Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
nehogy hozzányúlj,küld vissza a kötlségükre!
Féket még mindig nem cserélünk? :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a kerekek amugy 28 kullovel vannak ket (virtualis) kereszttel fuzve. mindenhol egyforman fuztek (rosszul).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ujra kell majd centirozni. felniszalag leszedes nelkul 2x annyi ideig fog tartani, es sokkal tobb szentsegeles fogja elhagyni a szadat.

nem lehet visszakuldeni, es kapnal egy ujat? vagy megcsinaljak es visszakuldik?

persze, alapbol en is leszednem - de ez a sarga stanes szalag van rajta, ami nem ket ft, es rendelhetem angliabol (+lotty, de mindegy.). a centirozas nem gond, csak ha gep fuzte, azt a kullofeszesseget szeretnem, ami optimalis a kerekhez. nincs feszessegmerom, es sok helyen nem is hasznaljak.

vissza akarom kuldeni, irtam a crcnek es a gyartonak - de ragaszkodom a cserehez. nekem ne javitgassak, sose lesz olyan, mint egy uj. ha minden kotel szakad, akkor megcsinalom inkabb magam. illetve az sem mindegy, hogy allnak hozza. mert ha nekem kell allni a szallitasi koltseget, innen magyarorszagrol ekkora csomagnal az horror.

Én lemaradtam ott, hogy valahogy be lehetett állítani a féknyerget úgy, hogy elforogjon ütközés nélkül a kerék. Vagy mégse?

a tarcsafekes forumba irtam tegnap, ahol beszeltunk rola.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

van itt ez az elb*szottul fuzott gyari kerek... az a cel, hogy keresztezzek egymast a kullok:
* a kivulrol bujtatott kulloket kell atfuznom a belso alatt?
* meg lehet ugy csinalni, hogy ne seruljon a felniszalag, es hogy ne is kelljen leszedni? kullokiszedes, atbujtatas, beallitas.
* a kullofeszesseg nem lesz tul sok, ha a belso kullok feszessegehez nem nyulok?
* a kullohossz nem lesz keves?

Én lemaradtam ott, hogy valahogy be lehetett állítani a féknyerget úgy, hogy elforogjon ütközés nélkül a kerék. Vagy mégse?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ujra kell majd centirozni. felniszalag leszedes nelkul 2x annyi ideig fog tartani, es sokkal tobb szentsegeles fogja elhagyni a szadat.

nem lehet visszakuldeni, es kapnal egy ujat? vagy megcsinaljak es visszakuldik?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
van itt ez az elb*szottul fuzott gyari kerek... az a cel, hogy keresztezzek egymast a kullok:
* a kivulrol bujtatott kulloket kell atfuznom a belso alatt?
* meg lehet ugy csinalni, hogy ne seruljon a felniszalag, es hogy ne is kelljen leszedni? kullokiszedes, atbujtatas, beallitas.
* a kullofeszesseg nem lesz tul sok, ha a belso kullok feszessegehez nem nyulok?
* a kullohossz nem lesz keves?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Ez egy régi cr-mo monti váz. Van rajta féktüske, de még a régi fajta 7-es agyakhoz gyártották.

