Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2012. augusztus 15. - 09:24
Egy igen körülményes problémával állok szemben. Van nekem egy XTR WH-M970 V-fékes kerékszettem. Tökéletesen funkcionál, csak egyetlen nyûgje, hogy a hátsó felni be van ütõdve, így fékezésnél egy ponton blokkolja a kereket. Elhatároztam, hogy lecserélem a felnit. Nézegettem pár honlapot, de csak külföldiek vannak, ahol lehet ilyet kapni (de ott sem biztos).
Tud nekem ajánlani valaki olyan üzletet akik postáznak Magyarországra és van nekik a hátsó felnibõl?
Írta 2012. augusztus 13. - 16:23
Ha eladnád az egész kereket milyen agyat és felnit vennél helyette?
Agyat ilyet szeretnék- de egyenlõre itthon még a forgalmazónál sincs-: D142SB-X12
Felni meg elõl is Single Track van, azért gondoltam, hogy jó lesz az hátra is- majd alkalom adtán ha lesz rá keret, cserélem kompletten a kerékszettet. Felemás elsõ-hátsó kereket meg inkább nem szeretnék.
Írta 2012. augusztus 13. - 16:05
Nehéz felni az tény, viszont most sajnos nincs keret másik kerékszettre- talán majd a következõ alakítgatás alkalmával-, igazából az lett volna csak a kérdésem, hogy érdemesebb-e megtartani a 36 lyukas felnit és akkor eleve úgy venni agyat hozzá (a régi agyat meg eladni), vagy elpasszolni a komplett kereket és 32 lyukasat beszerezni.
Ha eladnád az egész kereket milyen agyat és felnit vennél helyette?
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9
Írta 2012. augusztus 13. - 13:41
Hát ha single track felnid van (590g) akkor azon már az a 4 küllõ nem oszt nem szoroz. Ha tudsz rászánni pénzt, akkor össze lehet rakni egy könnyû kereket. Haverom 130at mozgó am gépbe használ sun eq27es felnit hátra. ami 480g. Talán 32küllõs is, de nem vagyok biztos benne. Õ is 70-80kg között mozog.
Nehéz felni az tény, viszont most sajnos nincs keret másik kerékszettre- talán majd a következõ alakítgatás alkalmával-, igazából az lett volna csak a kérdésem, hogy érdemesebb-e megtartani a 36 lyukas felnit és akkor eleve úgy venni agyat hozzá (a régi agyat meg eladni), vagy elpasszolni a komplett kereket és 32 lyukasat beszerezni.
Írta 2012. augusztus 13. - 12:55
140 mm-es átütõs AM vázhoz lesz, bár egyrészt nem vagyok az a tipikus heavy weight rider (75 kg), másrészt annyira durván ütni-verni sem szoktam a bringáimat.
A jelenlegi hátsó kerékbõl felhasználhatnám a Single Track felnit, az 36 lyukas, emiatt is kérdeztem, mert ha érdemesebb, akkor megtartom azt és csak agy, meg küllõk kellenek, ha nem, akkor meg eladnám kompletten a hátsó kereket.
Hát ha single track felnid van (590g) akkor azon már az a 4 küllõ nem oszt nem szoroz. Ha tudsz rászánni pénzt, akkor össze lehet rakni egy könnyû kereket. Haverom 130at mozgó am gépbe használ sun eq27es felnit hátra. ami 480g. Talán 32küllõs is, de nem vagyok biztos benne. Õ is 70-80kg között mozog.
Írta 2012. augusztus 13. - 10:32
persze, hogy masszivabb, a kerdes, hogy szukseged van e ra?
140 mm-es átütõs AM vázhoz lesz, bár egyrészt nem vagyok az a tipikus heavy weight rider (75 kg), másrészt annyira durván ütni-verni sem szoktam a bringáimat.
A jelenlegi hátsó kerékbõl felhasználhatnám a Single Track felnit, az 36 lyukas, emiatt is kérdeztem, mert ha érdemesebb, akkor megtartom azt és csak agy, meg küllõk kellenek, ha nem, akkor meg eladnám kompletten a hátsó kereket.
