Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en lattam [bontrager feliratos] Chris King alu kazettatestbe brutalisan beleharapott STX RC kazettat. masfel oras melo volt lemuteni rola. ket lancoskulcs a megoldas, meg egy satu meg legalabb ket ember.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
biztos vagy te abban a 135miliben? az egy 130as outi váz. csak a lyukszámnak kell stimmelni, más megkötés nincs (nagy vonalakban).
bármilyen outi kazettás agy jó, kihézagolt lánckerékkel.

vizitunder

vizitunder

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok,
Szeretnék egy otthon elfekvõ 622-es országúti felnibõl (32h) egy 1sebességes hátsó kereket összerakni, tanácsokat szeretnék kérni... én a novatec d252sb hátsó agyra gondoltam. A váz amit használok egy altrix whirlwind aero, 135mm-es sarutávolsággal... Párosítható ez az agy-felni... ötletek, tanácsok.
Köszönet elõre is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a 44/15-öt használom a legtöbbet :)

Akkor gyenge vagy. :D

A viccet félretéve, jó agyakat használsz. Mind mavic volt vagy novatec, igaz? (Persze ezeket is tönkre lehet tenni, de nehezebb).

Egyébként a hajtást nagyon lehet kímélni egy kis odafigyeléssel.

Itt a teljes idézet, amit korábban kiskubai-nak írtam:

A legegyszerûbb válasz az, hogy meg kell tanulni biciklizni és akkor nem szeded szét a kazettát. :)
Persze nem mindig ilyen egyszerû a történet, mert pl tavaly a sunrace sorom, amin csak a 11-12-14 volt külön, is bemarta rendesen a 12esnél és a 14esnél a sunrace agyam alu kazettáját. Itt egyértelmûen hogy az agy volt gyenge anyagból, mert ezeket a lánckereket szinte csak lejtõn használtam pörgetve. Idén a novatec light agyon (szintén alu kazettás) van xt sor és semmi bemarás nincs rajta. Szóval alu és alu között is van különbség, persze ezt pont neked mondom, tudod te :) . A shimano pl montin nem erõlteti az alu kazettát (van ennek oka), a dt meg igen (millió elég rondán bemart dt kazettát lehet látni a neten).
Elvileg a kis lánckerekeket pörgetve kéne használni, a meredek hegyeken csökken a fordulat, nagyobb a teljesítmény ingadozás (+ a nagyobb lánckereken nagyobb az erõkar) és így azok jobban be tudnák marni, de ezért vannak tartóbakon.
Összefoglalva, függ a stílustól és az anyagtól.

Még valami. Országútikon jobban lehet haználni alu kazettát, mert eleve kisebbek a lánckerekek, plusz sokkal jobban lehet pörgetni, mint terepen, szerintem itt így nem is kell alu tartóbak.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Régebben mikor elõkerült a téma, MJani elég egyszerûen megmagyarázta a dolgot.

Van különbség alu, és alu között.

Valami ilyesmit mondott. Összehasonlításul pl egy chrisking-be ugyan az a sor biztos vagyok benne hogy nem maródik be úgy mint egy AC-be...

Az meg nem kifogás, hogy outi kiosztású sorokat használnak, ultegra-duraace szintén tartóbakos 9sebességes verzióban is.
Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A 44/34-tõl nem is lesz baja. A 44/11, 44/13, 44/15 ami tönkreteszi.

a 44/15-öt használom a legtöbbet :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

100 kiló, nem pörgetek, egyentlenül tekerek, elõszeretettel használok 44/34-et és még soha nem rágodótt be. :)

A 44/34-tõl nem is lesz baja. A 44/11, 44/13, 44/15 ami tönkreteszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Nem a felrakással van a gond. Hanem azzal ahogyan használod (persze ha a tartóbakos rész is berágott akkor visszavonok mindent és azt mondom szar az AC kazettája). Nem egyenletes a hajtás, erõsek a holtpontok, alacsony fordulaton mész, meg a kicsiket elvileg csak síkon és lejtõn kell használni, a nagyok meg elvileg nem rágnak be.

100 kiló, nem pörgetek, egyentlenül tekerek, elõszeretettel használok 44/34-et és még soha nem rágodótt be. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nem a Novatec-nek jön/jött ki egy olyan alu kazettás agya, amelyiknél az egyik borda acélperemmel rendelkezik? Az talán megoldja a problémát.
...vagy a neten, vagy valamilyen újságban láttam, de lehet, hogy nem csak nekik van ilyen.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani mondjad már mit és hogyan kellene felraknom az AC alu kazettájára hogy ne rágjon be már ha vennék még egyszer mert ez már berágódott.

Nem a felrakással van a gond. Hanem azzal ahogyan használod (persze ha a tartóbakos rész is berágott akkor visszavonok mindent és azt mondom szar az AC kazettája). Nem egyenletes a hajtás, erõsek a holtpontok, alacsony fordulaton mész, meg a kicsiket elvileg csak síkon és lejtõn kell használni, a nagyok meg elvileg nem rágnak be.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
AC-t alapból nem kellett volna venni:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jani mondjad már mit és hogyan kellene felraknom az AC alu kazettájára hogy ne rágjon be már ha vennék még egyszer mert ez már berágódott.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor rosszult tettem fel a kérdést. Megéri az a pár gram súlycsökkenés a tengely közelében, azt a szopást ami együtt jár az alu kazettával?

Két éve használok alu kazettás agyat és semmi baja. Nekem nincs vele semmilyen szopás. Ez ugyanolyan mint a lánckopás. Valaki tudja használni valaki nem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem nem , én is így jártam anno vettem American classic kerékszettet( soha többet ) és néha alig bírom levenni a sort róla úgy bele rág (xt tartóbakos)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ha tartóbakos sorral használod minimális a berágódás...Egy Hope vagy Chris King agy esetén pedig belefér az a plusz 1-2 ezer ft és megveszi az ember a tartóbakos sort.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Talán mert könnyebb mint az acél?

Akkor rosszult tettem fel a kérdést. Megéri az a pár gram súlycsökkenés a tengely közelében, azt a szopást ami együtt jár az alu kazettával?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Talán mert könnyebb mint az acél?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ha ennyi szopás van ezekkel az alu kazettás agyakkal, akkor tulajdonképpen miért vesz ilyet bárki is?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.691 hozzászólás
Tartóbakos XTR soron is az alsó fogak nem tartóbakon vannak. Haver DT240-es agyán az alu kazitestbe ezek is csúnyán belevágtak.
Marci

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Több webáruháznál is próbálkoztam, de Mavic XM719-et sehol nem találtam és a nagyker is üres. Az egyik helyrõl azt az infót kaptam, hogy a gyártó malõrje miatt tavaszig nem is lesz. Volt valami gyártási hiba és visszahívás?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."