Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jani: A WOOdman deathgrip QR az a holtponton zar.

Nem a gatorra gondolsz? Az a gyorszár. A deathgrip nyeregcsõbilincs. :)
Egyébként jónak tûnik az a bronz alátét, biztos erõsebb és tartósabb is lesz tõle, mint az átlag gyorszárak. De nem hiszem, hogy teljesen a holtponton zár, az õröltség lenne, mert bármikor kinyílhat úgy. Meg ez is csak egy külsõ mechanikás gyorszár, a shimanonál szerintem biztos nem jobb.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
amikor potgumi van nalam, akkor van imbusz is, ez nem tema :) ha nincs, akkor potgumi sincs. ezzel a csavarodos dologgal nem ertek egyet - max bezsirzod a csavarfej alatt, es akkor elforog, de nem hiszem, hogy ez problema.

engem a qr megoldasokban az zavar, hogy elofordulhat, hogy a kerek nem pontosan ugyanoda kerul vissza, ill van hogy az adott pozicioba epp a rafeszitessel huzza bele (vagy el). ilyen egy thrubolt vagy egy atutos megoldasnal szinte soha nincs.

meg ilyet talaltam Halo Hex Key Skewers Review - BikeRadar

nincs valahol teszt, ahol szamszeruen tamasztjak ala, hogy melyik megoldas milyen merevseget ad?

nem igazan ertem hogy mit mondasz. amugy en arra gondoltam hogy mindegy hogy kezzel huzod meg vagy imbusszal, a szar amit atdugsz rajta az ugyanaz. szal nem erosebb es nem gyengebb. ha van is kulonbseg az marginalis.

kb... szvsz a meghuzasi nyomatektol fugghet esetleg, ill attol, hogy a gyorsszar mennyire zar fixen, van e benne valami rugalmassag.

hat ez kesz :D http://www.clixqr.co...sage-Survey.pdf

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

elkezded meghúzni imbusszal. Fellép a súrlódás a csavarfej alatt, a meneteknél, és csavarodik a csavarszár is. A meghúzási nyomaték nagy része itt el is ment.
Nekem ez a véleményem, de kíváncsi lennék hogy miért lenne erõsebb mint a gyorszár.

nem igazan ertem hogy mit mondasz. amugy en arra gondoltam hogy mindegy hogy kezzel huzod meg vagy imbusszal, a szar amit atdugsz rajta az ugyanaz. szal nem erosebb es nem gyengebb. ha van is kulonbseg az marginalis.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én ilyet használok a montin.
Egyik elõnye, hogy mindig ugyanannyira lehet meghúzni és a tárcsaféket nem kell piszkálni. Nincs vele semmi gondom, soha nem mozdult el vele a kerék, míg gyorszáránál már igen.
Miért erõsebb? Nem tudom hogy erõsebb-e, de szerintem alap a zsír a meneten. A gyorszárnál meg excenter van és nem a lehetõ legnagyobb erõvel tartja, mert a holtponton túlhúzzuk, plusz kisebb az erõkar, mint ennél. Mondjuk én rövid imbuszt használok a kerékhez, de a hosszúval sem lehet sokkal jobban meghúzni. Ja, és agyonveri súlyban az összes gyorszárt.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

mitol lenne gyengebb? o.O

amugy jo dolog de tuti akkor fogsz defektet kapni amikor nincs nalad imbusz :)

elkezded meghúzni imbusszal. Fellép a súrlódás a csavarfej alatt, a meneteknél, és csavarodik a csavarszár is. A meghúzási nyomaték nagy része itt el is ment.
Nekem ez a véleményem, de kíváncsi lennék hogy miért lenne erõsebb mint a gyorszár.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mitol lenne gyengebb? o.O

amugy jo dolog de tuti akkor fogsz defektet kapni amikor nincs nalad imbusz :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

jee mit talaltam - ez jobban merevithet, mint a hagyomanyos gyorsszar? szepen nez ki :)

Szerintem gyengébb. Ellenben nagyon csini.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
jee mit talaltam - ez jobban merevithet, mint a hagyomanyos gyorsszar? szepen nez ki :)

Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
DT-hez is kapni 9-10-12mm-es tengelyt, és gyerekjáték szerelni...és nem kell hozzá semmi kb
szal ez is variálható viszonylag.

Hope is hasonló kategória mint a DT. de okosban nagyon jó árakat lehet kifogni, így nem is mondanám sokkal drágábbnak.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én maradok DT párti....
Bár elõl nekem is Novatec van.

lehet nincs olyan mint a dt, de arban sem ua :) a varialhatosaga miatt most hopeot vennek. de talaltam ilyet is, jo arban:
Novatec D881SB D882SB 4 In 1 MTB Hub,Red,Through QR | eBay UK

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én maradok DT párti....
Bár elõl nekem is Novatec van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

akkor nézd meg az XT-t például, az acél, mégsem 600g

enyém 310-330g, és masszívab a Nováknál... ;)

~60g van kozottuk. meg azert ez a novanal a belepo szint, van ennel konnyebb aceltestes agyuk is. szvsz tobbet szamit, hogy mennyire tartos, es hogy milyen az alkatresz-utanpotlasa.

ha a sulyra mesz:
D712SB-AA

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

acel kazettatesttel a tobbi sem lenne sokkal konnyebb... :)

akkor nézd meg az XT-t például, az acél, mégsem 600g

enyém 310-330g, és masszívab a Nováknál... ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
jó, mikor én legútobb füzettem még nem volt, pláne itthó. mostanában meg ne is akarok, mert annyiból amennyibõl ust-st tudok fûzetni kb megvan a crosstrail is.

amúgy nem néztem a súlyát, de 350 grammnál könyabb hátsó agyat akkor se vennék ha dagobert bá lennék.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

jó-jó, de amilyen nehéz a hátsó agy, olyan súlyban találni már párban is agyat :)
amúgy meg kérdés, hogy hozza-e a hazai nagyker vagy harcolni kell a tajvanival, hogy elküldje ;)

Naja, hát nem éppen versenycucc. Én ezeket használom, igaz még a sima 6 csavarost. Mondjuk sokat még nem tudtam menni vele, sárban meg fõleg nem, de eddig tetszenek.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
acel kazettatesttel a tobbi sem lenne sokkal konnyebb... :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Már van cl-es nova agy.
D041SB-CL
D042SB-CL-SS

jó-jó, de amilyen nehéz a hátsó agy, olyan súlyban találni már párban is agyat :)
amúgy meg kérdés, hogy hozza-e a hazai nagyker vagy harcolni kell a tajvanival, hogy elküldje ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

én simán cl-est vennék. (Maggi nem mérvadó, alatta minden széthullik)
saját kerekem is csak azér 6-os mert nincs cl-es novatech agy.

Már van cl-es nova agy.

http://www.novatec.c...show.php?sid=32
http://www.novatec.c...show.php?sid=34

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az nem azert lotyog. a felfogatas az agyon ott fix.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
a versenymotorokon is lötyög a féktárcsa,igaz ott egy picivel nagyobb a centrifugális erõ:)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."