Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vegulis annyira nem erdekel, mert konnyu, es egy szemernyi nyolcast sem sikerult belerakni :) a dt felnik az ugy hajlongtak, mintha muszaj lett volna. tubelessnek tubeless, es a sunnak is van eleg tapasztalata. 230 euroert jo bolt volt.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Esetleg a pereme és a belsõ árok hasonló, de nézz majd meg egy Arch-ot, köze sincs a színén kívül hozzá.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!
29-es ZTR Arch felnikkel szeretnék kereket építeni/venni.
Itthon sehol nem találok.
A Notubes.com-ról a szállítási költség nagyon durva, 100usd.
Az ebay-en sincs túl sok, fõleg crestet árulnak, de az az én súlyomhoz gyenge.
A chainreaction-ön találtam még.
Valakinek van vmi tippje hol érdemes még megnézni?
Ill.ezt találtam még relatíve megfizethetõ árban : Sun Ringle Black Flag Pro Wheelset 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Errõl valakinek véleménye/tapasztalata?
Thx : Menyus

nekem tavalyi expert van - a felni ugyanez, de nem egyenes kullos. ev vegen 50% kedvezmennyel adtak oket.
eddig nem tudok ra rosszat mondani, gyarilag tubeless (notubes) jott, meg tejet is adtak melleje. a felnit a notubestol licenszelik, valszeg epp az arch profiljat hasznaljak (csak a sulyabol gondolom).

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

NoTubes ZTR Arch 29er XC Disc Felge - BIKE-COMPONENTS.DE

Itt meg fûznek neked, és van 10 opció mindenre :)
MTB Disc 29er - Action Sports-Bike Onlineshop
Agyak, felnik, küllõk...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Hát, a réz anyákat is cserélni szokták újrafûzésnél, akkor az alu anya sem bírhat többet. Szerintem csere újakra.
Marci

Saros139

Saros139

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Alu küllõanya mennyire újrahasználható, ha kerékagycsere miatt újra kell építenem a kereket? Vagy új anyák kellenek?

Köszi: Zoli

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!
Ill.ezt találtam még relatíve megfizethetõ árban : Sun Ringle Black Flag Pro Wheelset 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

A CRC-n legutóbbi emlékeim szerint egész tûrhetõ áron vannak. Számold hozzá, hogy két felninél szerintem megvan a minimál összeghatár és ingyen küldik.
Vagy még nézd meg ezt: rims , itt már kapható az új verzió.

Menyus72

Menyus72

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
eBikeról akarok rendelni felnit, küllõt meg küllõanyát. Agyat máshonnan, mert azt csak késõbb tudnák beszerezni. Így viszont nem ott fûzetem be, úgyhogy ki kellett számolnom a küllõhosszt. A bal 247,2, a jobb 246,6 mm-re jött ki. Azt írják, lefelé kerekítsünk, viszont én DT rozsdamentest akarok, abból viszont csak 244 mm van, 246-os nincs. Nem lenne túl rövid a 244-es küllõ 12 mm-es küllõanyával?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Tegyél egy próbát, ereszd le a belsõt kezd el fújtatni, simán nyitni fogja a szelepet és a nyitott szelepnél is erõlködni fog amikor 3-3.5 bárt kell összehoznia, nem a szelep típusa a probléma hanem a nyomás. Kifúrod, kireszelgeted, veszel 3000-ért két másik belsõt és sanszosan ugyan ott leszel, én ezt a pumpát 5000-ért vettem erre való, mûködik.
Pumpa mûhely Turbo Floor - Trek.hu

Nekem a bikefun air force one is bevált. Az kiskerben 4e forint volt.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hagyjuk, lépjünk... Túlragoztuk. Kifúrom, beteszem a Schrader-t, fújok a gagyi kompresszorommal, örülök neki, ámen.

