Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

ok :)

Amúgy mire gondolsz, mikor azt írod, hiogy viszel magaddal ragasztott szingót?

Szerintem szó szerint arra. :) Elõre fel van hordva a szövetre egy ragasztó réteg.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

En ertekelem hogy megosztod a tapasztalatokat :) Mar fel eve izlelgetem a temat es nem hiszem hogy a tobbsegben lenne ez a velemeny ( ismetlem nem feltetlen itthon :) ), de en meg peldaul nem szeretem a borsofozeleket!

Microflate Nano
Azzal!
Pro3 Race + Latex kombinaciot tesztelgeteseim alapjan a 12 grammos patron 6,5-re fujja fel, a 16 grammos a vege elott vmivel elzarva, nagyjabol beloheto a 8 bar, szingoba ha beleeresztem az egesz puttonyt, akkor 9 baron fogom magam talalni kb, ezt meg nem tudom megerositeni, de mindenkeppen utanajarok ha felragasztottam a gumit. Valoszinuleg 9-10 baron fogok tekerni amugyis, szoval ez szamomra perfekt, masnapig meg ugyis elszelel a Co2, arra, hogy hazatekerjek tokeletes!

ok :)

Amúgy mire gondolsz, mikor azt írod, hiogy viszel magaddal ragasztott szingót?

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

hajtogatós gumira gondolok (kevlár peremes, nemkarbon, csak nem jutott eszembe :D )

amúgy a szingónak nagyobb a gördülési ellenállása, mint a peremes guminak

én egy évet szingóztam és igen nagy öröm volt, mikor átváltottam peremes gumira

de senkit nem akarok lebeszélni, csak megosztom a tapasztalataimat :)

Amúgy mit értesz az alatt, hogy co2 patronnal orvoslod a defektet? Azzal fújod fel 9-10 bar nyomásra?

En ertekelem hogy megosztod a tapasztalatokat :) Mar fel eve izlelgetem a temat es nem hiszem hogy a tobbsegben lenne ez a velemeny ( ismetlem nem feltetlen itthon :) ), de en meg peldaul nem szeretem a borsofozeleket!

Microflate Nano
Azzal!
Pro3 Race + Latex kombinaciot tesztelgeteseim alapjan a 12 grammos patron 6,5-re fujja fel, a 16 grammos a vege elott vmivel elzarva, nagyjabol beloheto a 8 bar, szingoba ha beleeresztem az egesz puttonyt, akkor 9 baron fogom magam talalni kb, ezt meg nem tudom megerositeni, de mindenkeppen utanajarok ha felragasztottam a gumit. Valoszinuleg 9-10 baron fogok tekerni amugyis, szoval ez szamomra perfekt, masnapig meg ugyis elszelel a Co2, arra, hogy hazatekerjek tokeletes!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Co2 patronnal orvoslom a defektet, igy az altalad emlitett problema nem erint! Elore ragasztott potgumi alap!
Alacsonyabb gordulesi ellenallas, nagyobb kenyelem, magasabb nyomas, pinch-flat zero, legdurvabb defektnel is a felnin marad a gumi.

Es ezzel egyutt igy mar konnyen ertheto h miert hasznaljak megint egyre tobben a szingot ( nem feltetlen itthon ). Amit te es paran " macera " cimszo alatt emlitenek, az nem biztos, hogy mindenkinek az :)
" karbon peremes " alatt karbon peremes kerekszettre gondolsz? Ami ugyebar a mai napig egy kezelhetetlen problema ( nem mennek bele a szempontokba, akit kicsit erdekel a tema ugyis tudja ) minden gyarto szamara ( bevallottan ) es marad is valoszinuleg, arrol nem beszelve, hogy a Lightweight Standard III C kerekszetten kivul ma NINCS ultrakonnyu peremes karbonszett! Zipp 404 karbon peremes 1557g :)

hajtogatós gumira gondolok (kevlár peremes, nemkarbon, csak nem jutott eszembe :D )

amúgy a szingónak nagyobb a gördülési ellenállása, mint a peremes guminak

én egy évet szingóztam és igen nagy öröm volt, mikor átváltottam peremes gumira

de senkit nem akarok lebeszélni, csak megosztom a tapasztalataimat :)

Amúgy mit értesz az alatt, hogy co2 patronnal orvoslod a defektet? Azzal fújod fel 9-10 bar nyomásra?

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Co2 patronnal orvoslom a defektet, igy az altalad emlitett problema nem erint! Elore ragasztott potgumi alap!
Alacsonyabb gordulesi ellenallas, nagyobb kenyelem, magasabb nyomas, pinch-flat zero, legdurvabb defektnel is a felnin marad a gumi.

Es ezzel egyutt igy mar konnyen ertheto h miert hasznaljak megint egyre tobben a szingot ( nem feltetlen itthon ). Amit te es paran " macera " cimszo alatt emlitenek, az nem biztos, hogy mindenkinek az :)
" karbon peremes " alatt karbon peremes kerekszettre gondolsz? Ami ugyebar a mai napig egy kezelhetetlen problema ( nem mennek bele a szempontokba, akit kicsit erdekel a tema ugyis tudja ) minden gyarto szamara ( bevallottan ) es marad is valoszinuleg, arrol nem beszelve, hogy a Lightweight Standard III C kerekszetten kivul ma NINCS ultrakonnyu peremes karbonszett! Zipp 404 karbon peremes 1557g :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nekem Vittoriák voltak. Annál a belsõ textilszalagot kellett lefejteni, a külsõt összetartó cérnát elvágni, utána ki lehetett húzni a belsõt. Ezt megragasztva összevarrni, majd visszaragasztani a textilszalagot.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A nem túl régi szingó megvarrható.

