Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2012. augusztus 06. - 21:32
Köszöntjük weblapunkon
Bp.XIII. Gömb u 44. (Gömb-Csata sarok)
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. augusztus 06. - 21:18
Írta 2012. augusztus 04. - 23:20
az ertelmet nem latom az ilyen bringaknak bringazasi szempontbol.
A topik neve, ahol diskurálunk kedélyesen: "Keréképítés".
Fûztem már jópár féle kereket, ilyet még nem, ez új volt. Gondoltam, megmutatom.
A felhasználás már más lapra tartozik, azaz "ízlések és pofonok..."
Nemdebár ?
Ha neked egy ilyen kerék már nem újdonság, attól még mást érdekelhet itt.
Mindazonáltal, semmi probléma !
Csõ
You can never have "enough" bikes.
Írta 2012. augusztus 04. - 21:56
A kazetta testet nem kellett volna leszedni...
Nem tudtuk mi deformálódott/koszolódott, hogy mi miatt akad meg egy ponton, azért bontottuk szét. Amúgy azt hittem ennek is az agytestben van a kilincsmûje, mint a nova agyaknak, azért húztam le. De hát nem kunszt visszatenni. Gondolom én... Könnyen engedett az a csõ-csavar.
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Írta 2012. augusztus 04. - 20:39
Írta 2012. augusztus 04. - 18:38
ööö... Tengelyt kiszedtem, az nem probléma. kijött a 2x10db golyó (kb... nem számoltam), aztán a kazi test az úgy jött le, hogy egy nagy imbusz kulcsot dugtam bele a kazettatestbe és kicsavartam egy "csõ"csavart. Aztán ott volt a kezemben a kazi amiben benne van a szabadonfutó. Na és azt nem tudom hogyan lehetne tovább bontani.
kieg: lehet hogy már értelek. Már haver elvitte idõközben a cuccokat, de ha visszakerül akkor megnézem.
A kazetta testet nem kellett volna leszedni...
Írta 2012. augusztus 04. - 17:50
Agyból kiszeded a tengelyt és a golyókat. A jobb oldalon a golyópálya peremén van két bevágás. Oda kell valami laposvasból gyártani szerszámot, amit be is tudsz fogni állítható kulcsba / satuba. Fordított menetes. A golyópálya kitekerése után tegyél oda valami tálat amire a tán 2×30db golyó fog esni mikor a bordástestet lehúzod. Takarítsd ki, zsírozd be, nagy eséllyel nem lesz vele gond egy darabig. Ha kopottak a golyók, akkor pár fillérbõl megoldható a cseréjük.
ööö... Tengelyt kiszedtem, az nem probléma. kijött a 2x10db golyó (kb... nem számoltam), aztán a kazi test az úgy jött le, hogy egy nagy imbusz kulcsot dugtam bele a kazettatestbe és kicsavartam egy "csõ"csavart. Aztán ott volt a kezemben a kazi amiben benne van a szabadonfutó. Na és azt nem tudom hogyan lehetne tovább bontani.
kieg: lehet hogy már értelek. Már haver elvitte idõközben a cuccokat, de ha visszakerül akkor megnézem.
Írta 2012. augusztus 04. - 16:54
Egy apró kérdésem lenne hozzátok!
Shimano deore lx (585ös) szériájú hátsó agy. a kazettatestben a szabadonfutó 1 bizonyos helyzetben szorul. Kosz, vagy deformáció a valószínûbb? Bontható?
Ha nem, akkor kapható egyáltalán? ebike-on 5-8e forintért vannak shimano kazitestek, az kicsit húzos... A duplájából már lehetne venni értelmesebb agyat is.
Agyból kiszeded a tengelyt és a golyókat. A jobb oldalon a golyópálya peremén van két bevágás. Oda kell valami laposvasból gyártani szerszámot, amit be is tudsz fogni állítható kulcsba / satuba. Fordított menetes. A golyópálya kitekerése után tegyél oda valami tálat amire a tán 2×30db golyó fog esni mikor a bordástestet lehúzod. Takarítsd ki, zsírozd be, nagy eséllyel nem lesz vele gond egy darabig. Ha kopottak a golyók, akkor pár fillérbõl megoldható a cseréjük.
Írta 2012. augusztus 04. - 15:25
Shimano deore lx (585ös) szériájú hátsó agy. a kazettatestben a szabadonfutó 1 bizonyos helyzetben szorul. Kosz, vagy deformáció a valószínûbb? Bontható?
Ha nem, akkor kapható egyáltalán? ebike-on 5-8e forintért vannak shimano kazitestek, az kicsit húzos... A duplájából már lehetne venni értelmesebb agyat is.
Írta 2012. augusztus 04. - 10:53
úgy nincs, ne is keresd
moto gp-n sem jellemzõ a fat boy...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. augusztus 03. - 12:20
Ha részletesebb választ szeretnél, fejtsd ki, mire vagy kíváncsi .
Írta 2012. augusztus 03. - 12:06
Novatec 4:1 clookos változata nem tudom van -e nekem 6csavaros van QR15 verzióbanfatbike? zsír! eszetlen nagy móka lehet!
ha már itt vagyok, kérdezek is:
centerlock tárcsa fogadására xtr agyakon kívül mit érdemes még venni?
létezik olyan elsõ agy, ami tud qr9/15/20mm átalakítást centerlock-al együtt? a hátsó sima qr9/135mm lenne. köszi!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. augusztus 03. - 08:48
szerinetem a gyorszár/15/20 mm-es tengely egyszerre kicsit sok
a DT-nek is átalakíthatók az agyai, szerintem keresgélj azok közt is
Ráadásul az XTR csak QR20-ról QR9re alakítható, QR15-re nem. Lehetséges, hogy ez változott, de fél éve ezzel szívtam.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2012. augusztus 02. - 20:33
szerinetem a gyorszár/15/20 mm-es tengely egyszerre kicsit sokha már itt vagyok, kérdezek is:
létezik olyan elsõ agy, ami tud qr9/15/20mm átalakítást centerlock-al együtt? a hátsó sima qr9/135mm lenne. köszi!
a DT-nek is átalakíthatók az agyai, szerintem keresgélj azok közt is
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2012. augusztus 02. - 08:00
a kerdesem meg mindig ua
Ha részletesebb választ szeretnél, fejtsd ki, mire vagy kíváncsi .
You can never have "enough" bikes.
Írta 2012. augusztus 02. - 07:31
Írta 2012. augusztus 01. - 20:51
Írta 2012. augusztus 01. - 13:47
ha már itt vagyok, kérdezek is:
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"