Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Köszi a hozzászólást! Én úgy számoltam,hogy nagyjából egy árban van a két lehetõség.
A fõ szempont azért a tartósság lenne,persze a súly sem elhanyagolható.(hogyha már súlyról van szó én 70 kiló vagyok,ennyit gond nélkül ki kell birnia egy 717nek is,de azért túlbiztositanám egy 719 el inkább...)
Anyagi forrásaim korlátozottak,de azért apránként szeretnék összerakni egy tuti gépet.
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Tanácsot szeretnék kérni:
1 Vegyek komplett kerékszettet (ez esetben egy Mavic Crossmax ST lenne a befutó)
2 Fûzessek (Dt 240CL agyak,Mavic Xm719/xm819 Ust/ xc717, Dt küllõk)
?

ha nem számít a pénz, akkor nem kérdés:
második, 717-es felnikkel, revolution küllõkkel :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Tegnap a nagyváradnál olyan szép kátyut fogtam este az üllõi úton hátsó kerékkel, hogy lett egy gyönyörú nyolcas, meg kihajlott a campa felnim pereme elég csúnyán, plusz még a külsõ oldalfaláról is lecsípett egy darabot (defektem nem lett szerencsére).

Most írtam egy levelet az FKF-nek, hogy szeretném ha a felni káromat megtérítené a biztosítójuk, de majd meglássuk mi lesz belõle. Ebben van valakinem már tapasztalata? Nem szeretném annyiban hagyni a dolgot, mert botrány, ami azon az úton van, és jó, hogy nem repültem a kocsik alá. Olyat ütött, hogy az spd-ém is kioldott, de még a lámpám is leficcent hátul.

Amúgy, ha mégse fizetnének, akkor a kihajlás javtható mondjuk egy kalapáccsal otthon. Vagy inkább szervízben? Vagy leginkább sehogy?

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

1 Vegyek komplett kerékszettet (ez esetben egy Mavic Crossmax ST lenne a befutó)
?

Crossmax ST szettem volt, az nagyon jó kerék, erõs , merev, és az agyak tömítése kiváló, de az ára elég húzós. A 240s agyról is csak jókat hallottam. Felni ügyben én vagy a719est vagy a 717est venném, ezek könnyebbek mint a 819 és ha kell át tudod alakítani(szalagal) tubelessre. Még annyi, hogyha mindennapos haszálatra építed a kereket én a 719est javasolnám, mert az erõsebb.
Küllõbõl, meg vmi 1,8ast(dt comp.) füzetnék, alu niplikkel.
A fûzött kerékhez, könnyebben/olcsóbban/gyorsabban kapsz alkatrészt.
Ja ezek után már csak az a kérdés , melyiket kapod meg olcsóbban...

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Sziasztok!

Tud valaki bringa szervizt ahol rendesen centríroznak? Budapesten

Sztem. a legtöbb bringaboltban rendesen centiroznak, amivel személyes tapasztalatom van az a Probike (Böri nagyon jól fûz).

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Tud valaki bringa szervizt ahol rendesen centríroznak? Budapesten

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Köszi szépen, felvettem vele a kapcsolatot, úgy néz ki megoldódik a dolog. Köszönöm a segítségeteket!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Szia Sala!
Nem 4 keresztre akarom fûzni, félre értettél. Itt négyesével vannak a felnin a küllõfuratok, nem egyenletesen van elosztva. Ebben is tudsz segíteni? Már összetúrtam mindent a neten, még Sheldon Brown sem tudott segíteni.
Köszi!

Minden bizonnyal Õ tud neked segíteni.
:)

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Szia Sala!
Nem 4 keresztre akarom fûzni, félre értettél. Itt négyesével vannak a felnin a küllõfuratok, nem egyenletesen van elosztva. Ebben is tudsz segíteni? Már összetúrtam mindent a neten, még Sheldon Brown sem tudott segíteni.
Köszi!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

"X4"-es kerékfûzéshez kérnék segítséget. Ha van valakinek rajza hozzá, vagy tud olyan oldalt, ahol találok valami módszert az ossza meg velem. Köszönöm!

ha hármasat tudsz , menni fog a 4 is, a negyedik keresztnél kell alatta átbujtatni ennyi a titok.
miért 4 kereszt?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

es mennyibe kerul? :)

jaj bocs nem figyeltem a topikot.

az enyem mar regi plusz okosba lett szerezve szal nem is tudom pontosan mennyi volt akkor vagy hogy en mennyit fizettem erte

Specialized Roval Traversee Wheelset Review - BikeRadar

azota mintha mar tobb verzioja lenne, de valami nagyon hasonlo meg mindig biztos van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
"X4"-es kerékfûzéshez kérnék segítséget. Ha van valakinek rajza hozzá, vagy tud olyan oldalt, ahol találok valami módszert az ossza meg velem. Köszönöm!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Jól gondolom, hogy ha szerzek egy ilyen kerékagyat, ami ugye 15 mm-es tengelyhez való és eltávolítom az adaptereket, akkor egy olyat kapok, ami már jó a 20 mm-es átütõ tengelyhez? A tényleges használathoz meg gondolom már csak egy kupak szerû távtartót kell esztergáltatni, hogy az eltérõ villasaru távolságot áthidaljam.
Vagy esetleg az ilyen univerzális agyakhoz adják az összes adaptert?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Jelentem, sikerült kicserélnem a Crossmax hátsó kerekembe a csapágyat házilag.Tényleg nem volt nagy ördöngõsség!

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Nem tudom, de megkérdezhetem az egyik ismerõsömet, aki szokott eloxáltatni.

Köszi, az jó volna!

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Ezt néztem köszi, ez réz, és simán le van szinterezve :S

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Erre eddig nem is gondoltam. Mit gondolsz, az mennyibe fájna?

Nem tudom, de megkérdezhetem az egyik ismerõsömet, aki szokott eloxáltatni.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sziasztok!

Narancssárga alu küllõanyákat keresek, de nem találok. Mindenféle színben van, de pont narancssárga nincs. Az arany színû nem jó, ilyen kéne mint itt az orange. Ebayen is néztem, ott sem találtam, bicajboltokban se nagyon bíztattak hogy fogok találni.
Valaki tud esetleg segíteni?

75 brass spoke nipples 12mm COATING ORANGE COLOR on eBay (end time 03-Apr-11 06:16:37 BST)

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Ha a pénz nem számít akkor eloxáltathatsz pár alu ezüst anyát.

Erre eddig nem is gondoltam. Mit gondolsz, az mennyibe fájna?