Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
félve kérdezem, de talán ide tartozik: az agyaknál a tárcsafelfogatási sík (beszéljünk mondjuk 6 csavaros agyakról) mennyire ûberhalálpontosan azonos helyen van a váz papucsaihoz képest?
tehát ha azt tervezném, hogy két kerékszettet szerválok egy bicóhoz (aszfaltos+terep), és nem akarnék a gumikkal bajlódni, esélyes, hogy tudom cserélgetni, vagy felejtsem el?
mechanikus tárcsafékeim vannak, szóval talán van némi tartalék.
aztán tovább finomítanám a kérdés: full azonos agyaknál gondolom több az esély a jóságra, de reménykedhetek különbözõ gyártóknál is?
netán van, aki ugyanígy több kereket cserélget?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nekem volt mar 10mm atutosom gyz vel.ott tort el ahol a menet indult.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Szerintem meg a gyorszárnál lenne a gyenge pont. Az jóval véknyabb,mint 10mm

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
en nem az uregesseg miatt aggodnek hanem hogy a 12mm megtorik 10mm re.ott van a gyenge pont.(aszem)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Most akarok tengelyt csináltatni a tartalék kerekembe,ami 12-es átütõs. A tengely meg 12-es,de a két szélén 10-es,h beférjen a sima vázba. Egy srác hírdet ilyet,de az olyan,h még üreges is,h gyorszárral használhasd. Én viszont azon gondolkozom,h inkább túl kéne lógnia és két 10-es csavarral megfogni.
Szerintetek melyik az erõsebb? (Van egy xt gyorszáram a polcon.)

Mellesleg a sun agyamban a távtartón a menet vajon milyen lehet? Metrikus?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
azert ezzel mar ne durvulj.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
koszi, akkor meg probalkozom vele.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hat szar felninel ez gyakori.nem lehet vele mit kezdeni.gyarilag pontatlan az illesztes.
de ismetlem ha nem engedett el a kapcsolat akkor ki lehet centirozni onnan is a tojast.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
nem nyilt szet, csak mintha eleve pontatlan lenne az illesztesnel olyan ertelemben, hogy megtorik ott a körív

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha arra gondolsz hogy szetnyilt a felni az illesztesnel azt meg vissza lehet huzni de mar nem nyuznam tulsagosan.ha el is eresztett a kapcsolat akkor az mar kuka.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
elofordulhat olyan, hogy gyengebb minosegu felninel az illesztesnel "kivehetetlen" tojas legyen?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nekem ugy volt.mukodott.

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, h fixi hatso kereket egeszseges e ugy fuzni, h hajtasoldalon 3× kereszt balon pedig radial?

blnt88

blnt88

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Teljesen rendben van. Mindíg lefele kell kerkíteni.

Köszönöm a válaszodat!

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Teljesen rendben van. Mindíg lefele kell kerkíteni.

Sziasztok! Belefogtam az elsõ keréképítésembe... Van 2db Sun Single Track 26"-os 36 lyukas felnim, valamint egy Shimano és egy Joytech agyam. Küllõket szeretnék vásárolni az alkatrészekez és az ebike-on használható küllõszámítót használom. A kérdésem az lenne: ha a küllõszámító balra 262,2-õt jobbra pedig: 260,9-et mér, elég-e ha csak 260 és 262-es küllõklet vásárolok a kerekítés miatt, vagy rövidek lennének ezek hozzájuk?

A válaszokat elõre is köszönöm!

blnt88

blnt88

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok! Belefogtam az elsõ keréképítésembe... Van 2db Sun Single Track 26"-os 36 lyukas felnim, valamint egy Shimano és egy Joytech agyam. Küllõket szeretnék vásárolni az alkatrészekez és az ebike-on használható küllõszámítót használom. A kérdésem az lenne: ha a küllõszámító balra 262,2-õt jobbra pedig: 260,9-et mér, elég-e ha csak 260 és 262-es küllõklet vásárolok a kerekítés miatt, vagy rövidek lennének ezek hozzájuk?

A válaszokat elõre is köszönöm!

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
jó kérdés, amikor próbáltam régebben, volt, hogy kicsit félrehúzott, de van amikor nem. megnézem valamelyik nap:) (ha nem szakad,mint most) mondjk nem új bicó egy 2003-as Kona cinder cone. lehetséges, hogy el van ferdülve valami.

köszi a tippeket

lehet még megnézem egy másik géppel is, ha kölcsönkapok egyet. ha belelátok, akkor én vagyok a görbe:)

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Nálam legutóbb egy selejtes teleszkóppal volt ilyen, ferdén volt a villavállba a nyakcsõ beültetve. De lehet ferde a vázad is. Vagy a kerék...
Elengedett kormánnyal szép egyenesen megy a bringa, vagy kanyarodni akar?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

sziasztok

igaz, hogy nem építés, de a kerékkel kapcsolatos.

Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy tekerés közben ha lenézek belelátok az elsõ kerékbe jobb oldalról?

Bennem van a hiba, vagy esetleg a kerékben? ránézésre nem látok problémát, ill. nincs elgörbülve semmi.

Lehet, hogy félre van fûzve a kerék, vagy el van tekeredve a váz/villa, de az is lehet, hogy csak kissé ferdén ülsz a bringán.
Nekem is volt ilyen tünet, pedig minden alkatrész rendben volt...

You can never have "enough" bikes.

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
sziasztok

igaz, hogy nem építés, de a kerékkel kapcsolatos.

Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy tekerés közben ha lenézek belelátok az elsõ kerékbe jobb oldalról?

Bennem van a hiba, vagy esetleg a kerékben? ránézésre nem látok problémát, ill. nincs elgörbülve semmi.