Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Canyon

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
3138 replies to this topic

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

Nekem kicsit hányattatottabb a sorsom. Ugye októberben rendeltem, novemberi szállítással. A feladást átütemezték előbb március közepére, majd december elején a mostani hétre.
2 hete levonták a kártyáról a pénzt, ill. csak zárolták, mint tegnap kiderült. Múlt hét közepén feladták a csomagot és tegnapi határidővel élesítették a zárolás levonását.
A tehetséges bank erre levonta még egyszer a számlámról a pénzt, így eléggé durva mínuszba kerültem, pedig nincs folyószámla hitelem sem. A korábbi zárolt összeget nem oldották fel, mert hiába "azonos a megbízás azonosítója, ha más a dátuma".
Ja és a slusszpoén, hogy a korábban zárolt összegnél 30e-rel többet vontak le tegnap, mert közben annyit változott az árfolyam. Mert ők ugye csak forintot zárolhatnak, így ha EUR igény jön a zárolás levonását aznapi árfolyamon intézik, nem a zároláskor élő árfolyamon.

Azért a bringa tegnapi megérkezése kissé kárpótolt (képet majd berakok ha utánanéztem, hogy a legegyszerűbb feltennem :) ), de ez most összességében nem esett jól - nemcsak a Canyon szívatott meg, de a végén még a bank is...

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Mi 2 hete rendeltünk egy Canyont, április végére írták az érkezését. Nos, már úton van a csomag, a héten itt lesz... :-)

• Szepy_lc8 likes this

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

Sziasztok!

Rendeltem a héten egy Pure Cycling Grand Canyon AL SLX 7.9 2015 bringát, ami meg is jött tegnap, de a bringára TOBEL AL SLX 7.9 van írva. Mit lehet tudni mi ez a Tobel megnevezés? Kicsit zavar, hogy ezt kaptam, mert eddig mindenhol Canyonként van hirdetve ez a bringa.

Szia!

2010 óta nem szállíthatnak Svájcba Canyon néven bringákat (ott is van egy ilyen nevű márka), emiatt az ottani piacra szánt bringák más nevet kapnak. 
Külön oldala van ezeknek, a www.purecycling.ch

Betgo

Betgo

újonc

• fórumtag
  • 17 posts

Sziasztok!

Rendeltem a héten egy Pure Cycling Grand Canyon AL SLX 7.9 2015 bringát, ami meg is jött tegnap, de a bringára TOBEL AL SLX 7.9 van írva. Mit lehet tudni mi ez a Tobel megnevezés? Kicsit zavar, hogy ezt kaptam, mert eddig mindenhol Canyonként van hirdetve ez a bringa.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Akkor nálad sem tartották a szállítási határidőt, simán 1 héttel korábban elküldték. Mondjuk ez legyen a legnagyobb baj. :)

A határidő a számla szerint a jövő hét lett volna.Helyette megjött a héten!

• zeezoltano and Szepy_lc8 like this
Team Heavy Pedál Szeged

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Akkor nálad sem tartották a szállítási határidőt, simán 1 héttel korábban elküldték. Mondjuk ez legyen a legnagyobb baj. :)

ez amúgy gyakori, hogy a futár már meghozza, mire a tracking rendszerbe egyszerűen felkerül :D

érdemes nézegetni az outletet, montikból vannak értelmes méretek is, oútikból főleg az extra törpéknek vagy az óriásoknak maradnak. most ráadásul raktársöprés is van, ilyen volt karácsony előtt is, olcsóbb bringáknál is legalább a szállítási költséget megspórolod, de volt pl. 650 euróért full 105 + mavic szettes endurace al is, arról csúsztam pont le

meg ugye van az express bikes oldaluk amit lentebb linkeltem, hogy mi az ami raktárról rendelhető.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

Így van! El kell utalni a Zsét!

Amúgy napi szinten kell nézni az Outletet!

Én múlthét szerdán fedeztem fel egy Grand Canyon cf 5.9-et S-es méretben 1300eu-ért! Egyből rácsaptam!E hét hétfőn adták fel szerdán itt volt.(!)

Canyon Nerve AL 8.9 2014

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

Elvileg egyszerűbb és olcsóbb bankkártyával, ha éppen a rendszerük nem keveri kicsit össze az adatokat és ha megbízol bennük annyira, hogy lehúzhatják a kártyádat. :)
Persze ettől a rendelés feladásakor ugyanúgy egy "order confirmationt" kell azonnal kapnod, abban pedig a fizetési mód és persze a várható szállítási határidő is kell, hogy szerepeljen.

