Kisherceg módosította - 2021. május 02. - 17:23
Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2021. április 14. - 20:20
Két gumipókkal a tetőre, nem?
végül nem indultam el, mert a gumipók miatt kicsit le kellett engedni az ablakot, ilyen időben azért ez kellemetlen menet közben.
- Rabbit kedveli ezt
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2021. április 14. - 15:14
Ja, hát úgy volt, hogy vasárnap bringázunk családilag. Aztán g***nagy szél lett, elnapoltuk. Hétfőn délután jó lehetett volna, ha nem lett volna hideg és szél is, tegnap meg már havazott. Reggel lapátolni kellett, hogy a garázsajtót ki tudjam nyitni. Ez a kamera van talán legközelebb, emellett a múzeum mellett eljöttünk
https://www.idokep.hu/webkamera/agv2
úúúú, 10 centi hó? indulok, csak bedobom a szánkót!
Írta 2021. április 14. - 14:43
Két gumipókkal a tetőre, nem?
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2021. április 14. - 13:50
Valid point, ugyanakkor valahol mégis zavar, hogy a gyerek, aki fele olyan súlyú, mint én, hasonló, vagy kicsit nehezebb bringával teker, mint amilyen az enyém. 1000/1200g a két kerék, és ez 26-os-ban.
Azzal egyetértek, hogy tárcsafékre nincs szüksége, nem is erőltetem, a tárcsás agyak viszont nem nehezek, a V-fékes felnik lehet, hogy azok, ezt tényleg nem tudom, viszont akkor sem a tárcsa (helye) a baj
Őszintén szólva nem emlékszem, hogy amikor magamnak fűzettem még 26-ost, az milyen nehéz volt, valószínűleg egyébként igazad van, és nem kéne nagyon foglalkozni ezzel, költeni rá meg pláne nem, de azért piszkálja a csőröm. (a fűzés az nagyon-nagyon C terv csak)
Gumma: Most drótos Landcruiserek vannak fent, ez is már előrelépés egy kicsit a haladás irányába (az is előrelépés volna, ha nem lenne otthon 10 centi hó).
Írta 2021. április 14. - 13:40
Továbbra is a legfaszább a kerék a DT alu Squorx küllőanyáival!
Hanem... a kérdezésből csak nem lesz baj... szóval ha már nem élhetem ki a hajlamaimat a saját kerekeimen -mivel lassan mind rendben lesz- , gondoltam ott a lányom biciklije, ami egy 26-os. Pár hete figyelgetem az aprót, hogy egy olcsó-jó-könnyű V-fékes (esetleg V+tárcsás, sosem lehet tudni) párt találjak, de annyira nem akarnak jönni. Igazság szerint annyit meg nem költenék rá, hogy új felnit vegyek, legalábbis nem a felső kategóriából, de ha van olyan tuti tippetek 26-os méretben (az sem baj, ha tubelesst tud), mint a Sun Helix 29-ese, ~10e körül, akkor szívesen venném.
32 lyuk, V-fékfelület...
(amúgy hihetetlen, hogy nem találok valamit használtan 25e környékén, ami nem két kiló, hanem 1,8. Vagy naív vagyok? )
26-os V-s bicajjal járok melóba meg télen, minimum egy éve nézelődök kerékszett ügyben. A megoldás az lett, hogy minden meglévő anyagot nullára használok, és ha beüt valami, veszek egy komplett kerékszettet a rose-ról. Merthogy ott lehet venni még ilyet, komplett.
Teljesen egyetértek Kisherceggel, felesleges pénz és energia gyerekeknek könnyű kereket építeni.
(De, van egy pár ezüst XC 317-es disces felnim, szívesen átadom őket. Az egyiken biztos van egy kisebb peremelhajlás a másikat nem tudom. Úgy emlékszem még nem repedtek a szegecselésnél. Supercomp küllővel voltak fűzve, az egyiket már szétbontottam, eladtam belőle az agyat, a hátsó egyben van, de az agy megnyekkent.)
Írta 2021. április 14. - 13:33
Valid point, ugyanakkor valahol mégis zavar, hogy a gyerek, aki fele olyan súlyú, mint én, hasonló, vagy kicsit nehezebb bringával teker, mint amilyen az enyém. 1000/1200g a két kerék, és ez 26-os-ban.
Azzal egyetértek, hogy tárcsafékre nincs szüksége, nem is erőltetem, a tárcsás agyak viszont nem nehezek, a V-fékes felnik lehet, hogy azok, ezt tényleg nem tudom, viszont akkor sem a tárcsa (helye) a baj
Őszintén szólva nem emlékszem, hogy amikor magamnak fűzettem még 26-ost, az milyen nehéz volt, valószínűleg egyébként igazad van, és nem kéne nagyon foglalkozni ezzel, költeni rá meg pláne nem, de azért piszkálja a csőröm. (a fűzés az nagyon-nagyon C terv csak)
Gumma: Most drótos Landcruiserek vannak fent, ez is már előrelépés egy kicsit a haladás irányába (az is előrelépés volna, ha nem lenne otthon 10 centi hó).
