Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
2 bringámnak jó 80% jött netrõl, külföldrõl. De küllõt csak boltból...ha nem jön be a méret nyilván õk cserélik, mert õk számolták el...Meg a korábban említett fûzési költség is nyilván olcsóbb, ha ott veszed.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezt nem szokták szeretni a boltosok - legalábbis eddig az összes boltos ismerõsöm ezt mondta :)
mindenki megrendeli kintrõl/netes boltból, mert olcsóbb, aztán odaviszik a sarki boltba, hogy fûzzék össze. hát persze, hogy annyit kérnek a fûzésért, mint amennyivel olcsóbban vetted :)

nem csak az ár, de a választék is fontos, a boltosnak ritkán van 20 féle felnije

mondjuk ha megfelel ami a boltban van, és nagyon nagy a difi a netes bolthoz képest, akkot én is inkább ott veszem ahol, szereltetem

Bár nálunk a srác nem érzékeny ilyesmire, simán felteszi a netes boltban vett cuccokat, õ is tudja, hogy a pénz nagy úr, neki meg a szervíz is szépen hoz a konyhára

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Sehogy, boltba viszem. Viszont nem ott veszem a felnit és a küllõket.

ezt nem szokták szeretni a boltosok - legalábbis eddig az összes boltos ismerõsöm ezt mondta :)
mindenki megrendeli kintrõl/netes boltból, mert olcsóbb, aztán odaviszik a sarki boltba, hogy fûzzék össze. hát persze, hogy annyit kérnek a fûzésért, mint amennyivel olcsóbban vetted :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én 88-90en fûzném

ha nem te fûzöd akkor elnézést!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Na várj... Akkor már nem 286 és 288?

Sheldonnál legalábbis azt olvastam hogy a szükségesnél hosszabb küllõvel szarban vagy, míg a kicsit rövidebb nem para.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sehogy, boltba viszem. Viszont nem ott veszem a felnit és a küllõket.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mondom, 288-290
de már meg ne haragudj ha már ezen fennakadsz , hogy akarod befûzni?

fuck me, i'm famous!

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Nah,akkor most melyik is?
Mert jobb oldalra a 288 az oké.
de az 289-es helyett melyik? én is olvastam, hogy jobb ha lefele kerekítem.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jól tudod, de nincs páratlan hosszú küllö, ergo ha normál anyával fûzöd akkor 290-288

üdv

fuck me, i'm famous!

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Úgy tudom a küllõhosszt mindig lefelé kell kerekíteni. Szóval 289 és 287.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Hello!
Építeni akarok 2 db outi kereket. A felni egy Rodi Stylus 32 lyukas, az pedig egy tiagra. A lényeg, hogy ebike-on számoltam a küllõt, és a bal oldalra 289 a jobbra pedig 287.4 jött ki. Mekkora Küllõket vegyek akkor? 288 mindkét oldalra? Nem lesz gond az 1mm különbség?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szét akarom belezni a hátsóagyam (DT 440 ) kézzel bontható lenne, videón nagyon könnyen megy a csókának lepattintani a szabadonfutót, de nekem nem nagyon sikerül....:(

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hát nem tudom, mivel nem próbáltam se fagot, se skfet, csak a kínait. :) Gyárilag valami foshan van benne ( van ilyen :)) de nem foshan, hanem NBK. Érdekes, hogy ma keresgéltem a neten és a kínaiak a föld alatt is csapit gyártanak. SKF 4000/db, a kínai meg 2000/db. Akkor veszek újat, ha már gatyán lesz mindkettõ. Kis petróleum után nem tûnik rossznak, bár beázott valszeg mindkettõ. Az egyik elég durván, miután kimostam, azon lehetett is hallani, hogy nem fut olyan szépen, de nem tûnt rossznak. Friss zsír után elég jó lett. Egyébként oldalról van 1-1 tömítés, de az átütõ tengely felõl sajna befolyik a víz. Nem tudom mi volt benne, de nem hinném, hogy rozsda, mivel elvileg rozsdamentes; csak vízkõ lehetett. ^^ Ha mégis érdekel, akkor 8406 a csapi száma, méretei pedig 20*32*7. A hézagolót pedig úgy tudod kivenni, hogy beledugsz egy 20mmes csövet és oldalra feszegeted. Elég könnyen kijött.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jó az olcsóbb is, pl FAG, vagy akár valami kinai, sajna az agyak tömítése nem az igazi, így majdhogynem mindegy mit raksz bele :/

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
8 hónapja nekem is új volt. Tegnap vettem észre, hogy beragadtak a csapágyak. Értsd szó szerint. Már megcsináltam. Elgondolkoztam skf csapikon, de az került volna 8000 Ftomba és épp nincs annyi pénzem erre a célra.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hehe nekem is ilyen van, igaz nekem még uj, de ezen én is filoztam már :)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Remélem jó topikba írok. ^^
Van egy novatec dh41sb elsõ agyam. 20mmes átütõs, mindkét oldalon van 1-1 hézagoló. Hogyan tudnám ezeket kivenni? A csapágyak nem forognak, csupa rozsda mind a kettõ, és ki szeretném cserélni. Elõre is köszi!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Az agyhoz képest van félrefûzve.Az agy középvonala nem esik egybe a felni középvonalával.

Egyébként nyilván középre van centrírozva.Akárhogy teszem a vázba,középen lesz a felni.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.020 hozzászólás
  • LocationKelenföld

szerintem arra gonol, hogy a kerék a tengely középvonalától oddébb van centrírozva pl. a kazetta miatt

Szerintem meg egy rendes kerék középre van centrírozva. Beteheted a hátsókereked fordítva is, a felni ugyanott lesz a vázhoz képest.
Félrehúzni a küllõperemekhez képest lehet, aszimmetrikus a hátsóagy, ugye.
A félrefûzés szimplán hibás fûzést jelenthet.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
vagy spéci felnivel :)