Ja, akkor jó. Azt hittem, valami tényleg régi, olyan SR-26 féle...
559-es felnibe országúti agy természetesen nem lehet gond, ahogy a többiek is mondták. (Bár amilyen baziszéles távtartója van némelyik monti agynak a bal oldalon, lehet, hogy le lehetne rövidíteni 132-re... A felnit úgyis hozzáigazítod.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Na akkor még egyszer... :) Megpróbálom minél pontosabban. Adott egy cr-mo váz aminek hátul a papucstávolsága 130 mm. Tolómérõvel megmértem, egész pontosan 132 mm. Ami gyárilag benne volt az egy Shimano FH-MC10-es agy, normál 559-es monti felnivel. Ennek a helyére szeretnék új kerekeket, de a mostani monti agyak 135-ek. De mivel ez városi bringa, nem szempont a monti agy sem a tárcsa fék. Ezért gondoltam az országúti agyakra, amire én használom arra tökéletes. A kérdés csak annyi volt, hogy lehet e 559-es felnivel fûzni, de ahogy gondoltam és itt is igazolták ennek semmi akadálya. A 135-ös agy is gond nélkül bele megy, elvégre egy acél váz és eléggé rugalmas, a gond inkább a papucsok párhuzamosságával van. Bele próbáltam egy ilyen kereket és a papucsok szét állnak kicsit. Legjobban a hátsó váltón látszik hogy kicsit befelé áll. Ennyi lett volna a nyûgöm, köszi a segítséget mindenkinek!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.354 hozzászólás
130/135mm volt a 7es agyaknak a beépítési távolsága (sarutávolsága) a shimanonak.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ez egy régi cr-mo monti váz. Van rajta féktüske, de még a régi fajta 7-es agyakhoz gyártották.

Ha hetes (és országúti agy), akkor 126 mm a sarutávolság, míg a 8, 9, 10, 11-es agyaké 130. Itt leírtam, hogy kell szélesíteni; feszegetni, azaz szétfeszítve beletenni szvsz nem tanácsos (bár lehet), mert akkor a tengely állandóan feszül és egyszer csak eltörik(-het): Országútikról mindent #15860 (2011-08-26 08:13).
A hegyiagyak szabványát viszont nem ismerem (azaz mérd le a sarutávolságot).

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
de ha nem akar tárcsásítani akkor felesleges ezért feszegetni. terepet úgyse fog látni tehát gyenge se lesz az outi agy bele.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Akkor simán rugalmas annyira, hogy bele lehet tenni 135-ös agyat is.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Igen, erre gondoltam.
Van azon a vázon egyáltalán féktüske? Vagy csak egy lyuk a hídon a patkóféknek?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Igen, erre gondoltam.
Van azon a vázon egyáltalán féktüske? Vagy csak egy lyuk a hídon a patkóféknek?
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

arra gondolt, hogy ha régebbi darab és 590-es kerékhez volt tervezve a váz akkor a féktüske magasabban van mint ami az 559-es kerékhez kell.

de így aztán végképp semmi probléma nem lesz.

Igen, közben én is rájöttem, hogy erre gondolhatott, köszi még egyszer!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
arra gondolt, hogy ha régebbi darab és 590-es kerékhez volt tervezve a váz akkor a féktüske magasabban van mint ami az 559-es kerékhez kell.

de így aztán végképp semmi probléma nem lesz.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Melyik 26"? A monti-26 (559 mm felniperem-átmérõ), vagy a "régi" 26 (590mm felniperem-átmérõ)? Ha abroncsféket akarsz használni, a kettõ nem igazán kompatibilis egymással.
(Lehet egyébként 590-es felnit is kapni, alut is, meg hozzá gumit is.)

Szia!

559 monti felni + országúti agy. Mi lenne a gond fékkel?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sly78: ha még nincsenek meg a felnik, akkor ajánlom figyelmedbe:
Mavic XC717 « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

köszi a segítséget, de már lerendelték.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Sziasztok!

Van egy régi 26-os acél vázam. Ebbe szeretnék új kereket, de a papucstávolsága 130-as. Csak aszfalton használom, városban. Van valamilyen akadálya, hogy országúti agyat használjak 26-os felnivel? Vagy felejtõs a dolog?

Melyik 26"? A monti-26 (559 mm felniperem-átmérõ), vagy a "régi" 26 (590mm felniperem-átmérõ)? Ha abroncsféket akarsz használni, a kettõ nem igazán kompatibilis egymással.
(Lehet egyébként 590-es felnit is kapni, alut is, meg hozzá gumit is.)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
semmi akadálya.