, hogy ne legyen első párja biggrin.png)

gyors észrevételek:

2, q_rva jó szaga van benne a zsírnak biggrin.pngbiggrin.png

Nem tudom, volt-e már róla szó, ezek a gravelbe készülnek, ugye?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Szívesen!

Nem bánod meg ha benevezel rá.

meg is érkezett (illetve érkeztek, mert nem bírtam ki, hogy ne legyen első párja :D)

gyors észrevételek:

2, q_rva jó szaga van benne a zsírnak :D :D :D

• karakoram, Rabbit és zscs kedveli ezt

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Értem, van egy v fékes acél túra vázam, aminek a hátsó villája a saruknál 130mm. Sztem agyváltós volt eredetileg, ezért ennyi a 26-os mérete ellenére. Van esetleg valakinek vmi ötlete? Köszi, haromp

A 3*6, 3*7 fokozatú váltással szerelt "ősmontik" papucstávolsága még 130 mm volt. Nekem is van egy ilyen Kettlerem, meg egy másik ilyenből származó kerék van most a 135mm papcstávú vázamban, hézagolókkal.

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

haromp

haromp

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Értem, van egy v fékes acél túra vázam, aminek a hátsó villája a saruknál 130mm. Sztem agyváltós volt eredetileg, ezért ennyi a 26-os mérete ellenére. Van esetleg valakinek vmi ötlete? Köszi, haromp

haromp módosította - 2022. február 23. - 23:33

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Üdv, és elnézést, ha egy százmilliószor feldobott témával jövök, de lehet 26-os mtb hátsókerékbe országúti agyat tenni? Köszi haromp

135x9mm gyorszár (tárcsafékkel)? 142x12mm (tárcsafékhez)? Akkor valószínű, hogy igen***.

130x9mm gyorszár (felnifékes kerékhez)? Nem.

***-specifikáció pontosítása szükséges

• haromp kedveli ezt

haromp

haromp

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv, és elnézést, ha egy százmilliószor feldobott témával jövök, de lehet 26-os mtb hátsókerékbe országúti agyat tenni? Köszi haromp

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Szívesen!

Nem bánod meg ha benevezel rá.

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

perfekt! ;) köszönöm! 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Marci, köszi, ezt tetszik! Mennyire hangos? Illetve ehhez nekem ez lesz jó 10*135mm QR-hez, ugye?

https://www.bike-dis...hub-to-qr-135mm

Engem a hideg ráz a sokak által imádott hangosan kereplő racsniktól. Haverok még a rugón is buherálnak, hogy még hangosabb legyen.

Az enyém kimondottan halk, mivel én rendszeresen bezsírozom a "Racsetet". Ez egy néhány perces kis munka és akár a kedvenc ösvényeden is elvégezheted:

https://www.youtube....h?v=PXJ2ao-Iq14 

Napi használat mellett is hónapokig elvan egy zsírzással, aztán szépen lassan elkezd hangosodni.

Most nem tudom hogy van de 5 éve én még kaptam az agyhoz egy 135ös gyorszáras és egy 12x142es átütős kupakkészletet.

Amit linkeltél az nem 10es, hanem az XT gyorszáradhoz való, én is olyannal használtam. Aztán az új vázamhoz csak elővettem a zacskóból az átütős kupakokat és mindenki boldog volt. (főleg én, hogy nem kell utánajárnom)

Haver 2 éve vett egy bringát, amiben gyári NoTubes kerékszett van. Namost abban a hátsó agy rendszeresen széthullik, elkezd kotyogni az egész és ledarálja az egyik belső kis csapágyat. Csapágycsere után néhány hónapig jó.

Elege lett havernak, ő is benevezett egy ilyen DT 350es agyra.

• Kisherceg és Rabbit kedveli ezt
Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Jaja, néztem, de olyan szép xt gyorszáraim vannak. smile.png
De amit linkeltem, az is jó, ugye?

igen-igen.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Vagy inkább egy ilyen, ha már tárcsás:
https://www.bike-dis...disc-rear-wheel

ezzel:
https://www.bike-dis...m-alu-thru-bolt

Jaja, néztem, de olyan szép xt gyorszáraim vannak. :)
De amit linkeltem, az is jó, ugye?

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Marci, köszi, ezt tetszik! Mennyire hangos? Illetve ehhez nekem ez lesz jó 10*135mm QR-hez, ugye?

Vagy inkább egy ilyen, ha már tárcsás:

https://www.bike-dis...disc-rear-wheel

ezzel:

https://www.bike-dis...m-alu-thru-bolt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás