Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nekem ugy volt.mukodott.

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, h fixi hatso kereket egeszseges e ugy fuzni, h hajtasoldalon 3× kereszt balon pedig radial?

blnt88

blnt88

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Teljesen rendben van. Mindíg lefele kell kerkíteni.

Köszönöm a válaszodat!

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Teljesen rendben van. Mindíg lefele kell kerkíteni.

Sziasztok! Belefogtam az elsõ keréképítésembe... Van 2db Sun Single Track 26"-os 36 lyukas felnim, valamint egy Shimano és egy Joytech agyam. Küllõket szeretnék vásárolni az alkatrészekez és az ebike-on használható küllõszámítót használom. A kérdésem az lenne: ha a küllõszámító balra 262,2-õt jobbra pedig: 260,9-et mér, elég-e ha csak 260 és 262-es küllõklet vásárolok a kerekítés miatt, vagy rövidek lennének ezek hozzájuk?

A válaszokat elõre is köszönöm!

blnt88

blnt88

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok! Belefogtam az elsõ keréképítésembe... Van 2db Sun Single Track 26"-os 36 lyukas felnim, valamint egy Shimano és egy Joytech agyam. Küllõket szeretnék vásárolni az alkatrészekez és az ebike-on használható küllõszámítót használom. A kérdésem az lenne: ha a küllõszámító balra 262,2-õt jobbra pedig: 260,9-et mér, elég-e ha csak 260 és 262-es küllõklet vásárolok a kerekítés miatt, vagy rövidek lennének ezek hozzájuk?

A válaszokat elõre is köszönöm!

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
jó kérdés, amikor próbáltam régebben, volt, hogy kicsit félrehúzott, de van amikor nem. megnézem valamelyik nap:) (ha nem szakad,mint most) mondjk nem új bicó egy 2003-as Kona cinder cone. lehetséges, hogy el van ferdülve valami.

köszi a tippeket

lehet még megnézem egy másik géppel is, ha kölcsönkapok egyet. ha belelátok, akkor én vagyok a görbe:)

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Nálam legutóbb egy selejtes teleszkóppal volt ilyen, ferdén volt a villavállba a nyakcsõ beültetve. De lehet ferde a vázad is. Vagy a kerék...
Elengedett kormánnyal szép egyenesen megy a bringa, vagy kanyarodni akar?

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

sziasztok

igaz, hogy nem építés, de a kerékkel kapcsolatos.

Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy tekerés közben ha lenézek belelátok az elsõ kerékbe jobb oldalról?

Bennem van a hiba, vagy esetleg a kerékben? ránézésre nem látok problémát, ill. nincs elgörbülve semmi.

Lehet, hogy félre van fûzve a kerék, vagy el van tekeredve a váz/villa, de az is lehet, hogy csak kissé ferdén ülsz a bringán.
Nekem is volt ilyen tünet, pedig minden alkatrész rendben volt...

You can never have "enough" bikes.

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
sziasztok

igaz, hogy nem építés, de a kerékkel kapcsolatos.

Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy tekerés közben ha lenézek belelátok az elsõ kerékbe jobb oldalról?

Bennem van a hiba, vagy esetleg a kerékben? ránézésre nem látok problémát, ill. nincs elgörbülve semmi.

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

egy 20 as felni egy 10 cm peremes agyal para lenne?
attol tartok hogy az kullo szethuzza oldal iranyba az agy peremet es bereped.
(acel agyhaz)

Ezt magyarázd el légyszives, nem értem, mitõl tartasz. Milyen agy az, régi RENAK ?

You can never have "enough" bikes.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
iparicsapágyas agyon a féktárcsa oldali porvédõ jobb vagy bal menetes? BTS XC Elite agy.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
egy 20 as felni egy 10 cm peremes agyal para lenne?
attol tartok hogy az kullo szethuzza oldal iranyba az agy peremet es bereped.
(acel agyhaz)

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger

1.5-ös küllõvel használok Hope tárcsaféket, semmi baja a keréknek, szóval ezt a teóriát szerintem kilõheted.

Akkor? Egyéb tipp?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
1.5-ös küllõvel használok Hope tárcsaféket, semmi baja a keréknek, szóval ezt a teóriát szerintem kilõheted.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
sziasztok!

WTB Laserdisc CC felnim van BTS XC Elite agy DT Revolution 2-1.5-2 küllõkkel és BTS alu niplivel fûzve. Pár hónapja elkezdett hajtás közben kattogni. Hetekig görcsöltem, hogy mi lehet, aztán azt vettem észre hogy a sor rögzítõ anyája laza. Meg lett húzva, csend lett. Egy darabig. Aztán ismételten kezdte. Újabb görcsölések, mindent szétszed, takarít, ken, összerak. Hajtás közben ugyanúgy kattog. Szervizes megállapítása szerint a küllõk. Visszadobtam régikerek, azzal csend volt. Na akkor az lesz. Küllõk fel lettek feszítve. Kerék csendbe lett. Egy darabig. Kb 10 km városi bringázás után ismét elõjött a jelenség. Duna Maratonon is adta szüntelenül tekerés közben.
Mi lehet a gond? Lelazulnak a küllõanyák? Vagy inkább tárcsafékhez soványka a 1.5 küllõ?
Segítsetek, mert már az agyam eldobom. :(

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

A váz semmivel sem lett szélesebb. A papucs vastagabb, és abba martak bele mindkét oldalon 3,5mm-t, így jön ki a 142mm.

Pff, mint a seggen keresztüli foghúzás...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Köszönöm az infót! :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A váz semmivel sem lett szélesebb. A papucs vastagabb, és abba martak bele mindkét oldalon 3,5mm-t, így jön ki a 142mm.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Szabvány 135mm méretû agyaknál a gyártók (pld. Mavic, DT, stb.) 2 db 3,5mm-s hézagolóval oldják meg az eltérést. A láncvonal nem változik.
Itt megtekinthetõk a részletek: Syntace

Oh tényleg, én hülye, hiszen a váz hátul 3.5mm-rel szélesebb mindkét irányba. :) Tehát ha tesznek 3.5mm-t mindkét oldalra akkor ugyanaz a láncvonal, mintha simán 135ös lenne a papucstáv :D
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hátha van itt,aki tud nekem válaszolni. A gyári sun ringle demon 2-es hátsó agyam 142*12-es. Elméletileg az agytest megegyezik a 135-össel. Akkor csak a bal oldali távtartó szélesebb 7 mm-el vagy mindkét oldalt szélesebb valamennyivel? Azért érdekelne,h egy 135-ös vázba bele tudom-e rakni,csak a bal oldali távtartó cseréjével. Természetesen a féknek is el kell férnie és a fogaskoszorúnak is. Nem elég csak berakni. :)
Vagy ilyenkor még valamit ki kell cserélni?
Elõre is köszi.

Szabvány 135mm méretû agyaknál a gyártók (pld. Mavic, DT, stb.) 2 db 3,5mm-s hézagolóval oldják meg az eltérést. A láncvonal nem változik.
Itt megtekinthetõk a részletek: Syntace