Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok!

Segítsetek légyszi! Már régóta szemezek a Mavic CrossRide kerékszettel, de nem tudom megéri-e rá lecserélni a jelenlegi kerékszettemet. Most SLX aggyal szerelt Mavic XM317-esem van. Szerintetek?

Ha csak az esztétikum számít, akkor igen. Különben én minden bizonnyal nem cserélném. Ha már Mavic szett, akkor Crossmax. :)

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Segítsetek légyszi! Már régóta szemezek a Mavic CrossRide kerékszettel, de nem tudom megéri-e rá lecserélni a jelenlegi kerékszettemet. Most SLX aggyal szerelt Mavic XM317-esem van. Szerintetek?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ha berozsdált a golyó, akkor beázott, annak nincs sok köze a tárcsafékhez.

Shimano agyak nálunk jól bírják, még az olcsóbb is. Igaz, volt amelyikben gyárilag nem volt komoly tömítés (acera) és abba kellet 10 ezer után új kónusz (mindkét párba), de az kb. 500 Ft volt.

A régi lx agyakban 10 ezer került bele, csak nálam, és eddig hibátlan.

az a baj veluk, hogy vmelyik baromi jo, vmelyik meg remf*s... kategoriatol fuggetlenul. pl vannak vagy 15 eves alivio agyaim, gyonyoruen forognak, 100x elaztam veluk, semmi. az 525os deore hatsoagyam neha ugrik, de a "csapagyazasa" remek, korabbi deoreval semmi gondom nem volt. a masik veglet a 756os xt - olyan sz*r agyam se elotte, se utana nem volt: ugrott, nem lehetett beallitani rendesen (sz*rul forgott).

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Van benne valami, amilyen gyér tömítés van benne (tengelyen kis szimmering, kívül a zsír). Esõben nem mentem, lehet mosásoknál bement víz, pedig pont azt a felét nem locsoltam, inkább a másikat. Cseréltem kónuszt, golyót, országútis kereket csináltam belõle, amennyit ott megyek nekem ez még elmegy jópár évig. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Csak gondoltam, mert nem nagyon láttam Mavic alkatrészeket itthoni kínálatban. Pl. a Mavic 819-hez nem láttam szelepet, csak kint. Amúgy nem tudom, hogy mi mennyire szerezhetõ be hozzá itthon, lehet hülyeséget írtam. :) Shimano alkatrészt szinte minden biciklibolt árul. Így értettem.

A Kona-mhoz volt gyárilag (M475 agy, Alex ACE-18 felni, a felni még egész tûrhetõ).

Ha berozsdált a golyó, akkor beázott, annak nincs sok köze a tárcsafékhez.

Shimano agyak nálunk jól bírják, még az olcsóbb is. Igaz, volt amelyikben gyárilag nem volt komoly tömítés (acera) és abba kellet 10 ezer után új kónusz (mindkét párba), de az kb. 500 Ft volt.

A régi lx agyakban 10 ezer került bele, csak nálam, és eddig hibátlan.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

ezt már megint honnan vetted ?

Csak gondoltam, mert nem nagyon láttam Mavic alkatrészeket itthoni kínálatban. Pl. a Mavic 819-hez nem láttam szelepet, csak kint. Amúgy nem tudom, hogy mi mennyire szerezhetõ be hozzá itthon, lehet hülyeséget írtam. :) Shimano alkatrészt szinte minden biciklibolt árul. Így értettem.

shimano gyari kerek? az oem agyak olyanok amilyenek...

A Kona-mhoz volt gyárilag (M475 agy, Alex ACE-18 felni, a felni még egész tûrhetõ).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Igen, tanultam is és elviekben értem a mûködését. Gyakorlatilag a szóban forgó alvionál (legjobb ismereteim szerint jól volt beállítva) a fék oldalon bemaródtak, rozsdáltak a golyók, a kónusz és a csapágyház, amíg a hajtás felõl úgy nézett ki minden, mint új korában. Érdekeségképpen írom, nem szeretnék belemenni, illetve az alviotól nem is vártam többet. Remélem, hogy egy SLX-tõl már valamit el lehet várni.

Gondolom a Shimano olyan szempontból is megéri, hogy nagyon sokáig van alkarész utánpótlás, Mavicnál ha kell valami szívás van.

shimano gyari kerek? az oem agyak olyanok amilyenek...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

, Mavicnál ha kell valami szívás van.

ezt már megint honnan vetted ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Igen, tanultam is és elviekben értem a mûködését. Gyakorlatilag a szóban forgó alvionál (legjobb ismereteim szerint jól volt beállítva) a fék oldalon bemaródtak, rozsdáltak a golyók, a kónusz és a csapágyház, amíg a hajtás felõl úgy nézett ki minden, mint új korában. Érdekeségképpen írom, nem szeretnék belemenni, illetve az alviotól nem is vártam többet. Remélem, hogy egy SLX-tõl már valamit el lehet várni.

Gondolom a Shimano olyan szempontból is megéri, hogy nagyon sokáig van alkarész utánpótlás, Mavicnál ha kell valami szívás van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ok, thx. Aki használt már ilyet, mik a tapasztalatok, egy 160-180-as tárcsa nem tesz be a fékoldalon a csapágyazásnak idõvel? Ezért félek a kónuszostól. Mint írtam nálam az alvionál 1000km-enként generál, de már a csapágyházat is megrágta. Ne hasonlítsam ahhoz? :)

Én is hordok tartalék belsõt amúgy. Csak UST külsõk még drágák és akinek lesz nem biztos, hogy akar azt.

