Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

majd beállítom a féknyerget újra, ha azon múlik

Én is így voltam vele, aztán kezdtem megutálni egy idõ után (gyakran kellett ki- és betenni a kereket, szedánba máshogy nem fért be kényelmesen).

edit: kimaradt, hogy mech. tárcsaféket használok, amivel még többet lehet maszatolni :)

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Az SSen nekem is ilyen van, még nem volt gondom elmozdulással.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

elkezded meghúzni imbusszal. Fellép a súrlódás a csavarfej alatt, a meneteknél, és csavarodik a csavarszár is. A meghúzási nyomaték nagy része itt el is ment.
Nekem ez a véleményem, de kíváncsi lennék hogy miért lenne erõsebb mint a gyorszár.

A csavarfej alatt van alátét és még zsírozni is lehet... Jobban fogja a kereket, mint az xt gyorszáram, pedig az is sokkal jobb mint, a sima külsõmechanikás. BBB-t használok, tán 78g párban.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Nem lesz tõle bajod. :) Csak kicsit súrolni fog a tárcsa.

majd beállítom a féknyerget újra, ha azon múlik

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kipróbálom majd, egyszer élünk.

Nem lesz tõle bajod. :) Csak kicsit súrolni fog a tárcsa.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Pedig van, próbáld ki tárcsaféknél, ahol a tizedek is számítanak, hogy mennyit számít mennyire húzod meg a gyorszárat. Ezzel nem kell játszani, hogy pont annyira húzd meg.

Kipróbálom majd, egyszer élünk.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ejtõpapucsban van ennek az egész kérdéskörnek értelme?

meg ez nem is gyorsszár ha úgy nézem, funkciója szerint ez inkább közelebb van a sima csavaros tengelyhez

Van, ismerek olyat, aki az SS ejtõpapucsból tépi ki a kereket rendszeresen.

Nekem legfõképpen az nem tetszik ebben a megoldásban, hogy az az 5ös pálca csavarásra van igénybevéve. A gyorszár esetében pedig csak húzásra.
Amúgy elhiszem én hogy jobb, ha tapasztalatból mondjátok, nem vonok semmit kétségbe, csak elsõ ránézésre nekem fura ez a megoldás. Mondjuk alább valaki azt írta, hogy ezzel a megoldással mindig ugyanoda kerül vissza a kerék, de hát nem látom a különbséget ebbõl a szempontból a qr és ez között.

Pedig van, próbáld ki tárcsaféknél, ahol a tizedek is számítanak, hogy mennyit számít mennyire húzod meg a gyorszárat. Ezzel nem kell játszani, hogy pont annyira húzd meg.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

nem igazan ertem hogy mit mondasz. amugy en arra gondoltam hogy mindegy hogy kezzel huzod meg vagy imbusszal, a szar amit atdugsz rajta az ugyanaz. szal nem erosebb es nem gyengebb. ha van is kulonbseg az marginalis.

Jani: A WOOdman deathgrip QR az a holtponton zar.

Nekem legfõképpen az nem tetszik ebben a megoldásban, hogy az az 5ös pálca csavarásra van igénybevéve. A gyorszár esetében pedig csak húzásra.
Amúgy elhiszem én hogy jobb, ha tapasztalatból mondjátok, nem vonok semmit kétségbe, csak elsõ ránézésre nekem fura ez a megoldás. Mondjuk alább valaki azt írta, hogy ezzel a megoldással mindig ugyanoda kerül vissza a kerék, de hát nem látom a különbséget ebbõl a szempontból a qr és ez között.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Singlespeedeknél gyorszár helyett szokták ezt használni. Gyorszárral elmászik a kerék a papucsban, ezzel nem. Most akkor erõsebb, vagy nem?

ejtõpapucsban van ennek az egész kérdéskörnek értelme?

meg ez nem is gyorsszár ha úgy nézem, funkciója szerint ez inkább közelebb van a sima csavaros tengelyhez

