Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás
Stan's iron cross felnit használ esetleg valamelyi kedves kolléga? Érdekelne, hogy mi a tapasztalata vele.

Kisherceg módosította - 2021. május 02. - 17:23

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

Két gumipókkal a tetőre, nem? biggrin.png

végül nem indultam el, mert a gumipók miatt kicsit le kellett engedni az ablakot, ilyen időben azért ez kellemetlen menet közben. :D :D :D

• Rabbit kedveli ezt

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Ja, hát úgy volt, hogy vasárnap bringázunk családilag. Aztán g***nagy szél lett, elnapoltuk. Hétfőn délután jó lehetett volna, ha nem lett volna hideg és szél is, tegnap meg már havazott. Reggel lapátolni kellett, hogy a garázsajtót ki tudjam nyitni. Ez a kamera van talán legközelebb, emellett a múzeum mellett eljöttünk :)

https://www.idokep.hu/webkamera/agv2

úúúú, 10 centi hó? indulok, csak bedobom a szánkót! biggrin.png

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

úúúú, 10 centi hó? indulok, csak bedobom a szánkót! biggrin.png

Két gumipókkal a tetőre, nem? biggrin.png

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

Valid point, ugyanakkor valahol mégis zavar, hogy a gyerek, aki fele olyan súlyú, mint én, hasonló, vagy kicsit nehezebb bringával teker, mint amilyen az enyém. 1000/1200g a két kerék, és ez 26-os-ban.

Azzal egyetértek, hogy tárcsafékre nincs szüksége, nem is erőltetem, a tárcsás agyak viszont nem nehezek, a V-fékes felnik lehet, hogy azok, ezt tényleg nem tudom, viszont akkor sem a tárcsa (helye) a baj smile.png

Őszintén szólva nem emlékszem, hogy amikor magamnak fűzettem még 26-ost, az milyen nehéz volt, valószínűleg egyébként igazad van, és nem kéne nagyon foglalkozni ezzel, költeni rá meg pláne nem, de azért piszkálja a csőröm. (a fűzés az nagyon-nagyon C terv csak)

Gumma: Most drótos Landcruiserek vannak fent, ez is már előrelépés egy kicsit a haladás irányába (az is előrelépés volna, ha nem lenne otthon 10 centi hó).

úúúú, 10 centi hó? indulok, csak bedobom a szánkót! :D

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Továbbra is a legfaszább a kerék a DT alu Squorx küllőanyáival! cool.png

Hanem... a kérdezésből csak nem lesz baj...ph34r.png  szóval ha már nem élhetem ki a hajlamaimat a saját kerekeimen -mivel lassan mind rendben lesz- , gondoltam ott a lányom biciklije, ami egy 26-os. Pár hete figyelgetem az aprót, hogy egy olcsó-jó-könnyű V-fékes (esetleg V+tárcsás, sosem lehet tudni) párt találjak, de annyira nem akarnak jönni. Igazság szerint annyit meg nem költenék rá, hogy új felnit vegyek, legalábbis nem a felső kategóriából, de ha van olyan tuti tippetek 26-os méretben (az sem baj, ha tubelesst tud), mint a Sun Helix 29-ese, ~10e körül, akkor szívesen venném. 

32 lyuk, V-fékfelület...

(amúgy hihetetlen, hogy nem találok valamit használtan 25e környékén, ami nem két kiló, hanem 1,8. Vagy naív vagyok?  )

26-os V-s bicajjal járok melóba meg télen, minimum egy éve nézelődök kerékszett ügyben. A megoldás az lett, hogy minden meglévő anyagot nullára használok, és ha beüt valami, veszek egy komplett kerékszettet a rose-ról. Merthogy ott lehet venni még ilyet, komplett.

Teljesen egyetértek Kisherceggel, felesleges pénz és energia gyerekeknek könnyű kereket építeni.

