Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a sun/ringle szerint nem

Ez 24 küllõs. Ennél 2 keresztnél ugyanúgy állnak a küllõk, mint egy 36osnál a 3 keresztnél. Ezért lehet normálisan megcsinálni.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a merevsegben illetve rugalmassagban mit szamit ez?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jaja, ertem hogy a tied ehhez kepest nem jol van. De ezt most speciel Janinak mutattam hogy van olyan hogy 2 kereszt de megis alatta/felette megy a keresztezesnel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a sun/ringle szerint nem

hat az enyem az nem ilyen...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Két keresztnél a küllõk nem érnek össze. Ez a normális.

a sun/ringle szerint nem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

de akkor miert er hozza a fektesthez, illetve a foszer miert irogat ilyeneket? en azt hittem az utolso keresztet mindig a masik ala huzzak, hogy a ket kullo megtamassza egymast.

nezd meg plz a linket, hogy szerinted milyennek kell lennie.

ps: itt is osszeernek, igaz bmx, de azt irja, hogy alatta, folotte fusson a keresztezo kullo.
How to build a cross 2 wheel (big pics sry))

Csak 3 és 4 keresztnél támasztják egymást. 28 küllõnél még belefér, hogy megtámasszák egymást 2 keresztnél. Ha beleér akkor kénytelen vagy átfûzni úgy.

Az a bmx kerék elég ocsmányra sikerült.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

de akkor miert er hozza a fektesthez, illetve a foszer miert irogat ilyeneket? en azt hittem az utolso keresztet mindig a masik ala huzzak, hogy a ket kullo megtamassza egymast.

nezd meg plz a linket, hogy szerinted milyennek kell lennie.

ps: itt is osszeernek, igaz bmx, de azt irja, hogy alatta, folotte fusson a keresztezo kullo.
http://www.bmx-forum...l-(big-pics-sry)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
igen. de ez az egyenes kullos pro. ez az expert sima 2-1.8-2es kullokkel van fuzve, es azt hittem ez vmi ficsor, hogy nem ernek ossze a keresztek. az utobbi idokben eleg sokat nezegettem a gyari kerekeket, es lattam mindenfele furcsasagot, igy nem foglalkoztam vele, csak a villabaillesztesnel bukott ki a dolog. irtam a gyartonak, o irta, hogy a kerekepito az elso szeriat szarul fuzte.

ezekrol a kepekrol mindig nehez megallapitani, hogy keresztezik e egymast, vagy nem.
probaltam mar mas helyen nezni:
SUNRingle Black Flag Expert 29er Wheelset Review | Mountain Bike Blog || SINGLETRACKS.COM

mondjuk azt nem ertem, hogyha rajottek, hogy rossz - hogy volt pofajuk igy eladni, es nem ujrafuzetni? igy szoloban allva nem gyengebb az egesz kerek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Black Flag pro ugye?

csak mert ezen a kepen is ugy van

(klikk nagyfelbontasuhoz)
Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

2 keresztnél hogyan lehetnek rosszul bújtatva a küllõk?

sehol nem ernek ossze a keresztek, ezert vernek bele a kulso kullok a fektestbe.

de miert nem probalod meg leverni az atfuzes koltseget a CRC-n? sokkal egyszerubb lenne, es nem kellene ezen aggodnod. a szerelo meg tudja hogy mit hogy csinaljon.

az lesz, csak reagaljanak :) illetve eloszor csere, aztan ha nem mukodik, akkor egyezkedek. itt gyorben nem szivesen adom ki a kezeim kozul a cuccokat, mert mindig csak osszecseszik. a multkor is nekem kellett ujracentirozni a kereket, mert ketszeri probalkozasra sem sikerult nekik igazan jol.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de miert nem probalod meg leverni az atfuzes koltseget a CRC-n? sokkal egyszerubb lenne, es nem kellene ezen aggodnod. a szerelo meg tudja hogy mit hogy csinaljon.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
2 keresztnél hogyan lehetnek rosszul bújtatva a küllõk?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

fogsz egy gitárhangolót azt csõ. belövöd fix hangmagasságra a feszített küllõket pengetéssel...

