Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Inkább, ha már nagyon homorú. Tegyél rá egy egyenes pengét és tartsd a fény felé. Vagy egy tuningolt tolómérõvel meg tudod mérni a falvastagságot

mi a nagyon homoru?

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Ha domborodik a felni oldala.

meg csak homoru, ahogy a fek koptatja.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Inkább, ha már nagyon homorú. Tegyél rá egy egyenes pengét és tartsd a fény felé. Vagy egy tuningolt tolómérõvel meg tudod mérni a falvastagságot

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sajnos a felnimen nincs kopasjelzo csik, hogyan tudom megallapitani, hogy erdemes-e csereleni a felnit? nem szeretnem megvarni amig szetjon ;)

Ha domborodik a felni oldala.

A sebesség mindent megold.

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
sajnos a felnimen nincs kopasjelzo csik, hogyan tudom megallapitani, hogy erdemes-e csereleni a felnit? nem szeretnem megvarni amig szetjon ;)

mVik

mVik

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás
Nemtudom volt-e már, de én ez, no meg Sheldon Brown alapján fûztem és centríroztam, elsõre teljesen jól sikerült!
http://www.ehow.com/...l-building.html (13 videó)

Biztonság kedvéért beadtam szervízbe ellenõrizni, kár volt...a srác is állvány nélkül, bicajban centrírozta, a villára gumizott, hajlított küllõ segítségével mérte ki az ütést. Ami nekem egy ezresbe került, láma vagyok tudom:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha már témánál vagyunk, melyik a legkönnyebb tubeless conversion kit?

A sebesség mindent megold.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
ez egy Bontrager Race disc tubeless felni.

nem az enyém, de nekem is ilyen van

Feltöltött kép

hogy lehet ez tubeless, ha a küllõanyák mellett kijöhet a levegõ? vagy csak nekem tûnik úgy? vagy belül van benne valami szalag?
.....................
világosítsatok fel légyszi

köszi

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

ez egy Bontrager Race disc tubeless felni.

nem az enyém, de nekem is ilyen van
hogy lehet ez tubeless, ha a küllõanyák mellett kijöhet a levegõ? vagy csak nekem tûnik úgy? vagy belül van benne valami szalag?
.....................
világosítsatok fel légyszi

köszi

http://www.dtswiss.c...ubelesskit.aspx
http://www.notubes.com/home.php

Ismerkedés céljából:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
illesztett felni szepsegei... elvileg nem fog szetesni mivel a kullok osszetartjak a kereket, csak nem szep, es nyugtalanito lehet

vannak hegesztett felnik [kb ketszer annyiba kerulnek mint egy atlag illesztett] azokkal ilyen gond nincsen
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
De hogy lehet ez? Pedig nem "zúztam" vele. Egy merev vázba volt/van, és nem nyomtam vele méteres letöréseket se. Hát nem tudom, eléggé bennem van az hogy egyik nap mikor kinnt leszek majd ketté fog állni a felni. Amúgy ez milyen megoldás? Mármint ez az összeillesztés? Hogy csinálják? Amit észrevettem hogy amíg nem kezdtem el szétszedni a kereket addig teljesen egybe volt, csak akkor kezdett el "szétjönni" amikor az elõtte és az utána lévõ 3-4 küllõt már kiszedtem. A biztonság kedvéért meg lehet csinálni? hegeszteni, forrasztani stb.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Persze, az illesztés összetarja, ne félj.

(látnád az én ideg kireszelt elsõ Try-All felnim... egyesek a boltig nem mernének vele elmenni)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

pter777

pter777

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok.
A nyárra való tekintettel elkezdtem felújítani a bringát. Már a hátsó keréknél meg is akadtam xD. A lényeg az hogy a mostani kerekembe ki akarom cserélni a küllõket és az agyat. A felni egy Sun Big Mammoth Fat 26os. Az agy amit vettem egy Novatec végülis mind1 milyen nem ez a lényeg, meg a küllõ se fontos. Csak a felniért írtam most ide. Na, úgy kezdõdött hogy a komplett kerekem szétszedtem, küllõk le a felnirõl... .A küllõk levétele közben láttam meg ezt: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Mikor megláttam, hát nagyot néztem :(. Ezt dobhatom ki vagy mi legyen? Mint látjátok csak a gumi felõli oldalon látható. a másik oldalt össze van forrva, vagy ragasztva. Ez a gyári illesztés helye, máshol egybe van a felni. Amúgy a küllõk összébb húzzák fõleg a dt küllõk mereven tartanák, de így érdemes befûzni? :confused:

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Emberek,

a fekvõbringámon eléggé hátul van a súlypontom, és nagy sebességnél, rugózás, kiállás nélkül kátyút fogva, olyan pofont kap a hátsó kerekem, hogy csak na. A legerõsebb küllõkkel szeretném újrafûzni. Az agy és a felni elég elég erõs.

Mit javasoltok?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

cancellara hátsó kereke: érdekes h hajtás oldalon radiál és bal oldalon kereszt a fûzés :chin:

http://media.cycling...assette_600.jpg

A Mavic-nál ezt hívják Isopulse fûzésnek, és MTB kerekeknél is használják.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
cancellara hátsó kereke: érdekes h hajtás oldalon radiál és bal oldalon kereszt a fûzés :chin:

http://media.cycling...assette_600.jpg

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Annyi elég neki? azt hittem valahogy így kéne kinéznie, de elhiszem, köszi a segítséget! :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ott az also kepen ha megnezed a felni profiljat akkor latod hogy van pereme ahova a kulso beakad. a szingos felni teljesen lapos.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

exit69

exit69

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Nem a szelep mérettel lenne a baj, hanem hogy ha jól tudom szingós felnire csak szingós külsõt lehet rakni, pontosabban ragasztani, de lehet én tudom rosszul? Egyébként konkrétan ezt a modellt találtam, erre szerintem csak ragasztani lehet, nem jó hozzá a belsõs rendszer. :(

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Szerintem, fúrd meg annyira hogy a autószelep is átmenjen rajta.