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Singlespeedeknél gyorszár helyett szokták ezt használni. Gyorszárral elmászik a kerék a papucsban, ezzel nem. Most akkor erõsebb, vagy nem?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nah asszem ezzel sem kiserletezgetek... jopar hozzaszolas szol arrol, hogy elpattant a gyorsszar.
Review Halo Hex Key Skewer Set | Chain Reaction Cycles Reviews

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem a gatorra gondolsz? Az a gyorszár. A deathgrip nyeregcsõbilincs. :)
Egyébként jónak tûnik az a bronz alátét, biztos erõsebb és tartósabb is lesz tõle, mint az átlag gyorszárak. De nem hiszem, hogy teljesen a holtponton zár, az õröltség lenne, mert bármikor kinyílhat úgy. Meg ez is csak egy külsõ mechanikás gyorszár, a shimanonál szerintem biztos nem jobb.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
amikor potgumi van nalam, akkor van imbusz is, ez nem tema :) ha nincs, akkor potgumi sincs. ezzel a csavarodos dologgal nem ertek egyet - max bezsirzod a csavarfej alatt, es akkor elforog, de nem hiszem, hogy ez problema.

engem a qr megoldasokban az zavar, hogy elofordulhat, hogy a kerek nem pontosan ugyanoda kerul vissza, ill van hogy az adott pozicioba epp a rafeszitessel huzza bele (vagy el). ilyen egy thrubolt vagy egy atutos megoldasnal szinte soha nincs.

meg ilyet talaltam Halo Hex Key Skewers Review - BikeRadar

nincs valahol teszt, ahol szamszeruen tamasztjak ala, hogy melyik megoldas milyen merevseget ad?

nem igazan ertem hogy mit mondasz. amugy en arra gondoltam hogy mindegy hogy kezzel huzod meg vagy imbusszal, a szar amit atdugsz rajta az ugyanaz. szal nem erosebb es nem gyengebb. ha van is kulonbseg az marginalis.

kb... szvsz a meghuzasi nyomatektol fugghet esetleg, ill attol, hogy a gyorsszar mennyire zar fixen, van e benne valami rugalmassag.

hat ez kesz :D http://www.clixqr.co...sage-Survey.pdf

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

elkezded meghúzni imbusszal. Fellép a súrlódás a csavarfej alatt, a meneteknél, és csavarodik a csavarszár is. A meghúzási nyomaték nagy része itt el is ment.
Nekem ez a véleményem, de kíváncsi lennék hogy miért lenne erõsebb mint a gyorszár.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én ilyet használok a montin.
Egyik elõnye, hogy mindig ugyanannyira lehet meghúzni és a tárcsaféket nem kell piszkálni. Nincs vele semmi gondom, soha nem mozdult el vele a kerék, míg gyorszáránál már igen.
Miért erõsebb? Nem tudom hogy erõsebb-e, de szerintem alap a zsír a meneten. A gyorszárnál meg excenter van és nem a lehetõ legnagyobb erõvel tartja, mert a holtponton túlhúzzuk, plusz kisebb az erõkar, mint ennél. Mondjuk én rövid imbuszt használok a kerékhez, de a hosszúval sem lehet sokkal jobban meghúzni. Ja, és agyonveri súlyban az összes gyorszárt.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

mitol lenne gyengebb? o.O

amugy jo dolog de tuti akkor fogsz defektet kapni amikor nincs nalad imbusz :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mitol lenne gyengebb? o.O

amugy jo dolog de tuti akkor fogsz defektet kapni amikor nincs nalad imbusz :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

jee mit talaltam - ez jobban merevithet, mint a hagyomanyos gyorsszar? szepen nez ki :)

Szerintem gyengébb. Ellenben nagyon csini.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
jee mit talaltam - ez jobban merevithet, mint a hagyomanyos gyorsszar? szepen nez ki :)

Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
DT-hez is kapni 9-10-12mm-es tengelyt, és gyerekjáték szerelni...és nem kell hozzá semmi kb
szal ez is variálható viszonylag.

Hope is hasonló kategória mint a DT. de okosban nagyon jó árakat lehet kifogni, így nem is mondanám sokkal drágábbnak.