Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

igen, nem egeszen igaz ami irtam.egyes agyaknal fuzesnel oda kell figyelni.felre kell fuzni.de attol meg a forgas iranya mindegy.
de felrefuzni alltalaban csak tarcsas vagy hatso agyaknal kell.ahol a forgas irany egyertelmu okoknal fogva meghatarozott.

Mit jelent a félre fûzés?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
igen, nem egeszen igaz ami irtam.egyes agyaknal fuzesnel oda kell figyelni.felre kell fuzni.de attol meg a forgas iranya mindegy.
de felrefuzni alltalaban csak tarcsas vagy hatso agyaknal kell.ahol a forgas irany egyertelmu okoknal fogva meghatarozott.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Három keresztel fûzés esetében szimetrikus elsõ kereket kapunk vagy van forgás iránya?

Igen , szimmetrikus lesz. Esetleg tárcsafékes kerék esetén kell/lehet figyelni a fûzés irányára, a húzó, nyomó küllõk esetében.

az az agytol fugg nem a fuzestol.

Ezt hogy érted ???

Sziasztok!tudtok valami oldalt ahol megtudom nézni,hogy egy bizonyos agyhoz és felnihez milyen hosszúságú küllõ kell?köszönöm elõre is a választ.

A DT oldalán lévõ számító program pontos. Sokat próbáltam, nem mind volt tökéletes, ez megbízható, bár az agyak és felnik ottani adatbázisa erõsen hiányos. Pontosan le kell mérni a felnit és az agyat, és ezt megadva pontos méretet ad a számítás. Ha regisztrálsz, el is tudod menteni a táblázatot.

You can never have "enough" bikes.

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Köszi, hogy így utánajártatok, esztergálni azt hiszem nem lehet sajnos, de ha ebay-en lehet kapni, az már nem olyan rossz...

THX!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
E?

15268 2RS 15X26X8 CARTRIDGE BEARING HALO SIX DRIVE/EXCITE 152682RS CYCLE BEARING | eBay

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

15X26X8 csapágy kellene nekünk. Ötlet? ebike-on vannak Am Cl csapágyak, de a méret nincs ott. Csapágyboltban azt mondták, kínai, ilyen méret nincs. BikePositive agyba kellene.

Ki lehet még 1mm-t esztergálni az agyból? 15x28x7es létezik. A száma 61902. skf katalógusból néztem.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
15X26X8 csapágy kellene nekünk. Ötlet? ebike-on vannak Am Cl csapágyak, de a méret nincs ott. Csapágyboltban azt mondták, kínai, ilyen méret nincs. BikePositive agyba kellene.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!tudtok valami oldalt ahol megtudom nézni,hogy egy bizonyos agyhoz és felnihez milyen hosszúságú küllõ kell?köszönöm elõre is a választ.

kullohossz szamito programot keress. altalaban minden felni, kullo, stb gyartonal van. gyakran webaruhazaknal is.

pl dtswiss.com

bohus1

bohus1

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
az az agytol fugg nem a fuzestol.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Három keresztel fûzés esetében szimetrikus elsõ kereket kapunk vagy van forgás iránya?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kusztor és számtalan triatlonos náluk tartatja karban és szervizelteti a bringáit.
Köszöntjük weblapunkon
Bp.XIII. Gömb u 44. (Gömb-Csata sarok)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

niner

niner

új vendég

• fórumtag
  • 36 hozzászólás
Tudtok megbízható jó áron dolgozó kerékpárépítõt vagy céget - Pinarello Dogma vázhoz?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

az ertelmet nem latom az ilyen bringaknak :) bringazasi szempontbol.

A topik neve, ahol diskurálunk kedélyesen: "Keréképítés".
Fûztem már jópár féle kereket, ilyet még nem, ez új volt. Gondoltam, megmutatom.
A felhasználás már más lapra tartozik, azaz "ízlések és pofonok..."
Nemdebár ?
Ha neked egy ilyen kerék már nem újdonság, attól még mást érdekelhet itt.
Mindazonáltal, semmi probléma ! ;)
Csõ

You can never have "enough" bikes.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

A kazetta testet nem kellett volna leszedni...

