Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az en speciben szvsz nem az van :D sot - egyikben sem volt emlekeim szerint.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás
Mi a kérdés ???
Marci

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Most bontottam szét egy új,dobozos Giant-ot.A kerékben Specialized belsõk vannak...mi a megoldás?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hope agyaknal melyik szerencsesebb kialakitas? a hagyomanyos, vagy az egyenes kullos?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tényleg gond lehet abban a Shimano agy-összeszerelõ üzemben.
XT tengelyen a racsni oldali kónusz, ami gyárilag fixálva van, kilazult.
Vagy ez szokott történni és érdemes meghúzni ?

Többféle probléma van velük. Túlhúzzák a kónuszt, nem kontrázzák össze rendesen, kispórolják a zsírt. Otthon nem árt egybõl szétszedni.
Az XT-nél szerintem ez konstrukciós hiba, mert az enyém is lelazul kb 5000km-enként.

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.677 hozzászólás

Imádom, hogy gyárilag rosszul rakják össze a shimano agyakat... Eddig az egyetlen kivétel az xtr agyam volt.

Tényleg gond lehet abban a Shimano agy-összeszerelõ üzemben.
XT tengelyen a racsni oldali kónusz, ami gyárilag fixálva van, kilazult.
Vagy ez szokott történni és érdemes meghúzni ?
Marci

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

SKF márkájú volt a golyó, amit vettél? Mert akkor inkább ezt választom. :)

Nem tudom, hogy skf-e, de ha skf szaküzletben veszel golyót akkor szerintem nem vackot kapsz. Elvégre õk arra van ráállva, hogy az ipart szolgálják ki, ott pedig nem engedhetõ meg az elhaló golyó egy csapágyban, mert akkor onnan többé nem vásárol a cég.
Amúgy tudok motoros példát hozni. Bemész a motoros boltba és veszel egy szimeringet a Simsonodhoz 200forintért. Jó esetben elhal fél éven belül, rossz esetben hornyot mar a fõtengelybe és buktál min. 20ezer forintot. Elmész csapágy/tömítéstechnikai boltba veszel ott szimeringet 1000Ftért, és évekig tökéletesen mûködik. Persze most nekem a Simsonomban kb 3-4000km-t futott már az skf boltban vásárolt 200 forintos szimering, de az skftõl van, nem szocimotoros bolttól. (persze beszerelésre vár az 1000forintos a fiókban, csak most bringázom... nem motoromon. :) ) Ugyanez vonatkozhat szerintem a bringaboltos golyókra. Múltkor vettem kosárban golyót 7db 50forint. Na most azt összehasonlítod a 10ft/db-os csapágyboltival akkor ég és föld, pedig elsõre nem tûnik nagynak az árkülönbség. De a csapágybolti golyó sokkal minõségibb.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Most így jártam én is. Imádom, hogy gyárilag rosszul rakják össze a shimano agyakat... Eddig az egyetlen kivétel az xtr agyam volt.

Nekem a Saint gyárilag csuda jól van összerakva. Megforgatva a tengelyt hasonló, mint az XTR. Nem szorul, nem lóg, pont jó:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Rossz a golyó és elkopik.

no de ugy, hogy a maradek meg epnek tunik? :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

gyakorlatban van hogy megis a golyok tunedeznek el elobb :) ilyenkor amugy mi tortenik? szublimal, vagy mi a rosseb?

az ujat mindenkepp erdemes beallitani, de legtobbszor atkenni is, mert volt, hogy forgacs volt benne - a szorossagon meg, hogy alig van benne zsir azon mar meg sem lepodok.

Rossz a golyó és elkopik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
gyakorlatban van hogy megis a golyok tunedeznek el elobb :) ilyenkor amugy mi tortenik? szublimal, vagy mi a rosseb?

az ujat mindenkepp erdemes beallitani, de legtobbszor atkenni is, mert volt, hogy forgacs volt benne - a szorossagon meg, hogy alig van benne zsir azon mar meg sem lepodok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

annak amugy nincs jelentosege, hogy a golyokat direkt csinaljak gyengebbre, hogy az seruljon, es ne a perselyek? bar ez szettort golyo nemtom mennyivel kimelobb :)

Ez hülyeség, a kónusz sérül elsõként.

