Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Economist

Economist

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszönöm a(z) érdemi és vicces válaszokat!!!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát az eddigi Alivionál csak jobb lehet... köszi szépen

Annál sokkal jobb.

A sebesség mindent megold.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás

Értem, akkor az a pár gramm már igazán nem számít.
Az elején bírja a megindulásokat, aztán egyszer csak el kezd kattogni és néha ugrik egyet. Igazából, ha nem csinálsz nagyon rövid résztávedzéseket és nem rúgsz a pedálba hirtelen nagyon nagyokat gyakran, akkor több szezont is kibírhat. Már én is leszoktam errõl, mert minden hagyományos racsnimechanikájú agyat ki lehet így nyírni.
Szívesen segítek, nyugodtan kérdezz bármikor.

Hát az eddigi Alivionál csak jobb lehet... köszi szépen

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nos, én egy 12kgos bringával versenyzem, szal nem lehet grammmániásnak mondani.:D , de még átgondolom a küllõ ügyet. Az Avid féktárcsák pedig beváltak és nincs még pénzem Shimanokra. Az agynál mit tapasztalsz a gyors megindulásoknál?
Köszönöm, hogy segítettél:)

Értem, akkor az a pár gramm már igazán nem számít.
Az elején bírja a megindulásokat, aztán egyszer csak el kezd kattogni és néha ugrik egyet. Igazából, ha nem csinálsz nagyon rövid résztávedzéseket és nem rúgsz a pedálba hirtelen nagyon nagyokat gyakran, akkor több szezont is kibírhat. Már én is leszoktam errõl, mert minden hagyományos racsnimechanikájú agyat ki lehet így nyírni.
Szívesen segítek, nyugodtan kérdezz bármikor.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás

Én 78kg vagyok és simán bírják alattam a küllõk (pedig nem kímélem a bringát). Nekem megér 50gramm 8ezret, de ez egyén függõ, ki mennyire grammmániás. :) Az xt agyak megfelelõ karbantartás mellett tényleg jól bírják, nekem a racsnimechanikájával van/volt bajom, az nem bírja a hirtelen megindulásokat. Abban teljesen igazad van, hogy inkább felnibõl érdemes könnyût venni, mint agyból. Az új xt agy sokkal könnyebb, mint a régi, csak az a baj, hogy csak centerlockos tárcsával használható.

Nos, én egy 12kgos bringával versenyzem, szal nem lehet grammmániásnak mondani.:D , de még átgondolom a küllõ ügyet. Az Avid féktárcsák pedig beváltak és nincs még pénzem Shimanokra. Az agynál mit tapasztalsz a gyors megindulásoknál?
Köszönöm, hogy segítettél:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az 1.5-ös küllõk nem gyengék nekem? Megér kerekenként 50 gramm, sokkal több pénzt? Ha jól számoltam, 8 ezerrel drágábban jön ki. Azért szeretnék viszonylag tartós kerekeket. Ezért is választottam a Shimano agyakat, mert az ugye kónuszos. Nekem azt mondták, hogy tartósabb és nekem állt már meg iparis Novatec agyam.
A súlya meg ugye nem számít annyira a kerék szempontjából, csak a bringa súlyát dobja meg, az meg annyira nem gáz. Az alu anyák tuti lesznek. Mondd nyugodtan ha hülyeséget mondok.

Én 78kg vagyok és simán bírják alattam a küllõk (pedig nem kímélem a bringát). Nekem megér 50gramm 8ezret, de ez egyén függõ, ki mennyire grammmániás. :) Az xt agyak megfelelõ karbantartás mellett tényleg jól bírják, nekem a racsnimechanikájával van/volt bajom, az nem bírja a hirtelen megindulásokat. Abban teljesen igazad van, hogy inkább felnibõl érdemes könnyût venni, mint agyból. Az új xt agy sokkal könnyebb, mint a régi, csak az a baj, hogy csak centerlockos tárcsával használható.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás

Igazából neked jobban kéne tudnod, mint nekünk. :)
Minden bírni fogja, ha csak versenyzésre fogod használni, de ... az agy versenyzésre kõnehéz. Az 1,8as küllõ helyett mehetne 2-1,5-2es. A felni az jó.

