Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12593 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az mt65ben ez alapjan lehet (az van benne eredetileg is) - most efele hajlok az ust miatt, es mert csak ez 6 lyukas a shimanok kozott. de az agy resze az milyen? ugyanolyan lutri, mint a tobbi shimano agy?

a korabbi bringamban volt 756os xt agy - hat az rem szar volt... nem lehetett beallitani sem rendesen, es olyan volt mint a gatya. amit viszont a mostani cangahoz adtak m525os deore, meglepetesemre teljesen popec (kopkop). a multkor atkentem, korrekt (igaz fel evet hasznaltam).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az agy felépítésétõl függ, hogy lehet-e benne alu tengelyt használni.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
itt azt irjak, hogy 7075os alu - meg azt is kerestem, hogy mekkora nyomatek kell: min 15nm.
http://www.dtswiss.c...-thru-bolt.aspx

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
acelnal sem mindegy, hogy mit hasznalsz. amugy xc bringarol lenne szo egy ossztelosban, tehat nem ugralni fogok vele. de ez is durvulosoabb gepbe keszult.

http://ebike.hu/term...gely dh42sbhez/

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Szerintem az aluval nem éri meg kísérletezni, azért ez egy elég keményen terhelt hely szerintem, fõleg mivel gondolom nem aszfaltbetyárkodásra kell.

Szerintem alap az acél tengely.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a dtswiss thrubolt is alu. meg asszem a hopenal a csavarok is aluk. valami jo zarvanymentes otvozet kell csak, legyartatni nem sok.

viszont kellene olyan imbuszos anya - a hatlapfeju nagyon otvar, meg nem akarok plusz kulcsot cipelni. ez az alatet sem hulyeseg, ami meg jobban fixalja a tengelyt (hone).

Feltöltött kép

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
ilyesmin morfonderáltam én is h a meglévõ kerékszettembe gyártok acél vagy alu tengelyt és két imbuszra cserélném az gyorszárat. csak mert a gyárit nem akarom megfaragni. de sztem még várok nyárig amikorra meg lesz a gép is amivel letudom majd gyártani.

amit nem tudok h alu elbírná-e a külsõ belsõ menetet+terhelést?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az aceltengely es az alutengely milyen anyagbol keszul pontosan (milyen otvozet)? azt hiszem gyorsabb es olcsobb is legyartatni... az aluval meg lehet sulyt is sporolok (bar ez annyira nem erdekel).

ehhez fuzodo otlet... kinn egesz olcson lehet mt65os 6 csavaros shimanot venni (a 775os a cl miatt esett ki), ami usts, es eleg jokat irnak roluk. megneztem a techdocon - "sima" tengely van bennuk, a fenti otlettel meg lehetne oldani, a rogzitest is - igy lenne egy egesz jo kerek, jo arban, megfelelo rogzitessel. velemeny?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
es mennyibe kerul? :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
arn: nekem a Roval elso kerekhez van 9/15/20/24mm atalakitom is. plusz hegesztett felni, es tubeless. es konnyu. es DT racsnimechanika hatul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Köszi a kerékfûzõs linkeket,a második közelebb áll a keresetthez,de az sem teljes.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
crcnel nem lattam "gyarilag" olyat.

tesztelni egy ilyet kellene beszereznem... :) azt irjak, hogy hone tengely.
10mm Bolt through for Stinky/Coiler ??? - Mountain Bike Forums

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.172 hozzászólás

azt hiszem ezt beneztem - hope 2nel nincs elol 9es thrubolt lehetoseg, csak qr, 15, 20. de kitet lehet venni hozza.

de van.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
azt hiszem ezt beneztem - hope 2nel nincs elol 9es thrubolt lehetoseg, csak qr, 15, 20. de kitet lehet venni hozza. igy mar lassan oda lyukadok ki, hogy franko gyari kerekszettet kapok ennyiert.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Elöl a sima 240-est sajnos csak 9mm-es thru boltig lehet fejleszteni, felette az oversize verziót kell venni: a 20-ast vissza lehet "butítani" 15-re.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
a DT-nek is van mindenféle konverziós szettje....nekem a 440 FR-hez is van 9-es sima, 10-es, 12-es.....de ez igaz a 340-es és a 240-es agyakra is....

Szerintem a DT-féle lehet a legjobb a kézzel bonthatóság miatt, de szvsz a hope féle csavaros megoldás is hasonló merevséggel bírhat.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
gyorsszar helyettesitesre milyen alternativ megoldasok vannak? en probaltam osszeszedni parat...

1. van ugye a hagyomanyos gyorsszar (hatul)

2. dt fele thrubolt (ilyenem van elol)
DT Swiss - RWS thru bolt

3. gyorszarhoz hasonlo 9/10mm tengelyes - novatec es a superstar csinal ilyesmiket.
Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

4. hope fele csavaros rogzites (ez a legszimpibb)

Feltöltött kép

melyik jobb, rogzitesi es merevitesi szempontbol?

mas - a specinek gyartott dt x420 a hasonlo sulyu bevalt tipusokhoz (pl mavic 717) kepest milyen szintet kepvisel?

a hopeon kivul melyik gyarto csinal mindenfele atalakitast az eltero rendszerekhez (15/20mm etc)? hope pro 2re gondoltam.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
sram agyakrol nincs vkinek tapasztalata? baromi olcsok... es van mindenfele gyorsszarhoz, tengelyhez.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Hol találok olyan küllõszámító progit mint a DT-nek,ahol nem kell mérni,csak kiválasztani a típust?Dt-ben nincs benne a felni és nem akarok méricskélni

Edd, an easy to use spoke length calculator

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

robe81

robe81

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hello!
Kb 2 mm.
Nem tudom ez már nagynak számít?
Próbáljam meg azt a módszert amit itt olvastam?