(De, van egy pár ezüst XC 317-es disces felnim, szívesen átadom őket. Az egyiken biztos van egy kisebb peremelhajlás a másikat nem tudom. Úgy emlékszem még nem repedtek a szegecselésnél. Supercomp küllővel voltak fűzve, az egyiket már szétbontottam, eladtam belőle az agyat, a hátsó egyben van, de az agy megnyekkent.)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Valid point, ugyanakkor valahol mégis zavar, hogy a gyerek, aki fele olyan súlyú, mint én, hasonló, vagy kicsit nehezebb bringával teker, mint amilyen az enyém. 1000/1200g a két kerék, és ez 26-os-ban.

Azzal egyetértek, hogy tárcsafékre nincs szüksége, nem is erőltetem, a tárcsás agyak viszont nem nehezek, a V-fékes felnik lehet, hogy azok, ezt tényleg nem tudom, viszont akkor sem a tárcsa (helye) a baj :)

Őszintén szólva nem emlékszem, hogy amikor magamnak fűzettem még 26-ost, az milyen nehéz volt, valószínűleg egyébként igazad van, és nem kéne nagyon foglalkozni ezzel, költeni rá meg pláne nem, de azért piszkálja a csőröm. (a fűzés az nagyon-nagyon C terv csak)

Gumma: Most drótos Landcruiserek vannak fent, ez is már előrelépés egy kicsit a haladás irányába (az is előrelépés volna, ha nem lenne otthon 10 centi hó).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

Hanem... a kérdezésből csak nem lesz baj...ph34r.png  szóval ha már nem élhetem ki a hajlamaimat a saját kerekeimen -mivel lassan mind rendben lesz- , gondoltam ott a lányom biciklije, ami egy 26-os. Pár hete figyelgetem az aprót, hogy egy olcsó-jó-könnyű V-fékes (esetleg V+tárcsás, sosem lehet tudni) párt találjak, de annyira nem akarnak jönni. Igazság szerint annyit meg nem költenék rá, hogy új felnit vegyek, legalábbis nem a felső kategóriából, de ha van olyan tuti tippetek 26-os méretben (az sem baj, ha tubelesst tud), mint a Sun Helix 29-ese, ~10e körül, akkor szívesen venném. 

32 lyuk, V-fékfelület...

(amúgy hihetetlen, hogy nem találok valamit használtan 25e környékén, ami nem két kiló, hanem 1,8. Vagy naív vagyok?  )

beszéltünk már róla, talán itt a törpiek is megerősítenek. :) szerintem egy gyerekbicajba (amíg nem versenyez) felesleges egy jó közepes kerékszettnél (ilyenek azért szoktak lenni állapottól függően 15-25 ezer között) komolyabbat, könnyebbet vadászni, pláne építeni. anyagilag tuti bukta, a gyereket meg nem érdekli (általában). ne felejtsd el azt se, hogy a V+tárcsa kombináció esete megint nem a könnyű kerekek terepe. te építenél, építettél (láttál??) valaha V és tárcsa fék fogadására is alkalmas könnyű kereket?

szóval ha most van használható, megbízható kerék abban a bicajban, erre ne költs. ha nagyon pénzt költenél, két jó minőségű, könnyű, jól guruló gumit vegyél. én ezeket rakosgattam legutóbb a lányok bringáira:

--> a páromnak panaracer comet hardpack, hajtogatós (ez a cruxomról maradt, majdnem új)

--> a nagylánynak conti race king 2.0 (asszem ez performance, még magamnak vettem, de keskeny, így a fenti pana érkezéséig a párom cangiját díszítette)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

32 lyuk, V-fékfelület...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
Jó, csak azért, mert talán itt is olvastam ellenérzéseket velük kapcsolatban, de remélem, hosszú távon is kiállják a próbát :) Szóval csak annyi lett volna a mondanivaló, hogy talán nem kell félni tőlük. Eddig egyetlen rövid utam volt a kerékkel, egy hangja nem volt a küllőknek, pedig általában az első úton még szoktam hallani a küllők helyezkedését, igaz, ez lehet, hogy inkább a készítőt dícséri. Risztekpa!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