szerk: és az alu anyákat ki ne hagyd

Az 1.5-ös küllõk nem gyengék nekem? Megér kerekenként 50 gramm, sokkal több pénzt? Ha jól számoltam, 8 ezerrel drágábban jön ki. Azért szeretnék viszonylag tartós kerekeket. Ezért is választottam a Shimano agyakat, mert az ugye kónuszos. Nekem azt mondták, hogy tartósabb és nekem állt már meg iparis Novatec agyam.
A súlya meg ugye nem számít annyira a kerék szempontjából, csak a bringa súlyát dobja meg, az meg annyira nem gáz. Az alu anyák tuti lesznek. Mondd nyugodtan ha hülyeséget mondok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Kérlek segítsetek, új kerék pár építésében gondolkozom.

A régi hatfuratos XT agyakkal, 1,8-as DT küllõkkel és Sun Equalizer 21 felnikkel. Erre menne Schwalbe XXlight belsõ és Nobby Nic, Racing Ralph.
72-74 kiló vagyok. Versenyzésre lenne használva. Ideális ez így nekem?
Köszönöm

Igazából neked jobban kéne tudnod, mint nekünk. :)
Minden bírni fogja, ha csak versenyzésre fogod használni, de ... az agy versenyzésre kõnehéz. Az 1,8as küllõ helyett mehetne 2-1,5-2es. A felni az jó.

szerk: és az alu anyákat ki ne hagyd

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Sziasztok!

Kérlek segítsetek, új kerék pár építésében gondolkozom.

A régi hatfuratos XT agyakkal, 1,8-as DT küllõkkel és Sun Equalizer 21 felnikkel. Erre menne Schwalbe XXlight belsõ és Nobby Nic, Racing Ralph.
72-74 kiló vagyok. Versenyzésre lenne használva. Ideális ez így nekem?
Köszönöm

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ezért írtam pár hozzászólásommal korábban, hogy ez biza Veblen-hatás, de 2-3 db belsõ árát alighanem megéri, kis ember luxusa filléres eltérésekkel villogni - de ez gazdaságpszichológia és nem kerékpározás, szóval nem fejtegetném a dolgokat.
Hátsó agynál nem fogok kettõ áráért egyet venni közel azonos paraméterek mellett, név ide vagy oda, ez logikus- hacsak hirtelen nem gazdagodok meg, vagy a ki-ér-fel-elõbb-a-dombra játék helyett bringavillogtatással akarok kitûni stb.

Villa: Ha csak egyik-másik villája drágább, akkor azért az nem egy jelenség, de ez már olyannyira off, hogy majd inkább megyek teleszkópos topikba osztani az okosságaimat ezzel kapcsolatban. :-)

szerk.: Elõbb posztoltál, nem láttam. :]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elsõ agyat néztem, hátsót nem - ott nyilván jobban elõjön a név megfizetésének analógiája.
Ebike-on keresgéltem, és mivel gyakorlatilag érdemben csak a tömeget adják meg, az alapján tudom összehasonlítani õket (felteszem XC-re ha adott két agy, az egyik fele annyiba kerül, mint a másik, és kétszer olyan nehéz, akkor nem egy kategóriáról van szó - ez sarkosított ,de jól szemlélteni, hogy két tényezõ alapján mik a lehetõseg két termék összevetésénél a marketingmaszlag figyelmen kívül hagyása mellett). Ezek alapján legkevésbé sem kerül kétszer annyira egyik, mint a másik.
Jelzem, ezek egyelõre elsõ agyak, hátsóknál én is biztos vagyok benne, hogy nagyobb haszonnal dolgoznak mind a gyártók, mind a kereskedõk.

OFF:
Külföldi fórumokon számtalanszor kerül elõ az, hogy a Fox teleszkópok miért drágábbak annyival, amennyivel az RS nem tud kevesebbet. Hasonló a dolog, mint az agyaknál, már csak azért is, mert ez esetben is a puding próbája az evés.

Az onyx 13200ft, a novatec light (még könnyebb is és tényleg jó) 7500ft.

