Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azok is hip-hop így néznek ki, alu kazi átka EHH!

meg a dt ratchet system-je jóval jobb mint a sima kalapácsos rendszerek....

csak az a kérdés mennyire használható az a kazitest még, mert ha elmegy még egy jódarabig akkor megvenném az agyat...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Maggi 30 ropit biztosan megér ez neked használtan? Pro 2?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
modositva...

szoval lényeg h mennyire használtaó ez még? eddig mindig acél volt, nem tudom mennyire számit elhasználtnak

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

jeleleg ILYEN a szóban forgó agy helyzete...

30e lenne, az agy, persze csak ha hibátlan a csapágy és a szabadonfutó is

Komolyan belinkeltél egy képet az e-mail fiókodból? :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ahogy olvasgattam inkább fordítva van....valsz ez lesz az alu
és EZ az acél....

vajon mennyit élhet egy ilyen alu cumó ?

jeleleg ILYEN a szóban forgó agy helyzete...

30e lenne, az agy, persze csak ha hibátlan a csapágy és a szabadonfutó is

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem letezik hogy alapbol acel de alu kazettatesttel is kaphato?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Lehet vennék egy DT 440 fr agyat használtan

Na most azt írják crc-n, hogy acé a kazettatest (stainless steel freehub body)
de neten találtam egy két csunán festõ kazitestet

Feltöltött kép

vagy errõl csak a festék lenne lepattogva?
ennél valamivel szebben fest amit vennék, a tulaj állítási szerint nem sokat használta....

mi a véleményetek?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meg drága is, és irta hogy szûkös a keret :)

de lehet abban van az igazság, hogy akkor tedd félre, kicsit még gyûjtögess :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Köszi! Akkor gyüjtögetek és újat veszek a felújítás helyett. Meggyõztetek. :)

nem akarom továbbfeszíteni a húrt :) de akkor már elgondolkodnék a mavic 819-en (UST jó dolog)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Köszi! Akkor gyüjtögetek és újat veszek a felújítás helyett. Meggyõztetek. :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Ebay-en tudsz venni piros Novatec agyakat, ujonnan.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Lehet,h Matt-nek van igaza. :( Nem kapkodom el,lehet,h megvárom a januárt,h anyagilag jobban álljak.
Viszont hol lehet venni piros nova agyakat? Sehol se láttam,csak apróban komplett kerékként,ami jó is lenne,ha nem double track-el lenne szerelve. :(
BTS rõl amúgy van valakinek tapasztalata?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
na ja, meg egy már kihasznált felnit sem érdemes újrafûzni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
agyakat szintereztetni, új csapágyakat venni, új küllõt venni megéri csak azér hogy legyen egy kb semmivel se könnyebb, de piros kereked? mennyibe lenne ez, 20ezer?

ha változtatni akarsz akkor szerintem add el egyben a mostani kerékszetted, rakj hozzá még ugyanannyit és vegyél újat.

piros nova agypár: 25ezer
2x en521: 22ezer
dt comp küllõ: nemvágom mennyi 8-10ezer?
alu anyák: párezer

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Mellé én is kinéztem vagy nobby nic-et vagy 2.4-es conti mountain kinget. Csak mivel a szinterezéshez ki kell fûzni az agyakat,ezért gondolkoztam,hogy lehet-e valami ésszerû tuningot és arra jutottam,hogy talán még a küllõ lenne ár érték arányban megfizethetõ.