Nem tudtuk mi deformálódott/koszolódott, hogy mi miatt akad meg egy ponton, azért bontottuk szét. Amúgy azt hittem ennek is az agytestben van a kilincsmûje, mint a nova agyaknak, azért húztam le. De hát nem kunszt visszatenni. Gondolom én... Könnyen engedett az a csõ-csavar.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
A kazetta testet lehet úgy szétbontani, ahogy McGywer írta. (Talán az se nagy gond, ha már leszedted az agyról.) Ott lesz a szerintem 2×25db nagyon apró golyó. Ezekre vigyázz, mert mindig meg akarnak szökni. A zsírral majd csínján bánj, mert ha sok lesz, akkor letapadnak a kilincsek és szalajtani fog.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

ööö... Tengelyt kiszedtem, az nem probléma. kijött a 2x10db golyó (kb... nem számoltam), aztán a kazi test az úgy jött le, hogy egy nagy imbusz kulcsot dugtam bele a kazettatestbe és kicsavartam egy "csõ"csavart. Aztán ott volt a kezemben a kazi amiben benne van a szabadonfutó. Na és azt nem tudom hogyan lehetne tovább bontani.

kieg: lehet hogy már értelek. Már haver elvitte idõközben a cuccokat, de ha visszakerül akkor megnézem.

A kazetta testet nem kellett volna leszedni...

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Agyból kiszeded a tengelyt és a golyókat. A jobb oldalon a golyópálya peremén van két bevágás. Oda kell valami laposvasból gyártani szerszámot, amit be is tudsz fogni állítható kulcsba / satuba. Fordított menetes. A golyópálya kitekerése után tegyél oda valami tálat amire a tán 2×30db golyó fog esni mikor a bordástestet lehúzod. Takarítsd ki, zsírozd be, nagy eséllyel nem lesz vele gond egy darabig. Ha kopottak a golyók, akkor pár fillérbõl megoldható a cseréjük.

ööö... Tengelyt kiszedtem, az nem probléma. kijött a 2x10db golyó (kb... nem számoltam), aztán a kazi test az úgy jött le, hogy egy nagy imbusz kulcsot dugtam bele a kazettatestbe és kicsavartam egy "csõ"csavart. Aztán ott volt a kezemben a kazi amiben benne van a szabadonfutó. Na és azt nem tudom hogyan lehetne tovább bontani.

kieg: lehet hogy már értelek. Már haver elvitte idõközben a cuccokat, de ha visszakerül akkor megnézem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Egy apró kérdésem lenne hozzátok!

Shimano deore lx (585ös) szériájú hátsó agy. a kazettatestben a szabadonfutó 1 bizonyos helyzetben szorul. Kosz, vagy deformáció a valószínûbb? Bontható?
Ha nem, akkor kapható egyáltalán? ebike-on 5-8e forintért vannak shimano kazitestek, az kicsit húzos... A duplájából már lehetne venni értelmesebb agyat is.

Agyból kiszeded a tengelyt és a golyókat. A jobb oldalon a golyópálya peremén van két bevágás. Oda kell valami laposvasból gyártani szerszámot, amit be is tudsz fogni állítható kulcsba / satuba. Fordított menetes. A golyópálya kitekerése után tegyél oda valami tálat amire a tán 2×30db golyó fog esni mikor a bordástestet lehúzod. Takarítsd ki, zsírozd be, nagy eséllyel nem lesz vele gond egy darabig. Ha kopottak a golyók, akkor pár fillérbõl megoldható a cseréjük.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Egy apró kérdésem lenne hozzátok!

Shimano deore lx (585ös) szériájú hátsó agy. a kazettatestben a szabadonfutó 1 bizonyos helyzetben szorul. Kosz, vagy deformáció a valószínûbb? Bontható?
Ha nem, akkor kapható egyáltalán? ebike-on 5-8e forintért vannak shimano kazitestek, az kicsit húzos... A duplájából már lehetne venni értelmesebb agyat is.