A kónuszos kb 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000szor jobban bírja az oldalirányú, csavaró erõket mint az iparis agyak, tehát jobban bírja a tárcsaféket (nem kezdem el magyarázni, olvass utána vagy gondold végig). Az hogy az aliviod nem volt rendesen összerakva, más kérdés.
Remélem érthetõ voltam. :)

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ok, thx. Aki használt már ilyet, mik a tapasztalatok, egy 160-180-as tárcsa nem tesz be a fékoldalon a csapágyazásnak idõvel? Ezért félek a kónuszostól. Mint írtam nálam az alvionál 1000km-enként generál, de már a csapágyházat is megrágta. Ne hasonlítsam ahhoz? :)

Én is hordok tartalék belsõt amúgy. Csak UST külsõk még drágák és akinek lesz nem biztos, hogy akar azt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A CRC-s kép alapján kónuszosnak tûnt, és tényleg ott van a "sealed cartrdigbe bearings", mindig is tudtam, hogy vak vagyok. :)

Erre gondolsz? Belsõvel is lehet használni az UST felniket (elmétben tudom, hogy igen, de nem tudom van-e gyakorlati hátránya)?

arra.
lehet. semmi hátránya, csak amivel az ust amúgy jobb. egyébként én ust-hez is szoktam hordani tartalék belsõt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

fordulj a monitor felé pls

tavalyi modell, kifutó termék, raktáron csak lefty-hez való elsõ van . amúgy az idei verziója q jó szett, majd 200 grammal könyebb (1650 g ha jók emlék) viszont 400 euro körül van a szett (ez is akörül volt fénykorában) . az agyak meg iparisak, mint kb az összes mavic keréknél

QRM - wheels - technology - Mavic

valamelyik nap linkeltem egy slx szettet 200 euróért na az pl rohadt jó vétel.

A CRC-s kép alapján kónuszosnak tûnt, és tényleg ott van a "sealed cartrdigbe bearings", mindig is tudtam, hogy vak vagyok. :)

Erre gondolsz? Belsõvel is lehet használni az UST felniket (elmétben tudom, hogy igen, de nem tudom van-e gyakorlati hátránya)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Errõl tud valaki valamit? UST de belsõvel is jó, az agyak kónuszosak (vajon mennyit bír, van-e alkatrész ha gáz van), illetve nem tudom mennyire stabil a CL-6 csavaros tárcsafék adapteres megoldása.

fordulj a monitor felé pls

tavalyi modell, kifutó termék, raktáron csak lefty-hez való elsõ van . amúgy az idei verziója q jó szett, majd 200 grammal könyebb (1650 g ha jók emlék) viszont 400 euro körül van a szett (ez is akörül volt fénykorában) . az agyak meg iparisak, mint kb az összes mavic keréknél

QRM - wheels - technology - Mavic

valamelyik nap linkeltem egy slx szettet 200 euróért na az pl rohadt jó vétel.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

jaaa, hogy enduro kerékszettet akarsz :D :D
akkor szerintem vedd a legolcsóbb felnit, ami tetszik :)

Ööö... ez nekem még bõven az XC kategória. :) A White Industries agyak meg elég hülyén néznének ki valami Rigida felnibe fûzve. :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

mitõl függ,hogy egy felnit könnyen lehet használni belsõ nélkül?

felniprofil. sunoknál olyan a profil, hogy nehezebben cseréled a külsõt - nem "esik be a felni közepére" a gumi pereme, ezért jobban zár/tömít, könnyebben tudod belsõ nélkül felfújni

Erõs és viszonylag könnyû szettet szeretnék ... Az agyak adottak, az elõs 199g, a hátsó 384g, DT Comp-nál vékonyabb küllõtõl félek...

jaaa, hogy enduro kerékszettet akarsz :D :D
akkor szerintem vedd a legolcsóbb felnit, ami tetszik :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Errõl tud valaki valamit? UST de belsõvel is jó, az agyak kónuszosak (vajon mennyit bír, van-e alkatrész ha gáz van), illetve nem tudom mennyire stabil a CL-6 csavaros tárcsafék adapteres megoldása.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Egy közép árkategóriás új kerék építéshez szeretném a segítségeteket kérni, ami nem nekem lesz. Egy jó gyári kerékszett is megtenné, ha tudnátok ajánlani.

Tárcsafékes agyak kellenek (ami el is bírja a tárcsát és nem eszi meg a csapágyat 1000km után, az aliviom így járt) és nem dög nehéz. Kónuszos, QT gyorszáras agyakban szabad gondolkodni vagy inkább zárt csapágyas, átütõs? Mit ajánlotok, esetleg típus? Felni mondjuk Mavic (nem UST) 26x1.5-2.25-ös gumi menjen rá. XM 719 vagy olcsóbban is van jó?

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

mik az elvásárok a kerékkel kapcsolatban?

Erõs és viszonylag könnyû szettet szeretnék, hogy ne ijedjek meg attól, hogy ha a vállamra kell kapni, de egy-egy vadabb döngetés után se kelljen kukázni. Az agyak adottak, az elõs 199g, a hátsó 384g, DT Comp-nál vékonyabb küllõtõl félek, mert nyúlik és nem biztos, hogy kellõképp merev. Tehát csak a felnin tudok fogni valamennyit. Ha éppen nem gyõz a lustaság, gyakran cserélem a külsõket, ezért inkább latex belsõt használok és nem "tejelek". Nagyjából így vagyunk. :D A Sun-nak az ára jobban tetszik, az biztos...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
meglepõ módon az eq21-ek eddig egész jól b0rják a súlyom meg amit a dawg-ban kapnak.

magamtól sose vettem volna, de mivel ezzel szerelték konáék....