Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Elég könnyen beáznak és a reteszelõ mechanika is gyengélkedhet.
Fél ár az más, azért biztos megérte, annyi lett volna egy épített is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Drága kenyér. 140 ezret adtál ezért a kerékszettért? A felénél egy kicsit többért igen komoly kereket építesz és nem Ringlé agyból, ami köztudottan nem egy megbízható agy. Bocs, tudom a szerelem az szerelem, de egy kicsit mellbe vert az ára.
A CRC egyébként sokféle arcát tudja mutatni. Garis szervizes CB Joplin nyeregcsövet rendben szervizeltek, vissza küldtek. De a visszaposta díjról nem tudtam, nem kértem, nem is ajánlották fel. Gari idõn túl hibásodott meg még két Joplin. Kérdeztem, hogy mennyibe lenne a szerviz. Azt válaszolták, hogy küldjem nyugodtan, a CB nem nézi a garit. Amit õk visszaküldenek (ráadásul tipikus hibával) azt kérdés nélkül szervizelik.
Ugyanakkor az egyik haver rendelt egy kis értékû alkatrészt. A postán eltûnt, 10 emailre sem válaszoltak, hogy mi van. Egyszerûen nem válaszoltak az üzenetekre. A cimbora megunta, megrendelte megint, az rendben meg is jött pár nap múlva. De ez egy 1500 forintos tétel volt. Mi van ha drágább tétel tûnik el? Szóval a CRC tud ilyen is lenni, meg olyan is.

nem, 50%os aron vettem - el is kapkodtak par nap alatt oket. szamolgattam elotte eleget kerekeket... 29erben van a 200 euros fulcrum, folotte meg mind 400-500 euro (ami most nem 70e). epitve is kb 400-450re jott volna ki (ztr arch + hope). igy fulcrum lett volna, ez meg szallitassal alig 20 euroval volt tobb, tubelesses es konnyebb, kapora jott, epiteni is hasonlot epitettem volna.

amugy mi a gond a ringle agyakkal? kerekszettben eleg jokat irtak rola.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!
Crossmax SLR hátsó kerékhez keresek felnit,mert a jelenlegi a szelep furatánál mindkét irányban megrepedt mintegy 50-50 mm hosszan.A régebbi változat,nem a kikönnyitett felnis.Merre keresgéljek,használt is jó lenne!?üdv.

Próbálkozz a forgalmazónál,(Megabike) típushiba lehet cserélik, nekem is megvolt a hátsónál és cserélték, még egy komplett küllõ garnitúrát is küldtek a franciák. Amennyiben nem megy Bikecomp.de.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Drága kenyér. 140 ezret adtál ezért a kerékszettért? A felénél egy kicsit többért igen komoly kereket építesz és nem Ringlé agyból, ami köztudottan nem egy megbízható agy. Bocs, tudom a szerelem az szerelem, de egy kicsit mellbe vert az ára.
A CRC egyébként sokféle arcát tudja mutatni. Garis szervizes CB Joplin nyeregcsövet rendben szervizeltek, vissza küldtek. De a visszaposta díjról nem tudtam, nem kértem, nem is ajánlották fel. Gari idõn túl hibásodott meg még két Joplin. Kérdeztem, hogy mennyibe lenne a szerviz. Azt válaszolták, hogy küldjem nyugodtan, a CB nem nézi a garit. Amit õk visszaküldenek (ráadásul tipikus hibával) azt kérdés nélkül szervizelik.
Ugyanakkor az egyik haver rendelt egy kis értékû alkatrészt. A postán eltûnt, 10 emailre sem válaszoltak, hogy mi van. Egyszerûen nem válaszoltak az üzenetekre. A cimbora megunta, megrendelte megint, az rendben meg is jött pár nap múlva. De ez egy 1500 forintos tétel volt. Mi van ha drágább tétel tûnik el? Szóval a CRC tud ilyen is lenni, meg olyan is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kezdek belefaradni a crcbe... kb haromszor leirtam mar nekik mindent. lehet tenyleg az lesz, hogy vagy igy hasznalom, vagy keresek itt vkit aki atfuzi normalisan, veszek masik szalagot, lottyot, es rajukverem. de van esely arra, hogy kifizessenek 20-25e ftot javitasra?

illetve gyorben van aki normalisan fuz kereket? eleg rosszak a tapasztalataim a helyi uzletekkel es "szakikkal", hogy rajukbizzak egy 140e ftos kerekszettet, mindent csak osszecsapnak.

