Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Látom megoszlanak a vélemények! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nem úgy értettem

úgy értettem hogy , olyan emberek akiknek alapvetõen adok a véleményére (és több tucat darab alapján van tapasztalatuk) mondták hogy nem kéne...egy keréképítésnél én is azt akartam

aztán egyáltalán nem bántam meg hogy nova lett

az hogy neked bírta Maggi, hát örülj neki :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem az újal sem volt gond....

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szerintem meg úgy, hogy ne vegye, max a régi 6csavarost :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ugy értti hogy veheted :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Miért nem gondolkodnál az xt agyakon?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

De már az is 100 gramm lenne a két keréken. XT agyakon gondolkozok és dt 2-1,5-2 mm-es küllõkön. :D Ez már szerintem elég sokat leszedne a súlyból. :)
Csak nem tudom,h mennyire menne a strapabírósság rovására. :(

én simán bevállalnám a 719-et, (pedig nehezebb vagyok mint Maggi , igaz csak 145 -öt mozog a bringa :)) de nyilván nem mondom hogy vedd azt. viszont az xt agyakon nem gondolkodnék. max ha kapsz valahol még a régibõl.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

2.3-as gumival akarnám használni. Esetleg 2.4-es nobby nic-kel. 75 kg vagyok most és eddig a single track-es kerekeim is iszonyat jól bírták a strapát 2 mm-es dt küllõkkel,de elég nehezek a kerekek. Gondolkodok ezen a 719-en amit ajánlottatok,de azért 15 ropi sok érte,ha beroggyan. :(
Maggi:
Mármint az 521-et nem ajánlod a coilerbe?

ugyanebben a cipõben voltam. singletrackek voltak 2mm-es dt-vel nova agyakban. most 719 van, 2-1.8-2 küllõkkel. eddig jó. mondjuk én épphogy vagyok 60kiló fullfaceben hátizsákkal :) volt ausztriában is bikeparkban pár kör erejéig. northshore leugrók, roadgap se hatotta meg. 2mm-es küllõkkel szerintem jó lehet alád is.
450-460 gramm. nova agyakkal (300g + 180g), dt comp küllõkkel, alu anyákkal épphogy megállt 1800grammból a szett.

ha biztosra akarsz menni akkor en521. olcsóbb, nehezebb, szélesebb.

ha 1.5ös húzott küllõkön gondolkozol, akkor az azért már nem FR szerintem :) és a 719 meg fõleg nem kérdés...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
xt agyak szvsz elég erõsek, nekem bírták a nyüstölést....

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
De már az is 100 gramm lenne a két keréken. XT agyakon gondolkozok és dt 2-1,5-2 mm-es küllõkön. :D Ez már szerintem elég sokat leszedne a súlyból. :)
Csak nem tudom,h mennyire menne a strapabírósság rovására. :(

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azt ajánlottam :)

igaz papíron csak 50g-al konnyebb a singletrack-nél

Agy kérdés: DT ONYX Disc (Kerék | Agy - Hátsó | Disc) | Kerékpár Webshop errrõl vélemény?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
2.3-as gumival akarnám használni. Esetleg 2.4-es nobby nic-kel. 75 kg vagyok most és eddig a single track-es kerekeim is iszonyat jól bírták a strapát 2 mm-es dt küllõkkel,de elég nehezek a kerekek. Gondolkodok ezen a 719-en amit ajánlottatok,de azért 15 ropi sok érte,ha beroggyan. :(
Maggi:
Mármint az 521-et nem ajánlod a coilerbe?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
2.3-as speci eskar elvan a 719 disc-en.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
en azert ajanlottam a Mavic EN521-et mert barom erõs, széles, heggeszetett, és vagy 540g, ami annyira nem is nehéz, de egy Coiler-be ami neki van a kép alapján, meg benne 66, abba én nem tennék ilyen felnit...:)

egy 160-at mozgó gépbe nem való cc felni, szerintem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
úgy kezdte hogy AM :)
az meg hogy alád cc-re is dh felni kell más kérdés :)

nekem keskeny felniim voltak (pl régi 317-es (a legelsõ komoly bringámat leszámítva amin egy v fékes rhino lite :))) de sose volt gondom a 2,4-es gumikkal, sem. most is 2,25/2,35-ös van az eq21-en.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azert frirajdra 719?

keskeny az man, eleve 2.3-nál indulnak a gumiméretek....
én is azert cseréltem le EN521-re a syncros-okat, mert keskenyek voltak a nagy gumihoz, (nomeg mer a hatso körbe repedt) :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Üdv!
10 ezer körül(lehetõleg alatta) milyen tûrhetõ súlyú AM/FR felniket tudtok mondani 36 lukasban és feketében?
Néztem a SUN equalizer 27 vagy 29 es felnijeit. Baráti ár és egyiknél 482 g a másiknál 520 g. Én mondjuk a méretei miatt az utóbbival szimpatizálok.
De valaki azt mondta,h õ úgy hallotta,h gyenge és a súlyadatok szerinte nem reálisak! Szerintetek?

Meg még ezzel szemezek,bár ez cc/maraton felni. Mavic XM317 Disc Ez mennyire bírja vajon a strapát a single track-emhez képest? :D

317 azért lehet gynge lesz
esetleg 719 disc, de az meg asszem drágább

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Forest: Mavic EN521, nekem is az van 10500 Vizdinél, 540g, heggesztett

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Üdv!
10 ezer körül(lehetõleg alatta) milyen tûrhetõ súlyú AM/FR felniket tudtok mondani 36 lukasban és feketében?
Néztem a SUN equalizer 27 vagy 29 es felnijeit. Baráti ár és egyiknél 482 g a másiknál 520 g. Én mondjuk a méretei miatt az utóbbival szimpatizálok.
De valaki azt mondta,h õ úgy hallotta,h gyenge és a súlyadatok szerinte nem reálisak! Szerintetek?

Meg még ezzel szemezek,bár ez cc/maraton felni. Mavic XM317 Disc Ez mennyire bírja vajon a strapát a single track-emhez képest? :D

sun -mavic

mavicbol vehetsz egy kategóriával könnyebbet, kb ugyanott leszel mint a rágógumi sun-al....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

0,5-0,6 mm-rel kisebb értékeket dobott ki az ottani program. Megnéztem még a Sapim, meg a Biker oldalán lévõket és azok sem mondtak ellent ezeknek.

akkor megnyugtatásnak jó volt :)