Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
The reference CC rim???

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nálam 9e km után nem kör formájú és körbe van repedve és idén csak 78kg vagyok. Az edzések alatt ment tönkre, nem bírja ha nem fékezel lefelé. :)

XC717. Végleg használhatatlanná vált, az oldalfal kifelé hajlik ha felfújom a kereket és messze nem kopott el.

A sebesség mindent megold.

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Én kezdõ vagyok, de azért belepofázok, hogy beindítsam a dolgokat.

kb. 85kg-ot nyomok, de 192cm-re nõttem, szóval nem vagyok dagi:)
Akkor ha belepusztulok sem lehet radiális kerekem?
Én azzal nyugtatnám magam, hogy elég jóféle alkatrészekbõl épült a kerék, bíznék benne annyira, hogy elbír.

Más miatt nem fûzetném radiálisra: a kényelem miatt.
Ha pályán használod csak, akkor ez nem szempont annyira.
Ellenben, ha városiasított országútiról van szó (gondolom), mint az én bicajom is, akkor így kapod a lehetõ legkeményebb "elsõ felfüggesztést": merev villa, radiális fûzés, 23-as (vagy vékonyabb) külsõ, 10 bar nyomás. Ezzel úgy fogsz pattogni mint kecskeszar a deszkán.
Ha kicsit puhább futást szeretnél, akkor két dolgon tudsz változtatni: fûzésminta (ajánlott 3X), gumiköpeny szélesség (25-ös és felfelé). A nyomást csökkenthetõ 7bar-ig, de ezzel nõ a defektveszély, illetve eszkábálhatsz még teleszkópot a elõre:) Mondjuk láttam már ilyet.

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Sziasztok mágusok!! Egy kérdésem lenne. Van egy kerekem (ez eddíg nem probléma), ambrosio evolution felni és miche pistard agy. Radiálisan fûzve (még ez sem baj) A baj az, hogy 82Kg vagyok, azt írják az okosok, hogy 70Kg alatt ajánlott ez a fûzés. Egy-két gödörnél érzem, hogy odaver, mivel rugalmaság nuku. Szeretném kérni a véleményeteket, így maradjon vagy fûzessem át 3 keresztre?? Elõre is köszönöm a válaszokat.

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

jól néz ki nagyon.

Tervezem az elsõt átfûzni másik aggyal, és akkor már ilyenre.
Mondjuk agyat kellene szerezni hozzá elõször...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
jól néz ki nagyon.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 posts
Hello!

Épített már valaki ilyen kereket?

Valakinek tapasztalat?

Posted Image

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Ma kézhez kaptam a csere SLR felnimet, és lehidaltam... Küldtek hozzá egy garnitúra küllõt!!!Posted Image Szóval van egy új felnim, garnitúra küllõvel, nem tudja valaki mibe fájhat egy SLR hátsó agy? És érdekesség ként a felnin már nem a Made in Romania, hanem Made in France matrica virít... Vagy a gyártást helyezték visssza vagy csak a matrica feliratát cserélték át, mindegy engem most elvarázsolt a Mavic-Megabike páros!Posted Image

valószinûleg egyszerre gyártják mindkét helyen. azán épp melyik vn a szállítmányban.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

ennyi pénzt megérhet, ha jó formában van.
ilyen áron nem tudom milyen alternatívája lenne...

Alternatívát tudnék még néhányat mutatni a piactérrõl, legalábbis árban.
Csak közben találtam itthon néhány havi befizetetlen vízdíj-résszámlát, úgyhogy megint csak azt hittem, hogy van rá pénzem... Azért köszi a tanácsokat.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
draga a mavic agy. meg a felni is [komplett kerekbe valo]. nekem van egy regi ksyrium agyparom, meg kullok is hozza, de kiszamoltam hogy ha meg akarnam venni a ket felnit meg a hianyzo kulloket az isszonyat sokba lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Ma kézhez kaptam a csere SLR felnimet, és lehidaltam... Küldtek hozzá egy garnitúra küllõt!!!Posted Image Szóval van egy új felnim, garnitúra küllõvel, nem tudja valaki mibe fájhat egy SLR hátsó agy? És érdekesség ként a felnin már nem a Made in Romania, hanem Made in France matrica virít... Vagy a gyártást helyezték visssza vagy csak a matrica feliratát cserélték át, mindegy engem most elvarázsolt a Mavic-Megabike páros!Posted Image

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
köszi! akkor lehet hogy erre fogok beruházni. a másik kérdés az lenne, hogy milyen küllõkkel fûzzem? a végig 2 mm-estõl könnyebbet szeretnék. a 1.5-re vékonyított az már szerintem kevés lenne. 1.8, 1.7 körülire gondoltam (az elsõ tárcsafékkel lenne használva) 08-as vagy 09-es xt agyak mennének bele (cl-es)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
elbírja

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
engem is érdekelne valami normális, viszonylag könnyû felni cc-re. sun cr18-ról vélemény? (V-fékes kéne, 80 kiló körül mozgok, de inkább kicsivel alatta)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

bszod engem kibír gond nélkül

igaz nem cc-zek csak túrázgaatok, de szerintem a kolléga sem akar versenyezni

Nálam 9e km után nem kör formájú és körbe van repedve és idén csak 78kg vagyok. Az edzések alatt ment tönkre, nem bírja ha nem fékezel lefelé. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

A 717 85kg-t sem bír el hátul igazi xc felhasználás mellett. Reped, törik, hajlik.

bszod engem kibír gond nélkül

igaz nem cc-zek csak túrázgaatok, de szerintem a kolléga sem akar versenyezni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

cc-re tök felesleges a singletrack, minek felesleges súly pont ott ahol a leginkább szám,ít

egy 717 vagy 719 simán elég a mázsához is

A 717 85kg-t sem bír el hátul igazi xc felhasználás mellett. Reped, törik, hajlik.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
cc-re tök felesleges a singletrack, minek felesleges súly pont ott ahol a leginkább szám,ít

egy 717 vagy 719 simán elég a mázsához is

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 posts
Szerintem jó felni a DS28 bár lehet, hogy egy Sun Singletrack ugyan olyan jó lenne. Az a pár grammot szerintem 100kiló feltt úgysem érzed meg.

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Érdemes ilyen felnit venni cc re ?:Syncros DS28 olyan 105 kg vagyok ?

CUBE... your life!!!