Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szét akarom belezni a hátsóagyam (DT 440 ) kézzel bontható lenne, videón nagyon könnyen megy a csókának lepattintani a szabadonfutót, de nekem nem nagyon sikerül....:(

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Hát nem tudom, mivel nem próbáltam se fagot, se skfet, csak a kínait. :) Gyárilag valami foshan van benne ( van ilyen :)) de nem foshan, hanem NBK. Érdekes, hogy ma keresgéltem a neten és a kínaiak a föld alatt is csapit gyártanak. SKF 4000/db, a kínai meg 2000/db. Akkor veszek újat, ha már gatyán lesz mindkettõ. Kis petróleum után nem tûnik rossznak, bár beázott valszeg mindkettõ. Az egyik elég durván, miután kimostam, azon lehetett is hallani, hogy nem fut olyan szépen, de nem tûnt rossznak. Friss zsír után elég jó lett. Egyébként oldalról van 1-1 tömítés, de az átütõ tengely felõl sajna befolyik a víz. Nem tudom mi volt benne, de nem hinném, hogy rozsda, mivel elvileg rozsdamentes; csak vízkõ lehetett. ^^ Ha mégis érdekel, akkor 8406 a csapi száma, méretei pedig 20*32*7. A hézagolót pedig úgy tudod kivenni, hogy beledugsz egy 20mmes csövet és oldalra feszegeted. Elég könnyen kijött.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jó az olcsóbb is, pl FAG, vagy akár valami kinai, sajna az agyak tömítése nem az igazi, így majdhogynem mindegy mit raksz bele :/

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
8 hónapja nekem is új volt. Tegnap vettem észre, hogy beragadtak a csapágyak. Értsd szó szerint. Már megcsináltam. Elgondolkoztam skf csapikon, de az került volna 8000 Ftomba és épp nincs annyi pénzem erre a célra.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hehe nekem is ilyen van, igaz nekem még uj, de ezen én is filoztam már :)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Remélem jó topikba írok. ^^
Van egy novatec dh41sb elsõ agyam. 20mmes átütõs, mindkét oldalon van 1-1 hézagoló. Hogyan tudnám ezeket kivenni? A csapágyak nem forognak, csupa rozsda mind a kettõ, és ki szeretném cserélni. Elõre is köszi!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Az agyhoz képest van félrefûzve.Az agy középvonala nem esik egybe a felni középvonalával.

Egyébként nyilván középre van centrírozva.Akárhogy teszem a vázba,középen lesz a felni.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.031 hozzászólás
  • LocationKelenföld

szerintem arra gonol, hogy a kerék a tengely középvonalától oddébb van centrírozva pl. a kazetta miatt

Szerintem meg egy rendes kerék középre van centrírozva. Beteheted a hátsókereked fordítva is, a felni ugyanott lesz a vázhoz képest.
Félrehúzni a küllõperemekhez képest lehet, aszimmetrikus a hátsóagy, ugye.
A félrefûzés szimplán hibás fûzést jelenthet.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
vagy spéci felnivel :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
vagy eltolt láncvillás vázzal

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

igen, arra gondoltam, nekem is a kazetta miatt lett félrefûzve

Jobb a szimmetrikus kerék, de csak agyváltóval oldható meg ha egynél több sebességet szeretnél.

A sebesség mindent megold.

jocee91

jocee91

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
igen, arra gondoltam, nekem is a kazetta miatt lett félrefûzve

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerintem arra gonol, hogy a kerék a tengely középvonalától oddébb van centrírozva pl. a kazetta miatt

Ez alapján az összes hátsó kerék "félre van fûzve". De így meg nem értem a probléma lényegét?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Egy kerék ,,félrefûzése" mennyire biztonságos? Az enyémet pl. szakember/szerelõ csinálta, de azon gondolkoztam, vajon ronthat-e a kerék stabilitásán/strapabírásán, ha mondjuk valaki olyan kezd neki aki nem ért hozzá. Vagy kis tapasztalattal bárki meg tudja a félrefûzést csinálni úgy, hogy stabil legyen?

Mi az hogy félrefûzés? Nem a lyukakba dugta be a küllõket vagy hogyan?

jocee91

jocee91

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Egy kerék ,,félrefûzése" mennyire biztonságos? Az enyémet pl. szakember/szerelõ csinálta, de azon gondolkoztam, vajon ronthat-e a kerék stabilitásán/strapabírásán, ha mondjuk valaki olyan kezd neki aki nem ért hozzá. Vagy kis tapasztalattal bárki meg tudja a félrefûzést csinálni úgy, hogy stabil legyen?

vizitunder

vizitunder

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

az hogy mire van ajánlva az gyakorlatilag a papucsszélességet jelöli. (135 vs 130)
ha belefér akkor vegyed. értelemszerûen a 32 lyukas változatot.

Aha, ertem, koszi a segitseget.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
az hogy mire van ajánlva az gyakorlatilag a papucsszélességet jelöli. (135 vs 130)
ha belefér akkor vegyed. értelemszerûen a 32 lyukas változatot.

vizitunder

vizitunder

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

biztos vagy te abban a 135miliben? az egy 130as outi váz. csak a lyukszámnak kell stimmelni, más megkötés nincs (nagy vonalakban).
bármilyen outi kazettás agy jó, kihézagolt lánckerékkel.

Igen, igen, en is ugy hittem, azonban mielott nekialltam agyat keresni, lemertem es meglepodtem. 135 (pontosabban 134,5 mm) jott ki. Az emlitett agyat viszont mtb-re ajanlja a gyarto, ezert kerdeztem, hogy mehet-e orszaguti felnibe/vazba... ronda lesz, mert nem tarcsafekes a vaz, de gurul :)
Tehat nem lesz gond? Koszonom a valaszt egyebkent.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Akkor gyenge vagy. :D

A viccet félretéve, jó agyakat használsz. Mind mavic volt vagy novatec, igaz? (Persze ezeket is tönkre lehet tenni, de nehezebb).

.

:

így van
dt-m meg ck-n nem volt és nem is lesz....

ja volt még wtb matricás ac-m, de annak olyan hamar széthullott a belseje, hogy ideje sem volt bemaródni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való