Jó pár évvel ezelõtt deore tárcsás elsõ agyba hozattam gyári kónuszokat-mert már elvileg az is ez a borozon polírozott,vagy mifene.Megvettem a gépet,a kerekeket nem néztem át,hát minek!Az elsõ agy csapágyazása szorosra volt húzva,kónuszok bánták!Még mindig futnak azok a kerekek,de nem alattam és még mindig jók,pedig van benne km bõven...

Most így jártam én is. Imádom, hogy gyárilag rosszul rakják össze a shimano agyakat... Eddig az egyetlen kivétel az xtr agyam volt.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Jó pár évvel ezelõtt deore tárcsás elsõ agyba hozattam gyári kónuszokat-mert már elvileg az is ez a borozon polírozott,vagy mifene.Megvettem a gépet,a kerekeket nem néztem át,hát minek!Az elsõ agy csapágyazása szorosra volt húzva,kónuszok bánták!Még mindig futnak azok a kerekek,de nem alattam és még mindig jók,pedig van benne km bõven...
Magellan-os

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
annak amugy nincs jelentosege, hogy a golyokat direkt csinaljak gyengebbre, hogy az seruljon, es ne a perselyek? bar ez szettort golyo nemtom mennyivel kimelobb :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem valami nagyon buta grimeca hátsó agy van a koli-egyetem között használatos strapabicajban. 5.6mm-es golyó kellett volna bele. Na most normális agyakban 6.3as van, elõl meg kisebb mint 5.6... talán 4.8 vagy 4.2... nem tudom pontosan. Elmentem skf csapágyboltba, volt 5.56os golyó (hülye colos méretek...) azt raktam bele, azzal most nagyon szépen fut. elõtte a gyáriakat összetörte :) made in italy... Jó persze 125ös papucstávú volt gyárilag az agy (én raktam bele 135ös tengelyt) meg ugye menetes, volt vagy 1200 forint. :) Akkor fogadtam meg, hogy soha többé ilyen vackot nem veszek, mert még boltbajárást se bírja. Na szóva. a csapágyboltban a golyó (ami szintén jó minõségû cucc) 10ft/db.

SKF márkájú volt a golyó, amit vettél? Mert akkor inkább ezt választom. :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Jó csak a 100ft vs 1200ft-ot nehéz megemészteni.

Nekem valami nagyon buta grimeca hátsó agy van a koli-egyetem között használatos strapabicajban. 5.6mm-es golyó kellett volna bele. Na most normális agyakban 6.3as van, elõl meg kisebb mint 5.6... talán 4.8 vagy 4.2... nem tudom pontosan. Elmentem skf csapágyboltba, volt 5.56os golyó (hülye colos méretek...) azt raktam bele, azzal most nagyon szépen fut. elõtte a gyáriakat összetörte :) made in italy... Jó persze 125ös papucstávú volt gyárilag az agy (én raktam bele 135ös tengelyt) meg ugye menetes, volt vagy 1200 forint. :) Akkor fogadtam meg, hogy soha többé ilyen vackot nem veszek, mert még boltbajárást se bírja. Na szóva. a csapágyboltban a golyó (ami szintén jó minõségû cucc) 10ft/db.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nyilván, én is az olcsóbbat vettem, gond nem volt vele....igaz nekem csak egy darad kellett az xt-be.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

fene tudja, én is kerestem az xt-be, volt 1200-ért szettben, meg pár forint/darab áron, bár látszik hogy a shimano jóval minõségibb, de hogy ér-e annyit, azt nem tudom

Látszik a felületkezelésen hogy jóval jobb minõségû.

Jó csak a 100ft vs 1200ft-ot nehéz megemészteni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
fene tudja, én is kerestem az xt-be, volt 1200-ért szettben, meg pár forint/darab áron, bár látszik hogy a shimano jóval minõségibb, de hogy ér-e annyit, azt nem tudom

Látszik a felületkezelésen hogy jóval jobb minõségû.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azon gondolkoztam, hogy mi a szösz kerül ilyen sokba a shimano agyakba való golyókon?