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás
Sziasztok!
Crossmax SLR hátsó kerékhez keresek felnit,mert a jelenlegi a szelep furatánál mindkét irányban megrepedt mintegy 50-50 mm hosszan.A régebbi változat,nem a kikönnyitett felnis.Merre keresgéljek,használt is jó lenne!?üdv.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en eladni szoktam nekik, nem venni toluk, szal annyira nem tudom :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mi a f@szért veszel gyári kereket, ha variálni akarod? Szerinted ha szétfûzöd, és újból összerakod jobb lesz?

hat mert imadok draga gyari kerekeket meg tobb penzert atfuzogetni, hatha sikerul menetkozben meg jobban elcseszni :D

sisqo olvass vissza. a gyarto beismerte hogy nem jol lett osszefuzve a kerek, azert megy a varialas.

viszont rakerestem, es nem volt igazam, ha hibas termeket kuld a CRC akkor megteritik a visszakuldes dijat. szal most mar tenyleg nincs ok ra hogy fuzogess arn. dobozolj, es kuldjed az emaileket naponta amig valaszt nem kapsz

ezt teszem - ez az elsodleges. a tobbit azert intezem, parhuzamosan, hogy azzal se utolag menjen az ido. a gyartonal par level utan arra jutottak, hogy vegyem fel a kapcsolatot a magyar disztribbel. biztos orulni fognak :) ezt majd csak akkor teszem meg, ha a crc kifujt.

ha sehogy sem sikerul kicsereltetni, vagy minimalis penzert megcsinaltatni, akkor lehet hasznalom igy aztan kesz. ha azt irjatok, hogy nincs kozotte nagy difi, nem en leszek az, aki szetszadizza, mert nalam a gyenge kerekek is jol birtak.

amugy mi a rossebet irjak nekik naponta? kuldott mar vki vissza nekik rossz cuccot? van ez a garanciaform, azt ki kell tolteni, elkuldeni nekik, meg belerakni a dobozba?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sisqo olvass vissza. a gyarto beismerte hogy nem jol lett osszefuzve a kerek, azert megy a varialas.

viszont rakerestem, es nem volt igazam, ha hibas termeket kuld a CRC akkor megteritik a visszakuldes dijat. szal most mar tenyleg nincs ok ra hogy fuzogess arn. dobozolj, es kuldjed az emaileket naponta amig valaszt nem kapsz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Mi a f@szért veszel gyári kereket, ha variálni akarod? Szerinted ha szétfûzöd, és újból összerakod jobb lesz?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Az egyiken, nem is olyan rég...
Keresõre a megoldás, hogy olvasol folyamatosan és megjegyzed a fontos dolgokat.

elolvastam... amiket irtok, illetve sajat kutfobol (lehet marhasag):
* szerintem az osszeeres nelkuli keresztezes kozelebb all a radialis fuzeshez: meroleges terhelesre merevebb, kevesbe rugalmas, kisebb sulyhatart visel el
* gyengebb oldaliranyu teherviseles a felni szempontjabol: egy adott pontra eso terhelesnel az osszeero kullos megoldasnal szvsz nagyobb gorbuleten oszlik szet a terheles, mintha nem erne ossze
* a kullo kozepso resze is nagyobb oldaliranyu terhelesnek van kiteve, mert nem tamaszkodik ra a masikra, nagyobb az erokar

amiket irtatok, mekkora sulyu bringasra irtatok? sulyhataron jonne ki szerintem a kulonbseg.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

de a kullofeszesseget miota magyarazom hogy felejtsd mar el? mikor kiszedsz 7 kullot a 28bol, szerinted a masik 21 nem lazul ki? akkor nem a kerek komplett ujrafuzeserol van szo?