Írta 2021. április 14. - 13:00
Hanem... a kérdezésből csak nem lesz baj... szóval ha már nem élhetem ki a hajlamaimat a saját kerekeimen -mivel lassan mind rendben lesz- , gondoltam ott a lányom biciklije, ami egy 26-os. Pár hete figyelgetem az aprót, hogy egy olcsó-jó-könnyű V-fékes (esetleg V+tárcsás, sosem lehet tudni) párt találjak, de annyira nem akarnak jönni. Igazság szerint annyit meg nem költenék rá, hogy új felnit vegyek, legalábbis nem a felső kategóriából, de ha van olyan tuti tippetek 26-os méretben (az sem baj, ha tubelesst tud), mint a Sun Helix 29-ese, ~10e körül, akkor szívesen venném.
32 lyuk, V-fékfelület...
(amúgy hihetetlen, hogy nem találok valamit használtan 25e környékén, ami nem két kiló, hanem 1,8. Vagy naív vagyok? )
beszéltünk már róla, talán itt a törpiek is megerősítenek. szerintem egy gyerekbicajba (amíg nem versenyez) felesleges egy jó közepes kerékszettnél (ilyenek azért szoktak lenni állapottól függően 15-25 ezer között) komolyabbat, könnyebbet vadászni, pláne építeni. anyagilag tuti bukta, a gyereket meg nem érdekli (általában). ne felejtsd el azt se, hogy a V+tárcsa kombináció esete megint nem a könnyű kerekek terepe. te építenél, építettél (láttál??) valaha V és tárcsa fék fogadására is alkalmas könnyű kereket?
szóval ha most van használható, megbízható kerék abban a bicajban, erre ne költs. ha nagyon pénzt költenél, két jó minőségű, könnyű, jól guruló gumit vegyél. én ezeket rakosgattam legutóbb a lányok bringáira:
--> a páromnak panaracer comet hardpack, hajtogatós (ez a cruxomról maradt, majdnem új)
--> a nagylánynak conti race king 2.0 (asszem ez performance, még magamnak vettem, de keskeny, így a fenti pana érkezéséig a párom cangiját díszítette)
Írta 2021. április 14. - 09:16
32 lyuk, V-fékfelület...
Írta 2021. március 01. - 19:41
Írta 2021. március 01. - 16:26
Hátha másokat is érdekel, írhatnál tapasztalatot a Squorx anyákról, nekem az eddigiek alapján NEM tűnik ellenjavalltnak, ráadásul ugye jár a felnihez...
hátha másokat is érdekel.
a DT szerszámával (köszi! ) a fűzés elején segített sokat ez a "squorx-dolog":
- kényelmesebb és gyorsabb volt mint hagyományos anyákkal, a szerszám szépen megfogta az anyákat,
- nagyban megkönnyítette az alátétek felfűzögetését és az anyák felfekvő felületére a cseppnyi olaj "felkenését"
- pikk-pakk ment az is, amíg "menetek takarva" állásig tekertem az anyákat
...és eddig használtam, innen már küllőkulccsal dolgoztam. kicsit tartottam a menetrögzítő+vékonyított küllők párostól (előbbit nem szeretem, utóbbival még nem dolgoztam), de végül nem volt gond, minden flottul ment.
használd egészséggel!
- Rabbit kedveli ezt
Írta 2021. március 01. - 14:58
Hátha másokat is érdekel, írhatnál tapasztalatot a Squorx anyákról, nekem az eddigiek alapján NEM tűnik ellenjavalltnak, ráadásul ugye jár a felnihez...
reméljük, a tulaj elégedett lesz vele.
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2021. február 15. - 09:50
A grammániásba talán nem fér bele, de mezei könnyű kerekek között szerintem eléggé rendben van
Előtaláltam a Funcrumom súlyát, az 935g, de 21mm, és nem boost.
(ez meg 25mm és boost, ha nem lenne leolvasható a képről)
- Kisherceg kedveli ezt
Írta 2021. február 08. - 20:29
Nahát, olyan magabiztosan forgatja a flexet, mint más a körömollót.
https://m.youtube.co...h?v=2pvlrky1BS0
Hát ez tetszett! Vajon ő találta ki ezt az íjat? Nagyon ötletes szerkezet.
Írta 2021. február 08. - 19:48
https://m.youtube.co...h?v=2pvlrky1BS0
- ZolkoW kedveli ezt
Írta 2021. január 22. - 23:08
nekem csak rossz van a Sun Ringle felnikkel, befüzve nekem túl "ideges", inkább DT, más dimenzió
Ideges? Ezt hogy érted?
Van Sun ringle felnim, más típus ,azzal nincs gondom, ezért szeretném a konkrét durocról tudni, ha van valami nyűgje esetleg.
Írta 2021. január 22. - 22:02
nekem csak rossz van a Sun Ringle felnikkel, befüzve nekem túl "ideges", inkább DT, más dimenzió
sun ringle düroc felnivel van esetleg tapasztalata valakinek, amit megosztana?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2021. január 22. - 13:58
Ha van felesleges küllőd, amiről nem sajnálod levágni a fejét és jó a fűzendő küllőanyához, akkor Roger Musson: Professional guide to wheel building című könyvében ismertetett módszer alkalmas a méréshez.
kis gonoszkodás:
Kell oda az a PHR alátét? Nem csak felesleges súly az?
Az a gyanúm, hogy ez a menő névvel marketingelt PHR alátét úgy készült, hogy elkezdtek ötletelni, hogy miként lehetne spórolni a keréken és kitalálták, hogy a szegecselést el kéne hagyni, mert drága vagy mert nehéz. A speckó fejű küllőanyát valószínűleg a gépesített kerékfűzés miatt találták ki.
kell, közben meglett. ez egyben válasz (megerősítés) az erd-s kérdésre is.