Tegyél egy próbát, ereszd le a belsõt kezd el fújtatni, simán nyitni fogja a szelepet és a nyitott szelepnél is erõlködni fog amikor 3-3.5 bárt kell összehoznia, nem a szelep típusa a probléma hanem a nyomás. Kifúrod, kireszelgeted, veszel 3000-ért két másik belsõt és sanszosan ugyan ott leszel, én ezt a pumpát 5000-ért vettem erre való, mûködik.
Pumpa mûhely Turbo Floor - Trek.hu

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Hagyjuk, lépjünk... Túlragoztuk. Kifúrom, beteszem a Schrader-t, fújok a gagyi kompresszorommal, örülök neki, ámen.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
+ egy a presta mellett (mondom ezt úgy, hogy autószelepes gumit használok)
fel lehet fújni co2-s patronnal és nem fagy össze, mint az autószelepesnél

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Most komolyabb fejtegetés nélkül... de nem hinném, hogy a szelep nyitásához kell az erõlködés a kompresszornak. Hiszen a szelepnek mondjuk ellentart 2bar nyomás. Annyira feltermeli a kompresszor a tömlõjét a szelep nyit és a kerékben egyre nõ a nyomás, ami ugye már rögtön nagyobb terhelés a kompresszornak mint a kezdeti 2bar.

Szerintem az alapvetõ gond ez autós ,,kompresszor", jellemzõen 2.0-2.5 bárt kell tudnia termelni ennyi kel az autó gumikba, ezt valahogy összeröfögi, a monti kerékben meg mivel nem UST van 3.0-3.5 bár ami már kicsit sok neki, ennyi tart ellent a szelep másik oldalán, erõlködnie kell, hogy ezt a nyomást összehozza, bármilyen 3000 Ft-os mûhelypumpa jobb megoldás...

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Ezt kipróbálom kíváncsi vagyok!

Ja csak egy szar VIAIR 85P, a legkomolyabbak hordozható, autós kompresszorok egyike. Senki nem mondta, hogy nem fújja fel, csak azt hogy erõlködik, míg megnyitja a szelepet.

Most komolyabb fejtegetés nélkül... de nem hinném, hogy a szelep nyitásához kell az erõlködés a kompresszornak. Hiszen a szelepnek mondjuk ellentart 2bar nyomás. Annyira feltermeli a kompresszor a tömlõjét a szelep nyit és a kerékben egyre nõ a nyomás, ami ugye már rögtön nagyobb terhelés a kompresszornak mint a kezdeti 2bar.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Mondok kettõt is. Erõsebb felni és könnyebb felfújni.

hm, 1 darab felnim repedt el, prestás volt....:)
2. elméletben lehet, gyakorlatban nem érzem , csak a prestás nekem macerásabb...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Ki kell nyitni a szelepet, egyet nyomni rá, hogy szisszenjen. Ezután könnyû felfújni.

Ezt kipróbálom kíváncsi vagyok!

Eléggé ,,véres a torka" annak a kompresszornak ami nem bír belefújni a montis kerékbe. :) A mûhely pumpával simán fújom a 8 bárt az országúti kerékbe ott is csak a levegõ nyitja a szelepet.

Ja csak egy szar VIAIR 85P, a legkomolyabbak hordozható, autós kompresszorok egyike. Senki nem mondta, hogy nem fújja fel, csak azt hogy erõlködik, míg megnyitja a szelepet.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

amúgy nem több csak1 db elõnyét meséljétek már el a prestának . köszi

Mondok kettõt is. Erõsebb felni és könnyebb felfújni.

A sebesség mindent megold.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Van ilyenem és nyûg, mert erõlködik a kompresszor miatta, mivel nem mechanikusan nyílik a szelep, hanem a levegõ nyomásra.

Eléggé ,,véres a torka" annak a kompresszornak ami nem bír belefújni a montis kerékbe. :) A mûhely pumpával simán fújom a 8 bárt az országúti kerékbe ott is csak a levegõ nyitja a szelepet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
én is gyülõlöm a prestát....
már azon gondolkodom az ust-t hogy fogom felfúrni, és beleragasztani a kistraktor kerékbe való rövidebb autószelepet.

amúgy nem több csak1 db elõnyét meséljétek már el a prestának . köszi

fenti problémán kivûl, macerásabb löttyel tölteni -ritkább a szétszedhetõ-, s én még nem jöttem rá hogy nyomjam rá az digit nyomásmérõt pl.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való