Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ezt Te sem gondolod komolyan, ugye? :)

De, igen. Ez a fizika.
Tudom, a grammmániásokat rosszul érinti :) , de ez van.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

40-50mp, max 1perc + placebo az elején.

ezt Te sem gondolod komolyan, ugye? :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Értem, akkor többet érnek a megfelelõ feszességû küllõk... Az igaz, hogy 560gr/db mellett 4 év alatt csak a küllõket kellett meghúzni!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Koszi szepen!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A két keréken összesen 520gr könnyítés (felni+belsõ) mennyire érezhetõ az életben? Itt arra gondolok, pl. középtávon ugyanannyi energiával, hozzávetõlegesen milyen különbségek lehetnek. XM321 felniket lehetséges, hogy kevés ráfizetéssel letudnám cserélni 717re, de ha valakinek van új 717 felnije jutányos áron, nyugodtan küldjön egy üzenetet. :)

~520 gramm keréken azért már érezhetõ szerintem. Emlékszem, amikor megvettem az American Classic kerekeimet... fúú, gyorsult ám a bringa! ;)
Viszont a belsõkön történõ könnyítést meggondolnám.

Én is kérdeznék: Történt ugyanis, hogy volt egy hátsó kerekem, amibõl kellett a felni egy új kerék építéséhez, így most van egy kerekem felni nélkül. Nem szeretnék másik küllõket venni, mert teljesen jók ezek, csak egy felnit szeretnék. Mit kell lemérni a felhasznált felnin, hogy tudjak keresgélni?

szerk.: gondolom, a magasságot, de hol, hogy, értitek...

Belsõ átmérõ + falvastagság a küllõfuratoknál.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
~520 gramm keréken azért már érezhetõ szerintem. Emlékszem, amikor megvettem az American Classic kerekeimet... fúú, gyorsult ám a bringa! ;)
Viszont a belsõkön történõ könnyítést meggondolnám.

Én is kérdeznék: Történt ugyanis, hogy volt egy hátsó kerekem, amibõl kellett a felni egy új kerék építéséhez, így most van egy kerekem felni nélkül. Nem szeretnék másik küllõket venni, mert teljesen jók ezek, csak egy felnit szeretnék. Mit kell lemérni a felhasznált felnin, hogy tudjak keresgélni?

szerk.: gondolom, a magasságot, de hol, hogy, értitek...

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
A két keréken összesen 520gr könnyítés (felni+belsõ) mennyire érezhetõ az életben? Itt arra gondolok, pl. középtávon ugyanannyi energiával, hozzávetõlegesen milyen különbségek lehetnek. XM321 felniket lehetséges, hogy kevés ráfizetéssel letudnám cserélni 717re, de ha valakinek van új 717 felnije jutányos áron, nyugodtan küldjön egy üzenetet. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hasonlo arban van red metal 5 es shimano mt65 is (ez utobbi tubeless!)

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Köszi mindenkinek. Akkor nem szemezek vele tovább. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.074 hozzászólás

Sziasztok!

Segítsetek légyszi! Már régóta szemezek a Mavic CrossRide kerékszettel, de nem tudom megéri-e rá lecserélni a jelenlegi kerékszettemet. Most SLX aggyal szerelt Mavic XM317-esem van. Szerintetek?

nem éri meg. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Szerintem ha cserélsz, akkor már UST-s legyen, én ezt tartanám szem elõtt és sokkal jobban, mint a grammokat meg a kinézetet! (Utóbbi szempontból elég jó a CrossRide, van egy ilyen a családban.:-))

Infó. Mavic 2012-re update-eli például a Crossmax ST-t és SLR-t: Mavic Launch All-new Crossmax Line For 2012 - BikeRadar
2012 Mavic Crossmax Mountain Bike Wheels Outed – Wider, Stiffer - Bike Rumor

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok!

Segítsetek légyszi! Már régóta szemezek a Mavic CrossRide kerékszettel, de nem tudom megéri-e rá lecserélni a jelenlegi kerékszettemet. Most SLX aggyal szerelt Mavic XM317-esem van. Szerintetek?

Ha csak az esztétikum számít, akkor igen. Különben én minden bizonnyal nem cserélném. Ha már Mavic szett, akkor Crossmax. :)

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ha berozsdált a golyó, akkor beázott, annak nincs sok köze a tárcsafékhez.

