Viszont hol lehet venni piros nova agyakat? Sehol se láttam,csak apróban komplett kerékként,ami jó is lenne,ha nem double track-el lenne szerelve.

BTS rõl amúgy van valakinek tapasztalata?
Mellé én is kinéztem vagy nobby nic-et vagy 2.4-es conti mountain kinget. Csak mivel a szinterezéshez ki kell fûzni az agyakat,ezért gondolkoztam,hogy lehet-e valami ésszerû tuningot és arra jutottam,hogy talán még a küllõ lenne ár érték arányban megfizethetõ.
Hátul most is novatech agyam van. Novatec D362SB (578g) Csak kicsit szerintem nehéz!
![]()
Elöl meg marzocchi qr 20-as agy,ami 248g netes adatok szerint.
De most akkor azon gondolkodok,hogy ha ezeket az agyakat meghagyom,akkor érdemes-e másik kereket építeni belõle. A 521-es mavic felninek 540 g darabja.
Ha az említett 2-1,8-2 mm-es küllõkkel fûzöm be,akkor abból 32 db küllõ 191g. A mostaniakból elvileg 220 gramm a 32 db.
De azon elmélkedek,hogy ár értékben lehet,h nem érné meg nekem a mavic felni,hiszen a single track is jól viseli a súlyom.
Így azon morfondírozok,hogy az agyak maradnak,csak le akarnám eloxáltatni/szintereztetni pirosra és a single track felnikbe fûzetem vissza a 2-1,8-2-es dt küllõkkel,piros küllõanyákkal. Így mondjuk kb kerekenként 25-29 grammot nyerek. Az az 50 gramm a felniknél nem tudom,h megér-e nekem 11ezret felninként(bár pénz hiányában nem).
Esetleg az elsõ agyat is kicserélem egy novatech-re,ami 190-210g,de azt is át kéne szineztetnem.
(Ha meg valahonnan rám szakad lóvé,akkor meg chris king vagy dt 440 fr agyakat fûzetek be mavic felnibe!)
Akkor te milyen agyakat ajánlanál? Én is jobban szeretnék dt 440 fr agyakat vagy chris kinget,de sajna nem szakadt rám a nemzeti bank.
BTS-rõl vélemény?
nem úgy értettem
úgy értettem hogy , olyan emberek akiknek alapvetõen adok a véleményére (és több tucat darab alapján van tapasztalatuk) mondták hogy nem kéne...egy keréképítésnél én is azt akartam
aztán egyáltalán nem bántam meg hogy nova lett
az hogy neked bírta Maggi, hát örülj neki
De már az is 100 gramm lenne a két keréken. XT agyakon gondolkozok és dt 2-1,5-2 mm-es küllõkön.
Ez már szerintem elég sokat leszedne a súlyból.
Csak nem tudom,h mennyire menne a strapabírósság rovására.
2.3-as gumival akarnám használni. Esetleg 2.4-es nobby nic-kel. 75 kg vagyok most és eddig a single track-es kerekeim is iszonyat jól bírták a strapát 2 mm-es dt küllõkkel,de elég nehezek a kerekek. Gondolkodok ezen a 719-en amit ajánlottatok,de azért 15 ropi sok érte,ha beroggyan.
Maggi:
Mármint az 521-et nem ajánlod a coilerbe?