Hátha másokat is érdekel, írhatnál tapasztalatot a Squorx anyákról, nekem az eddigiek alapján NEM tűnik ellenjavalltnak, ráadásul ugye jár a felnihez... 

hátha másokat is érdekel. :)

a DT szerszámával (köszi! :)) a fűzés elején segített sokat ez a "squorx-dolog":

- kényelmesebb és gyorsabb volt mint hagyományos anyákkal, a szerszám szépen megfogta az anyákat,

- nagyban megkönnyítette az alátétek felfűzögetését és az anyák felfekvő felületére a cseppnyi olaj "felkenését"

- pikk-pakk ment az is, amíg "menetek takarva" állásig tekertem az anyákat

...és eddig használtam, innen már küllőkulccsal dolgoztam. kicsit tartottam a menetrögzítő+vékonyított küllők párostól (előbbit nem szeretem, utóbbival még nem dolgoztam), de végül nem volt gond, minden flottul ment.

használd egészséggel! ;)

• Rabbit kedveli ezt

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Hátha másokat is érdekel, írhatnál tapasztalatot a Squorx anyákról, nekem az eddigiek alapján NEM tűnik ellenjavalltnak, ráadásul ugye jár a felnihez... 

reméljük, a tulaj elégedett lesz vele. smile.pngwink.png

50942381677_9e6a4591dd_k.jpg

• Kisherceg kedveli ezt

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

A grammániásba talán nem fér bele, de mezei könnyű kerekek között szerintem eléggé rendben van :)

Előtaláltam a Funcrumom súlyát, az 935g, de 21mm, és nem boost.

(ez meg 25mm és boost, ha nem lenne leolvasható a képről)

• Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

reméljük, a tulaj elégedett lesz vele. :) ;)

50942381677_9e6a4591dd_k.jpg

• ZolkoW, Rabbit és zscs kedveli ezt

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

Nahát, olyan magabiztosan forgatja a flexet, mint más a körömollót.

https://m.youtube.co...h?v=2pvlrky1BS0

Hát ez tetszett! Vajon ő találta ki ezt az íjat? Nagyon ötletes szerkezet.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás
Nahát, olyan magabiztosan forgatja a flexet, mint más a körömollót. 😁

https://m.youtube.co...h?v=2pvlrky1BS0
  • ZolkoW kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

nekem csak rossz van a Sun Ringle felnikkel, befüzve nekem túl "ideges", inkább DT, más dimenzió

Ideges? Ezt hogy érted?

Van Sun ringle felnim, más típus ,azzal nincs gondom, ezért szeretném a konkrét durocról tudni, ha van valami nyűgje esetleg.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

nekem csak rossz van a Sun Ringle felnikkel, befüzve nekem túl "ideges", inkább DT, más dimenzió

sun ringle düroc felnivel van esetleg tapasztalata valakinek, amit megosztana? smile.png

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

sun ringle düroc felnivel van esetleg tapasztalata valakinek, amit megosztana? :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.065 hozzászólás

Ha van felesleges küllőd, amiről nem sajnálod levágni a fejét és jó a fűzendő küllőanyához, akkor Roger Musson: Professional guide to wheel building című könyvében ismertetett módszer alkalmas a méréshez.

kis gonoszkodás:
Kell oda az a PHR alátét? Nem csak felesleges súly az?
Az a gyanúm, hogy ez a menő névvel marketingelt PHR alátét úgy készült, hogy elkezdtek ötletelni, hogy miként lehetne spórolni a keréken és kitalálták, hogy a szegecselést el kéne hagyni, mert drága vagy mert nehéz. A speckó fejű küllőanyát valószínűleg a gépesített kerékfűzés miatt találták ki.

kell, közben meglett. ez egyben válasz (megerősítés) az erd-s kérdésre is.