Blog ON
Kész is a két hete csipszesített (és a teljesen jó hátsó) kerekem felnicseréje. Elsőre boltban akartam megcsináltatni, de aztán úgy döntöttem, jobb ha én csinálom, sokkal szórakoztatóbb, plusz magamnál egyszerűbb reklamálni, ha valami balul üt ki.... Az agyak a meglévő Hope Pro 2 (hátul SS verzió), a küllőzés kutyaközönséges 2mm-s Sapim Leader, az anyák a bontott kerekekből mentett DT aluk (12mm), a felnik SUNRinglé Helix TR25 SL (mérve 455gr). A lecserélt, "dögnehéz" WTB LaserDisc Trail 29 felni 585 gramm. Összesen 100 gramm "esett le" kerekenként.
A fűzéssel (sima három kereszt, semmi faxni) kapcsolatban egy-két tapasztalás:
-> Elsőnek az elsőt fűztem, mert már korábban lebontottam a kukás felnit. Érdekes, hogy mikor elkezdtem húzni a küllőket, meglehetősen csipsz alakú volt az egész, de könnyen kiegyenesedett. A hátsó pont fordítva volt, a sokadik feszítős körben voltam, amikor kezdett megjelenni egy-két nyolcas az addig szögegyenes felniben és valamivel nehezebb is volt kiegyenesíteni.
-> Hiába ellenőriztem négy (!!) progival (amik nem is adtak egyforma eredményt...) a küllőhosszakat, az első kerékben sajnos kicsit túllógnak a küllővégek az anyákon, simán lehetett volna egy mérettel rövidebb mindkét oldal. (Az agyat le is mértem és neten is csekkoltam, mégis...)
-> Kicsit tartottam az alu anyák ismételt használatától. Végül nem volt különösebb gond, de egy-kettő azért viseltesebb kicsit, mint új korában. Remélem, nem lesz azért gond és főleg nem kell egyhamar centríroznom...
-> Nem mertem 1,8-as küllőkkel próbálkozni, mert féltem a csavarodástól (meg a 2-es olcsóbb is és nem is sokkal nehezebb). Mégis, legközelebb nekiugrok az 1,8-nak, mivel (egyelőre) úgy tűnik, ügyes voltam, többször is feszültségmentesítettem, ill. ügyeltem a "kicsit túlhúzod, aztán 1/8-ot vissza) részre is, így nem pattognak a küllők, akárhogy is nyomkorászom a kész kereket. Persze a puding próbája az evés, egyelőre nincsenek beszerelve, mert...
-> ...mert a csodás Schwalbe szalagra hiába van ráírva, hogy 22mm széles, valójában csak 20mm. (Meg amúgy is késő van...)
-> Rájöttem, hogyan oldható meg, hogy a küllőanya ne essen bele a felnibe, hanem könnyedén a helyére találjon. Célszerszám sem kell hozzá...
Végül pár kép, mert ugye ha nincs kép, meg sem történt:
-> Első kerék:
-> Hátsó kerék (itt még nincs kihúzva):
-> Hope Pro 2 Trial SS mérlegen:
Ezt meg csak úgy.
Blog OFF