Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ennél az állványnál hogy oldják meg a különbözõ sarutávolságú agyak rögzítését?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

köszi, akkor így csinálom, végül is eddig is így volt, és nem volt gond.

az agyakat átgondolnám.
és a 180-as tárcsa elõre elfér. nekem elég volt a 160 is amig az volt, de azért a 180-as biztosabb.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Hetven kiló alatt vagyok, felöltözve camelbakes hátizsákkal már 72-73, nekem a százhatvanas elég, de nyolcvan kiló feletti testtömeggel én tuti nem százhatvanas tárcsát égetnék, elõre mehet a száznyolcvanas. Hátul bõven elég a százhatvanas.

köszi, akkor így csinálom, végül is eddig is így volt, és nem volt gond.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

na megszületett a kerékrõl a döntés. mavic xm719 felnik lesznek, deore xt agyakkal, dt swiss competiton küllõkkel. a külsõk egyelõre maradnak, arra már nem lesz keret.

még annyit segítsetek már légyszi, hogy 160-as vagy 180-as tárcsákat kérjek-e? érezhetõen nagyobb a fékerõ 180-as tárcsákkal?

Hetven kiló alatt vagyok, felöltözve camelbakes hátizsákkal már 72-73, nekem a százhatvanas elég, de nyolcvan kiló feletti testtömeggel én tuti nem százhatvanas tárcsát égetnék, elõre mehet a száznyolcvanas. Hátul bõven elég a százhatvanas.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Elõre 180, hátra 160 mm.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
na megszületett a kerékrõl a döntés. mavic xm719 felnik lesznek, deore xt agyakkal, dt swiss competiton küllõkkel. a külsõk egyelõre maradnak, arra már nem lesz keret.

még annyit segítsetek már légyszi, hogy 160-as vagy 180-as tárcsákat kérjek-e? érezhetõen nagyobb a fékerõ 180-as tárcsákkal?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Verti: erõsebb...

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Tamáskánál a pont van rá szerszám is......ugyanúgy mint a váltófülre azt sem csak úgy a vakvilágba hajlítgatom.....
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Érdeklõdve olvasgatom az elõzõ pár hozzászólást... Lenne egy kérdésem. Miért jobb a DT Competition mint a sima 2 mm-es? A súlyán kívül milyen elõnye van még?

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Én 3 keresztes kerekeket fûztem eddig,azt viszont jó párat.Barátoknak,magamnak,falubélieknek.A fûzés is csak gyakorlás kérdése!Bár még mindig elõfordul 36 köllõs kerekeknél,hogy a 3. adag 9 küllõt úgy kezdem befûzni,hogy eggyel arrébb teszem,,de azt még nem sok idõ korrigálni.
Tojást és nyolcast kiszedni sem nagy szám,bár ha már kicsit nagyobbacska,akkor már kihívás!De én szeretem csinálni.
Küllõhossz számításra is van már képlet...Neten van minden,mint a búcsúban!
Magellan-os

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meg van ra szerszam is.

amugy annak a szerelonek aki a kereket fuzi is volt elso alkalom. es azert is ugyanugy munkadijat fizet valaki. meg kell tanulni nyilvan, de ez nem jelenti azt hogy csak az tud jo kereket epiteni aki mar 100at megcsinalt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Vagy megfordítom az állványban. De úgyis bele kell próbálni a vázba, úgy lesz a tuti.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mondjuk tolómérõvel....;)

Vagy megfordítod egy v-fékes vázban.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mondjuk tolómérõvel....;)

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Végül is rosszul fogalmaztam. Nem a bolt a lényeg, hanem a szakember, aki nem csak szeret, hanem tud is.

Amúgy,hogy ellenörzöd, hogy középen van a kerék amit fûztél?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nem értem, hogy miért lehetne boltban jobb kereket fûzni, mint otthon, saját centrírállvánnyal, precízen, több alkalommal feszültségmentesítve a kereket. Eddigi pályafutásom alatt kb. 25 kereket fûztem, és egy kivételével mind használatban van.

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás
Sziasztok.

Nekem nemrég sikerült vennem két sárga hügi agyat, régi v fékes bringámhoz.

Mivel fekete sárga a bringa nem is volt kérdés, hogy fekete küllõ és felnivel lessz összefûzve. Körbenézve a piacon két felnit néztem ki. az egyik dt swiss x 450 , a másik a mavic 719 volt.

Végül is dt lett, az ára miatt. A küllõ is dt lett, a minõsége miatt, sima kettest néztem ki, de az egyik hosszban nem volt itthon csak 2-1.8-2-es, így az lett befûzve. Mivel sokat szeretnék vele terepezni így az elsõ kerék radiális fûzése ugrott, s maradt a 3 kereszt.Hátul szintén.

Én is egy szerelõ barátommal csináltattam, mert szerintem a jó keréképítés mûvészet, s nem tudod otthon összetaknyolni bármilyen ügyes vagy. Én arany alu niplivel fûzettem. Nekem soha nem volt vele gondom, még centírozásnál sem, mert összerakásnál zsírt tett bele a barátom.

S érdekes az, hogy egy 1800 gramm alatti kerékszettet sikerült összehozni belõle. Mondjuk a hügi agy is megért egy misét úgy össze volt rohadva belülrõl. Lehet ezért is adta el a tulaja 18 pénzért a két agyat.

Vicc az, hogy 10 perc kalapálás után az agyat atomjaira szétszedve tökéletesen ki lehetett takarítani. Kár, hogy nem csináltam képeket róla....

Egy biztos, hogy fûzetni kereket csak boltban szerintem....

Sziasztok.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
az elõbb lemértem a két kereket, együtt majdnem 5 kiló a kettõ :) a bringa a kerekek nélkül 8.5kg.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ez szerinem hintõpor. Lehetne hosszasan elmélkedni a felni és küllõ rugalmassága/tömege - kerék rugalmassága közti összefüggésrõl, feleslegesen.
XC- túrára, 84 kg alatt ha labilisnak érzed a küllõ miatt a leendõ kereked, akkor az szimplán rosszul van centrírozva. Elõbb vehetnéd észre a tengelyrögzítés rugalmasságát, ha már itt tartunk.
Nem akarok rosszindulatú lenni, de lehet, hogy nincs "kedve" Competitiont rendelni, sima 2mm-es küllõ van minden rendes boltnak raktáron a gyakori méretekbõl.

Egyetértek.

nektek hiszek. az a gond, hogy én annyira nem értek hozzá, hogy kénytelen vagyok még kisebb problémákkal is szervízbe menni. pl váltóbeállítás, ilyesmi. ezeket gyönyörûen megcsinálják, és minden mást is, de cserébe elvárják, hogy tõlük vegyem meg a cuccokat. ez így rendben is lenne, és szívesen fizetek többet, ha egy kis pluszt is kapok a cucc mellé, pl rugalmas és precíz szervízhátteret, de azért ne akarjanak már ötezret rátenni egy felnire, mert az elég durva lehúzás...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
a felni kérdéshez: három pár 717-est használtam/használok 73-75 kilóval. arra érdemes figyelni, hogy a pereme (viszonylag) könnyen be tud hajolni, ha nem figyelsz oda. a 719 a maga +~40-50 grammjával talán kicsit ellenállóbb lehet, bár nem próbáltam, itt olvastam.

anyák: alu anyákat használok és semmi különösebb hátulütõt nem érzékelek. centrírozásnál jobban kell figyelni, más "gond" nincs velük.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"