de honnan tudom, hogy ennel a konfiguracional mi az optimalis? ezert kerdeztem az elejen - pl azokhoz a kullokhoz, amikhez nem nyulok, jo kiindulasi alap lenne feszessegileg. viszont most szoloban lengedeznek, ha kifeszitem a masik kullovel, akkor lehet mar tulfeszitett lesz. vagy pl elofordulhat, hogy nem is tudom annyira meghuzni az atfuzott kullot az anyaval, amennyire a masik befeszult az uj pozicioban, es lazitani kell rajta. onnantol meg koze nem lesz az egesznek a kiindulashoz.

ez az atbujtatas dolog ugy mukodne [ha en csinalnam] hogy minden kullot ki kellene lazitani, es aztan helyrerakni a rossz helyen futokat, es aztan ujrahuzni az osszes kullot. feszessegmerovel vagy anlekul. es igen, akkor az a kerek ugyanaz mintha a gyarbol jol jott volna.

jah - ez a biztos, de igy mar tenyleg olyan az egesz, mintha en epitettem a kereket :) ezt a felniszalaggal mar tenyleg nagyon maceras lenne. majd lehet kiprobalom a regi kereken, ott a felni mar ugysem szazas.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez az atbujtatas dolog ugy mukodne [ha en csinalnam] hogy minden kullot ki kellene lazitani, es aztan helyrerakni a rossz helyen futokat, es aztan ujrahuzni az osszes kullot. feszessegmerovel vagy anlekul. es igen, akkor az a kerek ugyanaz mintha a gyarbol jol jott volna.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
fogsz egy gitárhangolót azt csõ. belövöd fix hangmagasságra a feszített küllõket pengetéssel...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem is az erdekel, hogy egymashoz kepest milyenek a kullofeszessegek, hanem az, hogy kell egy jol beallitott atlagos kullofeszesseg, mert az befolyasolja a kerek merevseget, mukodeset, elettartamat. ha ezt total elnyomom, akkor az a kerek mar nem ugyanaz. ha csak par kullot allitgat az ember a tobbihez, az mas teszta.

nem ocdm van, hanem sok idom, es kevesebb penzem - nem talalok normalis munkat. amugy a rosseb porogne ilyeneken, vennek egy masikat, ezt meg visszakuldenem a fenebe.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

persze, alapbol en is leszednem - de ez a sarga stanes szalag van rajta, ami nem ket ft, es rendelhetem angliabol (+lotty, de mindegy.). a centirozas nem gond, csak ha gep fuzte, azt a kullofeszesseget szeretnem, ami optimalis a kerekhez. nincs feszessegmerom, es sok helyen nem is hasznaljak.

vissza akarom kuldeni, irtam a crcnek es a gyartonak - de ragaszkodom a cserehez. nekem ne javitgassak, sose lesz olyan, mint egy uj. ha minden kotel szakad, akkor megcsinalom inkabb magam. illetve az sem mindegy, hogy allnak hozza. mert ha nekem kell allni a szallitasi koltseget, innen magyarorszagrol ekkora csomagnal az horror.

ez az optimalis kullofeszesseg az kicsit ilyen tulmisztifikalt [kamu] dolog amugy szerintem. jol hangzik meg minden, de hasznalod a kereket egy hetig es ugyis centirozni kell. akkor meg a gyarilag 0.00001% pontossagra beallitott feszesseg ertekek ugyis mentek a levesbe. vagy minden bringazas utan vissza akarod kuldeni a gyarba?

raadasul a gep se fuz jobb kereket mint az ember, aki tudja mit csinal, az erzesre jobbat osszerak mint barmilyen gep. az egyetlen hatranya hogy tovabb tart neki. ami viszont teged mint vegfelhasznalo egyaltalan nem erint. Nem kell tulvarialni ezt, kullo meg agy meg felni. rosszul lett bujtatva a kullo, atbujtatja valaki ugy hogy jo legyen, kicentirozza, kesz vagy.

en elvinnem boltba hogy csinaljak meg, es irnek a CRC-nek hogy hello nekem ez £40-be kerult, ugyhogy vagy utaljanak lovet vissza neked, vagy adjanak egy £50 utalvanyt v ilyesmi.

es szerintem neked OCD-d van.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nah ez az, amit nehezen tudnek itthon reprodukalni :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
amig nem reagalnak, addig nem is akarom. de ugyanakkor kolteni sem ra... ez az eddigi legjobb fekem, dehogy cserelek :)