Jelentkezz be Regisztrálj
Keréképítés
Írta 2006. augusztus 24. - 14:22
egyszer belinkelték már ebbe a topikba, olyan 4-5 oldallal ezelõtt szerintem.
Írta 2006. augusztus 24. - 14:10
Írta 2006. augusztus 24. - 13:29
hm, akkor majd megnézem hátha látok vmi ilyesmit
köszi
furcsa, szétszedtem és van egy menetes rész a végén, ám oda csak egy alukupakot lehet ráhúzni amin nincs is menet, csak egy tömítõgyûrû
mindenesetre igen jó cucc ez az agy, csak a kazettatest oldalon találtam 3 csapágyat, abból az egyik egy hengergörgõs 1cm hosszan, meg két nagy "sima ipari" csapágy
+ alu kazettatest, jó kis cucc ez:)
Írta 2006. augusztus 24. - 08:55
Egész idáig Am. Classic-ban gondolkodtam, de olvasva a fórumot inkább letettem róla.
Tudtok olyan csapágyat ami könnyebb mint a Shimano középkategória és kb. olyan árban van ?
Shimano RSX/105 agyak milyenek amúgy ?
Írta 2006. augusztus 23. - 22:45
Írta 2006. augusztus 23. - 22:42
a sima hügi agyamon meg csak egy kis bizbasz, ami nem is menetes, csak rá van dugva a tengely végére, és a gumitömítés szorítja.
novatec meg van spékelve egy pici csavarral, ami a tengelyre merõlegesen áll (hernyóimbusz) és azzal kell megszorítani a bizbaszt. (plusz asszem menetes is, mármint a tengelyre)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. augusztus 23. - 22:16
aztán visszanyomtam, most látszólag jó, csak azért nem jó ez így
mi rögzíti a kazettatestet az agytesthez?
Írta 2006. augusztus 23. - 22:09
a hegesztés az vagy randán látszik (uj mavic-ok) vagy csodaszépen el van csiszolva.
10 ezer alatt nem lehet hegesztett felnit venni amugy szerintem. ez jó viszonyítási alap
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. augusztus 23. - 18:57
annyi a gond h még nincs nálam meg egy darabig nem is lesz de ami késik az nem muik...
Írta 2006. augusztus 23. - 18:45
ezt te is latod az illesztesnel, hogy csak ossze van illesztve, vagy nincs lalhato hatar a talalkozasnalKöszönöm! azt nem tudja vki esteleg h hegesztett v ilesztett?
Írta 2006. augusztus 23. - 18:17
A geöst az szegecselt, a súlya a GMP DH 26"-s felninek 798 gramm.
Köszönöm! azt nem tudja vki esteleg h hegesztett v ilesztett?
Írta 2006. augusztus 23. - 18:09
jo persze kullo es agy kozott nincs ilyen nagy kompatibilitasi problema, csak probalom szemlelteni mit gondolok.
viszont az epitett kerek az olcsobb, foleg ha kifogsz valami akcios dolgot, meg megveheted darabokban, nem kell egyszerre kiperkalni a nagy zsozsot.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. augusztus 23. - 08:29
mavic xm719 (nekem is az lesz) hegesztett, véfékes, 25mm széles, van fekete is.
agyak tetszés szerint, nekem fekete 2-1.8 küllõkkel, fekete alu anyákkal és elöl hope, hátul hügi aggyal lesz belõle kerék.
Igen, az xm719 szimpatikus. Én is a dt340-es hátsó agyat nézegetem - mint azt Te is korábban írtad valahol. Úgyhogy ha meglesz lsz. véleményezd.
Mindenesetre úgy látom, hogy a CrossRide-nak nincsen nagy visszhangja, úgyhogy maradok az épített keréknél.
Köszi.
Sp
Írta 2006. augusztus 23. - 07:01
A geöst az szegecselt, a súlya a GMP DH 26"-s felninek 798 gramm.Köszi! ezt az oldalt én is néztem már csak itt sajnos arrol irnak h szélesség hány lyukas stb... én meg még kiváncsi lennék a sulyára meg tapasztalatokra/véleményekre... jah szótárban sem találtam h miaz a ???geöst??? aki tudja plz...
Írta 2006. augusztus 22. - 18:38
agyak tetszés szerint, nekem fekete 2-1.8 küllõkkel, fekete alu anyákkal és elöl hope, hátul hügi aggyal lesz belõle kerék.
Írta 2006. augusztus 22. - 14:02
Szasztok!
Mostanában kezdem kicsit erõteljesebben tekerni, és úgy néz ki, hogy az épített kerekeim nem a legjobbak számomra. Egy picit rugalmasak használat közben (vagy a váz az?). Ezért a kérdésem a követketõ: melyik érné meg jobban:
Építeni egy 36 küllõs (2mm) kereket hegesztett felnivel, vagy befektetni egy CrossRide-ba. Az elõzõ valszeg egy kicsit drágábban jönne ki, de az árszint 50-70 körül van elképzelve.
90kg körül vagyok, és szeretek hegynek felfelé és lefelé is menni. V-fékes verzióban gondolkodom.
Mi a véleményetek?
Sp
a crossride oldalirányban naon rugalmas /legalábbis a disces/ bár sztem felépítésben nemsokban különbözik a felnifékestõk..mutatós felni meg minden de az sem lesz merev egyáltalán...sõt egy épített tuti jobb ..csakhát azér ez mégis mavic meg gyári kerék:)
Írta 2006. augusztus 22. - 13:57
Mostanában kezdem kicsit erõteljesebben tekerni, és úgy néz ki, hogy az épített kerekeim nem a legjobbak számomra. Egy picit rugalmasak használat közben (vagy a váz az?). Ezért a kérdésem a követketõ: melyik érné meg jobban:
Építeni egy 36 küllõs (2mm) kereket hegesztett felnivel, vagy befektetni egy CrossRide-ba. Az elõzõ valszeg egy kicsit drágábban jönne ki, de az árszint 50-70 körül van elképzelve.
90kg körül vagyok, és szeretek hegynek felfelé és lefelé is menni. V-fékes verzióban gondolkodom.
Mi a véleményetek?
Sp
Írta 2006. augusztus 21. - 20:58
Írta 2006. augusztus 21. - 20:46
Írta 2006. augusztus 21. - 20:38
jah szótárban sem találtam h miaz a ???geöst??? aki tudja plz...
nem az hogy szegecselt? :chin: nem tuti. de valami ilyen remlik nemet bike olvasasi emlekeimbol
RAUH-Welt
B E G R I F F