Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
köszönöm mindenkinek a segítséget keréképítés ügyben, vettem végül egy pár Crossmax SL Disc-et, remélem beváltja majd a hozzá fûzött reményeket. (illene neki ennyi pénzért... :) )
ja, és nagyon szép hangja van a szabadonfutónak... :)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
tenk juh, megtaláltam, már elkezdtem olvasni!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hali!

Elõre is bocs, de alap kérdésem lenne.
Végignyálaztam egy jó részt a fórumból, de nem akadtam arra amit keresek...

szóval idecopyznátok egy linket, vagy valamit, amibõl megtudhatom, hogy kezdjek neki egy kerék fûzésének? és hogy folytassam... :-/

van egy kukaérett hátsó kerekem, de gondoltam azzal csak nyerhetek, ha belekóstolok általa ebbe is.. szóval szétszedném, és megpróbálnám összerakni, hátha megy. aztán késõbb ez a tapasztalat még jól jöhet..

mégvalami: a kerék karbantartása mit jelent a küllõkre vonatkoztatva?
írjátok, hogy fõleg a fûzött kerekeknek van beállási idejük, meg hogy odafigyeltek a küllõfeszességre... de mi alapján huzigáljátok õket? csak ami meglazult? vagy ha nincs nyolcas, akkor mindet egyformán és kész?

köszi a választ!

http://www.sheldonbrown.com/wheelbuild.html

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem is az a legjobb, ha lemásolsz egy kereket, maximum valami egyedi módszered lesz a kerékfûzésre, mint nekem. Az egyik szerelõ ismerõsömnek elmondtam, hogy hogyan fûztem a kereket majdnem hanyadt dobta magát, de a lényeg, hogy a végeredmény teljesen olyan, mint az övé.
Arra azért figyelj, hogy ne nagyon(inkább egyáltalán ne) hajlogasd a küllõket.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
angol tudas elonyben

utfg

wheel building

oszt hajra. meg sheldon brown is baratod

amugy legjobb modszer lemasolni egy komplett kereket. vagy bemenni a boltba ahol vasarolsz, viszel egy sort, es megkered a szerelot, hogy ulhess meleltte mikor fuz egy kereket. 2 sorert magyaraz is sztem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
Hali!

Elõre is bocs, de alap kérdésem lenne.
Végignyálaztam egy jó részt a fórumból, de nem akadtam arra amit keresek...

szóval idecopyznátok egy linket, vagy valamit, amibõl megtudhatom, hogy kezdjek neki egy kerék fûzésének? és hogy folytassam... :-/

van egy kukaérett hátsó kerekem, de gondoltam azzal csak nyerhetek, ha belekóstolok általa ebbe is.. szóval szétszedném, és megpróbálnám összerakni, hátha megy. aztán késõbb ez a tapasztalat még jól jöhet..

mégvalami: a kerék karbantartása mit jelent a küllõkre vonatkoztatva?
írjátok, hogy fõleg a fûzött kerekeknek van beállási idejük, meg hogy odafigyeltek a küllõfeszességre... de mi alapján huzigáljátok õket? csak ami meglazult? vagy ha nincs nyolcas, akkor mindet egyformán és kész?

köszi a választ!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
asszem 6008 a szama neki [novatec csapagyanak]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
pazar!! :D

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás

ez jó hír akkor nem extra csapágya van hanem szabvány méret ugye?
könnyen beszerezhetõ ezekszerint

nekem csapágyboltból lett bele csapágy skf asszem 1100FT/db...

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
ha csereltek, akkor biztosan beszerezheto, egyebkent nekem elol 2 eve van novatec iparis tarcsas agyam es mind a mai napig gyonyoruen forog, a hatsot nagyjabol aprilis ota hasznalom teljes megelegedessel, szerintem az egyik legjobb ar/ertek aranyu agy a piacon

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

Hello!
azt nemtom h mennyit birt mert én használtan vettem és minimálisan kotyogott ezért lett a csapi cserélve egyébként én kb 1 honapja használom és imádom szerintem nagyon jó agy... jah meg teccik is:D jah elõttem maratonoztak vele asszem szval sarat kaphatott bõven ...

ez jó hír akkor nem extra csapágya van hanem szabvány méret ugye?
könnyen beszerezhetõ ezekszerint

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hello!
azt nemtom h mennyit birt mert én használtan vettem és minimálisan kotyogott ezért lett a csapi cserélve egyébként én kb 1 honapja használom és imádom szerintem nagyon jó agy... jah meg teccik is:D jah elõttem maratonoztak vele asszem szval sarat kaphatott bõven ...

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
4db ipari csapija van...pont van nálam egy bár megakarok tõle szabdulni mer nem fûzetem be...de naon tuti agy sztem ..leszámítva a súlya..lett helyette am.classic:)

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

Hello!
nekem a novatec agyamba nemrég cseréltek csapágyat /hátsó agy/ de az gyorszáras...

mennyit bírt? milyen használat mellett? (ha szabad megtudnom... én is Novatec-et szeretnék)

Nem tudjátok a Novatec DO42SB (ebike-ról) hány kalapácsos ill. hány "ipari"csapágya van?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
zart csapagy van a novatec agyban, szal ha nem jo, akkor cserelni kell. zsirozni nemigen lehet.

ugy jon ki, hogy a tengely vegen levo kis zaroanyabol kilazitod a hernyoimbuszt, aztan megfogod a tengely egyik veget, es letekered a masikrol. aztan mar latszik a csapagy szepen.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hello!
nekem a novatec agyamba nemrég cseréltek csapágyat /hátsó agy/ de az gyorszáras...

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
a novatechnek naon jó a tömítettsége sztem..szét lehet szedni de nemtom érdemes e...

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
(Novatec) átütõs agyakban a csapágyakhoz hozzá lehet férni, vagy szétszedhetetlen?

zsírozni esetleg? vagy a kosz nehezen megy bele?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
köszi már kiszámoltam...egy gáz van h egerben nincs küllõ!!!/ami jó lenne/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

S.O.S naon sürgõs!!! kitudja h mekkora küllõ kell egy amclassic tárcsás agy és egy ds1xc felnihez?? 36lukas!!! küllõhossz számítót hol találok??

http://biker.hu/data/file/Kullo_95.xls