Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

meg amúgy egy sztem használható 1*10 es sor az 11-46 , az srből 436 g egy 12 es 10-45 slx meg 517, a meg nincs 200 (nem mintha azon múlna)

persze ízlések és sosonok  lehet rövidebb sorral de 29es keréekkel 40/42 végű sor, hát..... legalábbis metál cselekedet

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

A boost-ot akarom, első villáknál is bejött az "átütősség" azzal nem is variálnék. Csak nem szívesen dobnám ki a jelenlegi hajtást, ami könnyebb, nekem elég és még lenne benne jópár km. :)

De úgy tűnik - legalábbis én sem találtam infót - hogy nem tudom megbuherálni, szóval ezek szerint marad a 12s... :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Az a gond, ez egy mostani, 2020as évek beli rendszer. Tehát ma már a vázak boost-osak, ehhez illően a kerekek is boost-osak.

DT keréken lehetne cserélni a szabadonfutót de a DT alap kereke is több mint dupla összeg lett volna a kerekednél.

Itt már annyi szabvány megváltozott, hogy ebbe belerondítani egy 7-8 évvel ezelőtti 10 fokozattal már nem nagyon tudsz.

Meg minek is? Jó dolog az a 12es + még váltókarod is van hozzá. wink.png És ahogy Rabbit is írja, így egy teljes értékű váltórendszered lesz.

Válassz egy jó súlyú vázat és ne a kazetta plusz súlyát sajnáld. 12essel is lehet jó súlyú bringád.

Marci

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Közben marton segítségével lett kerék, köszi! smile.png

Az lenne a kérdésem, hogy egy átütős, 12 sebességre fejlesztett micro spline slx agy (FH-M7110) bárhogyan átszabható "régi" 10 sebességes koszorúhoz? Akár adapter, akár a kazettatest cseréjével van bármilyen lehetőség? Gondolkoztam 1x12-es rendszerre átálláson, de igazából a jelenlegi 1x10 is elég nekem és a 12-es koszorú vagy 200 grammal nehezebb lenne, szóval, ha megoldható, megtartanám a jelenlegi cuccaimat.

Szerintem csak átfűzni tudnád az agyat, a rotor háztáji cserélgetése ellen sokat dolgoztak a shimano mérnökei. Ehhez DT-t, Hope-ot, esetleg novatecet kellett volna venni.

Én a helyedben előre menekülnék az 1x12-be, az a kétszáz gramm az pont annyi, hogy teljes értékű legyen az áttételed. A rotorcserére szánt összegből vegyél drágább sort, ha könnyíteni szeretnél.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Közben marton segítségével lett kerék, köszi! smile.png

Az lenne a kérdésem, hogy egy átütős, 12 sebességre fejlesztett micro spline slx agy (FH-M7110) bárhogyan átszabható "régi" 10 sebességes koszorúhoz? Akár adapter, akár a kazettatest cseréjével van bármilyen lehetőség? Gondolkoztam 1x12-es rendszerre átálláson, de igazából a jelenlegi 1x10 is elég nekem és a 12-es koszorú vagy 200 grammal nehezebb lenne, szóval, ha megoldható, megtartanám a jelenlegi cuccaimat.

husevotelefonfulke módosította - 2022. június 12. - 15:39

• Kisherceg kedveli ezt

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Vázat is cserélem, azt is épp most próbálom kitalálni. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

De hogy fog beférni a 26os vázba a 29es kerék? Milyen gumival tervezed?

Azt sem írtad, 135ös szélességű váz sima gyorszáras tengellyel? Gondolom igen.

Marci

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Sziasztok!

29-esre szeretném átépíteni a jelenlegi 26-os montimat. 85 kg alá kéne kerék, ami minél könnyebb, de azért bír is. Ipari csapágyas és 10-es koszorúhoz passzoló rendeszerben gondolkodnék, nagyon max 100-120e-ig.  DT SWISS X1900 Spline 29-et néztem ki eddig, de már eléggé kikoptam a bringab_zulásból, szóval ha van jobb ár-érték arányú vagy ajánlottabb cucc - főleg ha olcsóbb! -, hallgatom. :) 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Biztosan el tudod adni, nemrég haverom is az apróban vette amikor tönkrement neki. Csak találj ki neki valami jó árat, ne annyiért akard adni, mintha egy külföldi webshopból rendelnénk újonnan.

(mennyit engedsz a feléből? tongue.pngbiggrin.png)

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

blog ON (és persze stealth ad :D): megvettem a 36T ratchet-et a DT agyhoz (beledobtam kerékbe, aztán vissza is támasztottam a másik mellé a falhoz, nem volt lelkierőm kedvem beépíteni és persze tartok is tőle, hogy ha ezzel is sz@r  lesz sem lesz akkora világmegváltás, mint hírlik hogy kellene lennie, akkor felgyújtom nagyon csalódott leszek :/ ) szóval a kérdés, hogy a 18T gyári alap ratchet napkerekeket vajh el lehet adni értelmes áron?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

A fele ár az eredetihez képest neked mióta drágább? Különben meg sokan írtak pozitívat a 36-os változatról, persze az 54 meg 60-as az már más tál tészta.

Elnézést kívánok hogy nem osztottam-szoroztam hirtelen pontosan kiszámolva Dollárról és Euróról Ft-ra. Csak a számokat nagyjából néztem...

