ez meg a hátsó, DT 350 QR, SunRingle Helix TR25 SL felni, Sapim küllők, réz anyák.
réz anyák: nem akartam a squorx-ot gyötörni, mert lehet, ez is megkapja a másik Duroc-ot, de egyelőre így van párban a Unitban lévő elsővel. (így a Unithoz most másfél pár kerekem van )
úgyegyébként, hátha valakit érdekel: nagy kedvenceim az utóbbi években a SunRingle felnik. bár sala nem javasolta, de nekem jó tapasztalataim vannak velük. konkrétan ezekkel:
Helix TR25 SL: ebből 27,5 és 29er felniket is fűztem, két-két pár kereket. gyűrűzött, illesztett darabok, a 27,5 400gramm, a 29er-re nem emlékszem. fűzéskor kicsit puhábbnak tűnik, elsőre eléggé csipsznek néz ki, de szépen, gyorsan kiegyenesedik mikor elkezdem meghúzni a küllőket. réz és alu anyákkal is fűztem, könnyen ment mindkettővel, a rézzel valamivel talán könnyebben, ha mindkettő ugyanúgy picit olajozva volt. gondolom itt a sqoux menetrögzítője (és talán a 29er-be épített 2-1,8-2 küllők) miatt volt macerásabb. használva nem volt eddig gondom egyikkel sem, de én nem nagyon rongálom a kerekeket, vigyázok rájuk.
Duroc30: 440gramm a 27,5. hegesztett, gyűrű nélküli. nagyon szép egyenes a fűzés megkezdésétől, gyorsan, könnyen kész tud lenni. a gyűrű hiánya miatt az alu anya kis "fészket" csinál magának a küllőlyukba. ezzel még nem mentem, csak összeraktam,.