Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ok, thx. Aki használt már ilyet, mik a tapasztalatok, egy 160-180-as tárcsa nem tesz be a fékoldalon a csapágyazásnak idõvel? Ezért félek a kónuszostól. Mint írtam nálam az alvionál 1000km-enként generál, de már a csapágyházat is megrágta. Ne hasonlítsam ahhoz? :)

Én is hordok tartalék belsõt amúgy. Csak UST külsõk még drágák és akinek lesz nem biztos, hogy akar azt.

A kónuszos kb 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000szor jobban bírja az oldalirányú, csavaró erõket mint az iparis agyak, tehát jobban bírja a tárcsaféket (nem kezdem el magyarázni, olvass utána vagy gondold végig). Az hogy az aliviod nem volt rendesen összerakva, más kérdés.
Remélem érthetõ voltam. :)

A sebesség mindent megold.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ok, thx. Aki használt már ilyet, mik a tapasztalatok, egy 160-180-as tárcsa nem tesz be a fékoldalon a csapágyazásnak idõvel? Ezért félek a kónuszostól. Mint írtam nálam az alvionál 1000km-enként generál, de már a csapágyházat is megrágta. Ne hasonlítsam ahhoz? :)

Én is hordok tartalék belsõt amúgy. Csak UST külsõk még drágák és akinek lesz nem biztos, hogy akar azt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A CRC-s kép alapján kónuszosnak tûnt, és tényleg ott van a "sealed cartrdigbe bearings", mindig is tudtam, hogy vak vagyok. :)

Erre gondolsz? Belsõvel is lehet használni az UST felniket (elmétben tudom, hogy igen, de nem tudom van-e gyakorlati hátránya)?

arra.
lehet. semmi hátránya, csak amivel az ust amúgy jobb. egyébként én ust-hez is szoktam hordani tartalék belsõt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

fordulj a monitor felé pls

tavalyi modell, kifutó termék, raktáron csak lefty-hez való elsõ van . amúgy az idei verziója q jó szett, majd 200 grammal könyebb (1650 g ha jók emlék) viszont 400 euro körül van a szett (ez is akörül volt fénykorában) . az agyak meg iparisak, mint kb az összes mavic keréknél

QRM - wheels - technology - Mavic

valamelyik nap linkeltem egy slx szettet 200 euróért na az pl rohadt jó vétel.

A CRC-s kép alapján kónuszosnak tûnt, és tényleg ott van a "sealed cartrdigbe bearings", mindig is tudtam, hogy vak vagyok. :)

Erre gondolsz? Belsõvel is lehet használni az UST felniket (elmétben tudom, hogy igen, de nem tudom van-e gyakorlati hátránya)?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Errõl tud valaki valamit? UST de belsõvel is jó, az agyak kónuszosak (vajon mennyit bír, van-e alkatrész ha gáz van), illetve nem tudom mennyire stabil a CL-6 csavaros tárcsafék adapteres megoldása.

fordulj a monitor felé pls

tavalyi modell, kifutó termék, raktáron csak lefty-hez való elsõ van . amúgy az idei verziója q jó szett, majd 200 grammal könyebb (1650 g ha jók emlék) viszont 400 euro körül van a szett (ez is akörül volt fénykorában) . az agyak meg iparisak, mint kb az összes mavic keréknél

QRM - wheels - technology - Mavic

valamelyik nap linkeltem egy slx szettet 200 euróért na az pl rohadt jó vétel.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

jaaa, hogy enduro kerékszettet akarsz :D :D
akkor szerintem vedd a legolcsóbb felnit, ami tetszik :)

Ööö... ez nekem még bõven az XC kategória. :) A White Industries agyak meg elég hülyén néznének ki valami Rigida felnibe fûzve. :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

mitõl függ,hogy egy felnit könnyen lehet használni belsõ nélkül?

felniprofil. sunoknál olyan a profil, hogy nehezebben cseréled a külsõt - nem "esik be a felni közepére" a gumi pereme, ezért jobban zár/tömít, könnyebben tudod belsõ nélkül felfújni

Erõs és viszonylag könnyû szettet szeretnék ... Az agyak adottak, az elõs 199g, a hátsó 384g, DT Comp-nál vékonyabb küllõtõl félek...

jaaa, hogy enduro kerékszettet akarsz :D :D
akkor szerintem vedd a legolcsóbb felnit, ami tetszik :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Errõl tud valaki valamit? UST de belsõvel is jó, az agyak kónuszosak (vajon mennyit bír, van-e alkatrész ha gáz van), illetve nem tudom mennyire stabil a CL-6 csavaros tárcsafék adapteres megoldása.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Egy közép árkategóriás új kerék építéshez szeretném a segítségeteket kérni, ami nem nekem lesz. Egy jó gyári kerékszett is megtenné, ha tudnátok ajánlani.