És igaz, nekem az volt meg a fejemben, hogy te 26 Dollcsiért linkeltél 36 fogast (ami ugyan nem szállít Pannóniába) én meg a 18as DT-vel számoltam, ami 33€.

https://www.bike-dis...dt-240/240s/440

De a 26$-hoz én hozzá gondoltam a vámot + áfát + szállítást. Amit nem tudom pont mennyire jönne ki. És igaz, a gyári DT 36os biztosan jóval drágább.

És az Ali-s cucchoz kapsz még ingyen egy adag gyomorfekélyt, vajon hány km után maradok ott a Pilis legvégén? 70 v 10ezer?

(az én DT 18 fogasomban kb 35ezer km van és nem néz ki olyan szarul mint a haveré de már rendeltem egy új szettet)

marton módosította - 2022. április 03. - 22:19

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
The Unseen Component That Will Make or Break Your Ride

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Drágábban ne reklámozzuk már a szemetet, lécci!!!

Imádom én is a kínai apróságokat, ezer szart vettem már Aliról de itt tényleg jobb az eredetit venni.

A fele ár az eredetihez képest neked mióta drágább? Különben meg sokan írtak pozitívat a 36-os változatról, persze az 54 meg 60-as az már más tál tészta.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Szerintem simán lehet, hogy hozzászoktál a sűrű reteszeléshez? Ahogy én is hozzászoktam, 240s (36-fogas gyűrűk) és Acros agyakkal megyek. Ma reggel direkt figyeltem, hogyan dolgozik a 350-es és ahol késést éreztem, tuti mind a 20°-os reteszelés miatt volt. De ahogy írtam, engem korábban sem zavart ez, egyszerűen csak feltűnt, hogy érezhető egy "szalajtás" effekt, gondolom, mikor 15-19°-ot kell tekerni a reteszeléshez. Nem nehéz kiszámolni, ez egy 175mm-es hajtókarral mérve mit jelent és tuti, érezhető.

350-es hátsó agyat én el nem adnék, akkor már egy 36-os gyűrű bele, drága vagy sem! wink.png

igen, azt hiszem, valóban hozzászoktam a jóhoz, vagy legalábbis a sűrű reteszeléshez. az xt 36-ot tud, a hope ss 48-at... mindegy , kap még egy esélyt. valamikor... :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Drágábban ne reklámozzuk már a szemetet, lécci!!!

Imádom én is a kínai apróságokat, ezer szart vettem már Aliról de itt tényleg jobb az eredetit venni.

https://trailhead.hu...csni-szerkezet/

• Kisherceg kedveli ezt
Marci

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Nem kötelező az eredetit venni, akár Aliról is lehet rendelni utángyárottat:

https://www.aliexpre...arch-mainSearch

Én különben 18-ról váltottam 36-ra a 350-es 2020-as x1700-as kerekemben. Igazán megéri a váltást! Az újabb agyak (kivéve az új 370-es) különben már mind szerencsére 36-os ratchettel érkeznek.

• Rabbit kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Szerintem simán lehet, hogy hozzászoktál a sűrű reteszeléshez? Ahogy én is hozzászoktam, 240s (36-fogas gyűrűk) és Acros agyakkal megyek. Ma reggel direkt figyeltem, hogyan dolgozik a 350-es és ahol késést éreztem, tuti mind a 20°-os reteszelés miatt volt. De ahogy írtam, engem korábban sem zavart ez, egyszerűen csak feltűnt, hogy érezhető egy "szalajtás" effekt, gondolom, mikor 15-19°-ot kell tekerni a reteszeléshez. Nem nehéz kiszámolni, ez egy 175mm-es hajtókarral mérve mit jelent és tuti, érezhető.

350-es hátsó agyat én el nem adnék, akkor már egy 36-os gyűrű bele, drága vagy sem! ;)

• Kisherceg és Rabbit kedveli ezt

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

köszi, srácok a tippeket. annak örülök, hogy nem az agy hibás, hanem "mások a preferenciák". egyelőre fiókba kerül, kitalálom, mi legyen vele. (pl megkaphatná a Ronin, bár talán kicsit overkill lenne és jelenleg fűzni sincs túl nagy kedvem... :/ )
addig is, ha valakit érdekel, itt elér. ;)

Meglepő ez az egesz nekem, mert regen volt onyx agyam a dt-tol, ami elvileg a leghitvanyabb mechanika, most meg van a 350, raadasul ss, es soha nem ugrott még meg egyik sem. Illetve a 350 kidolgozasa szerintem szuper, es ezt nem csak az ujabb generaciosrol gondolom. Illetve pl a mavic kerekszettem is ezt a dt koppintas duplarugos, duplanapkerekes verziot hasznalja, az is tokeletes. Barati korben van 18t 36t es 54t ratchettel fűzött kerék, és mindenki szereti, nincs rajuk panasz. Sajnalom a negativ tapasztalatot, foleg annak fenyeben, hogy milyen nagy elannal promotaljuk itt a 350es agyakat szuntelenul.
  • Rabbit kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Hát, tudod, hogy kell meghozni rá az ember kedvét.

Gondolhatod, nekem is milyen jó a kedvem tőle....
  • Rabbit kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

addig is, ha valakit érdekel, itt elér. wink.png

Hát, tudod, hogy kell meghozni rá az ember kedvét.

• Kisherceg kedveli ezt