Írta 2012. augusztus 13. - 10:25
Írta 2012. augusztus 13. - 09:19
szükségem lenne egy új hátsó kerékre, ki vannak nézve a hozzávalók is, annyi kérdésem lenne csak, hogy 32 vagy inkább 36 küllõs hátsó agyban érdemes-e gondolkodni.
Mi a különbség a kettõ között (a 4 küllõt leszámítva)? A 36-os masszívabb is, vagy csak nehezebb?
Köszönöm elõre is!
Írta 2012. augusztus 08. - 09:56
tarcsas agyak mindegyikenel jellemzo.
ilyenkor ha nem csusztatod el a felnit balra akkor a villa labak es a felki kozti tavolsag nem lesz azonos.jobbra huz a felni.
ezert kell balra felre fuzni vagy centizoni a kereket.(ezt a ket szot olvastam itt magon)
persze kullohossz programok direkt hoszabb kullot ajanlanak ilyen esetben az egyik oldalra.ezen nem kell meglepodni.
tehat fuzesi mintatol / agy kialakitastol a forgas iranya teljesen, utobbinal nem mindig de, fuggetlen.
ps:es kereket fuzni jo moka.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2012. augusztus 08. - 08:19
igen, nem egeszen igaz ami irtam.egyes agyaknal fuzesnel oda kell figyelni.felre kell fuzni.de attol meg a forgas iranya mindegy.
de felrefuzni alltalaban csak tarcsas vagy hatso agyaknal kell.ahol a forgas irany egyertelmu okoknal fogva meghatarozott.
Mit jelent a félre fûzés?
Írta 2012. augusztus 07. - 23:29
de felrefuzni alltalaban csak tarcsas vagy hatso agyaknal kell.ahol a forgas irany egyertelmu okoknal fogva meghatarozott.
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2012. augusztus 07. - 23:09
Igen , szimmetrikus lesz. Esetleg tárcsafékes kerék esetén kell/lehet figyelni a fûzés irányára, a húzó, nyomó küllõk esetében.Három keresztel fûzés esetében szimetrikus elsõ kereket kapunk vagy van forgás iránya?
Ezt hogy érted ???az az agytol fugg nem a fuzestol.
A DT oldalán lévõ számító program pontos. Sokat próbáltam, nem mind volt tökéletes, ez megbízható, bár az agyak és felnik ottani adatbázisa erõsen hiányos. Pontosan le kell mérni a felnit és az agyat, és ezt megadva pontos méretet ad a számítás. Ha regisztrálsz, el is tudod menteni a táblázatot.Sziasztok!tudtok valami oldalt ahol megtudom nézni,hogy egy bizonyos agyhoz és felnihez milyen hosszúságú küllõ kell?köszönöm elõre is a választ.
You can never have "enough" bikes.
Írta 2012. augusztus 07. - 21:28
THX!
Írta 2012. augusztus 07. - 19:41
Írta 2012. augusztus 07. - 19:35
15X26X8 csapágy kellene nekünk. Ötlet? ebike-on vannak Am Cl csapágyak, de a méret nincs ott. Csapágyboltban azt mondták, kínai, ilyen méret nincs. BikePositive agyba kellene.
Ki lehet még 1mm-t esztergálni az agyból? 15x28x7es létezik. A száma 61902. skf katalógusból néztem.
Írta 2012. augusztus 07. - 19:29
Írta 2012. augusztus 07. - 17:30
Sziasztok!tudtok valami oldalt ahol megtudom nézni,hogy egy bizonyos agyhoz és felnihez milyen hosszúságú küllõ kell?köszönöm elõre is a választ.
kullohossz szamito programot keress. altalaban minden felni, kullo, stb gyartonal van. gyakran webaruhazaknal is.
pl dtswiss.com
Írta 2012. augusztus 07. - 17:17
Írta 2012. augusztus 07. - 13:34
Írta 2012. augusztus 07. - 12:48