plusz ez az ara annak ha kulfoldi webshopbol vasarolsz. az ar jo, de ezzel a pozitivumok rovid listajanak igen hamar a vegere is ertunk. ha barmi baj van, a visszakuldes ara altalaban a vevot terheli, szerintem ha atbogaraszod a "terms and conditions" reszt, akkor megtalalod ezt naluk is. es onnantol csinalhatsz barmit, szopoagon vagy. mert vagy az kerul penzbe hogy rendbehozod, vagy a postazas.

rohadek magyar kiskerek, igaz?

gyorbol ugyanugy webshopbol vasarolok... mert itt kb semmit sem lehet kapni, ill a magyar webshopos arakhoz kepest is ilyen 30-50% tobbletert. onnantol meg tokmindegy, hogy honnan rendeltem. sot, a kulfoldi gariztatassal sokkal jobbak a tapasztalataim, idoben meg agyrem, amit itthon muvelnek (a specihez a cuccok honapok alatt jottek meg).

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Jogos, ott a pont! (Na pont ezért vettem a sajátomat én is idehaza...)
Arn, most neked mi a problémád pontosan, az hogy nem elég merev a kerékszett, mert úgy fest, nem jól fûzték? Fogadjunk, hogy sokan elmennénk vele így is 10-15e km-t, gond nélkül? ;-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de a kullofeszesseget miota magyarazom hogy felejtsd mar el? mikor kiszedsz 7 kullot a 28bol, szerinted a masik 21 nem lazul ki? akkor nem a kerek komplett ujrafuzeserol van szo?

plusz ez az ara annak ha kulfoldi webshopbol vasarolsz. az ar jo, de ezzel a pozitivumok rovid listajanak igen hamar a vegere is ertunk. ha barmi baj van, a visszakuldes ara altalaban a vevot terheli, szerintem ha atbogaraszod a "terms and conditions" reszt, akkor megtalalod ezt naluk is. es onnantol csinalhatsz barmit, szopoagon vagy. mert vagy az kerul penzbe hogy rendbehozod, vagy a postazas.

rohadek magyar kiskerek, igaz?

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
na jo, majd visszaolvasok.

kiprobaltam egy regi kereken a muveletet, amit a sunringlen kellene elvegezni. felniszalaggal szvsz kb remenytelen kategoria, mert benyomja a kulloanyat a felnibe, meg ahogy szorakazik vele az ember, jo esellyel beesik a ket fal koze. illetve a kullofeszesseg is kizart, hogy jo legyen, ha az egyikhez igazodom. gyk felniszalag, sealant kuka, es olyan mintha kereket epitene az ember a befuztestol kezdve. ha magam csinalom, akkor is vagy ~13-14e ftomba faj. ha nem, akkor meg tobbe. a valaszolgatast nem kapkodjak el... szerda ota semmi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

es az 525 oldalbol melyiken? :) a keresojet en meg sose tudtam hatekonyan hasznalni.

Az egyiken, nem is olyan rég...
Keresõre a megoldás, hogy olvasol folyamatosan és megjegyzed a fontos dolgokat.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
es az 525 oldalbol melyiken? :) a keresojet en meg sose tudtam hatekonyan hasznalni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

valszeg nem - de ezert kerdeztem, hogy mennyire befolyasolja a kereszt a merevseget, rugalmassagot. jozan paraszti esszel ugy gondolnam, hogy az osszeero kullokben nagyobb a feszultseg, de mivel megtamasztjak egymast ellenallobbak az oldaliranyu hatasokkal szemben.

A választ megtalálod ebben a topikban.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Arn, tele van a mailboxod, nem megy el a PM

toroltem :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ha nem ér bele a fékbe, akkor nem tök mindegy?

valszeg nem - de ezert kerdeztem, hogy mennyire befolyasolja a kereszt a merevseget, rugalmassagot. jozan paraszti esszel ugy gondolnam, hogy az osszeero kullokben nagyobb a feszultseg, de mivel megtamasztjak egymast ellenallobbak az oldaliranyu hatasokkal szemben.