Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Itt most van sokminden nem is olyan rossz árakon: Superstar Components - High Spec Parts For Peanuts

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Üdv!
Egy megkésett, utókarácsonyi kerékajándékozásra készülök. :D Ki is néztem párat itt az apróban, de tapasztalat és ismeret valószínûsíthetõ hiánya miatt megkérdezlek benneteket is, hogy szerintetek melyik lenne jó, vagy a legjobb vétel?
A szempontok közt szerepel, hogy egy 70 kilós master2-es, Top-maraton /rövid/ dobogós aspiráns /idén 4./ kapná az elég súlyos 'belépõ' szettje helyett, tehát egy könnyû dolog kellene, ami megbízható is.

DT Swiss XR 4.1d, Onyx agyak « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
SRAM X9 Disc kerékszett: « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
Token 1650g-os kerékszett « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
MTB Tárcafékes Kerékszett (syncross, Novatec) « kerék « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása
vagy esetleg ez:
http://www.bikewebsh...0-26-kerekszett

Nyitva még a kérdés is, egyéb alternatíva 200euróig?

Elõre is köszi a segítséget, és B.Ú.É.K. meg sok jó km-t! =)

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Hello!
Sram x9-es agyakról valami tapasztalat,valakinek?

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Van valakinek shimano fh-m590-es Deore hátsó agya? Hány mm széles a hézagoló a bal kónusz és a kontra anya között? Lemérné valaki? Köszi

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Kb mi a reális ár egy pár alig használt Rigida flyer (36furatos, natúr alu) felniért? Új ára 5000/db, kb 250km van bennük. Semmi esztétikai hiba, matricát leszedtem róla.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Az egysebességes agynál az agyperemek szélesebben vannak, ezért merevebb kerék fûzhetõ belõle. Ezen kívül szélesebben vannak a csapágyak benne, így kevésbé terheli a tengelyt.

Oki, értem. Köszi!
Egy ma divatos 6-7 ezer Ft-os pálya agy helyett van, valami más megoldás, ami van olyan jó? Nem csak az árral van bajom, hanem az ipari csapágyazással. Inkább évente kipucolom, átzsírozom, minthogy 2-3 ezret költsek csapágycserére.
Lehet, hogy érdemesebb lenne egy kazettás agyat adapterrel átalakítani? Csak nem tudom, hogy mi a jobb, kazettás agyra való 1/8"-os fogaskerékre vadászni, vagy csak cserélni a racsnikat, ha elkopik, és benyelni a pályaagy csapágycseréit párezerért...

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Köszönöm

Jó lesz a 292 mindkét oldalra. Számold át még egyszer a Sapim oldalán is, nekem az mindig pontos volt.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az egysebességes agynál az agyperemek szélesebben vannak, ezért merevebb kerék fûzhetõ belõle. Ezen kívül szélesebben vannak a csapágyak benne, így kevésbé terheli a tengelyt.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

A menetes agyaknál mi a különbség az 5-6-7-8 sebességes agyak és az egysebességes agyak között a hézagoláson kívül?
A menet ugyanolyan rajtuk?
Az áthézagolás akkor is megoldható, ha a bal oldalon nem elég hosszú a tengely? Arrébb lehet rakni?

Köszi!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Jó lesz a 292 mindkét oldalra. Számold át még egyszer a Sapim oldalán is, nekem az mindig pontos volt.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Sziasztok!

Az ebike küllõhossz számítójában, hátsó kerékre egyik oldalra 293,7mm a másik oldalra pedig 292,2 mm jött ki.
Ezeket lefelé kerekítve 292 mm jön ki mindkét oldalra.
Ez jó lesz így vagy érdemes a rövidebb oldalt esetleg jobban lekerekíteni 290mm re?

