Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Több ugyanilyen felni van fent és mindegyik 80-90 dollárért, és mindegyik ótvarabb mint az enyém. Ezért gondoltam hogy én felraknám 100ért, abból aztán nyugodtan levehetne 10%-ot az ebay, meg még annak is adnék mondjuk 20-25dollárt aki segített volna, de látom nem valami egyszerû ez...

feldobhatjuk, nem probléma, csak szóltam, hogy mivel kell számolni. (de lehet, hogy 100 dollárért nem fogják megvenni)
szerintem inkább az ebay.de-n nézz szét, hogy mennyibe kerül.
van egy másik ötletem is, írj le róla mindent, amit tudni kell róla, csinálj képeket, aztán küldd el mailben:
tothandras326 gmail com

nézd:
http://www.ebay.de/s...-All-Categories

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Több ugyanilyen felni van fent és mindegyik 80-90 dollárért, és mindegyik ótvarabb mint az enyém. Ezért gondoltam hogy én felraknám 100ért, abból aztán nyugodtan levehetne 10%-ot az ebay, meg még annak is adnék mondjuk 20-25dollárt aki segített volna, de látom nem valami egyszerû ez...

Elõször szerintem kérdezd meg a postán, hogy mibe fájna a posta pl. USA-ba. Érdemes lemérni, hogy csomagolással együtt milyen nehéz, és mekkora a mérete, hogy a postán pontos adatot tudj mondani (a posta weboldalán lévõ kalkulátort felejtsd el). Jó izmos kipárnázott csomagolással tervezz, mert a tengerentúlon sem kezelik a csomagokat hímestojásként.
Kérdezd meg többféle opcióval: sima, ajánlott, biztosított, követéssel, stb, mert lehet hogy a vevõ ragaszkodni fog egyikhez.

Így kijön, hogy a végén kb. mennyi marad a zsebedben, és így el tudod dönteni, hogy itthon el tudod-e adni kedvezõbben.

Üdv: Bici

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

1. az a 100 dolláros ár az 89 dollár, amibõl lejön még kb. 10% az ebay és paypal költségre.
2. nem adták el :) az a 89 dollár inkább a felsõ határ, amennyiért eladná, abból alkudni kb. kötelezõ, erre utal a Best Offer megjelölés is.
3. az amerika, mi meg európában vagyunk.

Troy:
mi az hogy nyújtásra kell? :o

Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Van valaki aki szokott ebay-ezni? Eladni kellene két felnit.
vintage mavic GP4, tubular rims | eBay
Van egy pár ilyen felnin, és eléggé tetszik ez a 100 dolláros ár. :) Persze aki segít azzal nem lennék hálátlan.
ami nekem van az ennél szebb állapot, csak az egyikrõl még le kell pucolnom a ragasztót. A szegecsek kissé oxidáltak, de nincs ennyire elkopva az enyém, mint ez.

1. az a 100 dolláros ár az 89 dollár, amibõl lejön még kb. 10% az ebay és paypal költségre.
2. nem adták el :) az a 89 dollár inkább a felsõ határ, amennyiért eladná, abból alkudni kb. kötelezõ, erre utal a Best Offer megjelölés is.
3. az amerika, mi meg európában vagyunk.

Troy:
mi az hogy nyújtásra kell? :o

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Felnit azert nem erdemes ebayen eladni, mert a merete miatt postazni nem lesz olcso, es egy bizonyos osszeg felett a vevonek mar nem fogja megerni az uzlet. En is nyujtofelninek nezegettem ebayen, volt tok franko par felni 20 dollarert es 70 dollar a szallitas. Ezen felul meg lejon minimum 10% az eladasi arbol amit a honap vegen szamla formajaban nyujt be az ebay. Probald meg itthon eladni. En speciel pont egy par szingos felnit keresek, de mivel csak nyujtasra kellenek, ennyit nem szanok ra :)

Írok egy privátot.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Van egy pár ilyen felnin, és eléggé tetszik ez a 100 dolláros ár. :) Persze aki segít azzal nem lennék hálátlan.
ami nekem van az ennél szebb állapot, csak az egyikrõl még le kell pucolnom a ragasztót. A szegecsek kissé oxidáltak, de nincs ennyire elkopva az enyém, mint ez.

De ha valakinek megtetszik akkor akár meg egyezhetünk.

Felnit azert nem erdemes ebayen eladni, mert a merete miatt postazni nem lesz olcso, es egy bizonyos osszeg felett a vevonek mar nem fogja megerni az uzlet. En is nyujtofelninek nezegettem ebayen, volt tok franko par felni 20 dollarert es 70 dollar a szallitas. Ezen felul meg lejon minimum 10% az eladasi arbol amit a honap vegen szamla formajaban nyujt be az ebay. Probald meg itthon eladni. En speciel pont egy par szingos felnit keresek, de mivel csak nyujtasra kellenek, ennyit nem szanok ra :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

De ha valakinek megtetszik akkor akár meg egyezhetünk.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

WTB DualDuty FreeRide 29er (Kerék | Felni | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop

Sun CR18 trekking (Kerék | Felni | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop
ezt haverom nagyon szereti 26osban, ha nem vagy az átlagnál nehezebb akkor szerintem trekking méretben is jó lehet neked

Ha jól tudom még ez nagyon jó felni
Mavic A119 622/700c (Kerék | Felni | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop

Köszi szépen a választ! :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!

