Ne is mondd... Nem olyan rég szedtük le a féktárcsámat a hátsó kerékrõl, amit még a gyárban téptek rá, plusz még jó alaposan be volt kenve a csavar sárga menetrögzítõvel. Egyikõnk fogta a kereket, a másik két kézzel tépte a torx csavarhúzót. Az egyiknél majdnem elnyaltuk a csavar fejét, le is izzadtam rendesen, amikor kifordult a csavarból a torx fej
Végül sikerült kiszedni, de okozott némi izgalmat a dolog. Akkor megfogadtam, hogy nem fogom sose rátépni a csavart. 6 csavar azért már megfogja rendesen a tárcsát, ha az ember meghúzza normál erõvel és nem tépi.
Másik dolog, amikor a CL-es tárcsát akartam feltenni. Feltettem a tárcsát, elkezdtem húzni a lockringet, majd amikor húznám meg, leforgott az egész. Gyári XT kerékszett, mondom fasza, elnyíródott az agyban a menet, kuka az egész kerék. Kiderült, hogy a lockring volt bili anyagból és abban nyíródott el a menet. Majdnem puszit adtam az agyra, de kemény szitu volt az is 
És hogy ON is legyek: PAUL agyakról tud valaki adni egy robbantott ábrát? Lett most egy ilyenem és kíváncsi vagyok a belsejére 
vmit kerestem, aztan veletlenul olvastam ezt - de leirom, hatha masnak is segit

a shimano 6 csavaros tarcsakat alig 2-4nmel kell meghuzni, ez eleg keves (kevesebb, mint a valto/fek kormanybilincsek). a centerlockosat 40-50el.
en eloszor ilyen l alaku torx kulccsal probalkoztam (pedig jo minosegut vettem belole), de azzal nem csoda, hogy max szetnyirkalni lehet, nagyon konnyen kifordul belole. venni kell egyszer egy jo minosegu bitet (pl titan fejeset), orokke eleg szinte. kell a bitekhez egy tkulcs (szinten par szaz huf), ami szerintem a leghasznosabb szerszam bringaszerelesnel. ha azt ranyomod, akkor merolegesen es parhuzamosan terheled a csavart - azzal tenyleg benanak kell lenni, hogy elcseszd, nem fordul ki belole sose. az l alaku kulccsal ki sem tudtam csavarni a torxokat, a bit+tkulcs komboval gyerekjatek volt. szetcseszett csavarnal is ilyennel tekered ki a legnagyobb esellyel.
amiota van nyomatekkulcsom, ezt is azzal huzom meg - de a pm fektestnel volt a leghasznosabb, mert amig nem az eloirt nyomatekkal huztam meg, addig mindig lelazult par heten belul (nem mertem megtepni, mint az adaptereset, nehogy szetcsesszem a villat).