Tárcsafékes agyak kellenek (ami el is bírja a tárcsát és nem eszi meg a csapágyat 1000km után, az aliviom így járt) és nem dög nehéz. Kónuszos, QT gyorszáras agyakban szabad gondolkodni vagy inkább zárt csapágyas, átütõs? Mit ajánlotok, esetleg típus? Felni mondjuk Mavic (nem UST) 26x1.5-2.25-ös gumi menjen rá. XM 719 vagy olcsóbban is van jó?

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

mik az elvásárok a kerékkel kapcsolatban?

Erõs és viszonylag könnyû szettet szeretnék, hogy ne ijedjek meg attól, hogy ha a vállamra kell kapni, de egy-egy vadabb döngetés után se kelljen kukázni. Az agyak adottak, az elõs 199g, a hátsó 384g, DT Comp-nál vékonyabb küllõtõl félek, mert nyúlik és nem biztos, hogy kellõképp merev. Tehát csak a felnin tudok fogni valamennyit. Ha éppen nem gyõz a lustaság, gyakran cserélem a külsõket, ezért inkább latex belsõt használok és nem "tejelek". Nagyjából így vagyunk. :D A Sun-nak az ára jobban tetszik, az biztos...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
meglepõ módon az eq21-ek eddig egész jól b0rják a súlyom meg amit a dawg-ban kapnak.

magamtól sose vettem volna, de mivel ezzel szerelték konáék....

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

amiket könnyen lehet használni belsõ nélkül

mitõl függ,hogy egy felnit könnyen lehet használni belsõ nélkül?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
az EQ 21 nem egy kaliber a DT 4.2-vel inkább a DT350-nel hasonlítanám.
bedobnám még a körbe a mavic 717-et is, amit megelégedéssel használok.
Blazsó Marci meg az EQ21-eket... amiket könnyen lehet használni belsõ nélkül

mik az elvásárok a kerékkel kapcsolatban?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az EQ21-et szívás fûzni és centrírozni. Sose lesz teljesen jó. (bár 90 kg vagyok.). A DT 4.2-esbõl már fûztem 24 lyukasat, álom vele dolgozni, de nem használtam. A Sunt kerülném. Ha árban belefér a DT, akkor Mavic X717 még játszhat, az nagyon jó.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A változatosság kedvéért kereket építek. (A fene, hogy nem bírok magammal...) Háromféle felni van a látókörömbe: DT Swiss 4.2d, Sun EQ21 és Sun EQ23. Melyikkel mik a tapasztalatok hosszabb távon? Vagy van más tippetek hasonló tömegû felnik terén?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

az outi kerekem viszont (23-as külsõvel) simán befért a szkandi konába

engem meg az foglakoztat hogy nagy kerék + egy 32-es maraton supreme, beleférne e egy régi sid-be.

37 mm-es Maxxis Overdrive belefért a Fox villába úgy, hogy még marad 6-7 mm a fékhíd alatt.
majd lesz róla fotó is, csak ne lennék ennyire lusta

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
az outi kerekem viszont (23-as külsõvel) simán befért a szkandi konába

engem meg az foglakoztat hogy nagy kerék + egy 32-es maraton supreme, beleférne e egy régi sid-be.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nálam a 622-23 pont ugyanakkora mint a 26x2,5"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

és az a reba is 29-es :)

és nekem a 26-osba bõven nem fér be az a kerék, 42-es semi slick gumival

nem csoda, 35os gumival is lehet vagy 0.5-1cm res.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
és az a reba is 29-es :)

és nekem a 26-osba bõven nem fér be az a kerék, 42-es semi slick gumival