Köszönöm.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Lehet kicsit hülye kérdés de egy novatec d362sb hátsóagyban ugye nemjódolog ha 1,5 év után szétmegy a racsni felöli résznél a csapágy az agytestben. Ugyan sokat megy de leginkább betonon meg földesúton erõsebb csapatást konkrétan 2x látott, azért a lépcsõzést nemhanyagolom így max leginkább ez az ami terheli jobban. Úgy ment szét hogy kotyog ketyetlenül az egész de még azért egyben van csapi. Holnap mehetek venni 6902-2rs tipusu csapágyakat. Esetleg nincs vkinek raktáron netalántán mert a boltba biztos nemlesz :D Rendelésre meg napokat kell még várni.

Ill ezzel az aggyal kapcsolatban hogyan kell cserélni a racsni alatti csapágyakat. Mert az bevan oda téve úgy hogy nem jöttem rá hogyis kéne kikapni belõle ha az is tönkremenne.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

egyszer szereltem szingos kereket. szuljon sunt farfekvessel aki ezt kitalalta :D

még 5-6 éve volt nekem is szingós kerekem. cserélõdött is rajta a gumi, de nem emlékszem, hogy én csináltam-e vagy más. de mûködött utána még több évig...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egyszer szereltem szingos kereket. szuljon sunt farfekvessel aki ezt kitalalta :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A nyujtas azt a celt szolgalja, hogy konnyebb felrakni a gumit amikor mar a ragasztoretegekkel bevont felnire az ember felrakja a szinten ragasztoreteggel ellatott gumit.
...

na, ezt nem tudtam, hogy ez így mûködik :)
azt hittem, hogy simán be kell kenni ragasztóval, aztán frissen felfújni és azzal igazodik a helyére...
nem gondoltam, hogy ez ennyire összetett dolog.
köszi

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

ilyet nem hallottam még.
miért kell nyújtani? ha szorosabb, akkor jobban a helyén marad, nem? legalábbis nekem ez lenne a logikus...
ha kitágul túlságosan, akkor meg könnyebben lefordul a felnirõl

A nyujtas azt a celt szolgalja, hogy konnyebb felrakni a gumit amikor mar a ragasztoretegekkel bevont felnire az ember felrakja a szinten ragasztoreteggel ellatott gumit. Egy Continental Competition szingot pl konkretan meg nyujtani is alig lehet felrakni, el tudod kepzelni, hogy milyen ciki ha ragasztanad fel a gumit, aztan nem tudod felrakni :D En Vittoriat, es Veloflexet hasznalok, ezeket sokkal konnyebb, de 100% hogy egyiknek se esnek neki nyujtas nelkul.

Tevedes ne essek ettol nem nyulik ki a gumi csak annyira h konnyebb ( konnyu ) legyen felrakni, de azert kell tornazni igy is valamennyit. Egy jol felragasztott gumi nem fordul le a felnirol. pont. :) Ket teljesen megszaradt ragasztoreteg van a felnin, es egy a gumin mielott egy friss reteget feldobok a felnire a konkret felragasztas elott, azert az a ragaszto nagyon tart, ha ugy lett felrakva ahogy kell.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!

Az átütõs agyaknál van azoknak az agyaknak valamiféle elõnyös tulajdonsága, amelyeknél a tengely nem a csapágyakra fekszik (hanem egy köztes bélés csõre) azokkal az agyakkal szemben, melyeknél az átütõs tengely közvetlenül a csapágyakra fekszik?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ragasztas elott 2-3 napig 8-9 barral nyujtom az uj gumit :)

ilyet nem hallottam még.
miért kell nyújtani? ha szorosabb, akkor jobban a helyén marad, nem? legalábbis nekem ez lenne a logikus...
ha kitágul túlságosan, akkor meg könnyebben lefordul a felnirõl

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

Troy:
mi az hogy nyújtásra kell? :o

Ragasztas elott 2-3 napig 8-9 barral nyujtom az uj gumit :)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Köszi a tippeket. Utánajárok a dolgoknak.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9