én úgy tudom, hogy pl. a tufó szingója már nem is tartalmaz belsõt, mert össze van vulkanizálva a külsõvel, na azt szerintem nem lehet javítani, csak max. tejjel. Én használtam tufó tejet, jól mûködik, de azért csodák nincsenek. Ha kicsit nagyobb a lyuk, akkr a 8-10 bar nyomás mellett már nem tudja tömíteni.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A nem túl régi szingó megvarrható.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nem olyan vészes a szingó téma, én 6000 km-ig bírtam. Nagyon jó vele menni, kényelmesebb az alacsony profilú felnivel, könnyen gurul. Az a baj, hogy a jó szingó drága, nehéz hozzájutni. A Vittoria edzõszingók meg 1500 km után kezdték beszedni a defekteket.

én is használtam szingót, de szívtam vele, drága, ha a tej nem segít, akkor defeklt esetén kuka, benzinkúton még a minimális nyomásra sem lehet fújni, kézi pumával meg..... alig van szingós gumi választék, ha cseréled menet közben a szingót, utána nem szabad vele gyorsan menni és kanyarodni, míg fel nem ragasztod, és azért pár éve a touron is leugrott valakinek a szingója

az elõnye.... talán, hogy nehéz felütni

és ezzel a mai karbon peremes, ultrakönnyû gumik világában ki is merült az elõnye

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nem olyan vészes a szingó téma, én 6000 km-ig bírtam. Nagyon jó vele menni, kényelmesebb az alacsony profilú felnivel, könnyen gurul. Az a baj, hogy a jó szingó drága, nehéz hozzájutni. A Vittoria edzõszingók meg 1500 km után kezdték beszedni a defekteket.

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

átgondoltad te ezt a szingós dolgot? :) kevés elõnye mellett rengeteg a szívás vele

Persze, ezert a project :) Ragasztast probaltam, elvezem, ezt a szettet meg csak hetvegen fogom hasznalni Ausztriaban, tokeletes utakon amugyis! 1-2 perccel tovabb tart defektnel a csere..mar amikor peremesnel eloszor probaltam latex belsot, tudtam, hogy ebbol nagyhamar szingo lesz! :)

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
10-10
http://techdocs.shim...69830608978.pdf

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!
Shimano m510 deoere-elsõagyba hány golyó kell oldalalanként?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Meg csak most fogok nekilatni a projectnek, mivel ma jott meg a felni, vegul felnibol modellt valtottam igy a kovetkezo lesz vegul..
Ambrosio Nemesis
Campagnolo Record 32H fekete
Sapim CX-Ray

Elso szingos szettem lesz..kivancsi vagyok :) Majd ha kesz van remelem tudok dobni kepet

átgondoltad te ezt a szingós dolgot? :) kevés elõnye mellett rengeteg a szívás vele

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
Meg csak most fogok nekilatni a projectnek, mivel ma jott meg a felni, vegul felnibol modellt valtottam igy a kovetkezo lesz vegul..
Ambrosio Nemesis
Campagnolo Record 32H fekete
Sapim CX-Ray

Elso szingos szettem lesz..kivancsi vagyok :) Majd ha kesz van remelem tudok dobni kepet

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Bementem én is a közeli boltba és a mintadarabjaiknak domború volt,de az eladó daraboknak homorú volt a jel. Na mind1.

A kerekemet megvizsgáltam és igaza volt az ismerõsömnek állítható az agy tengelye a csapágyaktól függetlenül. Bár a csapágyaknak szerintem annyi. Mint kiderült az agy a lazulás miatt a guminál kb 2-3 mm kotyogást okozott,a maradék kotyogás meg a rugóstagom alsó rögzítõpontja volt. Úgy láttam,h kicsit megkoptak a távtartók,de miután megpucoltam,bezsíroztam és visszaszereltem a kotyogás megszûnt teljesen. Az utóbbin gondolkozom,h vegyek-e újat,de szerintem majd csak tavasszal,addig már kibírja.

Jövõ héten meg végre kész lesznek az új kerekek. Már csak azt kell eldöntenem,h mi legyen a régiekkel.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nálam ilyen. Ez most éppen friss vásárlás, de a legalább 10 évvel ezelõtti is így néz ki.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Nekem domború a DT és nem mai kerék.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

A felirat nem a zömítõ szerszámban van? Csak kérdem csak.

Vidra Úr,
Shimano Tiagra szerintem jó lesz. Nem kell "iparis", nem attól lesz erõs az agy. De ha szórni akarod a pénzed, csak nyugodtan :)

Hát nem akarok pénzt szórni. Tudom hogy az iparis agy nem erõsebb, csak nekem szimpatikusabb. Mtb-ben is azt használok.
Tiagra ára igen kedvezõ, ez jó pont. Utánajárok még. Köszi.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Attól, hogy a zömítõ szerszámban van a mintázat, attól a küllõ fején a felirat lehet domború (lásd pl. Sapim) és homorú is (pl. DT).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."