Canyon Nerve AL 8.9 2014

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Így van. Ha sikeres volt a vásárlás, online order confirmation e-mailt, pre-payment invoince dokumentumot (utalás esetén) kapsz. Ha raktáron van a bicaj, lehetőleg 1-2 napon belül utald a fizetendő összeget a közlemény rovatban a megadott customer number és invoice number feltültetéseivel. Figyelem, ez IBAN kódos, nemzetködi utalás legyen! Ha nem vagy biztos abban, hogyan kell például online bankolással, érdemes bemenni a bankod legközelebbi fiókjába. Nem nagy ördöngősség mondjuk.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts
No, nekem meg decemberben március első hetét adták meg az Endurace szállítására, január végén beszélgettem velük, akkor március közepét mondták, ehhez képest most szerdán lehúzták a pénzt. Mondjuk azóta sem kaptam további értesítést, de volt már, hogy 1-2 nap eltelt a fizetés és a feladás között új bringánál.

Canyon Nerve AL 8.9 2014

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts

Így van! El kell utalni a Zsét!

Amúgy napi szinten kell nézni az Outletet!

Én múlthét szerdán fedeztem fel egy Grand Canyon cf 5.9-et S-es méretben 1300eu-ért! Egyből rácsaptam!E hét hétfőn adták fel szerdán itt volt.(!)

Team Heavy Pedál Szeged

monostori samu

monostori samu

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Akkor ezek szerint pont úgy sikerült hogy valaki pont akkor vitte el.

Köszi mindenkinek.

Amúgy carbon montit keresek ha esetleg valaki tud szóljon.

29" M/L max 400.000ft ig.Köszi

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

A kosárba volt és rányomtam a To THE CHECOUT gombra.Akkor?

onnan még több lépés, hogy a tied legyen valami

monostori samu

monostori samu

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

A kosárba volt és rányomtam a To THE CHECOUT gombra.Akkor?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Az hogy a kosárba beraktad az égvilágon semmit nem jelent. :) Ha nem rendelted meg akkor valaki más megvette, az outlet bicajok általában 1-1 darabok.

így van, nekem is volt egy single copy amit akartam venni, aztán mire végeztem a megbeszéléssel és visszakerültem a helyemre már elvitte valaki más :D

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Sziasztok.

Én nemrégiben találtam meg a canyon outlet oldalt és be raktam a kosárba egy 2015-ös bringát.Másnap néztem és a listába már nem volt bent viszont én semmi visszaigazolást nem kaptam tőlük.Ráadásul se regisztráció nem kellet a rendeléshez se semmi.Szerintetek ez élhet vagy valamit rosszul csináltam?Nem kértek se nevet se bankszámlát se nem válaszoltak,igazából nem értem az egészet.

köszi

Az hogy a kosárba beraktad az égvilágon semmit nem jelent. :) Ha nem rendelted meg akkor valaki más megvette, az outlet bicajok általában 1-1 darabok.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

beraktad a kosárba vagy meg is rendelted? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

monostori samu

monostori samu

újonc

• fórumtag
  • 3 posts

Sziasztok.

Én nemrégiben találtam meg a canyon outlet oldalt és be raktam a kosárba egy 2015-ös bringát.Másnap néztem és a listába már nem volt bent viszont én semmi visszaigazolást nem kaptam tőlük.Ráadásul se regisztráció nem kellet a rendeléshez se semmi.Szerintetek ez élhet vagy valamit rosszul csináltam?Nem kértek se nevet se bankszámlát se nem válaszoltak,igazából nem értem az egészet.

köszi

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Sziasztok!

Canyon Garanciával kapcsolatban érdeklődnék, 950sm07 láttam te már intéztél garanciális dolgokat. Leírhatnád a menetét...

Canyon Nerve AM 8.0-ám (2012) váza megrepedt :/ Második tulaja vagyok a bringának, szerencsére megvan mindene, számlája stb.

Szerintem a legjobb lenne az eredeti tulajnak (illetve az ő nevében, vásárlói számával) felvenni a kapcsolatot velük mert a gari - ami a vázra 6 év - csak az elsô tulajnak jár és nem tudom hogy bonyolítják a dolgot, úgy lenne biztosabb. Én úgy adtam el a bicajomat hogy mondtam a srácnak ha a vázzal probléma lesz 6 éves koráig akkor szóljon és a nevemben csináljuk.

• Kisherceg likes this

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Szevasztok! Rendelt már valaki a gyárból ill. annak az Outletjéből?

Az outlet bringák általában azonnal szállításra készek, a többinél most már nagyjából valós a dátum. én simán bankkártyás fizetést választottam, ha kész a csomagod leveszik az árát, ha minden ok feladják és 3-5 nap múlva örülhetsz is az új bringádnak.

van egy ilyen új weblap, a minap küldték hírlevélben - itt a szállításra kész modelljeiket láthatod.

https://www.canyon.c...p/expressbikes/

az "on stock" és factory outlet bringáknál apróbb módosításokra (pl. szélesebb kormány, hosszabb stucni) nincs lehetőség, amúgy megrendeléskor ha beírod a megjegyzésbe minimális felárért megcsinálják.