Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

fényképezzem Neked? :)
már csak centírozásra vár a centerlockos agyakkal, országúti felnivel szerelt kerekem ;)
(persze low budget, edzõ verzió, kb. 12 ezer forintból megvolt a pár)

amúgy ezt már Bikertigger is megcsinálta, Kellys vázba meg Reba telóba rakott ilyen kereket, ha jól emlékszem

legyszives... nem azert, mert nem hiszem el, hanem mert kivancsi vagyok, hogy milyen :) vegiggondolom ezt a verziot is. mennyi res marad felul?

tiggernek 622es crossbringaban volt.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Cross vázban volt Reba telóval.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

már csak centírozásra vár a centerlockos agyakkal, országúti felnivel szerelt kerekem ;)

amúgy ezt már Bikertigger is megcsinálta, Kellys vázba meg Reba telóba rakott ilyen kereket, ha jól emlékszem

Én úgy emlékszem, hogy az egy cross bringa volt.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

amugy tuti belefer 35os gumival?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

amugy tuti belefer 35os gumival? magassagra kb vmi alacsony butykos ~2.5-2.6os 559es gumi szintjen lehet. megmerem, hogy nalam mennyi res van meg a 2.25osok felett. ha veszek hozza plusz kereket, akkor arban szerintem mar tul is leptem a 29ert (bar kenyelmesebb lenne cserelgetni, csak akkor meg fektarcsak meg fogaskoszoru is kellene hozza).

ps: stumpi fsrnel elol 2 hatul 1.5cm hely van meg a 2.25os gumi felett.

Elfér. Kb 1centivel magasabb csak.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

így gondoltam én is :)

amugy tuti belefer 35os gumival? magassagra kb vmi alacsony butykos ~2.5-2.6os 559es gumi szintjen lehet. megmerem, hogy nalam mennyi res van meg a 2.25osok felett. ha veszek hozza plusz kereket, akkor arban szerintem mar tul is leptem a 29ert (bar kenyelmesebb lenne cserelgetni, csak akkor meg fektarcsak meg fogaskoszoru is kellene hozza).

ps: stumpi fsrnel elol 2 hatul 1.5cm hely van meg a 2.25os gumi felett.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

622es kerek is kellene hozza :)

így gondoltam én is :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a 26-os vázba belefér a cx gumi :)

622es kerek is kellene hozza :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

mert 29ert epitek inkabb a cx gumik miatt.

a 26-os vázba belefér a cx gumi :)

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
Ez a polirozas igeretesen hangzik, jatszos bringaba kerul, szoval kiserletezni lehet vele, legfeljebb kuka a vegen. A csesze kimuteset, illetve belepreseleset nehezen tudom elkepzelni. Ott vmi serulne sztem ha nekiallnek..:) Nem is tudom milyen szerszam kene hozza.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Te is a DT 240-es kerékszetten filózol? :)

jah nezegettem :) de nem hiszem, hogy belevagok, mert 29ert epitek inkabb a cx gumik miatt. csak talalnek mar egy normalis arban levo vazat... azert nezegetem meg a 26osokat, mert akarhogy is van, de hasonlo kategoriaju 29ert epiteni meg mindig dragabb. nem is az alkatreszek ara miatt, hanem mert 26oshoz nagyobb a kinalat komplett bringak teren. meg akkor nem is igen akarnam lecserelni a mostanit, ebbe meg nem passzol egy ilyen konnyu kerek. min egy masszivabb xc illene bele - akkor meg sulyban ott vagyok, mint a gyari.

amugy 80kg korulit olvastam limitnek, de inkabb csak a sulymaniasok orulnek neki, igy nagyon sok tapasztalatot nem olvastam rola (se jot, se rosszat). ha vki vigyaz ra, meg hosszabb tavon tervez, akkor jo vetel. bar ennyiert kapsz kinn hope+crest parositast is hasonlo sulyban, es az picit masszivabb felni.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

az alex fele scandiumfelnikkel van valakinek tapasztalata? mi a sulylimit, mennyire tartos?

Te is a DT 240-es kerékszetten filózol? :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ha deore agy csapagycseszen beragodasok vannak, akkor kuka? Vagy lehet valahogy csapagycseszet javitani, cserelni?

Egyszer, jobb híján, megpróbáltam polírozással eltüntetni. Egy kis, gyorsan forgó motorra (pl. Dremel) tettem egy filckorongot és barkácsbolti polírpasztát használtam. Fényesen sikerült (fokozatosan, negyedóra kellett kb. hozzá), azaz teljesen eltûntek a berágódások, a golyóstollhegy-próba igazolta. Azt képzelem, hogy így a golyók kevésbé ütõdnek forgásuk közben a „kátyúkhoz”, azaz valamivel hosszabb életû az egész. Mivel az anyag vastagságából elvettem, nem tökéletes megoldás (hisz a pálya így nem tökéletes tórusz :)), de ismétlem, jobb híján (régi, ritka méretû kerék illetve agy esetén) megteszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha deore agy csapagycseszen beragodasok vannak, akkor kuka? Vagy lehet valahogy csapagycseszet javitani, cserelni?

Arra gondolsz, ami az agyban van? Ha igen, akkor annyit lehet tenni, hogy egy másik agyból kimûtöd és beleteszed ebbe vagy használod így ahogy van ha annyira nem zavar a berágódás.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az alex fele scandiumfelnikkel van valakinek tapasztalata? mi a sulylimit, mennyire tartos?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az XT és az XTR szokott inkább beszarni, ez más egy kicsit.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Olcsó volt a posta. Ez még a vékonyabb, acéltengelyes. Ezzel nem volt annyi probléma mint a csõtengelyessel.

ezt mire irod? ahogy en olvastam, a shimano gyari kerekeknel a racsni szokott besz*rni.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Olcsó volt a posta. Ez még a vékonyabb, acéltengelyes. Ezzel nem volt annyi probléma mint a csõtengelyessel.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
korabban is volt mar ennyiert mashol. en is sokat nezegettem, de a shimano racsni miatt nem mertem vele kikezdeni. az xtk is sokkal olcsobbak kint, de nalam is ez menne a 6 lyuku agy miatt. az biztos, hogy tubeless cuccot olcsobban nehez :)

http://www.preissuch....x=0&image1.y=0