Távol áll tõlem a türelmetlenkedés, de a #10531-re tud valaki választ? Szeretnék még a héten dönteni.

Köszi szépen!!

WTB DualDuty FreeRide 29er (Kerék | Felni | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop

Sun CR18 trekking (Kerék | Felni | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop
ezt haverom nagyon szereti 26osban, ha nem vagy az átlagnál nehezebb akkor szerintem trekking méretben is jó lehet neked

Ha jól tudom még ez nagyon jó felni
Mavic A119 622/700c (Kerék | Felni | Országúti/Trekking/29er) | Kerékpár Webshop

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Távol áll tõlem a türelmetlenkedés, de a #10531-re tud valaki választ? Szeretnék még a héten dönteni.

Köszi szépen!!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en mar ajanlgatom oket egy ideje, mert meglepoen jok (persze csak fel eves tapasztalatom van vele)... en azt olvastam, hogy konnyebb, mint pl egy 525.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

miben különbözik a 26"-osbe tervezett agytól?
erõsebb csapágyazás, küllõperem?

igen, mindkettõ. plusz ugye ott a 4 kalapácsos micro ratchet - nagy kerék nagy nyomatékot ébreszt. pont annyival erõsebb amugy, amennyivel nehezebbek, kb 10-15%

Ezeket az agyakat a CS-HG61 típusszámú bh lánckeréksor csoportnevû (12-36) racsnihoz ajánlják

katalógus szerint :) gyakorlatban meg nehezebb bringások pölö simán kiválthatják a deore-t, slx-et, xt-t is akár ezekkel az agyakkal.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

az 529/629 az a shimano szerint 29" kerékbe tervezett agy.

Ezeket az agyakat a CS-HG61 típusszámú bh lánckeréksor csoportnevû (12-36) racsnihoz ajánlják

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

miben különbözik a 26"-osbe tervezett agytól?
erõsebb csapágyazás, küllõperem?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Cross / 29-er XC felhasználásra szeretnék venni V-fékes felnit.
Ami fontos:
- lehetõleg 32 lyukas legyen (most nem szeretnék új agyat venni).
- belsõ szélesség: 17-19mm
- erõs szegecselt felnit szeretnék
- fékezõfelõlet tartós legyen

Eddig a Ryde Zac Pro Trekking-et néztem ki, de állítólag azonos a Rigida ZAC 2000-rel, aminek a profiljából az látszik, hogy elég vékony a felni a fékfelületnél.

Mit javasoltok?

Köszi: bici!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sly: 83 az elég húzósnak tûnik így elsõre, figyelembe véve, hogy shimano agyak lesznek benne. De gondolom te is osztottál szoroztál eleget az ideális ár/érték arányért.

ja, sokat nézegettem, lehetne olcsóbban is, de nem merem külföldrõl. meg itt legalább kapok egy szervízhátteret is a pénzemért és nekem ez is fontos. nem szeretek és legfõképpen nem tudok szerelni. semmit.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Off: Merida 29er: Igen valóban nagyon arányos. Nekem is ez tûnt fel elõször. Nem vagyok egy nagy Merida rajongó, de ez a váz (a formája és az arányai) egybõl bejött. Mondjuk az is segített, hogy kivételesen jó vétel volt. Tekerés alkalmával meg végképp beigazolódott, hogy jól döntöttem. A legnagyobb bók szerintem egy 29-esnek, hogy ha azt mondják rá, hogy nem érezni, hogy 29-es lenne az irányítása. Olyan könnyen kezelhetõ mint egy 26-os.
On: Nekem a széria kerekek voltak benne, alexrims xd-lite, a shimano 29-es agyaival. Agyakat cseréltem meglévõ másikra, alu küllõanyák és így most 1900 g a két kerék. Szerintem az baráti egy 29-es keréktõl. Ráadásul menetkészen 90 kg körül vagyok, úgyhogy ennél könnyebbet nem is szeretnék magam alá.
Sly: 83 az elég húzósnak tûnik így elsõre, figyelembe véve, hogy shimano agyak lesznek benne. De gondolom te is osztottál szoroztál eleget az ideális ár/érték arányért.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vmiert az 529et is slxnek hivjak. amugy altalaban 6xx tipus az slx, a 7xx az xt.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

csak jobb lehet :D de meg mindig tudom ajanlani a 629es agyat... jobban birja az oldaliranyu terhelest, a racsni resze meg ugyanannyit reteszel, mint az xt. 529em van az egyik kerekben (ua mint a 629, csak 16os racsnival es 6 csavaros), de szebben gurul, mint a korabbi shimanoim, es a racsninak is kisebb az ellenallasa.

mongy a 785/788 is uj konstrukcio, es sulyban is hozza az atlagot.

a 629 az az SLX? egyébként az árat elírtam, 83.000 lesz. plusz majd az xt fogaskoszorú.