ötlet, segítség (meg nyugatató) amire szükségem lenne. építettem kerekeket még tavaly, dt 350 agyak, 2mm sapim küllők és duroc 30 felnik, amiket nyáron kezdtem el használni.
az első kerék (ez alu anyákat kapott) már az első pár alkalom után elkezdett ütemes (a kerék forgásához igazodó sűrűségű) fura, pattogásszerű hangot adni, olyasmit, mint amikor valami felragad a gumira és fordulatonként hozzáér a műanyag "sárfogóhoz", vagy mintha a külsőben lenne valami tüske/kavics, ami fordulatonként leér. kipróbáltam másik külsővel, megmaradt a hang. kipróbáltam másik bringában a kereket, maradt a hang. a megoldás az lett, hogy kicsit feszítettem (vagy talán lazítottam?) a küllőkön, elmúlt a hang, béke, boldogság és csend.
idén elővettem a bicajt (sok hét kimaradt a télen) és újra előjött a hang! kicseréltem az alu anyákat hagyományos réz anyákra. kipróbáltam, csend. egy tekerésig tartott, a második alkalommal már megint ugyanaz.... ha csak megpörgetem a kereket, szépen, csendben, simán fut.
nem tudok rájönni, mi lehet. örülnék, ha tudnátok valami ügyes ötletet, megoldást, mert ott tartok, hogy szétpüfölöm ezt a kereket valami betonlap szélén.
ja, dt agyat az életben többet nem veszek. elsőt biztosan nem, egy f_s, ilyen gagyi adapterezést életemben nem láttam. meg ugye a hátsóval sem indult valami fényesen az együttműködésünk...
kosz lesz a felni, és a nipli között. nekem is volt ilyen. egy alapos takarítás a megoldás. illetve némi finom olaj is segíthet. ezért nem kellett volna az alu anyákat rézre cserélni. annyi még az alu küllő anyákhoz, h radiális fűzésnél kötelező vlmi menetrögzítő hozzá, mert fellazulnak. ez lehet loctite, de mostanában világosítottak fel, h a motorex karbon zsír is jó hozzá.