Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2012. augusztus 24. - 11:39
Írta 2012. augusztus 24. - 10:17
Írta 2012. augusztus 24. - 09:42
Sziasztok!
29-es ZTR Arch felnikkel szeretnék kereket építeni/venni.
Itthon sehol nem találok.
A Notubes.com-ról a szállítási költség nagyon durva, 100usd.
Az ebay-en sincs túl sok, fõleg crestet árulnak, de az az én súlyomhoz gyenge.
A chainreaction-ön találtam még.
Valakinek van vmi tippje hol érdemes még megnézni?
Ill.ezt találtam még relatíve megfizethetõ árban : Sun Ringle Black Flag Pro Wheelset 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Errõl valakinek véleménye/tapasztalata?
Thx : Menyus
nekem tavalyi expert van - a felni ugyanez, de nem egyenes kullos. ev vegen 50% kedvezmennyel adtak oket.
eddig nem tudok ra rosszat mondani, gyarilag tubeless (notubes) jott, meg tejet is adtak melleje. a felnit a notubestol licenszelik, valszeg epp az arch profiljat hasznaljak (csak a sulyabol gondolom).
Írta 2012. augusztus 24. - 09:16
NoTubes ZTR Arch 29er XC Disc Felge - BIKE-COMPONENTS.DE29-es ZTR Arch felnikkel szeretnék kereket építeni/venni.
Itt meg fûznek neked, és van 10 opció mindenre
MTB Disc 29er - Action Sports-Bike Onlineshop
Agyak, felnik, küllõk...
Írta 2012. augusztus 23. - 21:59
Írta 2012. augusztus 23. - 01:55
Köszi: Zoli
Írta 2012. augusztus 22. - 13:52
Sziasztok!
Ill.ezt találtam még relatíve megfizethetõ árban : Sun Ringle Black Flag Pro Wheelset 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
A CRC-n legutóbbi emlékeim szerint egész tûrhetõ áron vannak. Számold hozzá, hogy két felninél szerintem megvan a minimál összeghatár és ingyen küldik.
Vagy még nézd meg ezt: rims , itt már kapható az új verzió.
Írta 2012. augusztus 22. - 13:43
Írta 2012. augusztus 22. - 13:28
Írta 2012. augusztus 22. - 12:25
Tegyél egy próbát, ereszd le a belsõt kezd el fújtatni, simán nyitni fogja a szelepet és a nyitott szelepnél is erõlködni fog amikor 3-3.5 bárt kell összehoznia, nem a szelep típusa a probléma hanem a nyomás. Kifúrod, kireszelgeted, veszel 3000-ért két másik belsõt és sanszosan ugyan ott leszel, én ezt a pumpát 5000-ért vettem erre való, mûködik.
Pumpa mûhely Turbo Floor - Trek.hu
Nekem a bikefun air force one is bevált. Az kiskerben 4e forint volt.
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Írta 2012. augusztus 22. - 09:06
Hagyjuk, lépjünk... Túlragoztuk. Kifúrom, beteszem a Schrader-t, fújok a gagyi kompresszorommal, örülök neki, ámen.
Tegyél egy próbát, ereszd le a belsõt kezd el fújtatni, simán nyitni fogja a szelepet és a nyitott szelepnél is erõlködni fog amikor 3-3.5 bárt kell összehoznia, nem a szelep típusa a probléma hanem a nyomás. Kifúrod, kireszelgeted, veszel 3000-ért két másik belsõt és sanszosan ugyan ott leszel, én ezt a pumpát 5000-ért vettem erre való, mûködik.
Pumpa mûhely Turbo Floor - Trek.hu
Írta 2012. augusztus 22. - 06:47
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. augusztus 22. - 06:06
fel lehet fújni co2-s patronnal és nem fagy össze, mint az autószelepesnél
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2012. augusztus 21. - 23:29
Most komolyabb fejtegetés nélkül... de nem hinném, hogy a szelep nyitásához kell az erõlködés a kompresszornak. Hiszen a szelepnek mondjuk ellentart 2bar nyomás. Annyira feltermeli a kompresszor a tömlõjét a szelep nyit és a kerékben egyre nõ a nyomás, ami ugye már rögtön nagyobb terhelés a kompresszornak mint a kezdeti 2bar.
Szerintem az alapvetõ gond ez autós ,,kompresszor", jellemzõen 2.0-2.5 bárt kell tudnia termelni ennyi kel az autó gumikba, ezt valahogy összeröfögi, a monti kerékben meg mivel nem UST van 3.0-3.5 bár ami már kicsit sok neki, ennyi tart ellent a szelep másik oldalán, erõlködnie kell, hogy ezt a nyomást összehozza, bármilyen 3000 Ft-os mûhelypumpa jobb megoldás...
Írta 2012. augusztus 21. - 22:53
Ezt kipróbálom kíváncsi vagyok!
Ja csak egy szar VIAIR 85P, a legkomolyabbak hordozható, autós kompresszorok egyike. Senki nem mondta, hogy nem fújja fel, csak azt hogy erõlködik, míg megnyitja a szelepet.
Most komolyabb fejtegetés nélkül... de nem hinném, hogy a szelep nyitásához kell az erõlködés a kompresszornak. Hiszen a szelepnek mondjuk ellentart 2bar nyomás. Annyira feltermeli a kompresszor a tömlõjét a szelep nyit és a kerékben egyre nõ a nyomás, ami ugye már rögtön nagyobb terhelés a kompresszornak mint a kezdeti 2bar.
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Írta 2012. augusztus 21. - 21:38
Mondok kettõt is. Erõsebb felni és könnyebb felfújni.
hm, 1 darab felnim repedt el, prestás volt....
2. elméletben lehet, gyakorlatban nem érzem , csak a prestás nekem macerásabb...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2012. augusztus 21. - 21:34
Ezt kipróbálom kíváncsi vagyok!Ki kell nyitni a szelepet, egyet nyomni rá, hogy szisszenjen. Ezután könnyû felfújni.
Ja csak egy szar VIAIR 85P, a legkomolyabbak hordozható, autós kompresszorok egyike. Senki nem mondta, hogy nem fújja fel, csak azt hogy erõlködik, míg megnyitja a szelepet.Eléggé ,,véres a torka" annak a kompresszornak ami nem bír belefújni a montis kerékbe. A mûhely pumpával simán fújom a 8 bárt az országúti kerékbe ott is csak a levegõ nyitja a szelepet.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2012. augusztus 21. - 21:30
Mondok kettõt is. Erõsebb felni és könnyebb felfújni.amúgy nem több csak1 db elõnyét meséljétek már el a prestának . köszi
A sebesség mindent megold.
Írta 2012. augusztus 21. - 20:51
Van ilyenem és nyûg, mert erõlködik a kompresszor miatta, mivel nem mechanikusan nyílik a szelep, hanem a levegõ nyomásra.
Eléggé ,,véres a torka" annak a kompresszornak ami nem bír belefújni a montis kerékbe. A mûhely pumpával simán fújom a 8 bárt az országúti kerékbe ott is csak a levegõ nyitja a szelepet.
Írta 2012. augusztus 21. - 20:33
már azon gondolkodom az ust-t hogy fogom felfúrni, és beleragasztani a kistraktor kerékbe való rövidebb autószelepet.
amúgy nem több csak1 db elõnyét meséljétek már el a prestának . köszi
fenti problémán kivûl, macerásabb löttyel tölteni -ritkább a szétszedhetõ-, s én még nem jöttem rá hogy nyomjam rá az digit nyomásmérõt pl.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való