Shimano agyak nálunk jól bírják, még az olcsóbb is. Igaz, volt amelyikben gyárilag nem volt komoly tömítés (acera) és abba kellet 10 ezer után új kónusz (mindkét párba), de az kb. 500 Ft volt.

A régi lx agyakban 10 ezer került bele, csak nálam, és eddig hibátlan.

az a baj veluk, hogy vmelyik baromi jo, vmelyik meg remf*s... kategoriatol fuggetlenul. pl vannak vagy 15 eves alivio agyaim, gyonyoruen forognak, 100x elaztam veluk, semmi. az 525os deore hatsoagyam neha ugrik, de a "csapagyazasa" remek, korabbi deoreval semmi gondom nem volt. a masik veglet a 756os xt - olyan sz*r agyam se elotte, se utana nem volt: ugrott, nem lehetett beallitani rendesen (sz*rul forgott).

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Van benne valami, amilyen gyér tömítés van benne (tengelyen kis szimmering, kívül a zsír). Esõben nem mentem, lehet mosásoknál bement víz, pedig pont azt a felét nem locsoltam, inkább a másikat. Cseréltem kónuszt, golyót, országútis kereket csináltam belõle, amennyit ott megyek nekem ez még elmegy jópár évig. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Csak gondoltam, mert nem nagyon láttam Mavic alkatrészeket itthoni kínálatban. Pl. a Mavic 819-hez nem láttam szelepet, csak kint. Amúgy nem tudom, hogy mi mennyire szerezhetõ be hozzá itthon, lehet hülyeséget írtam. :) Shimano alkatrészt szinte minden biciklibolt árul. Így értettem.

A Kona-mhoz volt gyárilag (M475 agy, Alex ACE-18 felni, a felni még egész tûrhetõ).

Ha berozsdált a golyó, akkor beázott, annak nincs sok köze a tárcsafékhez.

Shimano agyak nálunk jól bírják, még az olcsóbb is. Igaz, volt amelyikben gyárilag nem volt komoly tömítés (acera) és abba kellet 10 ezer után új kónusz (mindkét párba), de az kb. 500 Ft volt.

A régi lx agyakban 10 ezer került bele, csak nálam, és eddig hibátlan.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

ezt már megint honnan vetted ?

Csak gondoltam, mert nem nagyon láttam Mavic alkatrészeket itthoni kínálatban. Pl. a Mavic 819-hez nem láttam szelepet, csak kint. Amúgy nem tudom, hogy mi mennyire szerezhetõ be hozzá itthon, lehet hülyeséget írtam. :) Shimano alkatrészt szinte minden biciklibolt árul. Így értettem.

shimano gyari kerek? az oem agyak olyanok amilyenek...

A Kona-mhoz volt gyárilag (M475 agy, Alex ACE-18 felni, a felni még egész tûrhetõ).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Igen, tanultam is és elviekben értem a mûködését. Gyakorlatilag a szóban forgó alvionál (legjobb ismereteim szerint jól volt beállítva) a fék oldalon bemaródtak, rozsdáltak a golyók, a kónusz és a csapágyház, amíg a hajtás felõl úgy nézett ki minden, mint új korában. Érdekeségképpen írom, nem szeretnék belemenni, illetve az alviotól nem is vártam többet. Remélem, hogy egy SLX-tõl már valamit el lehet várni.

Gondolom a Shimano olyan szempontból is megéri, hogy nagyon sokáig van alkarész utánpótlás, Mavicnál ha kell valami szívás van.

shimano gyari kerek? az oem agyak olyanok amilyenek...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

, Mavicnál ha kell valami szívás van.

ezt már megint honnan vetted ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Igen, tanultam is és elviekben értem a mûködését. Gyakorlatilag a szóban forgó alvionál (legjobb ismereteim szerint jól volt beállítva) a fék oldalon bemaródtak, rozsdáltak a golyók, a kónusz és a csapágyház, amíg a hajtás felõl úgy nézett ki minden, mint új korában. Érdekeségképpen írom, nem szeretnék belemenni, illetve az alviotól nem is vártam többet. Remélem, hogy egy SLX-tõl már valamit el lehet várni.

Gondolom a Shimano olyan szempontból is megéri, hogy nagyon sokáig van alkarész utánpótlás, Mavicnál ha kell valami szívás van.