OFF
Az a baj, hogy a külföldi fórumokon is nagyon sok az elméleti kerékpáros. :) De ez már tényleg nem ide tartozik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem nem er meg 4ezer forint kulonbseget, foleg ha elso agyrol beszelunk. ami egyszeru mint a lejto. darab alu kimarva, ket csapagy, tengely es kesz vagyunk. ha az egyik jelentosen konnyebb mint a masik akkor ertem az arkulonbseget, vagy ha mondjuk mint a hope pro2 at lehet alakitani hogy kulonbozo tengelyeket fogadjon. de alapvetoen ket sima QR elso agy kozott egetvero kulonbseg nincs ha nagyjabol egy arkategoriaban vannak. ha fizetni akarsz a markanevert, az mas, vegulis en is azt csinalom, de gyakorlatiasan gondolkodva nem hinnem hogy elonyod szarmazik ha megveszed az onyx-ot.

off: Fox - RS nem jo analogia, az RS egyik-masik villaja legalabb olyan draga mint egy Fox.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Elsõ agyat néztem, hátsót nem - ott nyilván jobban elõjön a név megfizetésének analógiája.
Ebike-on keresgéltem, és mivel gyakorlatilag érdemben csak a tömeget adják meg, az alapján tudom összehasonlítani õket (felteszem XC-re ha adott két agy, az egyik fele annyiba kerül, mint a másik, és kétszer olyan nehéz, akkor nem egy kategóriáról van szó - ez sarkosított ,de jól szemlélteni, hogy két tényezõ alapján mik a lehetõseg két termék összevetésénél a marketingmaszlag figyelmen kívül hagyása mellett). Ezek alapján legkevésbé sem kerül kétszer annyira egyik, mint a másik.
Jelzem, ezek egyelõre elsõ agyak, hátsóknál én is biztos vagyok benne, hogy nagyobb haszonnal dolgoznak mind a gyártók, mind a kereskedõk.

OFF:
Külföldi fórumokon számtalanszor kerül elõ az, hogy a Fox teleszkópok miért drágábbak annyival, amennyivel az RS nem tud kevesebbet. Hasonló a dolog, mint az agyaknál, már csak azért is, mert ez esetben is a puding próbája az evés.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Sziasztok! Remélem jó helyen kérdezem, hogy meik felnit érdemesebb megvenni egy mtx-et vagy egy s-type-ot? Ha vki segít annak thx elõre is ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha valóban ez a helyzet (és miért ne fordulhatna elõ, ld. Fox - RS) akkor ez tényleg nem más, mint a Veblen-hatás, de mégis, 4e Ft többletet megér az, hogy DT és nem B+, mikor egy nagyobb cég nevével fémjelzett alu kormány 10e Ft (ami aztán biztosan nem nyújt nagyobb teljesítményt, mint egy B+ fele annyiért, egyezõ tömeggel és falvastagsággal).
Ezért (is) érdeklõdtem, mert az agyaknál nem ennyire nyilvánvaló a helyzet, kipróbálni pedig sajnos nem áll módomban az összeset. :-)

Mondjuk azt inkább, hogy majdnem 2szer annyiba kerül az onyx, mint egy hasonló tudású novatec.
És mi van a fox-szal meg az rs-sel?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ha valóban ez a helyzet (és miért ne fordulhatna elõ, ld. Fox - RS) akkor ez tényleg nem más, mint a Veblen-hatás, de mégis, 4e Ft többletet megér az, hogy DT és nem B+, mikor egy nagyobb cég nevével fémjelzett alu kormány 10e Ft (ami aztán biztosan nem nyújt nagyobb teljesítményt, mint egy B+ fele annyiért, egyezõ tömeggel és falvastagsággal).
Ezért (is) érdeklõdtem, mert az agyaknál nem ennyire nyilvánvaló a helyzet, kipróbálni pedig sajnos nem áll módomban az összeset. :-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem tudom arban hogy all egy BikePositive vagy Novatec-hez kepest, de hogy tudasban nem tobb naluk csak nevben az tuti. csak ezt akartam sugallni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Onyx tûnik optimálisnak. Amennyiben van ennél jobb tulajdonságú agy (ami árban nem haladja meg túlzottan ezt) akkor kérlek okíts (tekintve, hogy nem rágtam át magam az összes agy összes paraméterén)! :-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen. miert pont Onyx?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Érdeklõdnék, hogy a következõ összeállítás életképes-e?
DT Onyx agyak Mavic XC 717-es felnikkel, amikre Nobby Nic külsõk kerülnének.