Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok!
Tapasztalat,vélemény érdekelne radiál vs 3 kereszt témában.
A CX/gravel gépemben gyári kerék(Fulcrum racing 5) van,radiál küllőzéssel,de rossz úton(akár magyar közút biggrin.png ) el bírnék viselni némileg több komfortot.
Észrevehető különbséget jelentene 3 keresztes első kerék,akár a legolcsóbb módszer,a mostani átfűzése?

Szia!

A kevés küllő miatt nem lehetséges a 3 kereszt. Használj minél nagyobb gumit (ha lehet tubeless), a lehető legkisebb nyomással.
  • Rabbit kedveli ezt

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Sziasztok!

Tapasztalat,vélemény érdekelne radiál vs 3 kereszt témában.

A CX/gravel gépemben gyári kerék(Fulcrum racing 5) van,radiál küllőzéssel,de rossz úton(akár magyar közút biggrin.png  ) el bírnék viselni némileg több komfortot.

Észrevehető különbséget jelentene 3 keresztes első kerék,akár a legolcsóbb módszer,a mostani átfűzése?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Véletlenül nem Mavic ez a fránya felni, ami elrepedt?

....nem,  a villany Winora gyári kerekei valami no name xar. 

Ridley Noah Fast 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tegnap vettem észre, hogy a szegecselésnél el van repedve, több helyen. Keresnem kell alternatívát, vagy építek új kereket, vagy veszek. Nos, találtam 29"-es monti kereket, csak félek megvenni, mert Q...vára nem vágom a méreteit. Majd ma telefonálok a csókának és leméretem vele. Egyébként meg 28"-as mint olyan, nem is találtam webshop-okban, mindenhol a 29"-et favorizálják. Nem nagyon értem, h mi a különbség a kettő között, vagy miért van erre a nagy méret kánaánra szükség. Van 27,5"-os továbbá él még a 28"-os, erre tolnak egy 29"-ost.  :angry:

A colosmeret csak egy ballonossagbol szarmaztatott elvi meret. A 622 a felnimerete az azonos sőt meg az orszaguti is az. Kb 622x50 es szelessegig hivjak 28asnak felette 29. De van olyan gyarto akinek ugyanaz a kerek van a tarcsas trekkingjeben es a 29es mo ntiban.
  • simon23 kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Tegnap vettem észre, hogy a szegecselésnél el van repedve, több helyen. Keresnem kell alternatívát, vagy építek új kereket, vagy veszek. ....

Véletlenül nem Mavic ez a fránya felni, ami elrepedt?

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

... Nem nagyon értem, h mi a különbség a kettő között, vagy miért van erre a nagy méret kánaánra szükség. Van 27,5"-os továbbá él még a 28"-os, erre tolnak egy 29"-ost.  angry.png

Az ETRTO méretet kell figyelembe venni. Az mm-ben mutatja meg a felni perem átmérőjét és szélességét, ez számít.

https://bikepro.hu/k..._kompatibilitas

• Kisherceg és Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Jó, tavaly fűztek át két trekking kereket, Rodi Excalibur felnivel. https://webbicikli.h...x19-Tarcsafekes

Ej, egy normális országúti felni van ilyen széles v még szélesebb :) 

A rodi maradjon csak a konyhai mosogatóknál, az való nekik :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!!

Megrepedt a 28"-as trekking felnim, szerintetek a 29"-os monti kereket betehetem helyette?? 

THX!! 

Jó, tavaly fűztek át két trekking kereket, Rodi Excalibur felnivel. https://webbicikli.h...x19-Tarcsafekes

• simon23 kedveli ezt

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Elvileg be. 622es méret mindkettő, nem?

De miért nem próbálod ki?

Tegnap vettem észre, hogy a szegecselésnél el van repedve, több helyen. Keresnem kell alternatívát, vagy építek új kereket, vagy veszek. Nos, találtam 29"-es monti kereket, csak félek megvenni, mert Q...vára nem vágom a méreteit. Majd ma telefonálok a csókának és leméretem vele. Egyébként meg 28"-as mint olyan, nem is találtam webshop-okban, mindenhol a 29"-et favorizálják. Nem nagyon értem, h mi a különbség a kettő között, vagy miért van erre a nagy méret kánaánra szükség. Van 27,5"-os továbbá él még a 28"-os, erre tolnak egy 29"-ost.  :angry:

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Elvileg be. 622es méret mindkettő, nem?

De miért nem próbálod ki?

Marci

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Sziasztok!!

Megrepedt a 28"-as trekking felnim, szerintetek a 29"-os monti kereket betehetem helyette?? 

THX!! 

Ridley Noah Fast 

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Volt olcsó schwalbe is. Nem sokkal jobb. Ha ragaszkodsz a szingóhoz, inkább tufo.

Ez egy drága schwalbe (utolsó pár volt, eléggé leárazva), de ha ez sem jön be, a következő tufo lesz. köszi a javaslatot! :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Volt olcsó schwalbe is. Nem sokkal jobb. Ha ragaszkodsz a szingóhoz, inkább tufo.

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Vittoria rally? Egy időben én is szenvedtem vele. Fos volt. Több ment tönkre a semmitől egy héten belül.

azaz, igen! olcsó volt, nem vártam sokat tőle, de azért ennél többre számítottam.. megy is a helyére egy pár, elvileg nagyságrendekkel jobb minőségű schwalbe

a pár éve lehet inkább a kulcs

szerintem elöregedett az állásban . Te vetted pár éve, ki tudja mióta állt boltban nagykerben. s ezeket már nem 10 évre gyártják.

lehet, hogy nem tett jót neki, az összehajtogatva tárolás :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Vittoria rally? Egy időben én is szenvedtem vele. Fos volt. Több ment tönkre a semmitől egy héten belül.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Túlfújtam vajon, vagy valószínűbb, hogy simán szar a gumi? Valami olcsó Vittoria, pár éve vettem, de most raktam csak föl, nemrég...

a pár éve lehet inkább a kulcs

szerintem elöregedett az állásban . Te vetted pár éve, ki tudja mióta állt boltban nagykerben. s ezeket már nem 10 évre gyártják.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Túlfújtam vajon, vagy valószínűbb, hogy simán szar a gumi? Valami olcsó Vittoria, pár éve vettem, de most raktam csak föl, nemrég...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

sziasztok!

mitől alakulhat ki a képen látható, néhány milliméteres pukli a gumin?

szingó, kb 9 barra van fújva (otthoni pumpa szerint), pár óra tekerés után lett ilyen, útba süllyesztett villamossínnél többet nem kapott..

https://photos.app.g...SAVyod7KLucEet5

olyik szálszakadásnak látszik

dubitoergosum

dubitoergosum

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

sziasztok!

mitől alakulhat ki a képen látható, néhány milliméteres pukli a gumin?

szingó, kb 9 barra van fújva (otthoni pumpa szerint), pár óra tekerés után lett ilyen, útba süllyesztett villamossínnél többet nem kapott..

https://photos.app.g...SAVyod7KLucEet5

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Anno a mavic igazi ust kerekeim eresztették a levegőt ha nem volt ott az az o-gyűrű, de nem tudom, hogy miért.

A sebesség mindent megold.