nyersz vele 30 grammot, és lesz egy(pár) rugalmasabb kereked....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Mellé én is kinéztem vagy nobby nic-et vagy 2.4-es conti mountain kinget. Csak mivel a szinterezéshez ki kell fûzni az agyakat,ezért gondolkoztam,hogy lehet-e valami ésszerû tuningot és arra jutottam,hogy talán még a küllõ lenne ár érték arányban megfizethetõ.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hátul most is novatech agyam van. Novatec D362SB (578g) Csak kicsit szerintem nehéz! :D
Elöl meg marzocchi qr 20-as agy,ami 248g netes adatok szerint.
De most akkor azon gondolkodok,hogy ha ezeket az agyakat meghagyom,akkor érdemes-e másik kereket építeni belõle. A 521-es mavic felninek 540 g darabja.
Ha az említett 2-1,8-2 mm-es küllõkkel fûzöm be,akkor abból 32 db küllõ 191g. A mostaniakból elvileg 220 gramm a 32 db.
De azon elmélkedek,hogy ár értékben lehet,h nem érné meg nekem a mavic felni,hiszen a single track is jól viseli a súlyom.
Így azon morfondírozok,hogy az agyak maradnak,csak le akarnám eloxáltatni/szintereztetni pirosra és a single track felnikbe fûzetem vissza a 2-1,8-2-es dt küllõkkel,piros küllõanyákkal. Így mondjuk kb kerekenként 25-29 grammot nyerek. Az az 50 gramm a felniknél nem tudom,h megér-e nekem 11ezret felninként(bár pénz hiányában nem :D ).
Esetleg az elsõ agyat is kicserélem egy novatech-re,ami 190-210g,de azt is át kéne szineztetnem.
(Ha meg valahonnan rám szakad lóvé,akkor meg chris king vagy dt 440 fr agyakat fûzetek be mavic felnibe! :D)

igazából ilyen jellegû konfignál kb azt sem éreznéd ha 719-est fûzetnél a könyebb nova vagy xt aggyal (352g) . szal igazából ár/értékben nem jó.

egy könnyû alacsony gördülési ellenállású külsõ sokkal többet számít.

nekem most pl a 2,35-ös king jim egy szopás a 2,25-ös NN után a hátsó keréken. dobom is le gyorsan.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Hátul most is novatech agyam van. Novatec D362SB (578g) Csak kicsit szerintem nehéz! :D
Elöl meg marzocchi qr 20-as agy,ami 248g netes adatok szerint.
De most akkor azon gondolkodok,hogy ha ezeket az agyakat meghagyom,akkor érdemes-e másik kereket építeni belõle. A 521-es mavic felninek 540 g darabja.
Ha az említett 2-1,8-2 mm-es küllõkkel fûzöm be,akkor abból 32 db küllõ 191g. A mostaniakból elvileg 220 gramm a 32 db.
De azon elmélkedek,hogy ár értékben lehet,h nem érné meg nekem a mavic felni,hiszen a single track is jól viseli a súlyom.
Így azon morfondírozok,hogy az agyak maradnak,csak le akarnám eloxáltatni/szintereztetni pirosra és a single track felnikbe fûzetem vissza a 2-1,8-2-es dt küllõkkel,piros küllõanyákkal. Így mondjuk kb kerekenként 25-29 grammot nyerek. Az az 50 gramm a felniknél nem tudom,h megér-e nekem 11ezret felninként(bár pénz hiányában nem :D ).
Esetleg az elsõ agyat is kicserélem egy novatech-re,ami 190-210g,de azt is át kéne szineztetnem.
(Ha meg valahonnan rám szakad lóvé,akkor meg chris king vagy dt 440 fr agyakat fûzetek be mavic felnibe! :D)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Akkor te milyen agyakat ajánlanál? Én is jobban szeretnék dt 440 fr agyakat vagy chris kinget,de sajna nem szakadt rám a nemzeti bank. :D

BTS-rõl vélemény?

novatech-et. kb annyiba kerülnek amennyit hajlandó vagyok agyért adni. (xt ár körül) és kb teljesen jók. nem a legkönyebb hanem amit régen disc light nak hívtunk. (hátsó pont xt súlyban is vna) (tipusszámokat + sose tudtam)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

nem úgy értettem

úgy értettem hogy , olyan emberek akiknek alapvetõen adok a véleményére (és több tucat darab alapján van tapasztalatuk) mondták hogy nem kéne...egy keréképítésnél én is azt akartam

aztán egyáltalán nem bántam meg hogy nova lett

az hogy neked bírta Maggi, hát örülj neki :)

Akkor te milyen agyakat ajánlanál? Én is jobban szeretnék dt 440 fr agyakat vagy chris kinget,de sajna nem szakadt rám a nemzeti bank. :D

BTS-rõl vélemény?