Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani mondjad már mit és hogyan kellene felraknom az AC alu kazettájára hogy ne rágjon be már ha vennék még egyszer mert ez már berágódott.

Nem a felrakással van a gond. Hanem azzal ahogyan használod (persze ha a tartóbakos rész is berágott akkor visszavonok mindent és azt mondom szar az AC kazettája). Nem egyenletes a hajtás, erõsek a holtpontok, alacsony fordulaton mész, meg a kicsiket elvileg csak síkon és lejtõn kell használni, a nagyok meg elvileg nem rágnak be.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
AC-t alapból nem kellett volna venni:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jani mondjad már mit és hogyan kellene felraknom az AC alu kazettájára hogy ne rágjon be már ha vennék még egyszer mert ez már berágódott.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor rosszult tettem fel a kérdést. Megéri az a pár gram súlycsökkenés a tengely közelében, azt a szopást ami együtt jár az alu kazettával?

Két éve használok alu kazettás agyat és semmi baja. Nekem nincs vele semmilyen szopás. Ez ugyanolyan mint a lánckopás. Valaki tudja használni valaki nem.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem nem , én is így jártam anno vettem American classic kerékszettet( soha többet ) és néha alig bírom levenni a sort róla úgy bele rág (xt tartóbakos)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ha tartóbakos sorral használod minimális a berágódás...Egy Hope vagy Chris King agy esetén pedig belefér az a plusz 1-2 ezer ft és megveszi az ember a tartóbakos sort.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Talán mert könnyebb mint az acél?

Akkor rosszult tettem fel a kérdést. Megéri az a pár gram súlycsökkenés a tengely közelében, azt a szopást ami együtt jár az alu kazettával?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Talán mert könnyebb mint az acél?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ha ennyi szopás van ezekkel az alu kazettás agyakkal, akkor tulajdonképpen miért vesz ilyet bárki is?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Tartóbakos XTR soron is az alsó fogak nem tartóbakon vannak. Haver DT240-es agyán az alu kazitestbe ezek is csúnyán belevágtak.
Marci

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Több webáruháznál is próbálkoztam, de Mavic XM719-et sehol nem találtam és a nagyker is üres. Az egyik helyrõl azt az infót kaptam, hogy a gyártó malõrje miatt tavaszig nem is lesz. Volt valami gyártási hiba és visszahívás?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

mondjuk alapvetõen nem vagyok híve az x alaktrész azért mégse méltó az y bringázho elveknek, de spec ha vki 30+ ezret ad egy agyért azért ne azon az 5k-6k-n sporoljon már amit az occsó soron tudna fogni

Fõleg, hogy az alacsony árkategóriában is vannak megbízható és jó agyak, ezzel ellentétben egy nem tartóbakos sor eléggé haza tudja vágni a váltás minõségét, fõleg montin.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A 440-es kazettája gyárilag alumínium, és ha nem tartóbakos sort használsz, akkor hajlamos a berágódásra, fõleg Maggi súlyú embereknél.
Mellesleg nem igazán értem én a DT-t, mert ha freeride/DH felhasználásra tervezek egy agyat, azon nem feltétlen 11-32 vagy 11-34 kiosztású sort fognak használni, ahol a leggyakoribb a tartóbakos kialakítás, hanem alacsonyabb kiosztásút (fõleg outit), ahol sokkal ritkább.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

azok is hip-hop így néznek ki, alu kazi átka EHH!

meg a dt ratchet system-je jóval jobb mint a sima kalapácsos rendszerek....

csak az a kérdés mennyire használható az a kazitest még, mert ha elmegy még egy jódarabig akkor megvenném az agyat...

Akkor néznek "hipp-hopp" így ki ,ha a gyökér nem tartóbakos fogsorral használja.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
mondjuk alapvetõen nem vagyok híve az x alaktrész azért mégse méltó az y bringázho elveknek, de spec ha vki 30+ ezret ad egy agyért azért ne azon az 5k-6k-n sporoljon már amit az occsó soron tudna fogni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

de hogy pl ezzel mit csinálhattak?!

Feltöltött kép

Valahol olvastam, hogy az olcsó SRAM sorok jobban hajlamosak berágódni mint a Shimano, mert kevésbé szorosan fekszenek fel a kazettatestre. Alu szabadonfutóra legalább XT, vagy PG 990-es sort használni. Az SLX vagy a PG 980 nem ilyen jó, mert csak a felsõ 3 van a bakon. De olcsó megoldásnak a Sunrace tartóbakos se rossz, ott a felsõ 6 van tartóbakon kettesével.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de hogy pl ezzel mit csinálhattak?!

Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
basszus az elsö bringámat leszámítva , csak alu kazis kerekeim voltak, mind makulátlan volt mikor eladtam - az is igaz xt szintú vagy jobb soraim voltak csak- . lehet mondjuk nem vagyok olyan erõs mint Maggi, de a súlyom megvan hozzá :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Igen, ez jellemzõ, látszik a dt-n is hogy nem azzal használták, hálisten nem sokat....
látni elég durva állapotban lévõ kazikat....

az lenne az igazi, ha mind tartóbakon lenne, és a felfekvõ felületek egybefüggõek lennének...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
birom mikor panaszkodik a tibor hogy nem jo a Pro2 agy. kozben meg ott van a matrica amikor kinyitod a dobozat hogy csak tartobakos sorral illik hasznalni. Ami meg mindig bele tud harapni, de nem annyira mint egy normal deore vagy akarmi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F